Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel igazolható, hogy a...

Mivel igazolható, hogy a Biblia valóban Isten szava?

Figyelt kérdés

A kérdés azért merült fel bennem, mert sokan arra teszik fel az egész életüket, hogy a Bibliában leírtak - vagy a papok Bibliai alapon nyugvó útmutatásai - szerint éljenek, különben Isten ítélete által a pokolra jutnak.

Honnan lehetünk biztosak benne, hogy valóban az Isten akarata, ami a Bibliában le van írva? Ha Isten akarata, akkor teljesen hiánytalanul, manipuláció nélkül került bele a Bibliába?

A Bibliából vett idézetek önigazolások, nem sokat érnek. Ha egy fadarabra ráírjuk, hogy ez egy darab arany, attól még bizony nem lesz belőle arany.

Annak a papi rétegnek/leszármazottjaiknak állításai, akik összeállították a Bibliát (amire aztán a hatalmukat alapozták), szintén nem meggyőző, mert ez is önigazolás.

Létezik-e valamiféle konkrétum/bizonyíték, független, bárki számára elfogadható forrásból, hogy a Biblia csak és kizárólag Isten szavát tartalmazza és az az akarata, hogy mi betartsuk az ott leírtakat, valamint, hogy ezek alapján fog megítélni minket életünk végén?

2016. jan. 17. 21:20
 131/150 A kérdező kommentje:

"Aztán nagy megdöbbenésemre te kezdesz el hivatkozni a Bibliára meg Jézus szavára és a többi!"

Mivel a kérdés a Bibliával foglalkozik, nem a Koránra fogok hivatkozni, gondoltam ez logikus... Értelmesen leírtam mindent, nem vagy képes felfogni, vagy csak szándékosan ködösítesz?

"Te tényleg abban a hitben vagy hogy valaki azért kezd el hinni Istenben mert fél tőle?"

Nem egyszer megkaptam már a kritikást a hívőktől, hogy "nincs meg bennem az egészséges Istenfélelem". Ezek után joggal következtetek arra, hogy félelemből tartják be a törvényeket. Hivatkoztál a zsidókra, az egész zsoltárok könyve arról szól, hogy JHVH-nál puncsolnak bűnbocsánatért, mert félnek a haragjától. Az egész ószövetség nagyjából ezt próbálja belénk oltani. Akkor most mégis mit kellene gondolnom?

"Megjegyzem hogy az állítólagos nagy félelem ellenére igencsak sokszor voltak engedetlenek!"

Talán azért, mert JHVH jelenléte ki-ki hagyott az idők folyamán és a zsidók két három generáció után el is feledték a nevét? Ezt is a Bibliából vettem. Tudod, azért, mert a Bibliáról beszélgetünk, az a téma!

"Van aki érett rá! Remek, tehát akkor mi a különbség? Az egyikhez hit kell a másikhoz éretség!"

Én úgy gondolom, hogy aki megfelelő "érettségű", az alapból olyan természetű, hogy nem kell hozzá törvény, hogy szeretetben éljen! Ez messzire nyúlik, hiszen elvileg minden lélek azonos esélyekkel indul, csak lehet, hogy nem minden lélek ugyanolyan tapasztalt a földi körülményeket illetően. János 3/8 "A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született."

"Te írtál testről! ... Félrevezetés az oka vagy mi?"

Azt írtam, hogy benned van, DE azt gondoltam, hogy tudatában vagy annak, hogy NEM CSAK TESTBŐL ÁLLSZ. Leginkább a lelked vagy TE és a tested csak egy ruha a léleknek, de nyilvánvaló kapcsolatban áll a lélekkel. Nem írtam SOHA hogy a TESTEDBEN VAN. Uff... Ugye csak játszod?

"Mert Van Isten és van a szelleme. S ez a két dolog nem ugyan azt jelenti. Lehet hogy neked igen de az „én” Bibliámban nem így van!"

Szóval szerinted Istennek van szelleme, meg van micsodája is? Teste? Vagy mije? Mije van a szellemén kívül? Mérhető, tapintható, vizsgálható? :)

"Maga Jézus jelenti ki hogy ő Isten fia. Isten is kijelenti hogy Jézus a fia! S még valami."

Ahogyan TE is Isten fia vagy és minden teremtménye is. Uff! Isten kijelenti, mese mese meskete, Jézus után nem jelent meg Isten, a hang az égből meg a galamb egy iszonyatosan nagy meskete! Valaki jól megálmodta és leírták mert így szép. Sok ilyen irodalmi fogás van még a Bibliában. Azért mondom ezt, mert egyszerűen kilóg a lóláb.

"Jézus nem volt gyarló ember."

Fura, mintha azt olvastam volna a Bibliában, hogy Jézus nagyevő volt és részeges :) Meg azt, hogy haragra gerjedt, stb. Ugyanolyan emberi érzelmei és gyarlóságai voltak, mint az átlag embernek, csak szépen kifehérítőzték a történetet utólag, hogy egy makulátlan embernek tűnjön. Sima liba, én is ezt tettem volna szeretett mesteremmel :) De a történetekben néha vannak árulkodó jelek, a fehérítő nem mindenhol hatott...

"Te írtad a hülyeséget, pedig tudod hogy nem így van még is ezt írod. Akkor meg mire számítasz?"

Tudod mit? Borsó! Egyszerűen nem vagy képes megérteni a magyar nyelvet. Héberül nem tudok, bocs. BENNED nem egyenlő a TESTEDDEL. Te NAGYON okos! Tényleg értelmetlen bármit is írni Neked...

"Megint ilyesmiket írsz? Ehhez kell a vakhit csak igazán. Hiszen egy nyúlfaroknyi utalás sincs arra amit itt magyarázni akarsz! Én legalább tudom azt mondani hogy olvasd el a Bibliában az adott szövegrészt én is ott olvastam."

Ahhoz kell a vak hit, hogy elhidd, hogy Jézussal CSAK olyan említésre méltó dolgok történtek, amik a Bibliában szerepelnek! Olvashatunk Jézus életéből 3 évet kb? Mellette 18 aktív évről meg semmit? NEKEM lenne vak hitem? Te beteg vagy! Ne haragudj, de tényleg! Tudod, a 3 év az a 18 év egy hatoda! És nekem van vak hitem, hogy azt feltételezem, hogy csak az egy hatodát látjuk a teljes képnek! Haha!

"Persze ehhez azért már kell az hogy az ember képes legyen összefüggéseket felismerni!"

Ha azt hitték volna, hogy Jézus fogja beteljesíteni a próféciát, akkor nem ekézték volna egyáltalán. Amúgy meg a törvény nem betartása kizárja azt a lehetőséget, hogy ő legyen a megváltó, szerintük. És azért valljuk be, Jézus megszegett pár törvényt a Tórából (többek között ezért is nem ismerik el a zsidók megváltónak). Persze azt is olvasni, hogy Jézus kiáll a törvény mellett, de tudjuk mi lehet ennek az oka... A borsók!

"JHVH ugyan az az Isten mint aki elküldte Jézust!"

Ja és feláldozta egyszülött fiát, a bűneink bocsánatára. Kamu, nettó hülyeség. tudod, mese, mese, meskete! Nincs eredendő bűn, senki sem fog megváltani, csak magad válthatod meg. A többi dogma és sallang! Köszi, ebből nem kérek.

"Persze elismered. Korábban meg azt írtad hogy mesekönyv. Gyorsan változik az elképzelésed!"

Egy mesekönyv is lehet érdekes. És tartalmazhat hiteles elemeket is. Főleg ha egy olyan korról szól, az adott kor emberei által, amiről nem túl sok feljegyzés maradt. Ezért érdekes. De ettől még minden szavát nem fogadom el... Ezt is többször leírtam már, de mind mind borsó volt.

"Akkor neked teljesen irreleváns a megtapasztalásod?"

Számodra igen. Ezt is leírtam már. A megtapasztalás akkor jelent valamit, ha SAJÁT. Az örökkévalóság szemszögéből nézve meg lényegtelen, hogy a 60-80 földi évedben mit hittél. Ugye te sem gondolod azt, hogy lehúzol x földi évet, aztán várod a feltámadást és ennyi volt? Ez így egy igazságtalan élet lenne, vegyük például az éhező afrikai gyerekeket, akik még a 10 éves kort sem élik meg és éhen halnak. Ők aztán veszett sok esélyt kapnának az élettől a megtapasztalásra. Aztán Szt. Péter várja őket a kapuban és azt mondja "Bocs srácok ennyi volt!" Haha!! Ha ezt elhiszed, akkor megint csak gond van odabent...

"Ott nincs kérdőjel!"

Magyar nyelvtan, feltételes mód. Soha sincs későn újra kezdeni az alapoktól! Légy szíves ne verd a fejed a falba, mert már nekem fáj nézni a szenvedésedet...

"A fogyás az egy példa akart lenni."

Egy rossz példa, ami nem ide való, mert teljesen más értelmezési körről beszélünk, leírtam miért. Borsó?

"Amúgy meg Jézus szavai cáfolják mert bizony látszik a vallásokon hogy melyik hazugság és melyik nem az!"

Na, ne kímélj, mi ez a szuper jó szűrő, amivel ki lehet szűrni a hazug vallásokat. Idézz már légy szíves! Várjunk csak, ha a Bibliából idézel olyanokat, ami szerint a Biblia a hiteles és minden más hazugság, akkor az nem a Biblia önigazolása? Nem ez van az összes többi vallási könyvben is, csak nem Jézus szavai által? Ér ez valamit? Van aki szerint az Iszlám a szeretet vallása. Meggyőződésesen állítja, hogy a Korán ezt írja. Én beleolvastam abba is, és mást láttam.

"Ahogy az emberek a saját anyanyelvükön olvashatták a Bibliát egyre többen fordultak a katolikus, egyetemes egyház ellen. Na vajon miért?"

És az lenne a következtetés, hogy azért mert a Biblia igaz és az emberek ráébredtek hogy az egyetemes egyház hazudik? Ez egy hülyeség! Egyszerűen változnak az idők, megszűntek a királyságok, berogyott az egyházi hatalom is, semmi köze ennek ahhoz, hogy az emberek elkezdték olvasni a Bibliát. Ezt csak te látod így... Ez a tévhit is a vak hited "eredménye", csak szólok. A "hiteles" Biblia a vesszőparipád, erre építetted a vak hitedet. Kellett valami kézzelfogható, amibe kapaszkodhatsz.

"A te megtapasztalásod akkor miért más?"

Talán azért, mert mindenkinek a saját megtapasztalása a leghitelesebb? Saját maga számára! Más meg azt hisz erről, amit akar, többször leírtam. Hányszor írjam még le, hogy átmenjen a szűrődön?

"Amúgy meg hogy is gondolom én?"

Hát abból, amit írsz, valami eszeveszetten elborult módon. De tudod mit, avass be, hátha meglepsz, szerinted hogyan is van ez a számonkérés és elvárás dolog...? És ha elbuksz (mert tévedtél - és tévedni emberi dolog) mi lesz veled? A katolikus keresztény vallás szerint gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással vétkezhetsz. Ez nagyjából minden :) Ha csak egy "rossz" gondolatod van, már bűnös vagy! Totális elmekontroll! Nesze neked "szabad" akarat! :)

"De abban a korszakban igen is így intézte a dolgokat. Mert az akkor élt emberekhez igazította JHVH Isten a „módszerét”!"

Ne haragudj, de ez SZÁNALMAS :) Haha. Az emberekhez igazította a módszerét JHVH, az "ÉN VAGYOK AZ ÚR"!! HAHA! Beteges!!!

"De aztán megváltoztak a körülmények és megérkezett Jézus is. Várták is az utódok a Messiást hiszen rengeteg prófécia szólt erről az eseményről."

És még mindig várja a "választott" nép :)

"Isten megfélemlítette őt?"

Hát, ha csak úgy szó nélkül feláldozta volna a fiát, elég birka fajtából lehetett ha egyébként nem félt. Amúgy meg ha megjelennék egy zseblámpával az éjszaka közepén a szobájában és azt mondanám "én vagyok Isten", nekem is ugrott volna minden szavamra e csoda láttán... Kb erről beszélünk... És hozhattam volna erősebb példákat is. Az a gond, hogy nem tudod elképzelni, hogy azok a dolgok, amiket annak idején isteninek hittek az emberek, származhattak külső forrásokból is, nem pedig Istentől. És mivel minden mást kizársz, igazolást nyer számodra, hogy Isten így intézi a dolgait... Babonaság.

"Nekem nem ez jön le. Inkább az hogy csapongsz ide-oda!"

Talán azért mert a töredékét sem ismered az én "utamnak". És azok után, hogy lehurrogtál, hogy én térítelek, nem is fogod megismerni.

"A Biblia ír Istenről arról az Istenről aki elküldte a szeretett fiát hogy megváltsa az embereket."

Hát ha ekkora ordenáré marhaságokat olvasnak a Bibliában, nem is csodálom, hogy más vallásokban ragadnak le...

"Miért mi szól az igaz Istenről? Milyen az igaz Isten? Hogyan lehet megismerni? Ha ezekre a kérdésekre keresi valaki a választ akkor csak talál valamit! S mivel a Bibliában vannak válaszok így érthető a dolog."

Más vallási könyvekben is megtalálhatók ezek a válaszok. És az is, hogy minden más hazudik.

"Ha soha nem olvasták a Bibliát akkor pl. a volt Szovjetunióban vagy Észak-Koreában hogyan képzelik el az igaz Istent? Hogyan ismerték meg?"

Te tényleg azt hiszed, hogy csak a könyvek alapján lehet Istennel foglalkozni, az alapján lehet képet alkotni róla? Tévedsz!

"Írtam orvosi dolgokról. De írhattam volna higiéniai szabályokról is amit a korukat évezredekkel megelőzik."

Tudás != Isten! Voltak annak idején is gyógyítók, ismerhették ezeket a betegségeket és a tudásban fejlettebb külső forrás ("istenek") sem zárhatók ki. A föld minden szegletéből ugyanaz a kép tükröződik vissza az ősi szövegekből, hogy "istenek" jártak köztünk, akik tudást adtak. Így értelmet kapnak ezek a dolgok is. Mi alapján zárod ki ezt az elméletet? JHVH dolgait látva igenis elképzelhető egy mai ember tudásával és látásmódjával ez az elmélet.

"De nem egyháznak keresztelkedtem meg!"

Szuper, tudtad, hogy a megkeresztelkedés végső soron egy mágikus szertartás? Vízmágia. Egyfajta beavatási rítus. Igen, most 2016-ban is.

"Tehát akkor rendben van hogy emberek gyilkolják egymást, kizsákmányolnak másokat szülök megrontják a saját gyermekeiket vagy épp másét!"

Csak azért tehetik ezt meg, mert megvan a lehetőségük rá. A teremtett rendszerből fakad, hogy van erre is lehetőség. Tehát a rendszer keretein belül működik, mondhatni üzemszerű. Ha egy számítógépes játékban halomra gyilkolsz egy halom ártatlant, akkor felelősségre vonnak érte a játékon kívül? Le lett programozva ennek a lehetősége, megteheted. Mert a játékban gyilkolsz, attól már a való életben is rossz ember lennél? A szabadság általában idegen erőtől való függetlenséget jelent. A törvény és a következmény, már függőség.

"Hol is írja ezt a Biblia? Segíts már egy kicsit!"

Például ott, hogy Jézus folyamatosan a szeretet fontosságáról beszél? Vagy ideális példa a tékozló fiú története, amit félreértelmezel? Tudod, feltétel nélküli szeretet (bár ez egy ismeretlen fogalom számodra)! Azt sem írja sehol a Biblia, hogy Isten szabad akarattal teremtette volna az embert, csupán utalgatások vannak ilyesmire, semmi konkrét kijelentés.

2016. márc. 5. 00:31
 132/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

„Mivel a kérdés a Bibliával foglalkozik, nem a Koránra fogok hivatkozni, gondoltam ez logikus... Értelmesen leírtam mindent, nem vagy képes felfogni, vagy csak szándékosan ködösítesz?”

A szövegkörnyezet figyelembevételével felismerhető hogy ez egy megállapítás volt tőlem. Egy tényt közöltem.

„Nem egyszer megkaptam már a kritikást a hívőktől, hogy "nincs meg bennem az egészséges Istenfélelem". Ezek után joggal következtetek arra, hogy félelemből tartják be a törvényeket. Hivatkoztál a zsidókra, az egész zsoltárok könyve arról szól, hogy JHVH-nál puncsolnak bűnbocsánatért, mert félnek a haragjától. Az egész ószövetség nagyjából ezt próbálja belénk oltani. Akkor most mégis mit kellene gondolnom?”

Milyen az egészséges Istenfélelem? S joggal félnek a haragjától ugyan is szövetséget kötöttek Istennel a zsidók. Ilyen ez a szövetségkötés jogok is vannak de kötelezettségek is. Amúgy meg nem ez volt a kérdésem. Hanem az hogy azt hiszed e hogy valaki félelemből kezd el hinni Istenben? Nem hogy akkor fél e tőle amikor már tapasztalta Istent valamilyen formában!

„Én úgy gondolom, hogy aki megfelelő "érettségű", az alapból olyan természetű, hogy nem kell hozzá törvény, hogy szeretetben éljen!”

Mitől lesz megfelelő érettségű?

„Azt írtam, hogy benned van, DE azt gondoltam, hogy tudatában vagy annak, hogy NEM CSAK TESTBŐL ÁLLSZ. Leginkább a lelked vagy TE és a tested csak egy ruha a léleknek, de nyilvánvaló kapcsolatban áll a lélekkel. Nem írtam SOHA hogy a TESTEDBEN VAN. Uff... Ugye csak játszod?”

Igen azt írtad. De te nem vagy hívő ember! Most nem egy hívő társammal folytatok beszélgetést, még csak nem is ismerlek! S már nem egyszer írtam neked hogy nem vagyok gondolat olvasó!

Nem, nem játszom! Azt te csinálod ugyan is én sem írtam hogy „testedben” ! Annyit írtam hogy te írtál testről.

„Szóval szerinted Istennek van szelleme, meg van micsodája is? Teste? Vagy mije? Mije van a szellemén kívül? Mérhető, tapintható, vizsgálható? :)”

Máté 28:19 Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.

Igen Istennek van szelleme és van maga Isten! – természetesen nem testben, mint az ember – A szellemén kívül van még fia is. Ő Jézus Krisztus! Van ami vizsgálható! (Róma 1:20)

„Isten kijelenti, mese mese meskete, Jézus után nem jelent meg Isten, a hang az égből meg a galamb egy iszonyatosan nagy meskete! Valaki jól megálmodta és leírták mert így szép. Sok ilyen irodalmi fogás van még a Bibliában.”

Máté17:5 Még beszélt, amikor fényes felhő borította be őket, és szózat hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok.

Itt még csak nem is Jézus beszél amikor a felhő beborítja őket!

„Azért mondom ezt, mert egyszerűen kilóg a lóláb.”

Miért lógna ki? Mire gondolsz?

„Fura, mintha azt olvastam volna a Bibliában, hogy Jézus nagyevő volt és részeges :)”

Akkor ráférne egy frissítés az emlékeidre!

„Meg azt, hogy haragra gerjedt, stb.”

Mrk 10:14 Amikor Jézus ezt észrevette, haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa.

Erre gondolsz?

„BENNED nem egyenlő a TESTEDDEL. Te NAGYON okos! Tényleg értelmetlen bármit is írni Neked...”

Na ezen jót bevettem! Azért mert ennek ellenére szorgalmasan írsz mint egy kisdiák! :D

„És csak megjegyezném, hogy a Bibliád is ezt tanítja, hogy benned van Isten.” Ezt írtad. De én Istent és Isten szent Szellemét nem tartom ugyan annak. Így mivel a kettő külön van te nem bírod felfogni hogy én nem azt gondolom hogy a kettő egy lenne! Te nagy okos! Isten meg nem lehet bennem. Ennyi!

„Ahhoz kell a vak hit, hogy elhidd, hogy Jézussal CSAK olyan említésre méltó dolgok történtek, amik a Bibliában szerepelnek!”

Vak hit ahhoz kell hogy magadban keress olyan dolgot amit állításod szerint megtapasztaltál. De csak akkor tapasztalhatod meg ha érett vagy rá! De mit is tapasztalhatsz meg? Ja hogy azt nem tudom majd valamit. Na ehhez kell a vak hit! Itt tényleg vakon közlekedsz. Mert történik mondjuk valami és lehet gondolkodni hogy na ez valyon már az volt vagy nem az volt vagy mi is volt ez?

„Olvashatunk Jézus életéből 3 évet kb? Mellette 18 aktív évről meg semmit?”

Nekem akkor is van 3 évem! Ha már ennyire az idő megszállottja vagy. De neked mid van? Rólad tényleg nem tudok semmit csak néhány információ töredéket meg egy megtapasztalás meséjét. De nem hiszek vakon! Önigazolás hogy te megtapasztaltad. De mégis mit? Meg azt hogyan tapasztalhatja meg más. Ja igen érettség kell hozzá.

„Ha azt hitték volna, hogy Jézus fogja beteljesíteni a próféciát, akkor nem ekézték volna egyáltalán.”

Na persze mert a zsidók az Istennel kötött szövetséget mindig betartották. Ehhez a naivsághoz már nem is elég a vak hit! Így azt már meg sem kellene kérdeznem hogy tudod e hogy miért nem kövezték meg?

„És azért valljuk be, Jézus megszegett pár törvényt a Tórából (többek között ezért is nem ismerik el a zsidók megváltónak). Persze azt is olvasni, hogy Jézus kiáll a törvény mellett, de tudjuk mi lehet ennek az oka... A borsók!”

Pontosan mit is szegett meg! A Tóra szerint tilos csodát tenni vagy gyógyítani?

„Ja és feláldozta egyszülött fiát, a bűneink bocsánatára. Kamu, nettó hülyeség. tudod, mese, mese, meskete! Nincs eredendő bűn, senki sem fog megváltani, csak magad válthatod meg. A többi dogma és sallang! Köszi, ebből nem kérek.”

S hogyan váltod meg magadat? Mond el mester!

„Egy mesekönyv is lehet érdekes. És tartalmazhat hiteles elemeket is. Főleg ha egy olyan korról szól, az adott kor emberei által, amiről nem túl sok feljegyzés maradt. Ezért érdekes. De ettől még minden szavát nem fogadom el...”

Nem túl sok? Ember, írásosan jobban dokumentált mint a középkor! Iosephus Flavius hogy a legismertebbet említsem!

„Számodra igen. Ezt is leírtam már. A megtapasztalás akkor jelent valamit, ha SAJÁT.”

S amiről a folytatásban írsz az nem más mint az élettapasztalat. Ennyi! Ez az a nagy dolog az élettapasztalat az mindenkinek van aki megél egy bizonyos kort. Igen ebben nincs semmi rendkívüli.

„Magyar nyelvtan, feltételes mód. Soha sincs későn újra kezdeni az alapoktól! Légy szíves ne verd a fejed a falba, mert már nekem fáj nézni a szenvedésedet...”

Nekem nem fáj!Örülök hogy neked fáj mert talán a fájdalom felismerted veled valamit! Igen magyar nyelvtan de te sem vagy otthon benne mert nekem is külön el kellett magyaráznom hogy bizony ott kérdőjelet kellet volna látnod, bár nem az volt ott de te annyira vágod a nyelvtant hogy neked kellett volna és még sem így volt. Sőt még írtad is hogy kérdőjelet írjak legközelebb. Szóval te csak ne oktass ki mert te sem vagy nagyobb tudású te is ugyan úgy beleszaladtál csont nélkül.

„Egy rossz példa, ami nem ide való, mert teljesen más értelmezési körről beszélünk, leírtam miért.”

Borsó!!!!!

„Na, ne kímélj, mi ez a szuper jó szűrő, amivel ki lehet szűrni a hazug vallásokat.”

Ami Luther Márton esetében is működött és elindított egy folyamatot! Emlékszel még?

„És az lenne a következtetés, hogy azért mert a Biblia igaz és az emberek ráébredtek hogy az egyetemes egyház hazudik?”

A következtetés az hogy az egyház hazudik mert nem arról beszélt és nem azt cselekedte ami a Bibliában van! S igen olvasás után erre ébredtek rá az emberek! Ó minő csoda ez még veled is megtörtént. „Van aki szerint az Iszlám a szeretet vallása. Meggyőződésesen állítja, hogy a Korán ezt írja. Én beleolvastam abba is, és mást láttam.” Elképesztő hogy milyen felismerésekre jutsz. Már csak azt kell felismerned hogy erre más is képes nem csak te! Sőt ez független a történelmi kortól. Mert mindig voltak olyan emberek akik felismertek összefüggéseket!

„És az lenne a következtetés, hogy azért mert a Biblia igaz…”

Te írtad! Én nem állítottam! 

„Egyszerűen változnak az idők, megszűntek a királyságok, berogyott az egyházi hatalom is, semmi köze ennek ahhoz, hogy az emberek elkezdték olvasni a Bibliát.”

Királyságok még napjainkban is léteznek! S az egyháznak még napjainkban is van hatalma de jóval kisebb! De igen köze van hozzá! Ez egy teljesen logikus következtetés hiszen az emberek elfordultak az egyetemes egyháztól ez egy történelmi tény sőt tananyag az iskolákban!

„Talán azért, mert mindenkinek a saját megtapasztalása a leghitelesebb? Saját maga számára! Más meg azt hisz erről, amit akar, többször leírtam. Hányszor írjam még le, hogy átmenjen a szűrődön?”

Ahányszor nekem is el kell magyaráznom az enyémet. Többször ne tedd! Annyiszor pont elég!

„Hát abból, amit írsz, valami eszeveszetten elborult módon. De tudod mit, avass be, hátha meglepsz, szerinted hogyan is van ez a számonkérés és elvárás dolog...?”

Igazából úgy sem érdekel ez téged még egy kicsit sem!

„És még mindig várja a "választott" nép :)”

Egyre több az olyan zsidó aki hisz Jézusban mint eljött megváltóban!

„Hát, ha csak úgy szó nélkül feláldozta volna a fiát, elég birka fajtából lehetett ha egyébként nem félt.”

Pedig egy szót sem szólt!

„Amúgy meg ha megjelennék egy zseblámpával az éjszaka közepén a szobájában és azt mondanám "én vagyok Isten", nekem is ugrott volna minden szavamra e csoda láttán... Kb erről beszélünk...”

Jó majd egyszer próbáld ki hogy legyen megtapasztalásod!

„Az a gond, hogy nem tudod elképzelni, hogy azok a dolgok, amiket annak idején isteninek hittek az emberek, származhattak külső forrásokból is, nem pedig Istentől. És mivel minden mást kizársz, igazolást nyer számodra, hogy Isten így intézi a dolgait... Babonaság.”

Idegenek egy másik galaxisból? Star Gate?

„Talán azért mert a töredékét sem ismered az én "utamnak". És azok után, hogy lehurrogtál, hogy én térítelek, nem is fogod megismerni.”

Hm…sértődés van. Na ezt se gondoltam volna! Ez meglepett. Kicsit kíváncsi voltam de bevallom őszintén hogy annyira azért nem érdekel a dolog. Akkor nem ismerem meg. Ennyi!

„Hát ha ekkora ordenáré marhaságokat olvasnak a Bibliában, nem is csodálom, hogy más vallásokban ragadnak le…”

Te pl olvastad a Koránt szóval te már biztosan tudod!

„Más vallási könyvekben is megtalálhatók ezek a válaszok. És az is, hogy minden más hazudik.”

De nem az volt a kérdés hogy mi található meg más könyvekben! Ismétlem a kérdéseket! „Miért mi szól az igaz Istenről? Milyen az igaz Isten? Hogyan lehet megismerni?”

„Te tényleg azt hiszed, hogy csak a könyvek alapján lehet Istennel foglalkozni, az alapján lehet képet alkotni róla? Tévedsz!”

Na te nyelvtan zseni annyira tudsz osztani itt meg nem villantasz! "Ha soha nem olvasták a Bibliát akkor pl. a volt Szovjetunióban vagy Észak-Koreában hogyan képzelik el az igaz Istent? Hogyan ismerték meg?"

Pont erről szól a kérdés! Elemzem neked! „HA SOHA NEM OLVASTÁK” – ez az jelenti hogy a Biblia nem játszik. Tehát akkor mi van még?

„Tudás != Isten! Voltak annak idején is gyógyítók, ismerhették ezeket a betegségeket és a tudásban fejlettebb külső forrás ("istenek") sem zárhatók ki.”

Azt írtam hogy orvosi dolgok és nem azt hogy betegségek meg azt is írtam hogy higiéniai szabályok! Istenek? Milyen istenek? Ember a zsidók a pusztában vándoroltak!

„A föld minden szegletéből ugyanaz a kép tükröződik vissza az ősi szövegekből, hogy "istenek" jártak köztünk, akik tudást adtak. Így értelmet kapnak ezek a dolgok is. Mi alapján zárod ki ezt az elméletet? JHVH dolgait látva igenis elképzelhető egy mai ember tudásával és látásmódjával ez az elmélet.”

S ők kik voltak? Honnét volt a tudásuk?

„Szuper, tudtad, hogy a megkeresztelkedés végső soron egy mágikus szertartás? Vízmágia. Egyfajta beavatási rítus. Igen, most 2016-ban is.”

Anno én is játszottam a Mágus nevű társasjátékkal még középiskolás koromban! Amúgy igen tudtam hogy a megkeresztelkedés egy szertartás! De kösz hogy mondod. Tudtad hogy van már elültethető ceruza? A ceruza végében van egy mag és ha már túl rövid, akkor el lehet ültetni majd megfigyelhetjük ahogy zöldség vagy gyógynövény lesz belőle. – Ez legalább egy kicsit érdekes!

„Csak azért tehetik ezt meg, mert megvan a lehetőségük rá.”

Szabad akaratuk!

„A törvény és a következmény, már függőség.”

A szeretet törvénye?

„Például ott, hogy Jézus folyamatosan a szeretet fontosságáról beszél?”

Á nem biztos. Ki tudja hogy mi történt vele 18 év alatt csak 3 évet ismerhetünk az életéből! Mennyire hiteles ez a Jézus és az amiről beszél?

2016. márc. 5. 20:48
 133/150 A kérdező kommentje:

"Milyen az egészséges Istenfélelem? S joggal félnek a haragjától ugyan is szövetséget kötöttek Istennel a zsidók."

Igen, JHVH-val szövetséget kötöttek a ZSIDÓK. Joggal félhetnek a haragjától, ha igaz. Szerencsére JHVH nem Isten, de attól még félhetnek a haragjától. De mi ugye nem zsidók vagyunk.

"Hanem az hogy azt hiszed e hogy valaki félelemből kezd el hinni Istenben?"

Talán a bizonytalanságtól való félelme által kezd el hinni Istenben. Az is félelem. De nem mindenki így kezdi nyilván. A bizonytalanságot például egy leírt szövegben tudják feloldani, aminek a hitelességében vak hittel hisznek. Ilyen például a Bibliába. Így vége a bizonytalanságnak, a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik. Tegye, akinek erre van igénye. Még ha hazugságra is szenteli az életét, nem kidobott idő, majd következő életében okosabban választ.

"Mitől lesz megfelelő érettségű?"

Nyilván attól, hogy mennyire nyitott arra, hogy meglássa önmagát az embertársaiban.

"Annyit írtam hogy te írtál testről."

Sohasem írtam, hogy a testedben lenne. Azt írtam benned van. Ez két külön dolog, mivel több vagy mint test. Ezt is korábban kifejtettem már. Lényegében véve Te a lelked vagy. A tested csak egy ruha, amit váltogatsz. Vagy Te egész életedben egy ruhában tartózkodsz?

"Máté 28:19 Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében."

Hülyeség, nincs szentháromság. Ez egy hazug dogma. Egyébként JHVH esetén beszélhetünk testről, mivel kijelentette magáról, hogy ő ÉLŐ Isten, a fizikai világban élő csak úgy lehet, hogy fizikai teste is van. Többek között ezért nem lehet Isten JHVH. Korábban kifejtettem mi a "baj" az élő testtel.

"Van ami vizsgálható!"

Csak akkor, ha a teremtett világot Isten anyagi megnyilvánulásának tekintjük. Ezt vizsgálja a tudomány. De még ilyen formában sem mondanám, hogy a világ Isten teste lenne.

"Máté17:5 Még beszélt, amikor fényes felhő borította be őket, és szózat hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok."

A jó öreg Máté, szeretett felönteni a garatra. Meg élénk volt a fantáziája is. Hiszen azt is tudta, hogy Jézus kérdőre vonta Istent, hogy miért osztott rá ilyen keserű poharat. Pedig senki sem volt ott és Jézus nyilvánvalóan nem dicsekedett ezzel. Mese, mese, meskete.

"Miért lógna ki? Mire gondolsz?"

Józan ész kellene, hogy rájöjj, de a vak hit a józan ész halála. Neked esélytelen. Több dolgot is írtam már, ahol "kilóg a lóláb". Borsó volt mind.

"Akkor ráférne egy frissítés az emlékeidre!"

Máté 11/19

"Erre gondolsz?"

Igen, és ott van még például a fügefa esete (Mk 11, 12-14)

"De én Istent és Isten szent Szellemét nem tartom ugyan annak. Így mivel a kettő külön van te nem bírod felfogni hogy én nem azt gondolom hogy a kettő egy lenne! Te nagy okos! Isten meg nem lehet bennem. Ennyi!"

Hát ha nincs benned, az elég baj Neked. Akkor nem is nagyon élhetnél :) Nem is ismered Istent, de abban biztos vagy, hogy Isten és a szelleme két külön dolog. Szuper! Mije van még, kaporszakálla? És természetesen Isten férfi, ugye ? :) Hihi!

"De mit is tapasztalhatsz meg? Ja hogy azt nem tudom majd valamit."

Pedig leírtam, hogy mit tapasztalhatsz meg. Mint látom, teljességgel fölösleges volt.

"Itt tényleg vakon közlekedsz."

Ez Tőled dicséretnek számít, köszönöm :)

"Önigazolás hogy te megtapasztaltad. De mégis mit?"

Olvasd újra barátom! :)

"Meg azt hogyan tapasztalhatja meg más."

Ezt is.

"Ja igen érettség kell hozzá."

Kell, hogy ne egy emberek által írt könyvben keresd Istent :) És kell hozzá kezdeményezőkészség és önbizalom is.

"Pontosan mit is szegett meg! A Tóra szerint tilos csodát tenni vagy gyógyítani?"

Hihi, kérdezd a rabbit ! :)

"S hogyan váltod meg magadat? Mond el mester!"

Csak annyit kell tenned, hogy tiszta szívedből megbánod ha (kiderül hogy ) hibát követtél el (megbocsátasz magadnak), illetve megbocsátasz másoknak is. Törekedsz arra, hogy legközelebb ne hibázz. Ez a maximum, amit megtehetsz. Nincs szükség semmiféle megváltásra. Nem létezik megváltás.

"Ez az a nagy dolog az élettapasztalat az mindenkinek van aki megél egy bizonyos kort. Igen ebben nincs semmi rendkívüli."

Fogalmad sincs miről beszélsz. Nem élettapasztalatról van szó. Szerinted az élettapasztalatot magadban kell keresni? Mi van? Elolvastad te amikről írtam? Volt értelme bármit is leírnom? Nem hinném ... Ha nem érted, ne találgass. Te magad kérted, hogy ne írjak többet róla.

"Szóval te csak ne oktass ki mert te sem vagy nagyobb tudású te is ugyan úgy beleszaladtál csont nélkül."

Egy szóval nem mondtam, hogy nagyobb tudású lennék. De ha már így megemlítetted, akkor biztosan így érzed... :)

"Ami Luther Márton esetében is működött és elindított egy folyamatot! Emlékszel még?"

És Luther tévedhetetlen volt! :) Akkor meg is lenne az igaz vallás! És Luther Márton a mi tiszta prófétánk! Halleluja! Hihi. Aztán majd pár száz év múlva jön egy újabb Luther, aki tovább csiszolja a tökéletes művet ! :)

"Te írtad! Én nem állítottam!"

Akkor mit állítasz?

"Igazából úgy sem érdekel ez téged még egy kicsit sem!"

Haha, tökéletes kitérő válasz.

"Egyre több az olyan zsidó aki hisz Jézusban mint eljött megváltóban!"

Egyre több az olyan keresztény, aki áttér zsidó vallásra. Meg az iszlámra. Hallottad már?

"Jó majd egyszer próbáld ki hogy legyen megtapasztalásod!"

Ki tudja, lehet, hogy valaki pont ezt tette :)

"Idegenek egy másik galaxisból? Star Gate?"

Nem kell, hogy másik galaxisból jöjjenek. És még csak az sem kell, hogy idegenek legyenek. Lehettek őslakosok is. Akárhonnan. A földnek csak a felszínét térképeztük fel, az óceánok mélye és a föld gyomra még tartogathat meglepetéseket... Ez tény. És igen, lehettek idegenek. Ne feledd, minden nép eredettörténetében szerepelnek az "istenek" akik az égből jöttek. Véletlen lenne, vagy mindenki sok gombát evett akkoriban? Nem hinném!!!

"Hm…sértődés van. Na ezt se gondoltam volna!"

Dehogy van, csak Te magad is kijelentetted már többször, hogy értelmetlen kifejtenem a dolgokat.

"Te pl olvastad a Koránt szóval te már biztosan tudod!"

Igen, tudom, de nem a Koránból. Mert a Korán még nagyobb hazugság, mint a Biblia. De legalább konzekvens, nem keveri a szezont a fazonnal!

"Miért mi szól az igaz Istenről? Milyen az igaz Isten? Hogyan lehet megismerni?"

Leírtam hol kell keresni és legalább egy módszert, hogy hogyan tudod megismerni. Olvasd vissza.

"Na te nyelvtan zseni annyira tudsz osztani itt meg nem villantasz!"

Hm…sértődés van. Na ezt se gondoltam volna! Leírtam, ahány ember, annyiféle út lehetséges. Mindenki maga találja meg a saját útját. De vannak tévutak is. Ezért mondtam, hogy a legjobb igazolás valaminek a hitelességére a megtapasztalás. Amit nem lehet megtapasztalni, csak el kell fogadni, az bizony valószínűleg sántít.

"Azt írtam hogy orvosi dolgok és nem azt hogy betegségek meg azt is írtam hogy higiéniai szabályok! Istenek? Milyen istenek? Ember a zsidók a pusztában vándoroltak!"

Tudod, azokról az "istenekről" van szó, akiknek az égen lévő lángcsóváját követték a zsidók egyfajta útmutatásként a pusztában...

"S ők kik voltak? Honnét volt a tudásuk?"

Lehet, hogy kicsit "korábbi" teremtmények, mint mi és bőven volt idejük felszedni ezt a tudást?

"Anno én is játszottam a Mágus nevű társasjátékkal még középiskolás koromban!"

Haha, szertartásokat, beavatásokat művelsz és sejtelmed sincs, hogy valójában mit csinálsz, mibe vonod bele magad. :) Szuper!

"Szabad akaratuk!"

Senki sem mondta, hogy ez szabad akarat. Ha valóban szabad akarat lenne, nem lenne következmény, amitől tartani kellene. Valójában nem létezik szabad akarat, csak választási lehetőségek vannak és mérlegelés, hogy az éppen aktuális tudásunk alapján melyik lehet a legjobb lehetőség. Ebben benne van a tévedés és a tudatlanságból fakadó hibázás lehetősége is. Mivel nem feltétlen ismerhetjük a tetteink összes következményét előre, így utólag felelősségre sem vonhatnak azért, mert eltapostál egy pillangót, ami egy faj kihalásához vezetett.

"A szeretet törvénye?"

A szeretet igazából nem törvény. Még ha úgy is emlegetjük, hogy törvény. A szeretet az egyetlen logikus viselkedési forma, ami kivezet a függőségek és a következmények láncolatából. A törvény az egy előírás/kényszer. Kényszerből nem lehet igazán szeretni.

"Á nem biztos. Ki tudja hogy mi történt vele 18 év alatt csak 3 évet ismerhetünk az életéből! Mennyire hiteles ez a Jézus és az amiről beszél?"

Pont amennyire a Biblia, egyáltalán nem hiteles, mivel közvetett forrásból származik a leírás. Ezt is kifejtettem már. De érdekes forrás és lehet benne igazság.

2016. márc. 6. 02:28
 134/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

„De mi ugye nem zsidók vagyunk.”

Ezzel neked vannak problémáid. Te keverd folyamatosan az Ószövetséget a kereszténységgel. Pedig én párszor felhívtam a figyelmedet arra hogy a keresztény Krisztus követő. Na már most hány Krisztus követő van az Ószövetségben? (a kérdés költői)

„Talán a bizonytalanságtól való félelme által kezd el hinni Istenben. Az is félelem. ”

Ó, anyám borogass! Komolyan? Szerinted hány olyan ember van a Földön akik soha életükben nem voltak bizonytalanok? Egy sem!

„A bizonytalanságot például egy leírt szövegben tudják feloldani, aminek a hitelességében vak hittel hisznek. Ilyen például a Bibliába. Így vége a bizonytalanságnak, a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik.”

Ezzel nyugtatgatják magukat azok akik felületesek. Kb. mint te! De ez önbecsapás! Máté 10:22

„Még ha hazugságra is szenteli az életét, nem kidobott idő, majd következő életében okosabban választ.”

Mi a hazugság, miben hazudnak?

„Nyilván attól, hogy mennyire nyitott arra, hogy meglássa önmagát az embertársaiban.”

Én megláttam benned hogy ugyan azokat a hibákat követed el amiket én is. Még sem tartasz elég érettnek! Szóval kezd az az érzésem lenni hogy te döntöd el a saját hitvilágodban hogy ki az érett.

„Sohasem írtam, hogy a testedben lenne. Azt írtam benned van.”

Azt írtad hogy bennem van Isten. Na de a Biblia nem ezt írja! Szóval összekeverted!

„A tested csak egy ruha, amit váltogatsz. Vagy Te egész életedben egy ruhában tartózkodsz?”

A rokonaim és a barátaim felismernek. Szóval mit gondolsz hogy mi a válasz? Ja igen és még a főnököm is!

„Hülyeség, nincs szentháromság. Ez egy hazug dogma.”

S rajtad kívül kibeszélt itt arról. Figyelembe vetted hogy mire írtam?

„Egyébként JHVH esetén beszélhetünk testről, mivel kijelentette magáról, hogy ő ÉLŐ Isten, a fizikai világban élő csak úgy lehet, hogy fizikai teste is van. Többek között ezért nem lehet Isten JHVH. Korábban kifejtettem mi a "baj" az élő testtel.”

A saját szavaidnak mondasz ellent. „Lényegében véve Te a lelked vagy. A tested csak egy ruha, amit váltogatsz.” Tehát akkor a lélek ami nem anyagi dolog az halott? Az nem élő? A test csak azután lett élő lélekké miután Isten bele lehelte az élet leheletét! Nem csak azt lehet élőnek nevezni aminek van fizikai teste. S egy magasabb létforma képes az alacsonyabb létforma dimenziójában létezni vagy jelen lenni. Amúgy meg Isten csak jelen van vagy volt ebben a világban de ahhoz miért kellett volna neki fizikai testet ölteni. A neutrínó pl.létezik de alig lép kölcsönhatásba a környezetével.

„Csak akkor, ha a teremtett világot Isten anyagi megnyilvánulásának tekintjük. Ezt vizsgálja a tudomány. De még ilyen formában sem mondanám, hogy a világ Isten teste lenne.”

Ezt én sem mondom. Azt kérdezted hogy van e olyan ami vizsgálható. Igen van! Róma 1:20

„A jó öreg Máté, szeretett felönteni a garatra. Meg élénk volt a fantáziája is. Hiszen azt is tudta, hogy Jézus kérdőre vonta Istent, hogy miért osztott rá ilyen keserű poharat. Pedig senki sem volt ott és Jézus nyilvánvalóan nem dicsekedett ezzel.”

Márk 1:11, Márk 9:7, Lukács 9:35, Kolossé 1:3 Kíváncsi lennék én arra, szeretném látni a saját szememmel hogy te ugyan ezt megtennéd e! Márk 14:36 És azt mondta: Abbá, Atyám! Neked minden lehetséges. Vedd el tőlem ezt a poharat, mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.

De Jézus még is úgy döntött hogy legyen meg Atya akarata!

"Akkor ráférne egy frissítés az emlékeidre!"

Máté 11/19”

Ja hogy ennyi elég! De azt is írja a Biblia Jézusról hogy ő Isten fia ő a megváltó és hogy az ember bűnös. Akkor azt is fogadd el! Vagy még is mi alapján szelektálsz? Sőt azt is írja a Biblia hogy Jézus mindenféle betegséget gyógyított és hogy halott embereket támasztott fel! Csak az nem tiszta hogy akkor a tanítványai még is miért követték ha részeges volt és nem csak hogy követték hanem még meg is haltak miatta erőszakos halált haltak. Tényleg egy részeges ember miatt? Na ehhez kell ám a vak hit!

„Igen, és ott van még például a fügefa esete (Mk 11, 12-14)”

Nem ír haragról. Csak hiheted hogy mit érzett! Szerintem neked van vak hited hiszen olyat is oda képzelsz amit nem is ír! Mert még ha írná. De semmit ilyesmit nem ír! VH!

„Hát ha nincs benned, az elég baj Neked.”

Miért lenne az! A Biblia sem azt írja hogy Isten költözik az emberbe! Írtam már neked hogy engem ne akarj ilyen mesékkel etetni. Elolvasom hogy mi van írva!

„Nem is ismered Istent, de abban biztos vagy, hogy Isten és a szelleme két külön dolog. Szuper! Mije van még, kaporszakálla? És természetesen Isten férfi, ugye ? :) Hihi!”

Igen biztos vagyok benne! Kaporszakálla? Ha van is neki szakálla azt erősen kétlem hogy kaporból van! Azt is kétlem hogy Istennek van neme. Mivel belőle csak egy van így a feltételezés is értelmetlen. Istennek nincs neme!

„Kell, hogy ne egy emberek által írt könyvben keresd Istent :) És kell hozzá kezdeményezőkészség és önbizalom is.”

Na pont mint valami alfa kontrolos személyiség fejlesztő kurzus! Kezdem már sejteni hogy honnét is veszed ezeket a dolgokat! Valamikor régen én is olvasgattam hasonló témájú dolgokat meg foglalkoztam ilyenekkel.

„Csak annyit kell tenned, hogy tiszta szívedből megbánod ha (kiderül hogy ) hibát követtél el (megbocsátasz magadnak), illetve megbocsátasz másoknak is. Törekedsz arra, hogy legközelebb ne hibázz. Ez a maximum, amit megtehetsz. Nincs szükség semmiféle megváltásra. Nem létezik megváltás.”

Jézus is pont azt tanítja hogy bánjuk meg a bűnöket és azt is hogy meg kell bocsájtani másoknak ahogyan a mennyei Atyánk is megbocsájt! Tehát semmi olyan nincs amit Jézus ne tanítana. Kivéve hogy az embernek szüksége van a megváltásra! De ez hit kérdése. Mint ahogyan az is hogy valaki azt hiszi hogy nincs rá szükség!

„Fogalmad sincs miről beszélsz. Nem élettapasztalatról van szó. Szerinted az élettapasztalatot magadban kell keresni? Mi van? Elolvastad te amikről írtam? Volt értelme bármit is leírnom? Nem hinném ... Ha nem érted, ne találgass. Te magad kérted, hogy ne írjak többet róla.”

Ilyesmit én nem kértem! Azt írsz amit akarsz. Nálam nincs megkötés én nem zárlak kalitkába. De az oldal szabályzatát azt tartsd be. Káromkodás, termék reklámozás stb. ezek mellőzése!

Igen szóval az élettapasztalatodról írtál nekem folyamatosan amiben volt valami transzcendens megtapasztalásod. Legtöbb esetben valami baleset túlélésekor történik ilyesmi. Pl. a kocsi a felismerhetetlenségig összetörik a vezető még is szinte karcolások nélkül túléli. Vagy ilyesmi. De én is éltem már túl néhány dolgot! Sőt egyszer voltam egy ilyen kézrátételes valamin. Hát engem nem fogott meg! De egy élménnyel több.

„Egy szóval nem mondtam, hogy nagyobb tudású lennék. De ha már így megemlítetted, akkor biztosan így érzed... :)”

Ez nem érzés hanem tény. Volt egy mondat amikor nem kérdőjelet írtam és akkor volt ez az eset. De biztos vagyok benne hogy emlékszel rá!

„És Luther tévedhetetlen volt!”

Hát az egyetemes egyház azóta is hanyatlik szóval, kb. 500 év távlatából a módszer működik. Luther nem egy igazságot jelentett ki hanem felismert valamit! Ami mindig is ott volt csak nem fértek hozzá az információhoz mert azt az akkori egyetemes egyház vezetői gondosan szabályoztak és titkoltak!

„Akkor meg is lenne az igaz vallás! És Luther Márton a mi tiszta prófétánk! Halleluja! Hihi. Aztán majd pár száz év múlva jön egy újabb Luther, aki tovább csiszolja a tökéletes művet ! :)”

Nem a vallásról van szó. Hanem az egyetemes egyház és a Biblia kapcsolatáról. Hogy a kettő nincs összhangban egymással és ezt sokan felismerték. Ez most csak puszta logikai vizsgálódás vallásosság nélkül. Próbáld csak meg így nézni. De ha nem megy az sem gond.

„Akkor mit állítasz?”

Találd ki!

„Haha, tökéletes kitérő válasz.”

Na akkor nem okoztam csalódást! Amúgy meg van!

„Egyre több az olyan keresztény, aki áttér zsidó vallásra. Meg az iszlámra. Hallottad már?”

Persze hogy hallottam. Hogy sokan az iszlámra térnek át. Van aki felveszi a judaizmust de azok nagyon kevesen vannak.

„Ki tudja, lehet, hogy valaki pont ezt tette :)”

Nem valaki. Hanem te!

„Ez tény. És igen, lehettek idegenek. Ne feledd, minden nép eredettörténetében szerepelnek az "istenek" akik az égből jöttek. Véletlen lenne, vagy mindenki sok gombát evett akkoriban? Nem hinném!!!”

Tudjuk hogy honnét jöttek és kik azok. Bukott angyalok. Majd ugye megjelentek a Nefilimek is.

„Dehogy van, csak Te magad is kijelentetted már többször, hogy értelmetlen kifejtenem a dolgokat.”

Viszont olyan is volt hogy többször is kértem hogy fejtsd ki aztán még sem tetted. Amúgy jó hogy nincs sértődés.

„De legalább konzekvens, nem keveri a szezont a fazonnal!”

Kifejtenéd részleteiben?

„Hm…sértődés van. Na ezt se gondoltam volna!”

Nem! Ez beszólás volt. Amolyan fricska. S a lényege az volt hogy ebben sem különbözöl tőlem. Ugyan úgy nem esett le neked sem hogy miről van szó!

„Leírtam, ahány ember, annyiféle út lehetséges.”

Igen leírtad. Többször is. Ennek ellenére még is a Biblia ellen vagy de ez ellentmondás. Hiszen ha több út is lehetséges és te csak egy utat ismersz s annak s azt sem jártad végig. Akkor hogyan állíthatod hogy a másik út amin egy másik ember jár az nem a megfelelő. Hiszen leírod hogy mindenkinek a saját útját kell megtalálnia! „Mindenki maga találja meg a saját útját.”

Nem tévutak nincsenek. Azért mert több út van! S te nem tudhatod hogy kinek mire van szüksége így megítélni sem tudod hogy valami tévút vagy sem. De ha még is megtudod ítélni akkor viszont nincs több út csak egy! Vagy az egyik vagy a másik! Itt nincs alternatíva!

„Ezért mondtam, hogy a legjobb igazolás valaminek a hitelességére a megtapasztalás. Amit nem lehet megtapasztalni, csak el kell fogadni, az bizony valószínűleg sántít.”

S mit nem lehet megtapasztalni? A te megtapasztalásod a másik ember számára kézzelfogható? Mert ha nem akkor és ő azt nem tudja megtapasztalni akkor az sántít. S bizony ez sántít hiszen mindenkinek a saját útját kell hogy járja. Így nem azt tapasztalja meg amit te. Ahhoz a te életedet kellene élnie! Maximum elfogadhatja azt az állításodat hogy te tudod mert megtapasztaltad! S ez így meg önigazolás! De bizonyíték még annyi sincs mint amiket én felhoztam a Biblia mellett!

„Tudod, azokról az "istenekről" van szó, akiknek az égen lévő lángcsóváját követték a zsidók egyfajta útmutatásként a pusztában...”

Nem, nem tudom!

„Lehet, hogy kicsit "korábbi" teremtmények, mint mi és bőven volt idejük felszedni ezt a tudást?”

Teremtmények? Tehát a mennyei Atya teremtményei? Akkor még is csak volt teremtés és az evó az nem igaz csak egy hazugság?

„Haha, szertartásokat, beavatásokat művelsz és sejtelmed sincs, hogy valójában mit csinálsz, mibe vonod bele magad. :) Szuper!”

Igen szertartás a keresztelkedés! Jézusnak is volt egy keresztelkedési szertartása! De ez nem szertartások ez szertartás. Csak egy alkalom volt nem keresztelkedek minden évben. Beavatás meg nem volt. Sőt nyilvános volt bárki jöhetett. A beavatás az zártkörű. De amúgy meg nem én vezettem a szertartást, érdekes is lett volna! Meg ha én magam csinálom akkor minek legyen ott bárki? Felesleges lett volna!

„Senki sem mondta, hogy ez szabad akarat. Ha valóban szabad akarat lenne, nem lenne következmény, amitől tartani kellene.”

Jó akkor nem szabad akarat hanem döntési jog! Eldöntheted hogy megteszed vagy nem teszed meg!

„A szeretet igazából nem törvény.”

Még is azt írtad!

„A szeretet az egyetlen logikus viselkedési forma, ami kivezet a függőségek és a következmények láncolatából.”

Akkor miért nem ez van a világban? Miért nem ismerik fel ezt az emberek? Miért van az hogy gyilkosok és egyéb bűncselekményt elkövetett emberek csak is akkor változtak meg amikor kapcsolatba kerültek Isten szavával a Bibliával? De így van ez azokkal az emberekkel is akik pl. korábban nagyon is önzőek, gátlástalanok, élvhajhászok stb. voltak s amikor kapcsolatba kerültek Isten szavával akkor megváltoztak addig viszont képtelenek voltak rá.

„Pont amennyire a Biblia, egyáltalán nem hiteles, mivel közvetett forrásból származik a leírás. Ezt is kifejtettem már. De érdekes forrás és lehet benne igazság.”

Képtelen vagy eldönteni hogy igaz vagy nem igaz! Hm…akkor még nem vagy elég érett! Na majd idővel hátha!

2016. márc. 6. 13:06
 135/150 A kérdező kommentje:

"Ezzel nyugtatgatják magukat azok akik felületesek. Kb. mint te! De ez önbecsapás! Máté 10:22"

Vagy igen, vagy nem. Mindenesetre én nem gyűlölöm azokat, akik "hisznek" a Bibliában. Csupán nem értem őket. Számomra ez logikátlan.

"Mi a hazugság, miben hazudnak?"

Isten minősége. Bűn.

"Én megláttam benned hogy ugyan azokat a hibákat követed el amiket én is. Még sem tartasz elég érettnek!"

Nem én döntöm el ki az érett, nem az én posztom. Te magad mutatod be a viselkedéseddel. Nyilván még tovább is láthatsz az orrodnál, ha az a terved erre az életre. De az biztos, hogy most jól "elkapott" téged valami. Nem baj, bőven lesz még lehetőséged változni (olyan irányba, ami számodra szükséges - ha nem is ebben az életedben), nincs olyan, hogy elvesztegetett idő.

"Azt írtad hogy bennem van Isten. Na de a Biblia nem ezt írja! Szóval összekeverted!"

Ha jól emlékszem pontos forrásmegjelölést adtam. Nem keverem össze.

"A rokonaim és a barátaim felismernek. Szóval mit gondolsz hogy mi a válasz? Ja igen és még a főnököm is!"

Egy életre a ruhád, olvasd el a Bibliában a reinkarnációra történő utalásokat :) Vannak. Ha jól emlékszem 2 is, egyet már idéztem, de valószínűleg nem értetted :)

"Nem csak azt lehet élőnek nevezni aminek van fizikai teste. S egy magasabb létforma képes az alacsonyabb létforma dimenziójában létezni vagy jelen lenni. Amúgy meg Isten csak jelen van vagy volt ebben a világban de ahhoz miért kellett volna neki fizikai testet ölteni."

Ez még így rendben is lenne, ha JHVH nem öltött volna fizikai alakot a zsidók előtt többször is. Nem lett volna fizikai kivetülése, nem lett volna anyagba sűrűsödve, mint ahogy erre számos példa van az ószövetségi részekben. Természetesen a lélek is tekinthető élőnek, de nyilván nem a fizikai valóság szerinti "élőnek". A fizikai valóságban az élő csak egy állapot, aminek a párja a halál, vagyis az elmúlás. Véleményem szerint azért hangsúlyozta ki a zsidóknak, hogy ő az egyetlen ÉLŐ Isten, mert fizikai formája is volt, élő volt (tehát mostanra halott is lehet). Ezt te sem tagadhatod, számtalan leírás arra enged következtetni, hogy JHVH-nak volt látható, anyagi formája. Mivel az arcára tekintést eleve halállal büntették. Igen, erre írtál valami mese mese meskete maszlagot, hogy Isten fényébe nem lehet nézni bla bla bla, dogma, kitaláció, hülyeség.

"Azt kérdezted hogy van e olyan ami vizsgálható. Igen van! Róma 1:20"

"És megmutatjuk nekik a jeleinket a Föld tájain és

saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez (a Korán) az Igazság."

Igen, ez a Koránból való. Most akkor JHVH vagy Allah teremtette a világot ? :) Igen, tudom, a Korán később keletkezett, biztos csak másolgattak :)

"De Jézus még is úgy döntött hogy legyen meg Atya akarata!"

Aha, ezt ki is látta Jézuson kívül? Senki. És mint tudjuk Jézus nem nagyon írt le semmit, azt meg kétlem, hogy ilyeneket mesélt volna a tanítványainak. De ha mégis, akkor is láthatjuk, hogy igenis Jézus ember módjára viselkedik, félti a bőrét...

"De azt is írja a Biblia Jézusról hogy ő Isten fia ő a megváltó és hogy az ember bűnös."

Vedd észre, hogy a bűn fogalma által kovácsolnak a hitből világi hatalmat. Így van ez már a kezdetektől fogva. Bűn -> félelem a felelősségre vonástól -> világi hatalom.

"Vagy még is mi alapján szelektálsz?"

Tudom, hogy számodra hihetetlenül hangzik, de a józan ész és a személyes tapasztalatok alapján ...?

"Sőt azt is írja a Biblia hogy Jézus mindenféle betegséget gyógyított és hogy halott embereket támasztott fel! Csak az nem tiszta hogy akkor a tanítványai még is miért követték ha részeges volt és nem csak hogy követték hanem még meg is haltak miatta erőszakos halált haltak. Tényleg egy részeges ember miatt? Na ehhez kell ám a vak hit!"

Nyilván nem arról van szó, hogy Jézus alkoholista lett volna. Csupán arról, hogy a farizeus úgy gondolta, hogy egy "szent" embernek meg kellene vetnie a világi élvezeteket. És úgy néz ki Jézus nem vetette meg, mert hús vér ember volt, mint bármelyikünk. Emlékszel azokra a részekre is amikor Jézus azt mondta, hogy "a hited meggyógyított"? Gondolkoztál már rajta, hogy mit jelenthetett ez? A "halott" feltámasztása érdekes dolog, nem tartom kizártnak, hogy megtörténhetett, de azt sem, hogy meskete, mítosz, mendemonda. Ma is élnek olyan emberek, akik szerint egy levágott láb visszanöveszthető (theta healing :)). Mégsem látni róla sok példát, csak max messzi földről jött történeteket, hogy igen, ott él egy nő, akinek visszanőtt a lába. Oké.

"Nem ír haragról. Csak hiheted hogy mit érzett! Szerintem neked van vak hited hiszen olyat is oda képzelsz amit nem is ír! Mert még ha írná. De semmit ilyesmit nem ír! VH!"

Nézd, ha végigolvasod 12-14ig láthatod, hogy ha nem is haragot érzett, de csalódott volt, amikor meglátta, hogy nincs termés. És utána valamiért csak mondhatta azt, hogy "Senki ne egyék rólad gyümölcsöt, soha többé.". Ez nem beleképzelés :) Biztosan nem poénból mondta :) De hidd, ahogy akarod :) Hihi. VH- :)

"Miért lenne az! A Biblia sem azt írja hogy Isten költözik az emberbe! Írtam már neked hogy engem ne akarj ilyen mesékkel etetni. Elolvasom hogy mi van írva!"

Nem költözik beléd, alapjából benned van. Ahogy a fűben, fában, kőben is (ismerős, ezt is leírtam már). Isten ereje tartja fenn a teremtett világot, ezáltal közvetlen kapcsolata van a legutolsó atommal is.

"Azt is kétlem hogy Istennek van neme. Mivel belőle csak egy van így a feltételezés is értelmetlen. Istennek nincs neme!"

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 1:27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

Szerintem sincs neme, mivel ha lenne, az szaporodásra utalna (az az értelme a nemeknek)... De a Bibliából ezt úgy értelmezed ahogy akarod :) Ha Istent több részre osztod, akkor a lelked is több részre oszthatod, csak az a kérdés, hogy van-e ennek bármiféle jelentősége, innen az anyagi valóból nézve? Nem tudom, mi értelme van Istent és a szellemet külön választani. Soha sem lesz rá bizonyítékod, még csak Istenre sem lesz KÖZVETLEN bizonyítékod, amire azt mondhatod, hogy ott van 1 egység Isten. Anyag felett állót anyagi eszközökkel mérni lehetetlen. Ezért nem osztom én részekre sem Istent, sem a lelket. Mert értelmetlen a mostani helyzetünkből nézve.

"Na pont mint valami alfa kontrolos személyiség fejlesztő kurzus! Kezdem már sejteni hogy honnét is veszed ezeket a dolgokat! Valamikor régen én is olvasgattam hasonló témájú dolgokat meg foglalkoztam ilyenekkel."

Agykontrollra gondolsz? Meditációra? Mi az imádság szerinted? Mi a mantrázás lényege szerinted? Minden út Rómába vezet.

"Kivéve hogy az embernek szüksége van a megváltásra! De ez hit kérdése. Mint ahogyan az is hogy valaki azt hiszi hogy nincs rá szükség!"

Nem, ez józan ész kérdése. Nemrég leírtam mire való a bűn fogalma. Mire használják. Nincs eredendő bűn, nincs szükség megváltásra. Ha Jézus segített, akkor a tanításaival és szellemiségével tette azt, nem egy groteszk emberáldozati rítussal.

"Nálam nincs megkötés én nem zárlak kalitkába."

Ha ezt tenném, azonnal kapnám a vádat, hogy téríteni akarlak. Megtudtad az alapokat, az egyik lényeges lépésre azt is írtad, hogy "gondolkozol rajta". Azóta is gondolkozol, ennyit ért. A többi már rajtad múlik én minden tőlem telhetőt megtettem. Miért lennél kíváncsi az én életemre, tapasztalásaimra? Mit jelentene számodra az? Tudod, messziről jött ember azt mond amit akar!

"Igen szóval az élettapasztalatodról írtál nekem folyamatosan amiben volt valami transzcendens megtapasztalásod."

Folyamatosan VAN.

"Legtöbb esetben valami baleset túlélésekor történik ilyesmi. Pl. a kocsi a felismerhetetlenségig összetörik a vezető még is szinte karcolások nélkül túléli."

Nem mondanám, hogy ilyesmiről lenne szó. Ha figyelek rá, minden lélegzet vételnél lehet megtapasztalásom. De volt hasonló történetem is.

"Sőt egyszer voltam egy ilyen kézrátételes valamin. Hát engem nem fogott meg! De egy élménnyel több."

Én is voltam ilyesmin, mint szkeptikus és onnan kaptam megtapasztalást, ahonnan nem is vártam volna. Nem engem "gyógyítottak", csupán érdekesnek tartom a "nem világi" gondolkodásmódú emberekkel történő diskurzust. Ezeket a megtapasztalásokat nem én vártam el, nem is számítottam rájuk, maguktól történtek és tényleg kézzel foghatóak voltak, nem olyanok mint egy érzés, vagy valami utólag belemagyarázás. El sem hinnéd! Én sem hinném Neked!

"Hát az egyetemes egyház azóta is hanyatlik szóval, kb. 500 év távlatából a módszer működik. Luther nem egy igazságot jelentett ki hanem felismert valamit! Ami mindig is ott volt csak nem fértek hozzá az információhoz mert azt az akkori egyetemes egyház vezetői gondosan szabályoztak és titkoltak!"

Épp ma írta nekem valaki, hogy a keresztények sorra veszik fel az Iszlám vallást, mert rájöttek, hogy a Biblia logikátlan és a Korán nem. Ezeken én csak nevetni tudok...

"Találd ki!"

Mit lehet nyerni vele, ha kitalálom ? :)

"Nem valaki. Hanem te!"

Hát ha úgy vesszük, hogy mindennek egy a forrása, akkor akár én is, vagy te is lehettünk, akik meglátogattuk szerencsétlent... Aztán puff neki, alakult egy világvallás.

"Tudjuk hogy honnét jöttek és kik azok. Bukott angyalok. Majd ugye megjelentek a Nefilimek is."

Ó, nem gondoltam arra, hogy Te befogadó vagy erre a részre is. Nos igen, ezek a "bukott angyalok" miben különböznek a mostani "észlelésektől"? Azon kívül, hogy persze manapság mindre azt mondják, hogy kamu. A legjobb leplezés nem a tagadás, hanem a dezinformáció! Ugyan ha azok tényleg angyalok voltak (spirituális lények), akkor miért pont hímek voltak, miért kívánták meg a nőket? Miért nem volt köztük női angyal is, aki férfiakkal párosodott és teherbe esett? Ha csak férfi bukott angyalok voltak, akkor kellett, hogy legyenek nők is, hiszen a férfi azért férfi mert létezik hozzá nő is. Vagy ők csak harcosok voltak és talán náluk sem szokás harcba küldeni az asszonyokat? Ez egy külön csavar a történetben, ami millió kérdést vet fel.

"Viszont olyan is volt hogy többször is kértem hogy fejtsd ki aztán még sem tetted."

Megtudtad az alapokat és kaptál egy módszert is. Mi mást tehetnék még érted?

"Kifejtenéd részleteiben?"

Ott csak "ószövetség" van, nincs Jézus, nincs ellentmondás :)

"Ennek ellenére még is a Biblia ellen vagy de ez ellentmondás. Hiszen ha több út is lehetséges és te csak egy utat ismersz s annak s azt sem jártad végig."

Mert a Biblia generikus út lenne, ráadásul írott, bárki által hozzáférhető, akárcsak a többi vallás könyve. Ez számomra nem útkeresésnek tűnik, hanem mézesmadzagnak. Ráadásul a személyes megtapasztalásaim ellentmondanak a bibliai "istenképnek". Innen veszem, hogy az tévút lehet. De a Biblia még mindig közelebb van az igazsághoz, mint a nihilizmus. De az igazságot véleményem szerinte mindenkinek magának kell megtapasztalnia, csak úgy lehet minden kétséget kizáró.

"Nem tévutak nincsenek. Azért mert több út van! S te nem tudhatod hogy kinek mire van szüksége így megítélni sem tudod hogy valami tévút vagy sem."

Ha így vesszük, igazad van. Képezhetik a vallások is az út részét, viszont a vallások kész tények elé állítanak, nem nevezhetjük őket útnak, csupán egy egy megállónak, időtöltésnek. De azt is leírtam többször is, hogy nem kidobott idő hazug vallásokat követni. Mivel időből végtelen van. Akár több életen keresztül is. És nincs következménye annak, hogy egy egy leszületés alatt melyik vallás rabja leszel egy életen keresztül, előbb utóbb megtanulod a leckét és képes leszel hátat fordítani a hazugságoknak.

"De ha még is megtudod ítélni akkor viszont nincs több út csak egy! Vagy az egyik vagy a másik! Itt nincs alternatíva!"

Tévedsz, nem egy út van, mindenkinek személyre szabott. Annyi út van, ahány lélek. Ha mindenki ugyanazt az utat járná be a forrásig, nem lenne értelme a változatosságnak és az egyediségnek. Sorozat gyártott robot szolga lelkek lennénk, lehetőségek és remény nélkül. Azért is gondolom, hogy a Biblia nem az igaz út, mert kész tények elé állít és elfogadást követel. Illetve fenyeget, hogy ha nem teszed, a kárhozat vár. Az igaz hit nem sarjadhat a félelem árnyékából.

A Bibliában leginkább Isten minősége sántít. Ha valaha is sikerül megtapasztalnod személyesen Isten minőségét, akkor egyértelmű lesz számodra, hogy valami nagyon nem stimmel a Bibliában leírtakkal.

"Mert ha nem akkor és ő azt nem tudja megtapasztalni akkor az sántít. S bizony ez sántít hiszen mindenkinek a saját útját kell hogy járja. Így nem azt tapasztalja meg amit te."

Eddigi tapasztalataim alapján, akik képesek voltak az ilyen szintű megtapasztalásra, azok ugyanazt a minőséget tapasztalták mint én. Az úton vannak ismertető jegyek, amik megegyezők minden esetben. Például az, hogy milyen minőséget követsz. És persze számtalan más megtapasztalás is van, ami egyedi, ezért lennének semmitmondóak számodra az én megtapasztalásaim. De ne értsd félre, én nem azt gondolom, hogy az élet értelme az lenne, hogy megtaláld Istent.

"Maximum elfogadhatja azt az állításodat hogy te tudod mert megtapasztaltad! S ez így meg önigazolás!"

Igen, ez az lenne, csakhogy én sohasem mondtam azt, hogy fogadd el az én megtapasztalásaimat. Még csak nem is mondtam el őket. Már leírtam, akkor ugyanolyan hazug is lehetnék, mint az egyes vallások, számodra ez nem lenne bizonyosság.

"De bizonyíték még annyi sincs mint amiket én felhoztam a Biblia mellett!"

De bizony lesz. És emiatt csak a haragos isteni minőséget kell elfelejtened, amit a Bibliából eléd tártak (ez lehetne a létező legnagyobb istenkáromlás, még jó, hogy semmiféle következménye nem lesz). Ugyanis az tapasztalataim szerint hátráltat a folyamatban, ha bármilyen negatív érzésed van Istennel kapcsolatban és úgy próbálsz meg kapcsolatot keresni vele. De kinek a pap, kinek a papné.

"Teremtmények? Tehát a mennyei Atya teremtményei? Akkor még is csak volt teremtés és az evó az nem igaz csak egy hazugság?"

A teremtés és az evolúció nem zárja ki egymást! A teremtés egy működő, önszabályozó, rugalmas rendszert szolgáltat, ami a benne élő teremtmények, anyagi szerveződések fejlődését támogatja. Korábban, másol, máshogyan már hamarabb keletkezhettek ezáltal a fejlődés által nálunk fejlettebb létformák, akik aztán könnyedén nemesíthettek fajokat más bolygókra érve (a saját céljaik érdekében). Ezáltal nem teremtettek, csak kiteljesítették a teremtést.

2016. márc. 6. 19:14
 136/150 A kérdező kommentje:

"Jó akkor nem szabad akarat hanem döntési jog! Eldöntheted hogy megteszed vagy nem teszed meg!"

Adott egy verseny. A verseny egy bizonyos szakaszán található egy rövidítő út, amit ha használsz, jelentős előnybe kerülsz a többiekkel szemben. Igen ám, de előre megmondják, hogy ha arra rámész, akkor kizárnak és minden eddigi eredményedet elveszik. Az út ott van, használhatnád, de nem fogod, mert nem fogod a kizárást választani. Eldöntheted, de igazából nincs más választásod, ha hiszel a szabályoknak és tartasz a következményektől, minthogy a hosszabbik utat használjad.

"Még is azt írtad!"

Mert Jézus is azt mondta, hogy új törvényt hoz. Az akkori emberek lehet, hogy csak a törvényből értettek. Kötelezően szeretni viszont nem lehet, ezért nem lehet törvény.

"Akkor miért nem ez van a világban? Miért nem ismerik fel ezt az emberek?"

Mert az élet egy több évfolyamos, összevont osztály. Egymás hibáiból tanulunk. És lehetőségünk van a hibázásra (igen, következmények nélkül!). Az anyagi világból nem tudsz elvenni, sem hozzáadni. Nem tudod tönkretenni. Ez csak eszköz, nem a végső állapot. Ha összedöntöd a homokvárat, bármikor építhetsz belőle újat, akár még jobbat is, mint ami volt. Ahhoz, hogy igény legyen az új építésére, a réginek el kell pusztulnia, mert az anyag véges.

Ha mindenki már otthon megtanulná a teljes tananyagot és úgy jönne az iskolába, nem lenne értelme az iskolának.

"Miért van az hogy gyilkosok és egyéb bűncselekményt elkövetett emberek csak is akkor változtak meg amikor kapcsolatba kerültek Isten szavával a Bibliával? De így van ez azokkal az emberekkel is akik pl. korábban nagyon is önzőek, gátlástalanok, élvhajhászok stb. voltak s amikor kapcsolatba kerültek Isten szavával akkor megváltoztak addig viszont képtelenek voltak rá."

Az ember akkor kezd el gondolkozni az élet nagy dolgain, ha kap egy óriási pofont és nincs nagy választása. A gyilkost elkapják és egy életre a börtönbe csukják, a bűnöző, csaló, tolvaj lebukik, az élvhajhászok kifogynak a lehetőségekből. És akkor jön a nagy üresség és a bizonytalanság. Ez egy törés az életükben. És ezen a ponton nem mindegy, hogy mivel, netán milyen vallásokkal kerülnek kapcsolatba.

A keresztény vallás erősen jelen van a börtönökben, mindenféle karitatív szervezetek és lehetőségek (átnevelő programok) képében. Ha ezt választják, a benti életük is jobb lesz, mert egy belső közösséghez tartoznak. Ha más vallások is ilyen erőteljesen jelen lennének, akkor azok is kapósak lennének, ebben biztos vagyok. Ha valaki be van zárva, könnyebben fókuszál a spirituális dolgokra, hiszen a világi lehetőségei leszűkülnek. Ez logikus és semmi köze nincs a Bibliához. Ez egy ügyes húzás az egyházaktól. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy ha kijönnek, akkor is ilyen hitbuzgó vallásosak maradnak... Van mindkettőre példa.

"Képtelen vagy eldönteni hogy igaz vagy nem igaz! Hm…akkor még nem vagy elég érett!"

Mondtam már, hogy józan ésszel és szükség szerint személyes megtapasztalással eldönthető, hogy mi az igaz és mi nem igaz. Csak azért mert emberek írtak egy könyvet szerintük Istenről és ebben hisz a fél világ, az még nem biztos, hogy igaz. Többször, többféle megközelítésben le is írtam már, hogy ez miért van így. Tartalmazhat és tartalmaz is igazságokat.

A történelmi egyezőségek nem igazolják azt, hogy az ószövetségen található megállapítások Istenről igazak lennének. Amit ott olvashatunk, csak a zsidó emberek elképzelése Istenről, amivel saját tapasztalataim alapján nem tudok azonosulni, illetve a józan ész is azt sugallja, hogy logikailag vérzik az egész történet (többször is leírtam miért, több példát is hoztam, sajnálom, ha nem vagy képes megérteni ezeket, ez a Te bajod). Ráadásul azt állítják magukról, hogy ők ennek az "igaz" "istennek" a VÁLASZTOTT népe. Jó nagy baleknak kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki bevegye, már megbocsáss. Mese, monda, ide vagy oda. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy szándékosan hazudnának, akár félre is érthették a dolgot, valami olyasmit hittek Istennek, ami valójában nem is az volt.

Szóval igenis képes vagyok eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Bárki képes lenne rá, csak ehhez otthon kellene felejteni a vak hit nevezetű "csodaszert" és igényt kellene támasztani Isten igazi minőségének a megismerésére.

Tudod a legsikeresebb hazugságok is azon alapulnak, hogy számos igazságot tartalmaznak, csak a főbb pontokban ferdítik el az egészet: Isten minősége és a bűn fogalma. Mint leírtam, így lehet a hitből hatalmat kovácsolni. Logikus, működő dologról beszélünk.

2016. márc. 6. 19:50
 137/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

„Vagy igen, vagy nem. Mindenesetre én nem gyűlölöm azokat, akik "hisznek" a Bibliában. Csupán nem értem őket. Számomra ez logikátlan.”

Hiszel egy felsőbb hatalomban? Ha igen akkor mi olyan logikátlan az egészben. Amúgy ha te hiszel akkor az miért logikus?

„Isten minősége. Bűn.”

Hogy micsodája? Milyen minősége?

„Nem baj, bőven lesz még lehetőséged változni (olyan irányba, ami számodra szükséges - ha nem is ebben az életedben), nincs olyan, hogy elvesztegetett idő.”

Téged is jól elkapott valami de neked is van időd változtatni!

„Ha jól emlékszem pontos forrásmegjelölést adtam. Nem keverem össze.”

Nem emlékszel pontosan. És nem forrásmegjejölést adtál hanem a saját szavaidat írtad le! „És csak megjegyezném, hogy a Bibliád is ezt tanítja, hogy benned van Isten.” (126) De fátylat rá! Lépjünk rajta túl!

„Egy életre a ruhád, olvasd el a Bibliában a reinkarnációra történő utalásokat :) Vannak. Ha jól emlékszem 2 is, egyet már idéztem, de valószínűleg nem értetted :)”

Nem összeegyeztethető! A reinkarnáció és a feltámadás! Mivel ha reinkarnáció van akkor egy csomó minden értelmét veszti a Bibliában! Akkor Jézus is fölösleges és minek jött el? Nem lenne semmi értelme! S így az egész Biblia sem létezne!

„Ez még így rendben is lenne, ha JHVH nem öltött volna fizikai alakot a zsidók előtt többször is.”

Nem is öltött csak jelen volt.

„Nem lett volna fizikai kivetülése, nem lett volna anyagba sűrűsödve, mint ahogy erre számos példa van az ószövetségi részekben.”

A tűzoszlop vagy a felhő? Ugyan már azok csak jelezték Isten intenzív jelenlétét de nem volt ott fizikai testben!

„Mivel az arcára tekintést eleve halállal büntették.”

Sehol nincs leírva hogy halálla büntették volna ezt csak te képzeled oda mert ilyen nincs.

„Igen, ez a Koránból való. Most akkor JHVH vagy Allah teremtette a világot ? :) Igen, tudom, a Korán később keletkezett, biztos csak másolgattak :)”

A megmutatni a jeleinket a Föld tájain nem ugyan azt jelenti mint megteremteni a Föld tájait! Nem másolás! Köze nincs egymáshoz!

„Aha, ezt ki is látta Jézuson kívül? Senki. És mint tudjuk Jézus nem nagyon írt le semmit, azt meg kétlem, hogy ilyeneket mesélt volna a tanítványainak. De ha mégis, akkor is láthatjuk, hogy igenis Jézus ember módjára viselkedik, félti a bőrét...”

Vagy inkább egy példát láthatunk a tökéletes alázatra. Tudod milyen stressz kell ahhoz hogy valaki vért izzadjon? Jézus nem volt egyedül amikor ez a dolog történt és többször is imádkozott ugyan azokkal a szavakkal! Te magad is azt írtad hogy Jézus ember volt. Akkor meg mi a probléma? Miért ne viselkedne ember módjára. Hiszen az ember is félne. Ez egy természetes dolog. De kitartott a hite segítette ebben imádkozott is.

„Vedd észre, hogy a bűn fogalma által kovácsolnak a hitből világi hatalmat. Így van ez már a kezdetektől fogva. Bűn -> félelem a felelősségre vonástól -> világi hatalom.”

De a Biblia olyan bűnről beszél ami fölött a világnak nincs hatalma! Csak Jézus vérének volt elég hatalma hogy eltörölje ezt a bűnt! Felelőségre vonás! Csak azt ne mond nekem hogy te soha semmiért nem vontad felelőségre a gyermekedet! Így gyakorlod a hatalmadat felettük?

„Tudom, hogy számodra hihetetlenül hangzik, de a józan ész és a személyes tapasztalatok alapján ...?”

S miért van „?” a mondat végén?

„Nyilván nem arról van szó, hogy Jézus alkoholista lett volna. Csupán arról, hogy a farizeus úgy gondolta, hogy egy "szent" embernek meg kellene vetnie a világi élvezeteket.”

Az orvos minek menjen egy egészséges emberhez gyógyítani?

„Nem költözik beléd, alapjából benned van. Ahogy a fűben, fában, kőben is (ismerős, ezt is leírtam már). Isten ereje tartja fenn a teremtett világot, ezáltal közvetlen kapcsolata van a legutolsó atommal is.”

Na így már én is elfogadom!

„Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 1:27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.”

Egy Isten van! Milyen a neme? Mivel itt mind két nem szerepel! S mivel Istennek nincs fizikai teste így csak is a szellemi tulajdonságokról lehet szó! Így logikus a következtetés hogy Isten nemtelen!

„Ha Istent több részre osztod, akkor a lelked is több részre oszthatod, csak az a kérdés, hogy van-e ennek bármiféle jelentősége, innen az anyagi valóból nézve?”

Te kezdted el feszegetni ezt a dolgot! S tőlem kérdezed. Nekem eleve eszembe se jutott ilyesmin gondolkodni. Fel tetted a kérdést hogy Isten férfi e. Erre írtam én hogy Istennek nincs neme! Már korábban!

„Anyag felett állót anyagi eszközökkel mérni lehetetlen. Ezért nem osztom én részekre sem Istent, sem a lelket. Mert értelmetlen a mostani helyzetünkből nézve.”

Én pedig osztom. Mert Isten meggyőződésem szerint nem háromság! Ez az oka részemről. Ennyi!

„Agykontrollra gondolsz? Meditációra? Mi az imádság szerinted? Mi a mantrázás lényege szerinted? Minden út Rómába vezet.”

Persze mert te csak azt az imaformát ismered. De az nem valódi imádkozás ha elmondasz egy szöveget 100-szor! Gondolj bele a zsidók is imádkoztak. Nekik mi volt az ima szövegük? Mit mantráztak? Hol írja a Biblia? Ha egyáltalán van ilyen. De megelőzőm a dolgot ez is az a kategória mint a cölibátus!

„Nem, ez józan ész kérdése. Nemrég leírtam mire való a bűn fogalma. Mire használják. Nincs eredendő bűn, nincs szükség megváltásra. Ha Jézus segített, akkor a tanításaival és szellemiségével tette azt, nem egy groteszk emberáldozati rítussal.”

De még is csak vállalta a halált! Akkor meg minek? Nincs értelme a halálának! Hiszen ha akrt volna akkor elmenekülhetett volna.

„Nem mondanám, hogy ilyesmiről lenne szó. Ha figyelek rá, minden lélegzet vételnél lehet megtapasztalásom. De volt hasonló történetem is.”

Na pont mint a Mennyei prófécia!

„Épp ma írta nekem valaki, hogy a keresztények sorra veszik fel az Iszlám vallást, mert rájöttek, hogy a Biblia logikátlan és a Korán nem. Ezeken én csak nevetni tudok...”

Kíváncsi vagyok hogy akkor is nevetsz e majd ha úgy kezdenek el viselkedni mint amikről hallani lehet illetve látni a tv-ben! Mivel vannak olyanok akik már is ezt teszik. S innen Európából indultak el! Én nem nevetek sem akkor sem most! De persze azt hisznek amit akarnak. Amíg ezzel másokat nem veszélyeztetnek vagy bántalmaznak!

„Mit lehet nyerni vele, ha kitalálom ? :)”

Egy érzés megtapasztalását! Vagy valami ilyesmit!

„Aztán puff neki, alakult egy világvallás.”

Vagy van egy halott ember!

„Ó, nem gondoltam arra, hogy Te befogadó vagy erre a részre is. Nos igen, ezek a "bukott angyalok" miben különböznek a mostani "észlelésektől"?”

Benne van a Bibliában. Miért ne fogadnám el. Sőt olyan dolgokat is elfogadok amik nincsenek benne a Bibliában! Mire gondolsz „mostani észlelések” kifejezés alatt?

„Ugyan ha azok tényleg angyalok voltak (spirituális lények), akkor miért pont hímek voltak, miért kívánták meg a nőket? Miért nem volt köztük női angyal is, aki férfiakkal párosodott és teherbe esett?”

Legendák szólnak női angyalokról is! De ebben nem vagyok jártas.

„Ott csak "ószövetség" van, nincs Jézus, nincs ellentmondás :)”

Na akkor böngészd azt a Koránt jobban, mert abban is szerepel Jézus!

„Mert a Biblia generikus út lenne, ráadásul írott, bárki által hozzáférhető, akárcsak a többi vallás könyve.”

Ennek ellenére még is sok értelmezés született néhány dolgot leszámítva!

„Ha mindenki ugyanazt az utat járná be a forrásig, nem lenne értelme a változatosságnak és az egyediségnek.”

Hát attól hogy valaki hívő még nem ugyan azt az utat járja be!

„Ha valaha is sikerül megtapasztalnod személyesen Isten minőségét, akkor egyértelmű lesz számodra, hogy valami nagyon nem stimmel a Bibliában leírtakkal.”

Nincs a Bibliával különösebb gond. De az emberekkel ez nem igazán mondható el.

„Eddigi tapasztalataim alapján, akik képesek voltak az ilyen szintű megtapasztalásra, azok ugyanazt a minőséget tapasztalták mint én. Az úton vannak ismertető jegyek, amik megegyezők minden esetben. Például az, hogy milyen minőséget követsz. És persze számtalan más megtapasztalás is van, ami egyedi, ezért lennének semmitmondóak számodra az én megtapasztalásaim. De ne értsd félre, én nem azt gondolom, hogy az élet értelme az lenne, hogy megtaláld Istent.”

Az hogy megtaláljuk Istent az életnek csak az egyik értelme! Amit itt írsz az általánosságban igaz a kereszténységre is!

„Igen, ez az lenne, csakhogy én sohasem mondtam azt, hogy fogadd el az én megtapasztalásaimat. Még csak nem is mondtam el őket.”

Én sem mondtam hogy el kell fogadnod a megtapasztalásaimat! S még csak nem is mondtam. Talán utaltam egyikre de azt sem fejtettem ki.

„Már leírtam, akkor ugyanolyan hazug is lehetnék, mint az egyes vallások, számodra ez nem lenne bizonyosság.”

Amiket írtam azok is mind ellenőrizhetőek. S többnyire tényeket tartalmaztak vagy utalásokat!

„De bizony lesz. És emiatt csak a haragos isteni minőséget kell elfelejtened, amit a Bibliából eléd tártak…”

Na erre kíváncsi leszek. S mikor lesz? S mi lesz az?

„Ugyanis az tapasztalataim szerint hátráltat a folyamatban, ha bármilyen negatív érzésed van Istennel kapcsolatban és úgy próbálsz meg kapcsolatot keresni vele.”

Majd észben tartom!

„A teremtés és az evolúció nem zárja ki egymást!”

Teljes egészében kizárják egymást! Pont mint a lélekvándorlás és az evo. Az sem életképes elképzelés.

„A teremtés egy működő, önszabályozó, rugalmas rendszert szolgáltat, ami a benne élő teremtmények, anyagi szerveződések fejlődését támogatja.”

Akkor minek kell hogy Isten „bennem legyen”? Te írtad: „Hát ha nincs benned, az elég baj Neked. Akkor nem is nagyon élhetnél :)”

„Igen ám, de előre megmondják, hogy ha arra rámész, akkor kizárnak és minden eddigi eredményedet elveszik. Az út ott van, használhatnád, de nem fogod, mert nem fogod a kizárást választani. Eldöntheted, de igazából nincs más választásod, ha hiszel a szabályoknak és tartasz a következményektől, minthogy a hosszabbik utat használjad.”

Az eredményeket nem vették el. De következménye lett a dolognak. Viszont a döntés megszületett és ami a legfontosabb az hogy meg is lehet csinálni. A véghezvitelt nem akadályozta semmi!

„Mert az élet egy több évfolyamos, összevont osztály. Egymás hibáiból tanulunk. És lehetőségünk van a hibázásra (igen, következmények nélkül!). Az anyagi világból nem tudsz elvenni, sem hozzáadni. Nem tudod tönkretenni. Ez csak eszköz, nem a végső állapot. Ha összedöntöd a homokvárat, bármikor építhetsz belőle újat, akár még jobbat is, mint ami volt. Ahhoz, hogy igény legyen az új építésére, a réginek el kell pusztulnia, mert az anyag véges.”

Na az ilyen gondolkozás miatt van annyi erőszak és kizsákmányolás a Földön.

„Az ember akkor kezd el gondolkozni az élet nagy dolgain, ha kap egy óriási pofont és nincs nagy választása.”

Aha! Akkor hogy is van ez? „Igen ám, de előre megmondják, hogy ha arra rámész, akkor kizárnak és minden eddigi eredményedet elveszik. Az út ott van, használhatnád, de nem fogod, mert nem fogod a kizárást választani. Eldöntheted, de igazából nincs más választásod, ha hiszel a szabályoknak és tartasz a következményektől, minthogy a hosszabbik utat használjad.”

„Ha más vallások is ilyen erőteljesen jelen lennének, akkor azok is kapósak lennének, ebben biztos vagyok.”

Biztos nem elég érettek hogy ezt az utat válasszák. Valami csak visszatartja őket!

„Ha valaki be van zárva, könnyebben fókuszál a spirituális dolgokra, hiszen a világi lehetőségei leszűkülnek.”

Hát biztosan senki nem szólt a bírónak hogy ugyan már szegények csak hibáztak de ennek nincs következménye! „És lehetőségünk van a hibázásra (igen, következmények nélkül!).”

„Mondtam már, hogy józan ésszel és szükség szerint személyes megtapasztalással eldönthető, hogy mi az igaz és mi nem igaz.”

A Biblia igaz! A józan ész és a tapasztalat is ezt támasztja alá!

„Csak azért mert emberek írtak egy könyvet szerintük Istenről és ebben hisz a fél világ, az még nem biztos, hogy igaz.”

Nem azért hiszek a Bibliának mert emberek írták és a fél világ hisz benne. Nem hogy a fél világot de még a negyedét sem ismerem. Pedig azért utazgattam egy kicsit. Lehetőségeimhez képest!

„A történelmi egyezőségek nem igazolják azt, hogy az ószövetségen található megállapítások Istenről igazak lennének.”

Milyen egyezőségek? Nem értelek.

„Ráadásul azt állítják magukról, hogy ők ennek az "igaz" "istennek" a VÁLASZTOTT népe.”

Állítsák azt. Na és akkor mi van. Szerinted ez a lényeg? Szerintem ez egy teljesen irreleváns kérdés!

„Jó nagy baleknak kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki bevegye, már megbocsáss. Mese, monda, ide vagy oda. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy szándékosan hazudnának, akár félre is érthették a dolgot, valami olyasmit hittek Istennek, ami valójában nem is az volt.”

Én nem zsidó vagyok. Hanem hívő ember aki a kereszténységben hisz!

„Szóval igenis képes vagyok eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Bárki képes lenne rá, csak ehhez otthon kellene felejteni a vak hit nevezetű "csodaszert" és igényt kellene támasztani Isten igazi minőségének a megismerésére.”

Amit csak megtapasztalás útján lehet megszerezni és ami egyéni mindenkinél. Nagyon jó! Ez amolyan keleti guru szövegnek is elmenne!

„Tudod a legsikeresebb hazugságok is azon alapulnak, hogy számos igazságot tartalmaznak, csak a főbb pontokban ferdítik el az egészet: Isten minősége és a bűn fogalma. Mint leírtam, így lehet a hitből hatalmat kovácsolni. Logikus, működő dologról beszélünk.”

Egyet is értek veled. Mind addig ez így is van amíg az emberek el nem kezdenek olvasni. Tehát utána járni a dolgoknak! ApCsel 17:11

2016. márc. 7. 21:13
 138/150 A kérdező kommentje:

"Ha igen akkor mi olyan logikátlan az egészben. Amúgy ha te hiszel akkor az miért logikus?"

Úgy emlékszem, kifejtettem, hogy miért gondolom, hogy Isten létezik. Logikus érvekkel. Mindenféle megtapasztalástól függetlenül.

"Hogy micsodája? Milyen minősége?"

Tudod, van a rabszolgatartó és van a feltétel nélküli atyai szeretet. Gondolom érzékeled a kettő közötti minőségbeli különbséget... Képes vagy rá?

"Nem összeegyeztethető! A reinkarnáció és a feltámadás! Mivel ha reinkarnáció van akkor egy csomó minden értelmét veszti a Bibliában!"

Nagyon jól látod! :) Szerinted mire utal az említett idézet, Te hogyan értelmezed? Olvasd el a szövegkörnyezetet is!

"Akkor Jézus is fölösleges és minek jött el?"

Hogy irányt mutasson, de megtartson minket a játékban? Hogy több értelme legyen az ittlétünknek? Hogy ne csak egy helyben topogjunk, hanem legyen tovább?

"Nem is öltött csak jelen volt."

Egyértelmű leírások vannak a Bibliában erről. Teljesen részletes leírások. Az olvassa, akinek van szeme a látásra. "Vak" hit. Nem csak egy helyen lehet olvasni ilyesmit, nem belemagyarázás, fuss neki újra, tudod, Te is ezt szoktad tanácsolni...

"A tűzoszlop vagy a felhő?"

Vagyok aki vagyok. "Erre Mózes eltakarta arcát, mert félt Istenre tekinteni." Nem, nem az égő csipkebokorról volt szó, mert azt már látta, onnan tudta, hogy csipkebokor :) Találkozás sátra, Ezékiel, stb stb... Persze lehet játszani is a hülyét, az is egy lehetőség... Borsó?

"Sehol nincs leírva hogy halálla büntették volna ezt csak te képzeled oda mert ilyen nincs."

Mózes 2 33:20. És emlékeim szerint több helyen is le van írva hasonló. Ha azt mondja, hogy orcáját nem pillanthatod, akkor van orcája. Az orcája, az arca feje stb. Titkos.

"A megmutatni a jeleinket a Föld tájain nem ugyan azt jelenti mint megteremteni a Föld tájait! Nem másolás! Köze nincs egymáshoz!"

Ha a Föld megismerése (az ott látható jelek - ami bármit magában foglalhat) a Koránt igazolja, tehát a létezésük a Koránt igazolja, akkor szerinted miről van szó... Uff.

"Te magad is azt írtad hogy Jézus ember volt. Akkor meg mi a probléma? Miért ne viselkedne ember módjára. Hiszen az ember is félne."

Te meg belekötöttél ebbe az állításomba. De most úgy néz ki mégiscsak igazam van.

"De a Biblia olyan bűnről beszél ami fölött a világnak nincs hatalma!"

Nem, olyan bűnökről beszél, amik bocsánatára az emberek áldozatokat hoztak. Nem csak állatokat égettek, hanem nemesfémeket, ásványokat is áldoztak. Már akkoriban is működött a biznisz, azóta meg csak egyre jobban működik. Ezt próbáltam megértetni veled, hogy egy tökéletesen működő lehúzás részese vagy, amiből emberek profitálnak már évezredek óta.

"Csak azt ne mond nekem hogy te soha semmiért nem vontad felelőségre a gyermekedet!"

CSAK akkor, ha előtte mondtam neki, hogy nem szabad. Ha nem tudja, hogy mit szabad és mit nem, akkor az én hibám is, ha valami balul sül el. Tudod, ezért kell foglalkozni a gyerekkel, nem csak otthagyni a tv előtt, hogy az tanítsa. Nem gyakorlom a hatalmat felette, hanem felelősséggel tartozom érte, ugyanis az én tudatos döntésem volt, hogy a világra hoztam. Istennek meglenne a hatalma, hogy mindenki egyértelműen ismerje a szabályokat/elvárásokat egész életében. Ez helyett teljes tudatlanságban születünk. Ezt tedd össze. Logikátlan lenne? Nem, egyszerű logikus magyarázat van erre.

"S miért van „?” a mondat végén?"

Mert neked írtam és te egy fal vagy. Azért. Ismered a "...?" kombinációt? Tudod, ez az amikor elgondolkodást vársz attól, akinek írsz... Ja várj, lehetetlen dolgot kérek...?

"Na így már én is elfogadom!"

Hihetetlen! Miért? Ne csináld már!

"S mivel Istennek nincs fizikai teste így csak is a szellemi tulajdonságokról lehet szó!"

Vagy az is lehet, hogy ennek az "istennek" volt neme? És az egész dolgot összevegyítve a "bukott angyalokkal" és a nefilimekkel még értelmet is nyerhet az egész? Mi van, ha ez az "isten" is csak egy bukott angyal volt, csak azt állította magáról, hogy ő Isten. Megtehette? Elhitték neki? Igen. Azért bukott, mert hazudik :)

"Erre írtam én hogy Istennek nincs neme!"

És én is írtam, hogy nincs neme, az igaz Istennek.

"Hol írja a Biblia? Ha egyáltalán van ilyen."

Zsoltárok könyve. "A zsoltár egyfajta verses imádság, himnusz. Eredetileg az Ószövetségben található 150 vallásos ének gyűjteménye. Pontos meghatározása: zenei kísérettel előadott dal, Isten dicsőítése hangszerekkel, amely az Ő jelenlétébe való bejutást eredményezi."

"De még is csak vállalta a halált! Akkor meg minek? Nincs értelme a halálának! Hiszen ha akrt volna akkor elmenekülhetett volna."

Hallottál már a mártírsárgól? Amikor valaki annyira hisz a saját igazában, hogy az életét is képes adni érte? Tudtad, hogy a történelem során rengeteg ember halt mártír halált? Ha elmenekül, minden szava semmivé vált volna. Egyébként meg lehet, hogy tisztában volt vele, mi várja a halál után...?

"Egy érzés megtapasztalását! Vagy valami ilyesmit!"

Oké, kitaláltam, tényleg jól esett :) Köszönöm a megtapasztalást.

"Mire gondolsz „mostani észlelések” kifejezés alatt?"

Miért kérdezel, ha tudod? Kit akarsz becsapni?

"Legendák szólnak női angyalokról is! De ebben nem vagyok jártas."

Egy forrást mutass a Bibliából! Csak egyet!! És amúgy milyen legendákról beszélsz? És miért kerülöd a kérdés lényegét? :)

"Na akkor böngészd azt a Koránt jobban, mert abban is szerepel Jézus!"

De nem mint megváltó, Isten egyetlen legkedvesebb fia, hanem mint egy próféta a sok közül :) Nem tolódik el a hangsúly ebbe az irányba, szóval lényegében csak ószövetségről beszélhetünk.

"Ennek ellenére még is sok értelmezés született néhány dolgot leszámítva!"

Ha Isten szava/akarata(hiteles) lenne, hogyan lehetne többféleképpen értelmezni? Netán Isten nem tudna pontosan fogalmazni? Vagy nem vigyázott eléggé arra, hogy tiszta/egyértelmű maradjon a szöveg?

2016. márc. 7. 23:57
 139/150 A kérdező kommentje:

"Hát attól hogy valaki hívő még nem ugyan azt az utat járja be!"

De azt kell bejárnia, máshogy nem működik a Biblia, csak a teljes elfogadással, ahogy Te is teszed :) Ha valami mégsem tetszik, be kell nyelned, mert egyébként a Biblia hitelességét feszegetnéd és nem lenne a hitednek stabil alapja. Ez van, egy úton KELL járnod.

"Amiket írtam azok is mind ellenőrizhetőek. S többnyire tényeket tartalmaztak vagy utalásokat!"

És én mindről leírtam, hogy miért nem érnek egy fabatkát sem.

"Na erre kíváncsi leszek. S mikor lesz? S mi lesz az?"

Aki kíváncsi, járjon utána. De vigyázz, lehet én vagyok a kísértő, aki le akar téríteni a "jó útról", tudod, a seregek urától a feltétel nélkül szerető, jóságos Isten felé próbállak terelni!

"Majd észben tartom!"

Ne fáradj, a Biblia mantrázása közben erre nem lesz szükséged :)

"Teljes egészében kizárják egymást! Pont mint a lélekvándorlás és az evo. Az sem életképes elképzelés."

Már miért zárnák ki egymást?! Leírtam értelmesen, működhet. Attól, hogy folyamatosan alakul a játék, a játékosok ugyanúgy élvezhetik a játékot, sőt, ez tartja itt őket, a változatosság és a lehetőségek tárháza!

"Akkor minek kell hogy Isten „bennem legyen”?"

Miért működik a TV csak akkor ha csatlakoztatod valamiféle (azaz inkább egy pontosan meghatározott paraméterekkel ellátott) elektromos hálózatra? Miét ér a TV áram nélkül? Csak porosodik és foglalja a helyet. Mit ér a TV, ha nincs adás?

"A véghezvitelt nem akadályozta semmi!"

Képes vagy értelmezni, ami le volt írva a példában? Vagy szándékosan ferdítesz és borsó? Szerinted az semmi, hogy biztos a lebukás és teljes a veszteség?

"Na az ilyen gondolkozás miatt van annyi erőszak és kizsákmányolás a Földön."

Talán mert ez az igazság és így működik a rendszer? Nem azért mert ilyen gondolkodás uralkodik, hanem azért, mert ilyen a világ természete! Ha megnézed a bolygót, számos szörnyűségesnek tűnő természeti katasztrófa következik be nap mint nap az emberek közreműködése nélkül is. És akármelyik pillanatban jöhet egy kisbolygó is a világűrből, ami képes eltörölni egy kontinensnyi életet, vagy akár az egész élővilágot is a Földön. Ez a világ működése. Logikátlan és hibás lenne? Kizárt, hiszen ezt is Isten alkotta meg így...

"Aha! Akkor hogy is van ez?"

Tudtad, hogy a pofon váratlan és nem úgy szaladsz bele szánt szándékkal? A példa tökéletes, Te nem vagy képes megérteni.

"Biztos nem elég érettek hogy ezt az utat válasszák."

Rosszul áll Neked az irónia. Nem passzol a vak hitedhez :)

"Hát biztosan senki nem szólt a bírónak hogy ugyan már szegények csak hibáztak de ennek nincs következménye!"

Ismerték a társadalom törvényeit! Ezt nem venném egy kalap alá a vallással. A törvények egzaktok. Ha megszegik, biztosan tudhatták előre, hogy mik lesznek a következmények. Szegények. Ne ködösíts légy szíves, ezt is leírtam már...

"A Biblia igaz! A józan ész és a tapasztalat is ezt támasztja alá!"

Mondta ezt a vakhitű. És belé remegett a föld, mert minden szava "igazság". Sörhassal nem születik az ember, tenni kell érte! Haha!

"Milyen egyezőségek? Nem értelek."

Tudod, azok, amiket Te "kutatható bizonyítékként" fogsz fel.

"Szerinted ez a lényeg? Szerintem ez egy teljesen irreleváns kérdés!"

Igenis lényeg, JHVH válogat a teremtményei között, logikátlanság, hazugság. A szövetség azért köttetik, mert mindkét fél profitál belőle. Tehát mindkét félnek érdeke a dolog. Ne feledd, JHVH áldozatokat várt a zsidóktól a bűnök bocsánatára :) Nem csak húst, aranyat is. Furcsa, hogy JHVH még le is raboltatta a zsidókkal az egyiptomiakat (főként nemes fényeket követeltek) a csapások után a bűneik bocsánatára, még mielőtt távoztak. Igen, benne van a Bibliában. Milyen jól jött az a sok arany a pusztában, ugye? Hogy minek JHVH-nak az arany? Pl: az elektronikában és az űrkutatásban igen népszerű anyag az arany a tulajdonságai miatt... Furcsa, hogy a majáknál is népszerű volt az arany az "istenek" körében. Tudod, az égből érkező "istenek" legendái. Micsoda véletlen. Hm...

"Hanem hívő ember aki a kereszténységben hisz!"

Egy hívő ember vagy, akit annak rendje és módja szerint alaposan palira vettek.

"Amit csak megtapasztalás útján lehet megszerezni és ami egyéni mindenkinél. Nagyon jó!"

A bolt éjjel nappal nyitva áll, tudod mi az "ára" a dolognak... Nem, nem a lelkedre gondoltam :)

"Mind addig ez így is van amíg az emberek el nem kezdenek olvasni."

-> "Ennek ellenére még is sok értelmezés született néhány dolgot leszámítva!"

Akkor mégsem lennének olyan józanok az emberek, hogy átlássanak a hazugságon? Mert igazságból csak egy van, ugye tudod?

2016. márc. 8. 00:40
 140/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Úgy emlékszem, kifejtettem, hogy miért gondolom, hogy Isten létezik. Logikus érvekkel. Mindenféle megtapasztalástól függetlenül."

Oké, te úgy emlékszel!

"Tudod, van a rabszolgatartó és van a feltétel nélküli atyai szeretet."

Azért Istent ne keverd már össze valami királlyal vagy császárral!

"Szerinted mire utal az említett idézet, Te hogyan értelmezed? Olvasd el a szövegkörnyezetet is!"

Mint ahogyan írtam is nem összeegyeztethető a reinkarnáció és a feltámadás. Tehát hat ezt írom akkor miből gondolod hogy nekem bármi is arra utalna hogy a Biblia utal a reinkarnációról?

"Hogy irányt mutasson, de megtartson minket a játékban? Hogy több értelme legyen az ittlétünknek? Hogy ne csak egy helyben topogjunk, hanem legyen tovább?"

Egyik sem! Akkor nincs szükség, Jézusra semmi értelme nincsen! Mert akkor mindenkinek ténylegesen saját magának kell megtalálnia az útját! De mit állít Jézus?

János 14:6 S hová is vezet Jézus?

"Nem csak egy helyen lehet olvasni ilyesmit, nem belemagyarázás, fuss neki újra, tudod, Te is ezt szoktad tanácsolni..."

Megtennéd hogy végig vezetsz azon a gondolatsoron amelyen te is végig mentél?

"Találkozás sátra, Ezékiel, stb stb... Persze lehet játszani is a hülyét, az is egy lehetőség... Borsó?"

2Mózes 3:2 Ott megjelent neki az ÚR angyala tűz lángjában, egy csipkebokor közepében.

Igen valóban lehet játszani. Na de ezt is írja! Akkor most mi a helyzet?

"Sehol nincs leírva hogy halálla büntették volna ezt csak te képzeled oda mert ilyen nincs."

Mózes 2 33:20. És emlékeim szerint több helyen is le van írva hasonló. Ha azt mondja, hogy orcáját nem pillanthatod, akkor van orcája. Az orcája, az arca feje stb. Titkos."

Mondom hogy te képzelsz oda olyasmit ami nincs odaírva. Ha egy ember meglátná Istent az meghalna. De ez nem büntetés hanem következmény!

Mit gondolsz hogy miért van ez így? S Ádám miért nem lett ilyesmire figyelmeztetve? Érdekes hogy az ő esetében szó sem volt ilyesmiről.

"Ha a Föld megismerése (az ott látható jelek - ami bármit magában foglalhat) a Koránt igazolja, tehát a létezésük a Koránt igazolja, akkor szerinted miről van szó... Uff."

Uff? Átmentél indiánba? :D "megmutatni jeleinket" Ezt írod s állítólag ez a Koránból való. Én nem tudom mert nem olvastam. Megadnád hogy melyik szúra? Hogy én magam is elolvashassam! Addig ezt függőben hagyom!

"Te meg belekötöttél ebbe az állításomba. De most úgy néz ki mégiscsak igazam van."

Igen mert te azt állítottad hogy Jézus ugyan olyan ember volt mint amilyenek mi vagyunk. De én ezzel nem értek egyet s ebben most sincsen igazad!

"Nem csak állatokat égettek, hanem nemesfémeket, ásványokat is áldoztak. Már akkoriban is működött a biznisz, azóta meg csak egyre jobban működik. Ezt próbáltam megértetni veled, hogy egy tökéletesen működő lehúzás részese vagy, amiből emberek profitálnak már évezredek óta."

Nemesfémeket és ásványokat hogyan áldoznak? Igen mert - bocsánat hogy ezt írom - vannak olyan hülyék akik azt hiszik hogy a bűnöket pénzel meg lehet váltani. De én nem hiszem ezt sőt nálunk nem ezt tanítják. Így még ha akarnék sem tudnám a bűneimet kifizetni még akkor sem ha lenne miből. Szerinted Luther még is mit ismert fel ez volt az egyik fő dolog hogy a bűneinket nem lehet pénzért vagy más egyéb javakért kiváltani! S persze hogy be lehet hülyíteni a sok embert szerinted miért nem engedték azt hogy az emberek olvassák a Bibliát mert pontosan tudták azt hogy akik el kezdik tényleg olvasni és oda is figyelnek azok gyorsan ráfognak jönni hogy a Vatikán átver mindenkit. Pénzért nincs bűnbocsánat! Luther is rájött erre! S pontosan olvasás közben érte a felismerés. De ha nem olvasott volna akkor nem ismeri fel.

"CSAK akkor, ha előtte mondtam neki, hogy nem szabad."

Ádámnak és Évának is mondta Isten hogy nem szabad sőt ők még tökéletesek is voltak.

"Tudod, ezért kell foglalkozni a gyerekkel, nem csak otthagyni a tv előtt, hogy az tanítsa."

Na nekem többek között ezért sincsen TV-m. A munkatársaim le is döbbentek volt aki adni akart egyet. :) De nem azért nincs mert nem tudnék szerezni. Hanem azért mert nem kell.

"Mert neked írtam és te egy fal vagy. Azért. Ismered a "...?" kombinációt? Tudod, ez az amikor elgondolkodást vársz attól, akinek írsz... Ja várj, lehetetlen dolgot kérek...?"

Miért micsodán is kellene elgondolkodnom? Azokon a hülyeségeken amit az egyház tanít és azt hiszed hogy én azokban hiszek és azokat követem? Ezen én minek gondolkodjam el? Ezek a te tévképzeteid. Te vagy az egyház bűvkörében te nem tudsz tőlük szabadulni én sose tartoztam az egyházhoz. Gyülekezethez csatlakoztam és nem egyházhoz. Ha úgy látom hogy olyan irányt vesz a gyülekezet amit nem kellene és nem tudom őket meggyőzni hogy rossz irányt vettek akkor lépek és nem megyek többé. Ennyi és kész! Természetesen tökéletes gyülekezet az nincs!

"Hihetetlen! Miért? Ne csináld már!"

Pedig csinálom! :D Ez van!

"Vagy az is lehet, hogy ennek az "istennek" volt neme? És az egész dolgot összevegyítve a "bukott angyalokkal" és a nefilimekkel még értelmet is nyerhet az egész?"

A bukott angyaloknak sem volt fizikai teste de képesek voltak fizikai testet ölteni. Istennek nincs neme!

"A zsoltár egyfajta verses imádság, himnusz."

Tudod azért van különbség egy ének vagy vers és az imádság között. Főleg olyan "imádság" amelyet mantráznak. Ami valójában nem is imádság! Mivel Jézus is imádkozott s milyen érdekes ő nem mantrázott nem ugyan azt imádkozta állandóan és vagy 100-szor!

"Hallottál már a mártírsárgól? Amikor valaki annyira hisz a saját igazában, hogy az életét is képes adni érte? Tudtad, hogy a történelem során rengeteg ember halt mártír halált? Ha elmenekül, minden szava semmivé vált volna. Egyébként meg lehet, hogy tisztában volt vele, mi várja a halál után...?"

Akkor csak igaz az egész Biblia hiszen nem csak Jézus hanem a tanítványai is mártírhalált haltak sőt azokról nem is beszélve akiket a római arénákban öltek meg! Ők is mártírok!

"Miért kérdezel, ha tudod? Kit akarsz becsapni?"

Téged vagy magamat nem mindegy? Amúgy meg soha nem jut eszedbe hogy nem vagyok gondolat olvasó és nem tudom hogy mire is gondolsz?

"Egy forrást mutass a Bibliából! Csak egyet!! És amúgy milyen legendákról beszélsz? És miért kerülöd a kérdés lényegét? :)"

Te beszélsz a logikáról meg a józan észről. Szerinted miért kerülöm. Lehetséges hogy azért mert nem vagyok benne jártas? Lehetséges ez? Elképzelhető vagy teljesen kizárt?

Amúgy meg azt írtam hogy legendák szólnak. A Bibliában nincsenek legendák! Persze te veheted legendának de én nem veszem annak. De hogy tiszta legyen. Olyan legendára gondolok amik nem a Bibliában vannak. Valamikor olvastam róla. De annyira nem érdekelt hogy utána nézek alaposabban. Ezért írtam hogy nem vagyok benne jártas.

"De nem mint megváltó, Isten egyetlen legkedvesebb fia, hanem mint egy próféta a sok közül :) Nem tolódik el a hangsúly ebbe az irányba, szóval lényegében csak ószövetségről beszélhetünk."

Mert azt írtam volna hogy így szerepel? Nem, nem írtam ilyesmit! Jézus szerepel a Koránban! Ennyi!

"Ha Isten szava/akarata(hiteles) lenne, hogyan lehetne többféleképpen értelmezni? Netán Isten nem tudna pontosan fogalmazni? Vagy nem vigyázott eléggé arra, hogy tiszta/egyértelmű maradjon a szöveg?"

Úgy hogy ilyen az ember! Te miért nem úgy értelmezed a dolgokat ahogyan én? Értelmezd a dolgokat úgy ahogyan én! Hidd azt hogy a Biblia igaz és értelmezd ennek fényében a dolgokat. S ha ez nem megy akkor már is megkaptad a választ a kérdésre! Isten pontosan fogalmaz! A Biblia azt írja hogy egy felesége legyen az embernek. Aztán a mormonoknál még is többnejűség van! De ők pl. használnak még egy másik könyvet is a Biblián kívül. Aztán ott van az is hogy ne gyilkolj! De még is csak gyilkolnak olyanok is akik kereszténynek vallják magukat! Pedig egyértelmű. Az is egyértelmű hogy ne együk meg a vért. Ennek ellenére disznóvágás alkalmával csak vannak sokan olyanok akik hagymával elkészítik a vért és megeszik. Vagy a véres hurkát! Pedig egyértelmű hogy a vért a földre kellene önteni!

"De azt kell bejárnia, máshogy nem működik a Biblia, csak a teljes elfogadással, ahogy Te is teszed :) Ha valami mégsem tetszik, be kell nyelned, mert egyébként a Biblia hitelességét feszegetnéd és nem lenne a hitednek stabil alapja. Ez van, egy úton KELL járnod."

Oszt mégsem imádkozom Máriához meg a szentekhez! Nem tartom a karácsonyt meg a húsvétot sem! A pápát nem tartom Isten földi helytartójának és a többi.

„Aki kíváncsi, járjon utána. De vigyázz, lehet én vagyok a kísértő, aki le akar téríteni a "jó útról", tudod, a seregek urától a feltétel nélkül szerető, jóságos Isten felé próbállak terelni!”

Akkor nincs félnivalóm! Bár ez nem válaszolja meg a kérdéseimet. Pont utána akartam járni de nem adsz választ s nem tudom hogy hol máshol kereshetném.

„Ne fáradj, a Biblia mantrázása közben erre nem lesz szükséged :)”

Nos ez hiányosságom és be is vallom hogy bizony van hogy nem megy a szó szerint idézet a Bibliából. Így bizony igencsak nehéz mantrázni!

„Már miért zárnák ki egymást?!”

Az evo a fizikai tökéletességre és a túlélésre „koncentrál” míg a reinkarnáció a lelki tökéletesedés.

2016. márc. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!