Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Azt hiszem, ideje lenne tisztázni valamit. Mitől Isten az Isten? Mi az, ami alapján egyértelműen tudod valakiről, hogy Isten?
570,571.Miért kell a bibliához teológiai ismeret.Isten annyira kegyetlen,hogy csak teológusoknak jelenti ki az Ő szavát.
És mi van ha az a teológiai ismerettel rendelkező személy félre vezei az embereket?
Jézust akik kivégezték mind teológusok és írástudók voltak.
Kellenek az ilyen emberek az emberek közé?
Az inkvizíciókor az inkvizitorok hány embert ítéltek máglyára?
De Jézus nem ezt tette hanem jobban sajnálta őket mint azt aki nem volt bünöző.Pld.a parázna asszony.
Azért nem kell teológia ,hogy az Isten szavát félre magyarázzák a vallásuk megvédésére,Isten szava helyett.
Tisztelet azoknak akik helyesen járnak el Jézushoz hasonlóan.
Egyesek mondják,hogy Isten sugallt neki kijelentést.De még az Ördög is világossá angyalává teszi magát.
570.Jézus,keresztelő János,apostolok stb.végeztek teológiát?
Nem végeztek.
Ezek mind és még sok írástudatlan jol kezelte Isten szavát,semmi félremagyarázás nélkül.
De sok okos ember és teológus a maga javára fordította az ismeretét,félre magyarázva azt.
A körülöttem lévő vállások tantételét részben ismerem és látok élég sok hibát.
570.Éppen ezért nem teológus kell,de az is lehet,hanam alázat és hűség,szeretni Istent és minden embert a Földön.
A válaszod mégis milyen viszonylatban szólt nekem? Az 571. kommentben feltett kérdésre semmilyen formában nem adott választ.
571."Mi az,ami alapján egyértelműen tudod valakiről,hogy Isten"?
Hát erre a kérdésre azért abszurdum a felelet,mert a kérdés még olyanabb.
Ha jol éreztem Mindenkit gyanithatunk mint isten.
Pld.Indiában kétmillió négyszázötvenezer isten van.Ezeket mind imádják.Minden falunak törzsnek,nemzetnek stb.egy imádott istene van.Te ezekről megállapitod mitől istenek?Mert istenek ugyanis imádatot tesznek irányába és névén szólítják.
Na most többmillió isteről kérdezel vagy az egyedüli iigaz Istenről.Mert a kérdésed több Istenre érthető"honnan tudod valakiről?"
-Az Atyára amit rámondhatunk azt senkire sem. Mert neki nincs kezdete,Jézusnak van akkortól mióta Isten teremtette,szülte ,létrehozta plda.b.szerint.
Az Atya a mindenhat,a neve szerin"azzá válik amivé válni akar"vagyis mikor mire van szüksége.
Ő a világyegyetem alkotója ,fentartoja ,irányítója,ezenkivül az égben lévő minden egyes lény,Jézus,szeráfok,angyalok és a Földön minden ami mozog és nem mozog.
Ez az Atya és Ő azoknak az Istene akik imádatot mutatnak be neki.Aki nem mutat be imádatot neki értelemszerűen nem az Istene.Mert Jézus azt mondta a megkisétésekor"Az egyedüli igaz Istent imádd,és neki tégy szent szolgálatot"
A többi milliós sorrendben lévő istenek,hamis istenek,az Ördög szüleménye.
574.Miért nem kaptál vállaszt?
Nem kell teologia a biblia megértésére!!
Ide alázat és hüség kell,Isten és ember iránti szeretet.Továbbá a bibli értelmezése ne egyéni érdek ,hanem Isteni érdek legyen.
Különben az előbb válaszoltam bővebben.
# 569
Mikor értitek már meg végre, hogy a Szentháromságban hívők is vallják a személyek közti valóságos és örök különbséget. A Szentháromság lényegi és nem teljes egyenlőséget, vagyis egylényegűséget tanít. Tehát az Atya és a Fiú nem egyenlőek sem személyükben sem származásukban, hanem minden másban, és ezt a minden mást nevezzük lényegnek. Viszont azt is valljuk, hogy az Atya és Fiú között Atya-Fiú kapcsolat van, és nem teremtő-teremtmény viszony. Nincs itt semmilyen belezavarodás, inkább te vagy az aki azt sem tudja, mit akar cáfolni.
"Adj egy konkrét vállaszt, Jézus Isten Fia vagy sem.Ha Isten Fia akkor nem Isten hanem a Fia."
Ha Jézus az Isten valóságos, egyszülött Fia, az éppen azt jelenti, hogy Ő is Isten. Ezzel kapcsolatban ki is írtam má egy kérdést korábban: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
Persze nem maga az Atya Isten, hanem a Fiú Isten. Tehát úgymond nem a szülő Isten, hanem a szülött Isten, az egyszülött Isten: "Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt." (János 1,18) Aki mindent megörökölt az Atyától (Zsid 1,1-2), még a lelkét/szellemét is (János 16,25-17). Azért én inkább a Bibliának hinnék a helyedben, mint az Őrtoronynak.
Még továbbra sem kaptam választ. A hozzászólásom fő mondandója nem a teológia megítélése volt, hanem az alatta írottak. Te felvetettél egy végtelenül leegyszerűsített érvelést, amire én adtam egy hasonlóan végtelen egyszerű választ.
Krisztus létét pedig ne próbált maszatolni #575-ben, a Szentírás egyértelműen írja. Nem mindegy, hogy valami teremtmény vagy "egyszülött".
Egy egészen jó igét idéztél (még ha félrefordításból is), még ennyivel kibővíteném:
7Jézus így válaszolt: „Az is meg van írva: Ne kísértsd Uradat, Istenedet.”
10Jézus elutasította: „Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!” 11Erre otthagyta az ördög és angyalok jöttek a szolgálatára.
Ezek alapján a saját egyszerű érveléseddel is beláthatod, teológia ismeretek teljes hiányában, hogy Krisztus nem más, mint Isten.
Gabrielnek:
"Azt hiszem, ideje lenne tisztázni valamit. Mitől Isten az Isten? Mi az, ami alapján egyértelműen tudod valakiről, hogy Isten?"
Jézusról onnan tudjuk, hogy pontosan azt csinálja, amit az Isten: teremt, uralkodik, ítél, megbocsájt, feltámaszt, üdvözít, és efogadja az imádatot.
"Nem kell teologia a biblia megértésére!! Ide alázat és hüség kell,Isten és ember iránti szeretet."
Ha nem kell, akkor miért csak az Őrtorony teológusaira hallgatsz? Miből gondolod, hogy csak egyedül ők alázatosak és hűségesek, és csak bennük van meg az Isten és ember iránti szeretet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!