Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
1330.
" Ahogy a Fiú név,ugy az Atya is név"
Akkor mégis,hogy tudnád értelmezni?
"Fiú születik neked,akit Jézusnak fosz nevezni".
Annyira igazságtalan vagy!
Ha te Jehovának a nevét ó héberül kéred,akkor Jézus nevét miért nem mondod héber eredetében?
És a többi biblia szereplőket, miért nem Irod itt az oldalon az eredeti keresztnevén.
Akkora gyülölet van benned Jehova és a Tanuk iránt,hogy már a magyarban nincs szó amivel ki lehetne fejezni.
János azt mondja."Aki gyülöli embertársát,az ember gyilkos és egy gyilkos sem örökli Isten Királyságát".
De a kiközösültek ezt teszik!
Tényleg nem szeretnék közbeszólni, de jelezném, hogy
"Jézus nevét miért nem mondod héber eredetében?"
Jézusnak az eredeti neve arám nyelvű és nem héber, ahogy az anyanyelve is arám.
Valamint a név fordítása és a név ferdítése szintén nem ugyan az. Tudnilik, az Újszövetség görög nyelven íródott, Jézus nevét pedig fonetikusan vették át különböző nyelvekre. Például a Jahve is egy fonetikus fordítás, hiszen héberül nem így írják. A jehova szó viszont nem fordítás, mert bár jelentéssel nem bír (ellentétben a Jahve névvel, aminek van jelentése), de egyértelműen nőnemű szó, amit biztos nem hasznának a héberek Istenre.
"Akkor mégis,hogy tudnád értelmezni? "Fiú születik neked,akit Jézusnak fosz nevezni". "
Ezt a nevet Jézus emberként kapta, ami persze nem jelenti azt, hogy előtte ne lett volna neve, csupán eggyel több neve lett.
"Ha te Jehovának a nevét ó héberül kéred,akkor Jézus nevét miért nem mondod héber eredetében? És a többi biblia szereplőket, miért nem Irod itt az oldalon az eredeti keresztnevén."
Nem te érveltél azzal, hogy nem szeretnéd, ha egy másik nyelven másmilyen kiejtéssel hívnának? Ez te vagy, de Istent nem érdekli, én is pont ezt mondom. Neki teljesen mindegy, hogy Jahve, Jehova, Atya, Úr vagy akármi, mert mindent megért, mivel belelát az ember szívébe, gondolataiba. Számára nincsenek nyelvi korlátok.
Szóval akkor végülis huszadjára is oda jukadunk ki, hogy a kiejtés nem számít, hiszen minden más bibliai név torzulásokon esett át, és valamelyik még csak nem is hasonlít az eredetijére. Ha tehát a kiejtés nem számít, akkor mitől lesz egy szó Isten neve? Mi tesz egy hangsort Isten nevévé? Már elmondtam: valakik kitalálják egy szóról hogy ez Isten neve és kész. Ti kitaláltátok a jehova szóról, a keresztények többsége azonban az Atya, Teremtő, Isten stb. szavakat találta ki annak. De amit ti találtatok ki annak, az a szó csak a 16. századtól létezik, ahogy viszont mi hívjuk, az az apostolokig illetve Jézusig visszavezethető. Én követem a keresztény hagyományt, ezért a Jahve nevet nem igazán szoktam használni. Ti pedig leragadtatok az Ószövetségnél, használjatok a csak a Jehovát, ha jól esik!
1333.Mi nem ragadtunk le sem az Új sem az Ószövetségnél,mi leragadtunk az Isten nevénél.
Tiszteletben tartva azt,amit Ő adott magának.
Továbbá amit Jézus tisztelt és arra tanit"szenteltessék meg a Te neved".
" Mi nem ragadtunk le sem az Új sem az Ószövetségnél,mi leragadtunk az Isten nevénél. "
Hát az nagy kár,ha nem ragadtatok le az Újszövetségnél,mert most jelenleg abban vagyunk. De gondolom Jehova tanúi már előrébb járnak,mint az a fránya maradi Újszövetség.
1335.Lehet,hogy az időhiány miatt nem fejeztem ki magam elégé érthetően,vagy te nem értettél meg.
Mivel az Ószövetség és az Újszövetség az Isten nevén alapul az alábbiak szerintés az Isten neve sokkal korábban lett mint a biblia jogosan irtan,hogy az Isten nevénél ragadok le.
János.17:6.Nyilvánvalóvá tettem a nevedet az embereknek,akiket nékem adtál a világból"
Zsolt.22:22."Hirdetem a nevedet az én testvéreimnek"
Csel.15:14.
Héber.2:12
Máté.6:9
2Mozes.6:3
Zsol.83:18,19
Ézs.54:5
Minden az Isten neve körül forog,sok helyen,az Ő nevéért jött létre minden,még az Ószövetség és az Újszövetség is.
Igy Mindennek az eredeténél"ragadtam"le,amihez nem csak az Ószövetség és az Újszövetség tartozik hanem eredendően minden.
Nem akartam,hogy értelem nélkül hgyjam a bejegyzést de megtörtént,mert siettem a gyülekezetbe és rövid voltam.
"Mi nem ragadtunk le sem az Új sem az Ószövetségnél,mi leragadtunk az Isten nevénél."
Pontosabban a "jehova" szónál. Ha hülyeségről van szó, akkor abban Jehova tanúi mindig is élen jártak a vallások között. Ti a legfeleslegesebb, legértelmetlenebb dolgoknál ragadtok le, amit az ember elképzelhet. Nektek nem jó a kereszt, amit a hagyomány megőrzött, hát kínoszlopra cserélitek. Nektek nem jó a kegyelem, amit az Atyától és a Fiútól kérünk, hát "ki nem érdemelt kedvességre" cserélitek. Nektek nem jó a láthatóan eljövő Jézus, akit a Biblia szerint "minden szem meglát", ezért láthatatlan módon eljövőre cserélitek. És még sorolhatnám... És persze nektek az sem jó, hogy a keresztények többsége nem a Jehovát használja, hanem Jézus és az apostolok mintájára Atyának szólitja a Teremtő Istent. Én úgy látom, ez az értelmetlen különcködés csak azért van, hogy még jobban elkülönítsen benneteket az Őrtorony a "hitehagyott kereszténységtől". Nehogy már a mocskos hitehagyottakkal értsünk egyet bármiben is... A helyzet azonban az, hogy aki egy kicsit értelmesebb és van normális kritikaérzéke, az ezt rögtön észreveszi. Akit nem vakít el a fanatizmus, az elég gyorsan levágja, hogy milyen hülyeségeket tanítotok. Sajnos ez rólam sem volt elmondható egy ideig, de mentségemre szóljon hogy akkor még fiatal voltam. Most már hülyén érzem magam, amiért ennyire meg tudtatok vezetni.
"Minden az Isten neve körül forog,sok helyen,az Ő nevéért jött létre minden,még az Ószövetség és az Újszövetség is."
Nem a jehova szó körül forog minden, elhihetnéd már végre, hanem Isten személye körül. A név az teljesen mellékes. Jézus nem egy nevet jött megismertetni, hanem az Atya személyét. Sehol nem írja az Újszövetség, hogy Jézus bárhol is a tetragrammot hirdette volna, amit már amúgy is ismertek, ellenben azt igen, hogy Istenről tanított.
Úgy látom, még mindig nem sikerült értelmezned azt az egyszerű mondatot sem, hogy a héberben nem volt szó a személyre, ezért tűnik úgy, mintha Istennek a neve lenne fontos, és nem a személye. Az, hogy "megismertettem a nevedet", nem az jelenti, hogy egy nevet jött megismertetni. A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: "a Név" (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a "személy"-re, ezért használja a "név" szót. pl. "Isten nevét segítségül hívni" = magát Istent segítségül hívni; "Isten nevét magasztalni" = magát Istent magasztalni.
Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Csel 1:15 "százhúsz név sokasága" = százhúsz főnyi sokaság, vagy Csel 4:12 "nem is adatott az embereknek az ég alatt más név" = nem adatott senki más. Így pl. az megismertetni Isten nevét is annyit jelent, hogy magát Istent megismertetni, s nem a tetragrammát megismertetni, amit már amúgy is ismert mindenki.
A név a héber gondolkodásmódban nem csupán a megkülönböztetést (megszólítási módját), hanem az illető tulajdonságait, jellemét is kifejezi. Ahogy írtuk már, Istennek sok neve van, ami a tulajdonságait és tetteit fejezi ki: Úr, Mindenható, Jahve (Létező), Örökkévaló, Legfelsőbb (Magasságos), Király, Vigasztalás Istene, Féltőn Szerető Isten, királyok Királya, uraknak Ura, Kőszikla, Atya stb...
1337.
. Nem elég,hogy kiközösített vagy ,hanem ittason irsz olyan dolgokat amire holnap már nem emlékszel.
Én amit irtam mind a Bibliából alátámasztottam, amit ateista módon megtagadsz.
Ittason a bibliát megtagadva olyan filozófiát viszel bele a hamis tanodba ami már ott is égbekiáltó.
Még harmadát sem olvastam el,mert aki olvassa a depressziós irásodat bünt követ el.
Mostantól elzárkózok a hitehagyott bejegyzéseidtől.
"Mostantól elzárkózok a hitehagyott bejegyzéseidtől."
Mondja egy eretnek szektás, hát ezen jót nevettem :)
Te meg egy elvakult, fanatikus, szektás agymosott vagy. De most személyeskedünk vagy érvelünk? Válaszolsz végre a kérdésre? Ha a kiejtés nem számít, akkor mitől lesz egy szó Isten neve? Istennek rengeteg neve van, ami mind valamilyen tulajdonságát fejezi ki. A Jahve is azt fejezi ki, hogy egyedül ő a létező Isten, nincs más rajta kívül. De például az, hogy Örökkévaló, azt jelenti, hogy öröktől fogva létezik, nincs kezdete és soha nem is lesz vége. Az igazság azonban az, hogy Isten valóját egyetlen névvel sem lehetne tökéletesen leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!