Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki a nagy parázna?

Ki a nagy parázna?

Figyelt kérdés
Jel:17:1-5

2016. nov. 19. 22:32
 11/99 anonim ***** válasza:
64%

Kedves kzs és a többi neoprotestáns!

Amilyen nevetséges érvekkel ti ráhúzzátok a katolikusokra ezt a próféciát, ugyanazokkal az érvekkel rá lehet húzni a saját felekezetetekre is. Tényleg visszataszító, amit műveltek. Persze érthető, hiszen a felekezetetek létkérdése az, hogy a történelmi kereszténységet hamisnak bélyegezze, hiszen ezen múlik a létjogosultsága. Tehát nem csoda, hogy ezt a tanítást sulykolja belétek...

Az én értelmezésem szerint a Nagy Parázna, azaz nagy Babilon, a keresztényüldöző, pogány Római Birodalomnak jelképes neve a Jelenések könyvében. Erről bővebben itt olvashatsz:

[link]

Itt valódi érvekkel van levezezve a prófécia beteljesedése részleteiben. Ez nem valami YouTube-os fickó felekezeti érdekből összetákolt és elfogultságtól túlfűtött agymenése.

2016. nov. 20. 13:49
 12/99 imakommandós ***** válasza:
25%
Nem létkérdése egyáltalán a felekezeteknek, hogy a történelmi kereszténységet hamisnak bélyegezze, de a protestánsok azért tartoznak protestáns felekezetekhez, mert teljesen jogosnak vélik a protestálást. ugyanígy a protestánsok a mai napig ki vannak átkozva amiért nem hajlandók egyetérteni bizonyos dogmákkal és címekkel, sőt az a sok ezer máglyára ítélt és inkvizición átesett "másképp" hívő ember véréért mikor kért bocsánatot a Katolikus egyház?
2016. nov. 20. 14:34
 13/99 anonim ***** válasza:
70%

Előző, ha nem ismersz valamit akkor ne kritizáld.

[link]

2016. nov. 20. 14:45
 14/99 imakommandós ***** válasza:
74%
nem destruktivan kritizáltam, hanem valódi kiváncsiságból kérdeztem mivel nem volt információm, úgyh8gy köszi a választ.
2016. nov. 20. 15:00
 15/99 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, azt hittem kritika. Egyébként Ferenc pápa is bocsánatot kért jó pár dologért.
2016. nov. 20. 15:02
 16/99 anonim ***** válasza:
86%
Attól, hogy bocsikát mondanak, még több száz csalárdsággal eltöltött évszázad bálványimádó, ragyásig meggazdagodó, emberek millióit kifosztó, megítélő, törvénykező, a hatalommal összeszövő paráználkodó, hét dombon fekvő egyház lehet a parázna asszony... Lásd Jelenések könyvének 17 fejezetét.
2016. nov. 20. 18:41
 17/99 anonim ***** válasza:
*tucatnyi
2016. nov. 20. 18:42
 18/99 anonim ***** válasza:
59%

Le leszek pontozva rendesen, de azért leírom.

Az a baj, hogy a neoprotestánsok többsége nem lát tovább az orránál. Erkölcstelen pápák, világpolitikába való befolyás, háborúk, stb stb, igen, igen, ezeket mind tudjuk. A világ mozgatója mindig is a hatalomvágy volt, ahogy azt már több filozófus is megfogalmazta. Ha egy eszme, legyen az bármennyire is jó, hatalomra kerül, mindig vonzani fogja az olyan embereket, akik az eszmét felhasználják a saját érdekeikre. Ez mindig is így volt és így is lesz, elég csak megnézni a történelmet. A kereszténység (mivel ugye 1517-ig nem létezett protestantizmus, ezért jelen esetben a Katolikus Egyház) is tökéletesen ilyen. Nem az eszme a rossz, hanem azok, akik rosszra használják fel. Most mondd meg őszintén, szerinted hol érdekelte azokat a pápákat a kereszténység, akik a hatalom érdekében szerezték meg ezt a pozíciót? Na ugye..de ettől még nem kell kollektíven elítélni egy dolgot, pláne, az 2000 éves történelmet futott be már.

2016. nov. 20. 19:21
 19/99 anonim ***** válasza:
39%

# 12

Rendben van, érezzék jogosnak a protestálást. Nem kell mindenben egyetérteni a katolikusokkal, én sem értek velük mindenben egyet. Viszont ezt a prófécia értelmezést, hogy ők lennének nagy Babilon, akkor is oltári hülyeségnek látom. Aki ezt rá akarja húzni a katolikusokra, azt elvakultságból és teológiai érdek miatt teszi, nem észérvek hatására. Én legalábbis így látom. A helyes értelmezése pedig ott van az előző kommentemben lévő linkben.

2016. nov. 20. 19:24
 20/99 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem mondta, hogy a katolikusok a parázna. A Katolikus egyház, mint egyház a parázna, és nem az emberek. Szerintem nem kell túl nagy fifika, hogy ezt a kettőt külön válasszuk fejben.
2016. nov. 20. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!