Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
559."Akkoriban nem lètezett a zsidoknál az *uram isten*felkiáltás".
Hogy te menyire okos vagy ès öreg?
Ezt csak azèrt mondom mert,akkor ès ott jelenvoltál,ès nyilván a szokásokat szojárásokat hallottad.
Na ezèrt nem szabad naked hinni,mert a legnagyobb bizonytalanságra is ráfogod a biztost,ami csakis a te eröszakos vitádat jellemzi.
Nem a pontos irás alapja a fontos nálad hanem a hamis állitásod kieröszakolása.
Semmi nem indokolja, hogy ne szólhatott volna Jézusnak az "Én Uram, és én Istenem", csak az Őrtorony hamis dogmája. Bár mellesleg azt még ők sem merték meglépni, hogy elvitassák tőle ezt az egyértelműen neki szánt mondatot. Korábban idéztem is ilyen kiadványotokat, ahol is azt írták, hogy ha Tamás Istenének kívánta nevezni Jézust, abban semmi kivetni való nincs. Nézd csak, itt van: [link]
Még szép, hogy elismerik, hiszen a versben az is ott van: "és felele Tamás, monda néki: (Jézusnak) én Uram, és én Istenem!" - vagyis neki mondja.
Amúgy is, micsoda kifacsart logika kell már ahhoz, hogy nem nevezheted az Istenednek azt, akit a Biblia egyszülött Istennek mond. Persze ti valójában a hamis dogmátokért tagadjátok meg Krisztust, mert a logikátok már nem-igen működik...
Egyébként pedig igen, azt is lehet tudni, hogy a zsidóknál nem létezett ilyen felkiáltás, mert náluk ez tiszteletlenség lett volna. Ők soha nem vették volna Istent így hiába a szájukra.
562.Az égész írásod,nem egy általános gyülöletet fejez ki,hanem,egy tultöltött sovén,vallást selektáló és ebből kifolyólag más vallásban létező embergyülölő vagy.
Ez azt jelenti,hogy nem az embert nézed mint Jézus hanem a vallásod által sugalt hamis tanítás vezérel.
Semmi köze a keresztényiséghez az ilyen mentalitás ami a szellemi inkvizíció csúcspontja.
Most őszintén, ennyire nem tudod mivel alátámasztani az állításaid, hogy az érvekre csak személyeskedéssel vagy képes lejáratni magad? Mert hogy ezzel célt nem érsz, az biztos, de az is, hogy ezzel a viselkedéssel csak azt éred el, hogy senki nem fogja neked elhinni hogy ilyen aljas gyűlölködő mentalitással keresztény lennél...
# 563
Ne a stílusommal foglakozz, hanem az érvekkel.
"Amúgy is, micsoda kifacsart logika kell már ahhoz, hogy nem nevezheted az Istenednek azt, akit a Biblia egyszülött Istennek mond."
Erős Istennek is hívja. Bár, hogy ettől egyenlőek lennének, arról nincs szó. Meg arról se, hogy 3-an.
"Bár, hogy ettől egyenlőek lennének, arról nincs szó."
Fil 2:6-8ban pont erről van szó, hogy Isteni formáját, Istennel egyenlőségét hagyta maga mögött emberré válásához.
"Erős Istennek is hívja. Bár, hogy ettől egyenlőek lennének, arról nincs szó. Meg arról se, hogy 3-an."
Isten attól Isten, hogy Ő a legnagyobb. Hogy nincs belőle csak egy. Ha Jézus a Biblia szerint az Istenünk, akkor az csak úgy lehetséges, hogy nem egy másik, az Atyától kissebb isten, hanem az Atyával egylényegű valóságos Isten. Ha nem így van, akkor csak hamis isten lehetne.
568.Hát még jobban összekavartad a témát.
Hát István35:Mindjárt elérjük az ezredik bejegyzést de,hogy minden ember értse még nem sikerült magyarázatot adható.
Igy beszélsz az Atya nagyobb,de mégsem mert egyenlőek.
.Jézus a mi Istenünk az Átyáról szó sincs.
Igy az Atya nem is emlitődik.
Az Ószövetségben lévő Isten az Jézus.
Bizonyos értelemben egyenlőek.(lénygükben).
Nem egyenlőek amikor Isten parancsát telyesiti.
Nem egyenlőek amikor az Isten jobján van,de amikor a jobján van nem tesz semmit mert,Isten a lábai vet mindent:itt ki munkálkodi Dávidtol napjainkig?
Amig még jobban belezavarodsz kérlek irj valami tisztát is,hogy értse más is.Mert én már megértettem,hogy ez egy olyan kavalkád amit nem hogy a laiku hanem már a papokat is elképeszted azzal,hogy minden második állitásodat ellenkezőleg magyarázod.
Adj egy konkrét vállaszt, Jézus Isten Fia vagy sem.Ha Isten Fia akkor nem Isten hanem a Fia.
Ha Jézus Isten akkor nem Isten Fia mert ugy egyszerre jöttek létre,egyik sem teremtette a másikat mert egyiknek sincs kezdete.
De ne kapkodj fűhöz fához,hanam ez vagy az,jelentsd ki.
Értem én, hogy divat "józan paraszti ésszel" hozzáállni sok dologhoz, de ehhez lehet már magasabb teológia ismeret szükséges kedves 569-as.
De ha már ilyen egyszerű a megközelítés, akkor legyen egyszerű válasz is. Állat állatot szül, ember embert szül, Isten pedig Istent. A "kezdet" szó pedig csak időben értelmezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!