Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel igazolható, hogy a...

Mivel igazolható, hogy a Biblia valóban Isten szava?

Figyelt kérdés

A kérdés azért merült fel bennem, mert sokan arra teszik fel az egész életüket, hogy a Bibliában leírtak - vagy a papok Bibliai alapon nyugvó útmutatásai - szerint éljenek, különben Isten ítélete által a pokolra jutnak.

Honnan lehetünk biztosak benne, hogy valóban az Isten akarata, ami a Bibliában le van írva? Ha Isten akarata, akkor teljesen hiánytalanul, manipuláció nélkül került bele a Bibliába?

A Bibliából vett idézetek önigazolások, nem sokat érnek. Ha egy fadarabra ráírjuk, hogy ez egy darab arany, attól még bizony nem lesz belőle arany.

Annak a papi rétegnek/leszármazottjaiknak állításai, akik összeállították a Bibliát (amire aztán a hatalmukat alapozták), szintén nem meggyőző, mert ez is önigazolás.

Létezik-e valamiféle konkrétum/bizonyíték, független, bárki számára elfogadható forrásból, hogy a Biblia csak és kizárólag Isten szavát tartalmazza és az az akarata, hogy mi betartsuk az ott leírtakat, valamint, hogy ezek alapján fog megítélni minket életünk végén?

2016. jan. 17. 21:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/150 anonim ***** válasza:
52%
Te is túl sokat gondolkodsz... az életben nem lesz így hívő belőled. Hidd el: mert, csak!
2016. jan. 18. 00:51
 12/150 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom, hogy nem meggyőző neked az amit leírtam.

A tudományról annyit, hogy még nem is volt még is olyan dolgokat írtak le, amit később tudtak csak igazolni, mint a víz körforgása, a föld kereksége, stb.

Vagy honnan tudták, hogy a fiú gyermeket 8. napos korában kell körbe metélni,

Az orvosi kutatások fényt derítettek arra, hogy a véralvadás egyik faktora, a K-vitamin csak erre az időpontra ér el megfelelő szintet. A véralvadás másik fontos tényezője, a protrombin pedig a születés utáni nyolcadik napon éri el gyermek életében a legmagasabb értéket.

ugyan honnan tudhatták ezek az emberek ezeket,ha nem attól, aki létre hozta az életet?

2016. jan. 18. 07:31
 13/150 anonim ***** válasza:
0%

Talán annyit, hogy a többi könyvek egyike sem foglalkozik Istennel vagy csak igen kis mértékben,amiből semmit nem lehet tudni róla, a szándékairól, és arról, hogyan valósítja meg a terveit, és ezeket előre tudatja az emberekkel.

Nosztredámuszhoz:

Sátán jól ismeri a Bibliát is, és azt is tudja Kb mi várható.sok embert használ fel a "jósolgatásra" amit elő is tud idézni.

Csak nézz körbe, mennyi embert térített el a dolgaival,

s igazság csak egy létezik, két igazság nem létezhet.

2016. jan. 18. 07:41
 14/150 anonim ***** válasza:
100%

"a többi könyvek egyike sem foglalkozik Istennel vagy csak igen kis mértékben,amiből semmit nem lehet tudni"

Ez egy érv akart lenni?

Ha írok egy könyvet, amelyik teljesen részletesen taglalja Xenu dolgait, akkor Xenu létezni fog, a könyvem pedig GARANTÁLTAN az ő szava lesz?

2016. jan. 18. 10:05
 15/150 A kérdező kommentje:

"A tudományról annyit, hogy még nem is volt még is olyan dolgokat írtak le, amit később tudtak csak igazolni, mint a víz körforgása, a föld kereksége, stb."

A föld kerekségéről az ellenkezőjét is állították, pont a Biblia alapján (hogy a föld négyszögletes, mivel 4 széle van). Szóval ez is csak belemagyarázásnak tűnik.

Ha már itt tartunk, honnan tudhatták a magyarok, hogy a felhők a felfelé áramló hő eredményei (FEL-HŐ)? Pusztán véletlen lenne jó néhány szavunk összetétele? Pedig állítólag a nyereg alatt puhítottuk a húst.

"Vagy honnan tudták, hogy a fiú gyermeket 8. napos korában kell körbe metélni"

Tapasztalati úton is tudhatták. Akit előbb metéltek, az meghalt, ilyen egyszerű.

Igazából nem arról van szó, hogy Jehova nem létezhetett, mert a Biblia netán hazugságot is tartalmaz. Nem, szerintem van történelmi alapja a Bibliának.

A gond az, hogy sok jel arra utal, hogy Jehova technológiát használt (igen, pont a bibliai leírások alapján felismerhető jó néhány helyen technológia). Abban is biztos vagyok, hogy nem az ember az egyedüli teremtett lény, ahogy NEM a Föld volt a világegyetem központja (NEM az első teremtett bolygó, ahogy a Biblia sugallja), ezt is bebizonyította a tudomány. Ha ezt összerakod, akkor láthatod, hogy lehetnek más variációk Jehova mivoltára, mint az isteni minőség. És ha technológiailag fejlett volt, nyilvánvaló, hogy voltak biológiai ismeretei is, stb.

Egyébként is mekkora ellentmondás már ez a körülmetélés dolog is: Isten megteremtette a tökéletes emberi testet, de aztán később utasítást ad egy bizonyos csoportnak, hogy csonkítsák meg a saját testüket a "szövetség" jeléül. Ez egy abszurdum, nem hiszem el, hogy ezt elhiszik az emberek!

"ugyan honnan tudhatták ezek az emberek ezeket,ha nem attól, aki létre hozta az életet?"

Onnan, aki hosszabb ideje tanulmányozza a világegyetem működését és már jobban megismerte azt a tudománya által, mint az emberek. Egy átlagos mai ember is simán meg tudná mondani ezeket, nem olyan titkok ezek, amiket csak Isten érthet!

"Talán annyit, hogy a többi könyvek egyike sem foglalkozik Istennel vagy csak igen kis mértékben,amiből semmit nem lehet tudni róla, a szándékairól, és arról, hogyan valósítja meg a terveit, és ezeket előre tudatja az emberekkel."

Ez téves információ. A Korán és a Védák legalább ennyit foglalkozik Istennel és a terveivel, mint a Biblia. Sőt, a Védák korábbról vannak, mint a Biblia. És ez csak 2 a sorból.

"Sátán jól ismeri a Bibliát is, és azt is tudja Kb mi várható.sok embert használ fel a "jósolgatásra" amit elő is tud idézni.

Csak nézz körbe, mennyi embert térített el a dolgaival,"

Mi van, ha a Sátán beavatkozott a Biblia tartalmába (kifejtettem, hogy számos más vallás is fennmaradt, sanszos, hogy nincs olyan, hogy Isten vigyázott volna bármelyik vallásra is külön) és az ő tervét vetették papírra az akkori jósok elmondásai alapján? Ha a Sátán beavatkozott és korrupttá tette a Bibliát (itt a Földön elvileg megteheti, hisz ő a Sátán, a befolyásolás a fő jellemvonása, a Biblia az emberek Befolyásolására kiválóan alkalmas), akkor érdeke, hogy bekövetkezzenek dolgok az ott leírtakból.

Ez azért is érdekes elmélet, mert a jóslás ellentmond a szabad akaratnak, amivel elvileg Isten megakadályozott minket. Ellenben, ha valaki/valami úgy alakítja hatalmánál fogva a történelmet, hogy a jóslásnak megfelelő irányba terelje, az rögtön más történet. És ez lehet az oka, hogy jó néhány prófécia nem teljesedett be a Bibliából, mert ez nem lehetett Isten terve.

Tudtad, hogy egy átlag ember úgy megy be a templomba, hogy fordított keresztet rajzol magára?

"s igazság csak egy létezik, két igazság nem létezhet."

Ebben egyet értünk, ezt próbáljuk most kideríteni.

2016. jan. 18. 10:17
 16/150 A kérdező kommentje:

"Isten megakadályozott" = Isten megajándékozott

Majdnem ugyanaz :)

2016. jan. 18. 11:24
 17/150 anonim ***** válasza:
Milyen jellegű bizonyítékot tudnál elfogadni? Akik meggyőződtek a Biblia hitelességéről, azoknak a saját életük a bizonyíték. Összehasonlították a megtérésük előtti életüket, az azutánival. Tedd próbára az újszövetségi tanításokat Te is, és meglátod, működnek. Az isteni ihletettség tagadásával az egész Biblia lényegét vonjuk kétségbe. Pusztán emberi bölcsességek gyűjteményeként nem állna meg a lábán. Nem véletlenül az az első parancsolat, ami. A többi anélkül nem működik.
2016. jan. 18. 11:34
 18/150 KZitus ***** válasza:
26%

Szia

A kérdésed jogos. De ha mások meglátásai alapján akarsz következtetéseket levonni, akkor sehová sem jutsz el.

Hiszen láthatod ahány ember, annyi vélemény.

Ha tényleg tudni akarod a válasz, személyesen kell meggyőződnöd arról, hogy milyen könyv a Biblia.

Valamikor hasonló kérdéseim voltak nekem is. De én nem engedtem azt, hogy más emberek véleménye befolyásoljon a kérdésben. Egyedül kezdtem neki olvasni, majd tanulmányozni. Ha őszinte az érdeklődésed, és nem előítélettel kezdesz neki olvasni, csodálatos dolgokat tanulhatsz belőle: megtanulhatod mi az élet értelme! Miért élsz itt a földön? Mi Isten szándéka velünk emberekkel? Miért alakult úgy az ember élete, ahogy jelenleg élünk? Milyen kiutat tervezett el Isten a sszámunkra, és milyen lépeseket tett azért, hogy a terve valóra váljon? Sorolhatnám....

Számtalan bizonyítékkal találkozol majd: az valóban az Ő Szava!

2016. jan. 18. 13:49
 19/150 anonim ***** válasza:

"Milyen jellegű bizonyítékot tudnál elfogadni?"

CSAKIS a bizonyító erejűeket!

Az érzések, meglátások, hitek, csodák, stb. - NEM bizonyítékok.

Az sem bizonyíték, ha te vagy akárki más nem tudja elképzelni a dolgot.

2016. jan. 18. 13:51
 20/150 A kérdező kommentje:

17-es:

"Akik meggyőződtek a Biblia hitelességéről, azoknak a saját életük a bizonyíték."

Az én saját életem arról kezd meggyőzni, hogy a Biblia teljesen hiteltelen. Az újszövetségben Jézus példabeszédei tűnnek hitelesek egyedül, amikor a szeretetről beszél.

"Tedd próbára az újszövetségi tanításokat Te is, és meglátod, működnek."

Igen, ezzel egyet értek. De az újszövetség a kisebb része a Bibliában, az ószövetségben ott figyel a seregek ura, ami megkérdőjelezi az egész szavahihetőségét!

"Az isteni ihletettség tagadásával az egész Biblia lényegét vonjuk kétségbe."

Nagyon jól látod, ez itt a probléma, amit nem lehet feloldani, ezért csapda az egész. Mintha a romlott párizsira rátettek volna egy új csomagolást Jézus márkanévvel! Hiába szép a csomagolás, ha ehetetlen a párizsi.

"Nem véletlenül az az első parancsolat, ami."

Egy parancsolat van: szeressétek egymást mint önmagatokat. Ez a jézusi út. Ez mellett nincs is szükség további parancsolatokra, seregek urára. Ez vezet ahhoz a csodálatos átalakuláshoz, amiről írtál. De az, hogy Jézus tanításai hasznosak, még nem igazolja, hogy a teljes Biblia Isten szava lenne, éppen ellenkezőleg, Jézus teljesen mást tanít, mint az ószövetségi Isten.

És ne kezdjetek belemagyarázni semmit, mélyen belül tudjátok, hogy ezek tények. Csak azért hiszitek el az ószövetséget, mert ott van az újszövetségi csomagolás a történeten és valamiért egyben akarjátok hitelesnek elfogadni az egészet. Mert nektek kell valaki, akit imádhattok és számon kér. De ha számonkérés nélkül nem vagytok képesek a szeretetre, akkor mit ér az egész? Mit ér, ha azért szeretsz, mert az Isten ezt az utat rendelte el neked? Miért olyan fontos a szeretet mellett egy olyan Istenben hinni, ami törvényekkel, számonkéréssel kényszerít a szeretetre? Mert ha van felelősségre vonás, ahogy a Biblia állítja, akkor az bizony kényszer! Ez így egy logikai önellentmondás, kényszerből szeretni, imádni, szolgálni. Az sohasem lesz őszinte!

KZitus :

"Hiszen láthatod ahány ember, annyi vélemény."

Én úgy gondolom, hogy ez jó dolog!

"Ha tényleg tudni akarod a válasz, személyesen kell meggyőződnöd arról, hogy milyen könyv a Biblia."

Többször olvastam a Bibliát.

"De én nem engedtem azt, hogy más emberek véleménye befolyásoljon a kérdésben."

De sajnos engedted. A Jehova tanúi nevezetű gyülekezet befolyásolta a véleményedet. Mire alapozom ezt az állítást? Sablon válaszokat adsz a hasonló jellegű kérdésekre a többi Jehova tanújával, mintha csak bemagoltatták volna Veled a válaszokat: történelmileg pontos, beteljesült jóslatok és a többi.

"megtanulhatod mi az élet értelme"

Ha az az élet értelme, amit az ószövetség sugall, akkor az nekünk régen rossz. Pont ez a gond, ha a Bibliából ilyen válaszokat keresel. Gondolod, hogy Isten szabad akaratot adott, aztán megíratta egy/több könyvben, hogy mi az ő elvárása (imádd, csak neki szolgálj), aztán a szabad akaratod kimerül abban, hogy melyik könyvet választod? Ha tévedtél, akkor egyenes utad van a lávafürdőbe?

"Mi Isten szándéka velünk emberekkel?"

Tékozló fiú története. Az ószövetséget felejtsd el!

"Miért alakult úgy az ember élete, ahogy jelenleg élünk? Milyen kiutat tervezett el Isten a sszámunkra, és milyen lépeseket tett azért, hogy a terve valóra váljon?"

Az, hogy hogyan éled az életed, csakis rajtad múlik. Nincs zsákutca, csapda, csupán mézes madzag. Senki sem kényszerít rá, hogy a mézes madzagot szopogasd, ami a kelepcébe vezet!

"Számtalan bizonyítékkal találkozol majd: az valóban az Ő Szava!"

Önigazolás a Biblia részéről, ha a Bibliában leírtak alapján akarod megmondani mi Isten szava, mert a Biblia azt állítja magáról, hogy az Isten szava. Mivel önmagáról állítja, és emberek írták, semmit sem ér ez az állítás, ezt korábban kifejtettem. A fadarab és arany felirat példabeszédben.

2016. jan. 18. 21:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!