Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallásos emberek nagy része...

A vallásos emberek nagy része homofób, vagy van olyan, aki elfogadja a melegeket?

Figyelt kérdés

2016. aug. 25. 18:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Magyarországon sok vallásos ember, még keresztények is bűnnek tartják a homoszexualitást, de sokan nem, pl én sem

a zsidóknál egyértelműen bűnnek számít

a muszlimoknál is, ahol a törvénykezést is tudják irányítani a muszlimok ott ált. a melegeket kivégzik, de mindenképp szankcionálják(mert az Iszlámnak van egy "államszervező" illetve "törvényhozó" része is, ami nyilván nem valósul meg ott ahol nincsenek hatalmon)

2016. aug. 25. 20:48
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez a homoszexualitás kérdés nagyon összetett. Kétségtelen, hogy a zsidóknál és a keresztényeknél is sokáig bűn volt, sok arab országban még most is az, ami ráadásul büntetendő cselekmény, pl. Szaúd-Arábiában. Ugyanakkor maga a kérdésfeltevés is előítéletes, mert fóbiának nevezi és gondolja ezt a cselekményt.

Ez nem fóbia, hanem véleményem szerint természetellenes. DE. van két érdekes tény. Egyrészt az állatvilágban is van homoszexualitás, másrészt hogyan lehet, hogy normális, hetero családban felnövő emberek mégis saját nemüket választják. Szóval ez egy összetett kérdés amire csak összetett választ lehet adni.

A Biblia világosan fogalmaz Mózes III. könyvében:

"Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az." 18, 22.

kapernaumi

2016. aug. 26. 07:51
 13/21 anonim ***** válasza:

A kérdező 8as válaszára: mit nem tesz? Nem köti az orromra? Azzal, hogy ő kényszert érez, hogy velem közölje a másságát, máris elmondta, hogy ő mit szokott művelni az ágyban. Gondold csak végig. És én baromira nem vagyok erre kíváncsi. Nem azért mert hívő vagyok, hanem azért, mert szerintem csöppet sem normális, hogy nyilvánossá tegyük a nemi életünket. Az a páromra és rám tartozik, másra nem. Mi sem mászunk egymásra nyilvánosan, hogy tudja mindenki a nemi identitásomat, sőt még közölni sem szoktam senkivel sem. Ahogy másét sem kérdezem, mert nincs közöm hozzá.

De ha valaki azt hiszi, hogy engem érdekel az, hogy ő pasi létére pasi előtt térdel, akkor én is azt hiszem, hogy elmondhatom, hogy okádok a tudatától is. Ugyanezt levezetve nőkre is.

2016. aug. 26. 08:16
 14/21 anonim ***** válasza:
Heterofób részről kit tekintetek homofóbnak?
2016. aug. 26. 10:17
 15/21 anonim ***** válasza:

13-as, nem kötekedésképp, de mielőtt hozzászóltál volna, informálódhattál volna egy kicsit.A nemi indentitás és a szexuális orientáció két külön dolog, és te az utóbbiról beszéltél.

Egyébként csak annyit szólnék hozzá, hogy érdemes elgondolkodnunk azon, hogy miért is tartja a Biblia bűnnek ezt.

Mielőtt a jezsuiták nem kezdték el terjeszteni a kereszténységet, tulajdonképpen elfogadható dolog volt (lásd ókori görögök).

A véleményem pedig annyi, hogy vannak olyan vallásos emberek, akik szerint Isten feltétel nélkül szeret minden embert, és vannak olyanok, akik azt kívánják, hogy haljanak meg és égjenek el a pokolban.Szerintem igazán furcsa, hogy az utóbbiak hívják magukat azoknak, akik a "szeretet vallását" képviselik.:)

2016. aug. 26. 12:32
 16/21 A kérdező kommentje:

Csak pár félreértést szertenék tisztázni !

Nem,nem vagyok homoszexuális !

Sokan megtagadják azt,hogy a homoszexuálisak emberek fogják egymás kezét/csókolózzanak. Ezzel nem kötnek az orrodra semmit,hanem élnem a jogaikkal,ugyan úgy,mint te.Semmivel sem kevesebbek,mint te vagy.

Nagyon valószínű mostmár így évek kutatása után,hogy létezik a homoszexuális gén! Ez megmagyarázza hogy nem természetellenes,nem boszorkányság,és nem Isten elhibázott teremtményei !

2016. aug. 26. 13:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Attól, hogy elfogadok valakit, nem vagyok arra kötelezhető, hogy lássam őket nyilvános helyen smárolni.

Otthon a hálószobájában felőlem azt csinál, amit akar, majd a Jóisten úgyis megbeszéli vele, ha eljött az ideje.

2016. aug. 26. 14:13
 18/21 anonim ***** válasza:

A "Jóisten" csak a te hitedben él, máséban nem biztos.Ezt se felejtsd el.

De amúgy ez a "Attól, hogy elfogadok valakit, nem vagyok arra kötelezhető, hogy lássam őket nyilvános helyen smárolni" ebben saját magadnak mondassz ellent.Az elfogadás azt jelenti, hogy elfogadod hogy ők ezt teszik, mert melegek.De ez nem azt jelenti, hogy utcán csókolózzanak nyilván, azt semmilyen embertől nem nézem szívesen én sem.

De olyan ostobaságot ne mondj, hogy köteleznek téged arra, hogy nézd őket...

2016. aug. 26. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:
Vannak igen, akik elfogadják őket :) vannak, akik így-úgy kicsit körbemagyarázzák, hogy úgy (könnyebben) elfogadják/megértsék, de vannak sajna homofóbok is. Pl itt gyk-n. De nem értem, hogyha egy keresztény mindenkit szeret elviekben, akkor hogy ítélhet el bárkit is, ami amúgy sem az ő reszortja. De nem vallásos emberek között is van szerintem mindenféle hozzáállás.
2016. aug. 28. 00:21
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen,gyk tele van homofóbokkal!
2016. aug. 28. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!