Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Először ezt írod:
"Az Atya az nem név"
Utána ezt:
"Tehát az atya szó egy családfő megnevezése,használva a családtag megnevezését."
Tehát nem név, de megnevezésre használjuk. Nem érzed, mekkora ostobaságokat beszélsz?
"Semmi képpen nem tulajdon név,mert nem tudják a sok-sok Atya közül kiről beszélsz."
Ki nem tudja? A családom? A keresztény hittársaim? Esetleg a munkatársaim? Mert velük vagyok legtöbbet. Akkor ti ezért Jehováztok folyton? Nehogy azt higyjék rólad, hogy Thorról, Zeuszról vagy mondjuk Shíváról beszélsz? Na jó, ha mondjuk egy hindu megkérdezné tőlem, hogy melyik Istenben hiszek, akkor mindenbizonnyal hasznánám a Jahve/Jehova nevet. Vagy lehet inkább azt mondanám, hogy a keresztény Istenben. Lehet ezzel még többet is mondanék neki, ha nem annyira tájékozott és nem ismeri a Jahve nevet. Na de miért lenne kötelező például otthon vagy a keresztény hittársaim körében használnom a Jehova nevet? Na ezt áruld el el nekem! Nektek létkérdés a jehova szó, ez a legfontosabb tantételetek! Istent tízből legalább nyolcszor Jehovának kell szólítani, ez íratlan szabály nálatok. Hát ha ennyire szeretitek ezt a nevet, használjátok! De nem értem miért kéne minden kereszténynek folyton ezen a neven szólítani Istent.
"Semmi képpen nem tulajdon név,mert nem tudják a sok-sok Atya közül kiről beszélsz."
Bocs,hogy beleszólok. Ha neked Jehovázás nélkül nem esik le,hogy ki az Atyád,az elég szomorú,de szerencsére nem mindenki ilyen tragikus.
1321,1322. Nekem az esett le amit a 1322 ir,hogy megakartok minden fortély bevetve az Isten nevétől.
János.17:6."Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek,akiket nékem adtál a világból,A tiéd voltak,te pedig nekem adtad őket és megtartották a te szavadat.7 Most már tudják,hogy mindaz,amit nekem adtál töled van.
Mit tett Jézus?
Nyilvánvalóvá tette az Atyja nevét.
Te is ezt teszed?
Nem,tagadod,szégyeled,a biblia szerintetek tévesen fordít.
Jézus nem szégyelte.
Olvasd a 2Mozes 6:3. Jézus ezt idézte.
Jézus azt mondja"megjelentettem a nevedet az embereknek"
Neked megjelentette?
Jézus azt mondja"akiket nékem adtál"
Ha Isten nevét nem ismered el,vajon átadott Jézusnak.
Mert a 2Mozes6:3 Isten íratta le,és ott a nevét megerősíti.
A nevét a biblia versben nem adta át nektek?
De igen.
Jézus főpapi imájának keresztbe tesztek.
"Mit tett Jézus? Nyilvánvalóvá tette az Atyja nevét."
Viccelsz? Jézus nem egy nevet tett nyilvánvalóvá, hanem az Atya személyét. A nevet az ismerték eddig is, mert a Tórában is ott volt.
A név szóalak egy érdekes jelenség. Már beidéztem ezt a szösszenetet, de megismétlem még egyszer:
"A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: “a Név” (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a “személy”-re, ezért használja a “név” szót: pl. “Isten nevét segítségül hívni” = magát Istent segítségül hívni; “Isten nevét magasztalni” = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Apostolok Cselekedetei 1:15 “százhúsz név sokasága” = százhúsz főnyi sokaság, vagy Apostolok Cselekedetei 4:12 “nem is adatott az embereknek az ég alatt más név” = nem adatott senki más."
Jézus azt mondta "megismertettem a nevedet és meg is fogom ismertetni." Tehát ez lefordítva: megismertettelek, és meg is foglak ismertetni. Mert még ha ismerték is a zsidók Istent, akkor nem jól, vagy inkább csak hiányosan:
"Az én Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú akarja kijelenteni." (Máté 11,27)
"Mondának azért néki: Hol van a te Atyád? Felele Jézus: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat; ha engem ismernétek, az én Atyámat is ismernétek." (János 8,19)
1324.
Ha enyire kiakarod a bibliát forgatni,tagadva a Jehova(Jahve)nevet,akkor ird le a 83.Zsoltár.18,19-et,és a 2Mozes.6:3-at a te név meghatározásod szerint.Azt is hol hibázott a fordító.
1326.Nem zavar,hogy Isten nem változik?
Az sem zavar,hogy a szava sem változik?
Ő azt mondja"Nálam nincs változás,sem változás árnyéka".
Nála nem ugy van mint nálad,hogy a biblia verseket megmagyarázod a háromság szerint,sőt azt is irod,hogy egyeseket depresziosok írták,és az nem a bibliához tartozik.
Ezeket azért Irod mert a háromságot cáfolta.
Ez nem zavar?
"Nem zavar,hogy Isten nem változik?"
Nem Isten változik, hanem az ember, pontosabban az emberek nyelvezete, hiszen minden nép teljesen máshogy mondja ugyanazt a szót. Jó példa volt erre a Jézus név, ami ugye az eredeti Jeshua-ra a j betűt leszámítva még csak nem is hasonlít. De például az úr szó a görögben küriosz, a hébereben pedig adonáj, vagyis teljesen más hangsorok. Istent azonban nem zavarja, hogy mit hogy ejtünk. Ő ért minden nyelvet, teljesen mindegy, hogy Jahvét, Abbát, Atyát, Kürioszt, Theoszt vagy Urat mondunk. Ha pedig teljesen lényegtelen a kiejtés, akkor teljesen mindegy milyen hangsort használ egy adott nép Isten megnevezésére. Csak ti vagytok ilyen szőrszálhasogatók, hogy különcködtök még ebben is a 2000 éves kereszténységtől, mintha egy név lenne a fontos és nem a személy maga.
"Nála nem ugy van mint nálad,hogy a biblia verseket megmagyarázod a háromság szerint,sőt azt is irod,hogy egyeseket depresziosok írták,és az nem a bibliához tartozik."
Csak a Prédikátor könyvére mondtam. Olyat viszont nem mondtam, hogy nem tartozik a Bibliához, ne hazudozzál! Annak a könyvnek is meg van a célja, de pont nem az, hogy teljes és végleges isteni kinyilatkoztatásnak tekintsük, mint ti teszitek.
1328."Isten ért minden nyelvet ,nem mindegy minek nevezzük".
Miért akarsz a nevétől megszabadulni?
Hát azt mondja"aki az én nevemet hívja segítségül megmentésben részesül".
Én is értek három nyelven,de nemszeretnem ha románul Bogdannak hívnának,és pontosan akkor amikor én adtam magamnak nevet.
Mert jol tudod,hogy az Atya és az Ur nem név,még akkor sem ha hamisan bele magyarázod.
Mit szólnál hozza István35 helyett Belzebubnak hivnálak?
Miért volt a multban amikor a bálványimádok és a próféta tüzet kért.A bálványimádok a hamis Istent kérték Boalt,a próféta Jehovát és kinek a kérését halgatta meg?
Ki kérésére adott tüzet?
Annak aki a nevét kérte!
Miért nem gyűlt meg a Boál imádok tüze?
Azért mert boálnak nem volt ereje Jehova előtt,bármenyien voltak és bárhogy vagdosták magukat.
Miért gyult meg a próféta vizes máglyája?
Mert Jehovát kérte,bárhogy is kihagyták a nevének nagy részét a Bibliából.
Jehovának nagyobb ereje van mint bárkinek!
Továbbá az Ő nevét kérte a próféta.
Mit gondolsz ha a próféta a Belzebub néven kérte volna a tüzet meggyűlt volna a rakás. Biztos nem!
"Én is értek három nyelven,de nemszeretnem ha románul Bogdannak hívnának,és pontosan akkor amikor én adtam magamnak nevet."
Isten pedig bizonyára megsértődik azon, hogy nem az eredeti héber kiejtés szerint használod a nevét, hanem egy értelmetlen hangsort mondasz helyette, ami ráadásul nőnemű. Ez esetben jobb ha nem jehováztok. Viszont akkor nem értem, a többi bibliai szereplő nevét hogy mered nem eredetiben használni, pl. Jézus nevét is.
"Mert jol tudod,hogy az Atya és az Ur nem név,még akkor sem ha hamisan bele magyarázod."
Hogyne lenne már név. Címek is lehetnek nevek:
Jelenések 19:16
"És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura."
Vagy még a Bibliának sem hiszel? Jézusnak az az egyik neve, hogy Fiú. Sokszor van így nevezve:
"Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni." (Mt 11,25–27).
Magát Fiúnak nevezi, Istent pedig Atyának. Ahogy a Fiú név úgy az Atya is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!