Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek nagy része...

A vallásos emberek nagy része homofób, vagy van olyan, aki elfogadja a melegeket?

Figyelt kérdés

2016. aug. 25. 18:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
37%
Melyik vallas? A fidesz pl homofob, rasszista
2016. aug. 25. 18:53
 2/21 sándorjános ***** válasza:
71%
Paradox, mert a Biblia bűnként tekint az ilyesmire, de a tanitásai szerint meg meg kell békülni és megbocsátani. Szerintem ők is tudják, hogy fontosabbak az utóbbi pontok. Ha meg bűn a bűn, akkor is Isten itél, ezt tiszteletben is tartják szerintem és nem bántják embertársaik.
2016. aug. 25. 18:54
 3/21 anonim ***** válasza:
78%

Attól függ, a keresztények két csoportra osztódnak, fundamentalisták, szó szerint értelmezők, és felvilágosult keresztények, a nem szó szerint értelmezők. Utóbbi csoport általában elfogadja, előbbi csoport általában nem fogadja el őket.

Muzulmánoknál nagyrészben nem elfogadott továbbá. A többi vallás véleményét meg nem tudom.

2016. aug. 25. 18:56
 4/21 anonim ***** válasza:
0%

Az, hogy egymás kakilójába tömködik a nemi szervük az undorító. Akkor is annak tartanám, ha nem lennék hívő. Nem a Biblia miatt fordul fel a tudattól is a gyomrom. De a női homoszexualitást sem látom vonzónak.

Visszakérdezek: miért kell az orromra kötni, hogy ki mit szokott az ágyban művelni? Mi közöm nekem más nemi életéhez? Milyen divat már, hogy ezt világgá kell kürtölni.

2016. aug. 25. 19:00
 5/21 anonim ***** válasza:
38%
a vallásos embereknek nem nagyom van önálló gondolatuk vagy véleményük, ezért van szükségük a vallásra hogy az megmondja mi helyes mi nem, kit kell gyűlölni stb. Szóval azt kell megvizsgálni hogy az adott egyháznak mi az álláspontja a témában és a hívőknek is ugyanaz lesz ez 1000%
2016. aug. 25. 19:02
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Az északi evangélikus egyházaknál már melegházasságot is lehet kötni.
2016. aug. 25. 19:38
 7/21 sándorjános ***** válasza:
47%
5-ös, te nagyon hülye vagy :D mindenki ember, az, hogy elfogadja valaki a vallást, az is döntés ne hidd, hogy nem gondolkodnak rajta, hogy jó dolog-e amiben hisznek. Különben a Harry Potter könyveket is lehetne valóságnak hinni, de ki tesz ilyet? Nem épeszű, ahogy ezt feltételezni másokról se az.
2016. aug. 25. 19:45
 8/21 A kérdező kommentje:
4-es ! A legtöbb nem így tesz ! Legalábbis a normálisabbja !
2016. aug. 25. 20:34
 9/21 A kérdező kommentje:
Legfőképpen az európai,minket körülvevő vallásokra gondoltam !
2016. aug. 25. 20:35
 10/21 anonim ***** válasza:
26%

A Biblia tényleg bűnnek mondja a homoszexualitást, és sok más szexuális tevékenység is bűn, de házasságban férfi és nő között a szex nem bűn, a Biblia nem szexellenes.

Az is igaz, hogy meg kell bocsátani, békességben kell élni az emberekkel amennyire rajtunk múlik.

Tehát az embert szeretni kell, de a bűnt nem. Vagyis ha van egy homoszexuális ember, a személy maga nincs elutasítva, de a bűne, amit csinál, az igen.

A homoszexuális ember ugyanúgy dönthet mint a tolvaj vagy a narkós, hogy megtér a bűnéből, kibékül Istennel.

2016. aug. 25. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!