Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isz.400-ig miért nem létezett...

Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:34
 1311/1387 anonim ***** válasza:
0%

1310. Miért kérdéses neked Isten neve,ha neki nem kérdéses,emberi időszámítás szerint 6000 éve?

Miért nem kérdéses a te neved pld.ami egy pár éve van és egy rövid életü tökéletlen ember adta név,amire nem gondolt senki,és nem is gondol a nyolcmiliárdbol csak 100-200 személy.

Ha a te nevedet akik ismernek rád gondolnak.

Akik ismerik és elismerik és a bibliát tisztelik,ha valaki azt mondja Jehova azok tudják kire gondoljanak.Ugyanakkor Jehova is tudja ha a nevét mondják,akkor rolla van szó.

De Zeusz is tudja ha az ő nevét mondják ,hogy róla vanszó.

De még Indiában is az ötvenöt millió isten közül ha valamelyik nevét mondják.De az egész világon ennél is több van.

De ha imádkozol az istenhez, a sok közül ki halgat meg,melyik isten.

Mindenik isten azt mondja nem nekem szol a sokunk közül.De,ha mondod a nevét akkor tudja melyik isten halgasson meg.

Most ki a te Istened a sok millióból?

Vagy ugy imádkozol istenek milliói halgass meg engem.

Jehova azt mondta "aki az én nevemet kéri segítségül megtartatik"

2Moz.6:3."Ábrahámnak,Izsáknak,Jákobnak ugy jelentem meg mint Felséges Isten,de az Jehova nevemen nem voltam előttük issmeretes"

Ebben az idézetben látszik,hogy a neve kezdettől van de a feni vers szerint Ábraháméknál jelentette ki amikor az emberek több istent keztek imádni.

Ő magának nevet adott és egy pár napos ember elveszi töle.

Miért nem veszed el Szaturnáliátol a nevét,hisz ő hamis isten?

Vagy neked fontosabb a Szaturnália mint a teremtő neve?

Te nem akarod az imádban Istened nevét mondani,hogy valamelyik tudja,hogy hozzászoltál és nem a semmibe beszélsz?

Megmondom miért a Teremtő neve szúrja egyesek szemét.Azért mert Sátánnak ez a taktikája,hogy az Atya nevét telyesen eltörölje,és az őt imádják:lásd a háromszori kísértést"neked adom a világot ha leborulva imádsz engem"

2017. júl. 15. 21:18
 1312/1387 anonim ***** válasza:
0%

1308.

. Pld.Miért nem tagadod meg a Kígyó,Sárkány,Belzebub,Ördög,Sátan ,Hitler,Stalin vagy a saját nevedet?

Miért tagadod a Mindenható nevét?

2017. júl. 18. 07:14
 1313/1387 szp72 ***** válasza:
100%

Sokat ezek szerint nem értesz abból, amit magyarázok. Én nem tagadom senkinek a nevét, maximum másként ejtem, egy másik szót használok rá.

A héber Bibliában van egy név, amit JHVH betűkkel írnak, s egyesek ezt úgy ejtik, hogy Jehova, mások, a döntő többség, régi hagyomány alapján ugyanezt a négy betűt úgy ejti, hogy Úr. Most mitől rosszabb szó az Úr, mint a Jehova?

Azt mondjátok, hogy azért mert az Úrnak van egy jelentése, s nem pusztán csak egy név. A helyzet azonban az, hogy a JHVH-nak is van jelentése s nem pusztán csak egy név, sőt Isten minden nevének van jelentése s nem pusztán csak egy név. A név nem attól név, hogy nincs jelentése. Ez irgalmatlan hülyeség.

Azt mondhatnátok ellenvetésként, hogy a JHVH jelentése nem az, hogy úr, hanem az, hogy létező, vagyis az Úr nem pontos fordítása és megfelelője a JHVH-nak. Ez igaz. Viszont az Úr szó alatt az egyedül létező isteni úrra gondolunk, ahogy a zsidók is a "Létező" szó alatt az egyedül létező isteni úrra gondoltak, vagyis pontosan ugyan arra a szellemi tartalomra, pontosan ugyanarra a személyre. Teljesen mindegy, hogy mit minek nevezünk vagy milyen hangsorral ejtünk, mert pusztán csak az számít, hogy mit értünk, mit gondolunk az alatt a hangsor alatt.

Abban a bolond tévhitben éltek, hogy Isten nagyon elnéző a hangtorzulás miatti különböző kiejtésekkel, de irgalmatlan dühös lesz, ha valaki ugyanarra a jelentésű de egészen más kiejtésű szóra átcseréli. Isten nevében szerintetek a kiejtés számít, amit ellentmondásosan nem kötelező pontosan ejteni. Ha például az angol nyelvűek Kovács József helyett Joseph Smith néven emlegetnek valakit az szerintetek szörnyű nagy tiszteletlenség, viszont ha mondjuk Kivúcs Jazsif módon ejtenék az teljesen rendben van. Nos, Isten nem olyan ostoba, mint ahogy ti azt betegesen képzelitek.

2017. júl. 18. 12:50
 1314/1387 anonim ***** válasza:
0%

1313.Ha te a 1311 enyit értettél meg,nincs miért ezt a témát osztani.

Inkább hagyd meg a nevét a sok millió Istennek és imádjad amelyiket akarod.Akár ujra keresztelheted őket,mert a hamis propagandád rajtad úgysem segit.

Jehova tudja a nevét és aki "Őt nevét kéri megtartatik"ezt mondjá .

Az Ő nevéhez nem enged akárkit közel,és az Ő nevét nem is tiszteli akárki.János,17."Megismertettem a nevedet akiket nékem adtál,tiéd valának és nékem adtad őket".

Te megismerted a nevét?

Az Övé voltál?

Jézusnak adott téged?

A névvel való propagandád egyenlő a volt komunista lozinkával"minden a népé"miközben még a testi táplálék is a lozinka alkotojáé volt.Ez a propaganda a sátáné,úgymint a tiéd is.

2017. júl. 18. 15:05
 1315/1387 anonim ***** válasza:
100%

# 1311

"Mindenik isten azt mondja nem nekem szol a sokunk közül.De,ha mondod a nevét akkor tudja melyik isten halgasson meg."

Reménytelenül ostoba vagy, ha Istent olyan korlátoltnak képzeled, hogy nem lát a gondolataidba és nem fogja tudni, hogy Uram vagy Atyám alatt őhozzá szóltál. Másrészt egyáltalán nem tagadjuk a Jahve nevét sem, csupán nem emlegetjük azt állandóan kényszeredetten, ahogy az apámat sem a nevén szólítom állandóan. Jézus és a Szentlélek arra tanít, hogy Atyának hívjuk a mi Istenünket (Róm 8,15; Gal 4,6). Jézus az Újszövetségben sehol nem szólítja JHVH néven az Istent, neki az Atya szó volt a kedvence. Nektek pedig csak azért fontos ez a jehovázás, hogy még egy dologban különbnek tarthassátok magatokat a "hamis" "hitehagyott" "álkereszténységtől". Ugyanezen okból utálkoztok a keresztől is. Teljesen lényegtelen, teljesen mellékes, hogy milyen alakja volt a kínzóeszköznek, amin Jézust megfeszítették, de hát ugye Jehova tanúinak ez sem mindegy. Nehogy már azt mondja, amit a "hamis" keresztények...

2017. júl. 18. 15:43
 1316/1387 anonim ***** válasza:
52%

1315."Reménytelenül ostoba vagy"Nem akartam de most már mondhatom"reménytelenül paraszt vagy"

De a téma a lényeg,Isten nem korlátolt!

De Jehova azt mondja"Aki az én nevemet hivja segítségül megtartatik"

Mégis miért mondta ezt?

Ő nem tudta,hogy bele lát az ember gondolataiba?.

De mégis a fentieket írta.

És miért?

Azért mert töled várja,hogy szégyelede,tiszteled-e az Ő nevét.

Vagy pedig nem is érdekel az Ő neve,de érdekel a segítsége.

Ha Ő hátrahagyta te miért keresed a "kákán a csomot"

Én Megmondom :azért mert keresed a hibát másban,pedig tudod,hogy igazam van.

Miért nem keresed a háromság tanában,ott hamarabb kapsz.De a gyülölet az gyülölet ,ez is a te keresztényi tulajdonságod.

2017. júl. 19. 21:44
 1317/1387 anonim ***** válasza:

# 1316

Ha a kiejtés nem számít, akkor bármilyen szó lehet Isten neve, amit egy nép annak talál ki. Ha viszont fontos a kiejtés, akkor el kell hogy keserítselek, mert a Jehova biztosan nem az eredeti kiejtés. Isten biztos hogy nem a Jehova nevet adta magának, hanem a Jahvét (létező), amivel azt akarta tudatni, hogy nincs más Isten rajta kívül, a többi Isten nem létező, egyedül ő a létező Isten. De egyáltalán nem ez az egyetlen neve, az Újszövetségben pedig már nem is a legfontosabb.

2017. júl. 20. 15:04
 1318/1387 anonim ***** válasza:
52%

1317.Szégyen,hogy enyire tudod sátánt szolgálni,hogy Isten nevét szemrebbenés nélkül elakarod tüntetni.Mindent kitalálsz amivel bemocskolod a nevét.Pedig Jézus azt mondta "szenteltessék meg a te neved"

Jézust Istennek mondod,de szavát nem,hogy nem telyesited hanem ellentmondást neki.

Továbbá ami siralmas ,a Megváltó atyjának nevét vonod kétségbe.

Gondolod Jézus örül ennek,hogy pont az Ő atyja nevét utálod,mocskolod,kétségbe vonod?

Ugy hiszed,hogy Jézus alszik az Atyával eggyütt?

Nem.Te ugy gondolod nem léteznek és nem is hiszel bennük.Hitetlen vagy.

Az oldalt a vitatkozó hobbidnak használod.Neked más oldal való.

2017. júl. 21. 12:58
 1319/1387 anonim ***** válasza:
Isten nevét nem akarom eltüntetni, rendszeresen használom én is főleg az Atya nevét. De még mindig nem mondtad meg, hogy mitől lesz egy szó Isten neve, ha a kiejtés lényegtelen? Miért az lenne Isten legfontosabb neve, amit egy 19. századi kis szekta annak mond? A jehova szó a 16. században keletkezett, mert a keresztény héber nyelvészek tévedésből összeolvasták a JHVH-t az Adonáj magánhanzóival.
2017. júl. 22. 04:58
 1320/1387 anonim ***** válasza:
52%

1319.Nem akartam irni, mert csak szereted az oldalt szivatni,amikor mindent pontosan értesz,de Mégegyszer kijavitalak.

Az Atya az nem név,igy hivnak a földgolyón legalább három milliárd embert,ez mellett több mint kétszázezer papot amit Jézus szerint nem szabadna"Atyának se hivassatok senkit mert egy a ti Atyátok az égbe".Ez az atya szó egy szülői minőséget jelent minden családban,amiből több miliárd van.

Jézus Jehova családjához tartozik,joggal mondta az Atyám,mind,hogy mi is ha elismerjük őt.Tehet az atya szó egy családfő megnevezése,használva a családtag megnevezését.Semmi képpen nem tulajdon név,mert nem tudják a sok-sok Atya közül kiről beszélsz.

De ha monod a Jehova nevet ami tulajdonnév,az leszükiti egyetlen személyre,és akkor mondhatod "Jehova Atya vagy csak Jehova,és akkor tudva van,hogy a Mindenhatórol beszélsz.

Az Úr,Ur szó,egy tiszteletbeli megszólítás ami kötődik a tulajdonnévhez.

Külön is lehet mondani akkor amikor már a Jézus vagy Jehova neve szóba van jőve,a témába van.

Olvasdgondosan a 83.Zsoltár.18,19.

2Mozes.6:3

Itt már a fordító nemtudta kihagyni Isten nevét,mert a vers értelmét veszitené.Igy maga a mondat követeli az Isten nevét Jehovát beírja.

Ugyanis a forditok szevesen nem írták volna be,mindhogy egyebütt a te kedvedre könnyen kihagyták a háromság végett.

2017. júl. 22. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!