Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan szerezhetném vissza az...

Hogyan szerezhetném vissza az evolúcióba vetett hitemet?

Figyelt kérdés
Ahogy egyre több antievolúciós könyvet olvasok /pl. John C. Lennox: A tudomány valóban eltemette Istent?/, és ahogy egyre jobban kezdem érteni a bibliai összefüggéseket, kezdek eltávolodni attól a hittől, hogy minden magától jött létre. Eddig minden elkötelezettség nélküli szabadgondolkodó voltam, most már úgy gondolom, nem élhetek minden tekintetben úgy, ahogy nekem tetszik. Vagy mégis a régi felfogásomnak volt valódi alapja?

2016. máj. 20. 08:17
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/107 A kérdező kommentje:

Szathmáry Eörs: "Az élet keletkezése mindmáig megoldatlan kérdés. Még senkinek sem sikerült élettelenbõl élõt csinálnia, mint ahogyan egy teljes "evolúciós forgatókönyv" összeállítása sem sikerült még. Egy ilyen "forgatókönyvnek" el kellene mondani, hogy az anyag szervezõdésének mi volt az a valószínû útja, melynek során A-tól a Z-ig eljutott. Ennek a "forgatókönyvnek" néhány feltételt ki kell elégítenie: kémiailag, és az evolúciós mechanizmusok szerint meggyõzõnek kell lenni, továbbá az egésznek eléggé valószínûnek kell lennie. Ilyen "forgatókönyvünk" nincs. Ismerjük ennek egyes fejezeteit, de az egész könyv nincsen a kezünkben. Az alapproblémát az jelenti, hogy az elsõ evolúciós egységek nem keletkezhettek evolúciós módon, hiszen azoknak akkor még nem voltak meg az ahhoz szükséges tulajdonságaik. Tehát a kémia felõl kiindulva kell megtalálni azt a biológiai mechanizmust, amely természetes folyamatokon keresztül képes az elsõ evolúciós egységek létrehozására."

www.c3.hu/~tillmann/konyvek/ezredvegi/szathmary.html

"Egy ilyen "forgatókönyvnek" el kellene mondani, hogy az anyag szervezõdésének mi volt az a valószínû útja, melynek során A-tól a Z-ig eljutott."

A = élet keletkezése, Z= az ember kifejlődése. Ilyen forgatókönyv nincs.

Engem kérdezel, hol lehet utánanézni a Szathmáry-féle kijelentéseknek? Annyira el vagy telve a hülye evolucionista zagyvaságokkal, hogy a gőg elveszi az eszedet, utánanézni meg nincs ínyedre, mivel merev vagy mint a kóró.

Ha szakma zsenijei beismerik, hogy kémiai evolúció zsákutca, akkor ti kókler laikus létetekre mit zagyváltok össze-vissza mindenféle hülyeséget?!

Kocsma szintű beszólásaitokra nem vagyok kíváncsi, mert annak színvonala nem mérhető, az intelligencia mérő műszer mutatója nem billen ki. Részemről ez már időtékozlás!

Nincsen első lépés, akkor második sem következhet az elsőből, és így tovább, a sor végén az ember ezen lépéssorozat útján nem jöhet létre, mivel föntről lefelé minden lépésnek igaznak kell lennie, különben nem igaz a fölépítmény. És nem igaz!!!

Itt van vége a sok sületlen szövegeteknek, részemről befejeztem a hülyeségekre való reagálást.

2016. jún. 1. 14:55
 102/107 Mojjo ***** válasza:
97%

Öööööö, namost akkor itt derül ki az alapprobléma. A kérdező vagy külföldi, aki nem nagyon beszéli a nyelvünket, vagy ugyan magyar anyanyelvű, de súlyos szövegértési problémái vannak, vagy olyan szintű megerősítési torzítást produkál az elméje, amihez képest egy fekete lyuk téridőtorzítása kutyafüle.

Kedves kérdező, olvasd el még párszor, amit beidéztél és próbáld értelmezni. Szathmáry Eörs azt mondja, hogy nem tudjuk pontosan hogyan keletkezett az élet, vannak elméleti kérdőjelek is, nem tudunk mindent elméletben sem, illetve kísérletileg sem sikerült még megismételnünk a folyamatot. Valamint azt, hogy az első élőlények keletkezése NEM az evolúció, hanem a kémia tárgykörébe tartoznak (nohát-nohát, csak nem mi is ugyanezt mondogatjuk már egy ideje?).

És ezekben tökéletesen igaza is van. De sehol nem írja azt, hogy nem létezhetett abiogenezis.

Mondok neked megint egy példát: látjuk mondjuk, hogy egy gumilabda pattog. Nem igazán értjük még, hogy hogyan is pattog, mennyire rugalmas, vagy rugalmatlan az ütközése a talajjal, egyálatlán a talaj miféle, szóval vannak empirikus és elméleti hiányosságok is, amik még megfejtésre várnak, de pár dolgot azért már tudunk a labdáról, azt meg egyértelműen látjuk, hogy pattog. Valamint az, ami a pattogást elindította, az már nem a pattogás tárgyköre, hanem azé, hogy a szülők nem nevelte meg a gyereket, hogy a lakásba ne hajigálja már a pattogó labdáját.

Ez ugyanez: látjuk, hogy kifejlődött az élet, de vannak még nyitott kérdések. Illetve az élet kifejlődése nem az evolúció, hanem a kémia tárgykörébe tartozik.

2016. jún. 1. 15:10
 103/107 Mojjo ***** válasza:
97%

Vagy leegyszerűsítve, gyengébbek kedvéért:

Az, hogy valamiről nem tudjuk pontosan, hogy hogyan történt, NEM azt jelenti, hogy nem történhetett meg. Szövegértés, de most komolyan...

És én még csodálkozom, hogy a mai iskolásoknak fosprimitívnek tűnő szövegértési feladatokat szoktak feltenni mindenféle kompetenciateszteken, meg még érettségin is. Úgy tűnik, mégis van szükség ilyesmire...

2016. jún. 1. 15:13
 104/107 anonim ***** válasza:
97%

"A = élet keletkezése, Z= az ember kifejlődése. Ilyen forgatókönyv nincs. "

Ha egyszer a B-től Z-ig terjedő szakaszt tökéletesen értjük, akkor nem kell elvetnünk az egészet, mert azt az egyetlen A betűt nem ismerjük az elején.

"Ha szakma zsenijei beismerik, hogy kémiai evolúció zsákutca, akkor ti kókler laikus létetekre mit zagyváltok össze-vissza mindenféle hülyeséget?! "

Miért, beismerte bárki? Szatmáry csak annyit mondott, hogy mindmáig megoldatlan a kérdés.

200 éve a repülés is egy megoldatlan kérdés volt, talán akkor el kellett volna vetni az egészet, ahelyett hogy tovább dolgoznak, amíg megalkotják az első repülőgépeket?

Ezzel a logikával, kérdező, te még a mai napig barlangban laknál. Vagy nem, talán még oda se találtál volna be, hanem azon hisztiznél valahol, hogy a tető a fejed felett miért egy megoldatlan kérdés...

2016. jún. 1. 15:24
 105/107 anonim ***** válasza:
97%

Ajjajj, jajjaj, nagy a baj!

Amire Mojjo is rávilágít 102-es válaszában: bizony komoly analfabétizmussal küzdesz, Kedvetlen Kérdező!

De kezdjük előbb a közepén:

"Engem kérdezel, hol lehet utánanézni a Szathmáry-féle kijelentéseknek?" - igen, téged, mivel kíváncsi voltam, hogy pontosan mi alapján beszélsz sületlenségeket. Tapasztalat, hogy ha áltudósokkal kommunikál az ember, azok hajlamosak elferdíteni az igazságot: a, nyílt hazugságokkal, b, kontextusból kiragadott szövegek szándékos félreértelmezésével, c, a témában való járatlanságuk miatti félreértelmezésekkel, belemagyarázásokkal. Jelen esetben vagy a c áll fent, - hisz számtalan példáját adtad, hogy a kérdéseddel ellentétben fogalmad sincs a témáról, vagy a b eset, oly értelemben, hogy olvastad valahol, mondjuk itt pl:

[link] és a teljes szöveg elolvasása nélkül hittél neki, s belinkelted.

"Annyira el vagy telve a hülye evolucionista zagyvaságokkal, hogy a gőg elveszi az eszedet, utánanézni meg nincs ínyedre, mivel merev vagy mint a kóró. " - Idézek a 100-as válaszomból: "Persze, rákereshetnék én is googlén, de ha már én rákeresek a válaszaimhoz az érveim alátámasztásához, és általában linkelek is, te is igazán megtehetnéd. Kicsit hitelesebbé is válnál." Szokás szerint figyelmen kívül hagyod a véleményeinket, és járatod a nagy eszedet.

De akkor térjünk is rá az idézett interjúra, avagy miben is vélted úgy, hogy Szathmáry Eörs cáfolja az abiogenezist:

"Az élet keletkezése mindmáig megoldatlan kérdés." - Igen, dolgozunk rajta

"Még senkinek sem sikerült élettelenbõl élõt csinálnia, mint ahogyan egy teljes "evolúciós forgatókönyv" összeállítása sem sikerült még. Egy ilyen "forgatókönyvnek" el kellene mondani, hogy az anyag szervezõdésének mi volt az a valószínû útja, melynek során A-tól a Z-ig eljutott. Ennek a "forgatókönyvnek" néhány feltételt ki kell elégítenie: kémiailag, és az evolúciós mechanizmusok szerint meggyõzõnek kell lenni, továbbá az egésznek eléggé valószínûnek kell lennie. Ilyen "forgatókönyvünk" nincs." - Igen, még dolgozunk rajta.

"Ismerjük ennek egyes fejezeteit, de az egész könyv nincsen a kezünkben." - Vagyis igen, még dolgozunk rajta!!!

"Az alapproblémát az jelenti, hogy az elsõ evolúciós egységek nem keletkezhettek evolúciós módon, hiszen azoknak akkor még nem voltak meg az ahhoz szükséges tulajdonságaik." - Azaz az első élő sejtek nem az első élő sejtekből keletkeznek, jéé... Tehát valami más módszerrel kell vizsgálni, várjál MIT IS ÍRTAM NEKED REGGEL? Idézek ismét magamtól, 91-es hozzászólásom:

De még inkább praktikusabb ok, hogy a 3 lépés kutatása más-más szakterületet igényel: Az Ősrobbanással leginkább asztrofizikusok foglalkoznak, az abiogenezis a kémikusok, biokémikusok, molekuláris biológusok asztala, míg az evolúcióval mostanában leginkább a genetikával foglalkozó molekuláris biológusok, biokémikusok, valamint a bioinformatiusok szakterülete."

"Tehát a kémia felõl kiindulva kell megtalálni azt a biológiai mechanizmust, amely természetes folyamatokon keresztül képes az elsõ evolúciós egységek létrehozására." - Hát nem ezt írtam már reggel én is???

De olvastad-e tovább is, vagy csak megelégedtél a kikvótmájnolt részekkel? Ugyanis, ha tovább olvastad volna, szembesülnöd kellett volna az alábbi, - szempontodból riasztó - állításokkal:

Wächtershäuser az utóbbi években egy cikksorozatot jelentetett meg, amelybenarra közöl érveket, hogy az élet keletkezéséhez vezetõ, úgynevezett kémiai evolúció csak akkor jön létre, amikor az evolúciós egységként viselkedõ molekulák is megjelennek. Ez szerinte a pirit felületén indulhatott el, nagy hõmérsékleten és nagy nyomáson, olyan körülmények között, amelyeket ma a mélytengeri hévforrások közelében találunk.

Ezek a körülmények valóban nagyon kedvezõnek látszanak a kémiai evolúció megindításához, és Wächtershäusernek ellenõrizhetõ hipotézisei vannak; majdhogynem receptet ad arra, hogy mit kell csinálni és mi után kell kutakodni. Az eddigi kísérletek biztatóak."

Forrás: [link] :P

Szóval, hogy is van ez? "Ha szakma zsenijei beismerik, hogy kémiai evolúció zsákutca, " - Olvashatod, NEM EZT ÁLLÍTJA.

"akkor ti kókler laikus létetekre mit zagyváltok össze-vissza mindenféle hülyeséget?!" - Ad 1, a többiek egész értelmesen próbálják meg bemutatni a modern tudományok érveit egy durcás mókusnak, Ad 2, te hadoválsz itt hülyeségeket, mint amikre most is válaszomban rámutattam.

"Kocsma szintű beszólásaitokra nem vagyok kíváncsi, mert annak színvonala nem mérhető, az intelligencia mérő műszer mutatója nem billen ki." - Jobban kimozdul, mint a te szövegértelmezési próbálkozásaidra, mókuska!

"Részemről ez már időtékozlás!" - Hát jah, mi is mintha falnak beszélnénk ...

"Nincsen első lépés," - Még nulladik is van, nem csak első! :D

"akkor második sem következhet az elsőből," - Nem is kell következnie, valaki húzza a strigulákat, hányszor írtuk már le?

"a sor végén az ember ezen lépéssorozat útján nem jöhet létre, mivel föntről lefelé minden lépésnek igaznak kell lennie, különben nem igaz a fölépítmény." - Mi a fönt és mi a lent?

"Itt van vége a sok sületlen szövegeteknek, részemről befejeztem a hülyeségekre való reagálást." - egyrészről amúgy se nagyon reagáltál a válaszainkra, max egyszer-kétszer bebüfögtél valamit, amire mondtuk mi az asztalnál, hogy jólvan már, elég sört ittál, inkább támaszd csak tovább a fejedet, másrészről csak te lököd tovább a süketdumát!

2016. jún. 1. 15:55
 106/107 Tom Benko ***** válasza:
97%
Ez a kérdező hetedik hisztitopikja, vagy közben kimaradt egypár? Gyanúsan ugyanazt a halandzsát löki megint. :( Úgy tűnik, nagyon kell valaki neki a szellemi gettóba.
2016. jún. 1. 17:07
 107/107 Tom Benko ***** válasza:
97%
@Kérdező: Javaslom, olvasd el Nick Lane-től a Hajrá, élet című könyvet, legalább az első fejezetet!
2016. jún. 1. 17:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!