Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel igazolható, hogy a...

Mivel igazolható, hogy a Biblia valóban Isten szava?

Figyelt kérdés

A kérdés azért merült fel bennem, mert sokan arra teszik fel az egész életüket, hogy a Bibliában leírtak - vagy a papok Bibliai alapon nyugvó útmutatásai - szerint éljenek, különben Isten ítélete által a pokolra jutnak.

Honnan lehetünk biztosak benne, hogy valóban az Isten akarata, ami a Bibliában le van írva? Ha Isten akarata, akkor teljesen hiánytalanul, manipuláció nélkül került bele a Bibliába?

A Bibliából vett idézetek önigazolások, nem sokat érnek. Ha egy fadarabra ráírjuk, hogy ez egy darab arany, attól még bizony nem lesz belőle arany.

Annak a papi rétegnek/leszármazottjaiknak állításai, akik összeállították a Bibliát (amire aztán a hatalmukat alapozták), szintén nem meggyőző, mert ez is önigazolás.

Létezik-e valamiféle konkrétum/bizonyíték, független, bárki számára elfogadható forrásból, hogy a Biblia csak és kizárólag Isten szavát tartalmazza és az az akarata, hogy mi betartsuk az ott leírtakat, valamint, hogy ezek alapján fog megítélni minket életünk végén?

2016. jan. 17. 21:20
 111/150 A kérdező kommentje:
109: "Nincsen beteljesült prófécia amúgy." Persze hogy nincs. Maximum önbeteljesítő próféciák vannak. De most "Vidiripi"-féle VH+ (vak hit pozitív) világképpel próbáljuk értelmezni az értelmezhetetlent.
2016. febr. 21. 19:26
 112/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

„Miért idéznék valamit újból? Falra hányt borsó Neked idézni!”

Hát jó legyen ahogy akarod!

„Ha utána jött létre, az pont azt bizonyítja, hogy lehet a katolikus egyház jogelődje. Nem a kérdésre válaszoltál, maszatolsz, ferdítesz, játszod a hülyét, csak a szokásos.”

Gondoltam hogy te mint gondolkodó ember megtalálod. Hiszen többször is írtad hogy józan ész, logika meg racionalitás! Középiskolai tananyag! Ugye írsz a családról ami nekem meglepő dolog azt írod. Na így legalább tudod ellenőrizni. és még a KÖNYVTÁRBA sem kell elmenned. Már ha van középiskolás gyereked és tanul történelmet na meg tankönyve is van!

Ügyes legyél mert kikérdezem a leckét! :D

[link]

„Mert én azt feltételezem, hogy a katolikus egyház jogelődjei voltak, egyenes ági kapcsolattal.”

Egyenes ági kapcsolattal? Ez komoly? Most megint vegyem elő a api cölibátust? Neked magyarázzam ezt aki templomba járó voltál. (nekem még a hittan is az iskola egyik termében volt ritkán mentünk a templomba) De ha ez kell én megteszem. S ezt nem kell feltételezned veheted ténynek!

„És te sem linkeltél forrásokat ennek megcáfolására, ahogy a kérdésben kértem.”

Már igen!

„Nyilván azért mert nem tudsz... Az nem válasz, hogy keresgélj a könyvtárban. Nem lustaságból, tudod, aki dolgozik, családja van, annak nincs nagyon ideje könyvtárba járni. Nyilván ez számodra új információ, de ezt már megszoktam...”

De tételezzük fel nem jutsz hozzá egy középiskolás töri könyvhöz. Így még mindig elmehetsz tanulni amit lehet csinálni család és munkahely mellett ezt tapasztalatból mondom neked. Igaz hogy szervezést igényel de megvalósítható! Az meg hazugság hogy nincs idő könyvtárba járni. Nem szakítasz rá időt mert a mai ember az elkényelmesedett! „Szerinted miért szánok napi 2-3 óra időt arra, hogy Veled tárgyaljak?” – ezek a te szavaid. Ha erre van időd akkor arra is lenne hogy elmenj a könyvtárba. Nálunk pl. volt egy történelmi előadás Nándorfehérvár 1440-es ostromáról. Mert hogy akkor is megostromolták a törökök. (ez volt az első török ostrom) Nem csak 1456-ban!

„Maximum azt ismerheted AHOGY a tanítványok megismerték Jézust. És abból, hogy miként viselkedtek a tanítványok, bizony nem nagyon ismerték meg azt, hogy mit akart sugallni Jézus. Próbáltak mindent szó szerint értelmezni és ennyi. Aztán vagy jól emlékeztek valamire, vagy nem.”

Az emberi viselkedés az egy érdekes kérdés. De ennek ellenére még is csak leírták azt amit láttak tapasztaltak és amit a szent szellem ihletése felidézett. Hiszen olyan dolgok kerültek bele a Bibliába ami nem az emberi bölcsességet és viselkedést tükrözi. Jézus élete és tanítása! De azért érdekes hogy a tanítványok írták ezeket az írásokat és leírták azt hogy ők maguk milyen gyarló emberek. Pál leírta azt hogy gyilkos, Máté vámszedő volt ami abban az időben egy utálatos a társadalom által kitaszított dolog volt. Hiszen a Római birodalmat szolgálta vele.

„Ezt már leírtam, hogy miért van így. Na, az is falra hányt borsó volt.”

Ebből is látszik hogy a két rész összetartozik és így alkot egységet megteremtve a Biblia belső összhangját ami érthetőbbé teszi a dolgokat! Többek között ezért is páratlan mű a Biblia az egész világon. Ez is egy hiterősítő dolog. Amit már leírtam szóval nem új dolog. De azt is leírtam hogy nem fogsz találkozni semmiféle eget rengető olyan új dologgal amit annyira keresel. Érdekességekkel biztosan fogsz találkozni.

„Mert úgy mutatja be Istent, mintha spagetti szörny lenne, közben meg a szeretet Istenéről beszél Jézus? Talán ez kicsit hiteltelen, nem? Persze, erre jön a blőd VH+ válasz, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Nincs mit hozzátennem. Kár volt a borsóért.”

Lehet hogy kár volt de te még is csak hányod azt a borsót! Isten nem spagetti szörny. De tisztában van az akkori ember TUDÁSÁVAL és aszerint intézi az ügyeket! Pl. az akkori világ vallásai több isten hitűek voltak. Ábrahámot is így hívta el. Érdekes megfigyelni és elgondolkodni az ábrahámi történeten. Nagyon is jól tükrözi a Teremtő mibenlétét s hogy figyelembe vette Ábrahám korlátait!

„Ügyesen kibújtál egy eldöntendő kérdés alól. Nyilván nem mered felvállalni a véleményed. Megértem.”

A zsidók egy népcsoport és napjainkban nem vallás! A zsidó népcsoporton belül vannak vallások irányzatok! Kabbala, judaizmus, ortodox! Kérdezz ügyesen! Egyébként meg már írtam választ! Most akkor én is válaszoljam azt amit te nekem?

„Miért idéznék valamit újból? Falra hányt borsó Neked idézni!” Hm…így akkor már rendben vagyunk és téma lezárva? Mert én válaszoltam. Hogy te nem figyeltél akkor az legyen a te gondod. Vagy ne így áljak hozzá és csak írjam meg újból? Egyszer írtad nekem hogy 1-88-ig megtalálom a kommentek között! Akkor én írjam azt hogy 1-107-ig megtalálod valahol? Így jó lesz? Csak azt csinálom ahogy te is állsz a dolgokhoz. De csak annyit kell írnod hogy igen írjam le újra és megteszem! Nekem nem esik nehezemre. Csak biztos akarok benne lenni hogy tényleg érdekel e!

„Ez egy hülyeség. Mondvacsinált magyarázat, emberáldozat.”

Véráldozat és nem ember áldozat! A kifolyt vére volt az ár és nem a teste!

„A saját fiát áldozta fel az üdvösségünkért.”

Igen a saját fiát! János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

„Különben is, erről Moloch jut eszembe.”

Molochnak csecsemőket áldoztak és élve égették el őket. Úgy hogy egy nagy Moloch szobor kezébe tették ami fémből volt és azt fűtötték fel. Na most gondolj bele. Egyébként meg melyik az az uralkodó aki a saját fiát áldozná fel azért hogy mások bűneiért bűnhődjön. Páratlan ez a dolog is!

„Egyébként egyesek szerint Jézus meg sem halt a kereszten.”

Orvosi bizonyíték van arra hogy meghalt! Olvastad a Bibliát és nem vetted észre vagy a te utad ezt nem mutatta meg neked? Pedig ez egy tudományos dolog az emberi szervezet természetes reakciója ami csak és kizárólag a halál beálltával következik be! Felkutatod magadtól vagy mondjam meg hogy mi az?

„Nem törték el a bokáját, amikor már nem kapott levegőt a tüdejében felgyülemlő víz miatt, megszúrták az oldalát, aloe, mirha anyagokat vittek "balzsamozásra", amik köztudottan sebek gyógyítására szolgálnak, magát a feltámadást is különböző módon írják le a tanítványok (igen, vannak lényegi különbségek is). Szóval erről ennyit. Ha neked jól esik, higgyél nyugodtan ebben, de egy józan embernek nem adod be ezt a blődséget. És ez a dolog még nagyon sok további kérdést is felvetne, ha most ezeket ide akarnám írni, de tudod a borsó fogyó termék és VH+ embereket nem lehet borsóval gyógyítani.”

Nos aszem a válasz igen lesz de megvárom hogy megírd! Na ná hogy nem törték el a bokáját. Jaj nekem. Aszem ha te lettél volna Római katona és kivezényelnek egy ilyen kivégzésre hát többet nem kapod meg ezt a feladatot mert nem jól csinálnád. Nem a bokáját törték el hanem a lábszárát. Nem mindegy ám! Annyi borsót emelgetsz hogy tuti kigyúrod magadat a végén. Másképp írják le. Könyörgöm még is hogyan írnák le? Nem fénymásolók ők hanem különböző emberek. Így természetes. De próbáld ki! Kiválasztasz egy eseményt s megkérsz különféle embereket hogy meséljék el neked. Mondjuk egy családi vakáció alkalmával hogy mi történt. Biztos lehetsz benne hogy nem mindenki ugyan azt fogja mondani. Vagy képes lennél feltételezni a saját családodnál hogy hazudnak? Vagy hogy működik ez nálad mert még nem jöttem rá. Hány éves vagy te hogy ennyi élettapasztalatod sincs. Vannak neked barátaid vagy legalább munkatársaid akik elmesélnek dolgokat. Soha nem tűnt még fel hogy nem ugyanúgy mesélik ugyan azt az eseményt? Menj ki az erdőbe és keress két darab 100% egyforma falevelet! Nem fogsz találni. Még az ikrek sem teljesen egyformák.

De ne álljunk meg itt írd meg mik azok a lényegi különbségek amik ennyire nyomják a pici szívedet? Ne kímélj, írd le mik a lényegiek a feltámadással kapcsolatban!

„Kettőnk közül te vagy aki a harag és félelem Istenét imádja. Nekem "csak" a tiszta, logikus és tökéletes Istenben van hitem. Büszke lehetsz a hitedre :)”

Tévedésben vagy. Azt írtam hogy Isten tud haragudni is. Jézus is képes volt haragudni amikor felborította az asztalokat a jeruzsálemi nagytemplomban! Te szoktál attól félni hogy megbántod a feleségedet? Gondoltál már így a félelemre? Fogadok hogy nem. Hiszen akkor nem irkálnál nekem ilyesmit hogy a félelem istenét imádom. Akkor értenéd hogy miről is van szó!

Hogyan lehet megismerni a te tiszta és logikus istenedet? Úgy hogy önmagamban keresem? Azt hogy kell? Hogyan találom meg?

„Ez emberek nagy része kapásból nem érti meg, amit olvas a Bibliában. Már ha veszik a fáradtságot, hogy elolvassák és nem csak a megmondóemberektől informálódnak. Te is mások magyarázatát fogadod el. Azokét, akik úgy magyaráznak valamit, ahogy érdekük tartja.”

Mit nem mondasz, komolyan? Elképesztő! Szerinted miért írja az ige hogy gondolkodni kell rajta? Vak hit mi? Ha nem is érti akkor hogyan hihet benne? Logika ez ilyen egyszerű. Ahhoz hogy megértsed nem árt elgondolkozni róla. Persze ahhoz el is kell olvasni hogy legyen min gondolkozni.

Érdekes hogy te is próbálsz magyarázni aztán arra hivatkozom hogy azt nem úgy írja a Biblia. Na akkor te ilyen megmondó emberként megbuktál mert nem hiszek neked. Nem tudom neked mi az érdeked de engem nem befolyásolsz mert én elolvasom az igét!

„Te tényleg nem érted ami írtam. Ott van a "szent" Biblia az egyház kezében, amit hiába olvas el a hívő, az egyháznak mindenre van magyarázata, hiszen hosszú évszázadokat töltöttek ezeknek a magyarázatoknak a kitalálásával.”

Luther Márton teljesen cáfolja a gondolat menetedet. S ő egy olyan ember volt aki majd 500 éve élt! Hiába töltöttek ennyi időt a kitalálásával. Luther Márton még is felismerte hogy kamu minimum a fele. Sőt az ő felismerése nyomán alakult ki az is hogy már nem ismerték el az egyház abszolút és egyetemes hatalmát! Ezeket a dolgokat vitathatod de attól még történelmi tények maradnak!

„Ha valamiben ellentmondasz nekik, azt mondják, hogy nem értetted meg az üzenetet, ez a magyarázat, amit mi mondunk.”

Luther Mártonnak nem ezt mondták! Sőt volt aki nem is bocsátkozott vele érdemi vitába. Persze olyanok is voltak akik keményen vitába szálltak vele. De ez már nem állította meg a folyamatot mivel mások is felismerték azt amit Luther! S bár korában is készültek nemzeti nyelvre lefordított Bibliák ennek elterjedése csak Luther után kezdődött meg!

„Ilyen formán lényegtelen, hogy mi van a Bibliában, csak és kizárólag a magyarázat számít, amit közvetítenek feléd, ha birka vagy. De bizony a Bibliával vették meg az embereket, mivel úgy lett elterjesztve, hogy AZ Isten szava. Egy szent ereklye, amit végtelen számban lehet sokszorosítani és a magyarázatok által az éppen aktuális egyházat szolgálja (persze ahány egyház, annyiféle magyarázat, erre pont Te vagy az élő példa).”

Ez még igaz is lehetne. De akkor miért nem maradtam katolikus te miért nem maradtál katolikus. Hiszen mindenre van magyarázatuk? Akkor annak kellene neked is lenned és nekem is. De nem így van. Vajon miért? A Biblia Isten szava az nem vitás. Az a vitás hogy a különféle emberek ebből mit is adtak át másoknak. De ez is addig ment amíg az emberek meg nem tanultak olvasni és le nem fordították a saját nyelvükre a Bibliát. Luther is a Bibliát olvasva jutott felismerésre és alkotta meg a 95 pontból álló írását! Magyarázat ide vagy oda! Már hiába volt magyarázat. Luther még is ezt tette.

Igen mint ahogyan neked is van egy „egyházad” és neked is van egy magyarázatod. Csak te nem tudod alátámasztani a hitedet a Bibliából. Én pedig igen. S a te hited milyen cselekedetekre ösztönöz téged? Milyen a te hited elmondod?

„Ki akart téged kilóra megvenni? Semmi tényleges hasznom nem származna belőle, hogy végre rájönnél, hogy totálisan palira vagy véve. Eldöntötted, hogy elhiszed az egyik gyülekezet magyarázatát, VH+, ez a diagnózis. Ez többnyire gyógyíthatatlan kór.”

Ennek ellenére még is kapálódzol mint egy fuldokló hogy meggyőzz engem. Minek ha a kór gyógyíthatatlan. A logika azt diktálná hogy ne tegyél ilyet!

„Igen, az apró betűs a magyarázat „

Feltételezem nem olvastad azokat a kommenteket amiket Jehova tanúihoz írtam. Így nem is tudsz róluk véleményt mondani. De annyit mondok hogy ott is van magyarázat és nem értek sok mindennel egyet! S ez azután kezdett kialakulni miután elolvastam az apró betűs részeket is. Pedig magyarázat van ott is mindenre. Akkor hogy van ez?

„Hihi. Te lázas vagy! :) Törődik a teremtményeivel? Első körben választ egy népet a sokból, majd elkezdi irtani a többit :) Micsoda törődés!!!”

Nem is csodálom mert volt azok között olyan is amely csecsemőket is feláldozott élve!

„Ez tény, de akkor sem tiszta a forrás. Más véleménye és látásmódja alapján kell értelmezned Jézust.”

Te meg arra akarsz rávenni hogy a te véleményed alapján nézzem a Bibliát. De az a te látásmódod és nem tiszta forrás!

„Borsó.”

Az zöldség és nem zagyvaság. Biztos azért kevered mert mindkettő „Z”-betűs!

„Az apostolok egyéb zagyvaságát ne keverjük Jézus tanításaival…” Na de milyen zagyvaságai is vannak az apostoloknak?

„Ha az egyházi vezetőket megkérdezték, hogy miért is kell ez, csak és kizárólag egy tárgyi bizonyítékuk lehetett a pápa szaván kívül: a Biblia.”

„ Mi más.”

Kicsit különszedtem. Milyen érdekes itt lehagytad a kérdőjelet! Mi más? Hát az amit te írtál: „…hiszen hosszú évszázadokat töltöttek ezeknek a magyarázatoknak a kitalálásával.”

Ez az a más! Hiszen a Biblia nem lehet az. Lásd cölibátus. Azt nem tudod te sem a Bibliával magyarázni. Maximum annak aki nem olvasta. De velem nem tudnád elhitetni!

„Megint a cölibátus, te kis fetisiszta! :) Nem jutott feleség számodra és ezért ez a fájó pont? Ha nem jutott, imádkozz, mert az biztosan Isten büntetése! Hihi.”

S mi van akkor ha volt csak épp már nem él?

„Nem kell érv, ez tény. Ott hazudnak, ferdítenek, ahol tudnak, ahogy az érdekük kívánja. Ennek ellenére Te mégis elfogadod az egyik gyülekezet magyarázatait.”

Nem is tartoznak a pápa alá abban biztos lehetsz. S amit elfogadják a pápai állásfoglalást én már ott sem vagyok abban is biztos lehetsz. Sőt ha elkezdenek politizálni akkor is lépek abban is biztos lehetsz!

2016. febr. 21. 22:42
 113/150 anonim ***** válasza:

„A szép az idő, az Isten jutalma hűséges híveinek, ha eső van és hideg, az meg Isten büntetése a vétkezőknek. Ennyi. VH+!”

Csakhogy süt a Nap a hívő emberre is meg a nem hívő emberre is akkor ez most hogy van. Meg az eső ami kell a növényeknek ahhoz hogy teremjenek. Ételt ad a hívőnek is és a nem hívőnek is. Aztán olyan is van amikor a hívő ember nélkülöz meg olyan is hogy a nem hívő ember nélkülöz. Érted?

„Persze, ezt simán ki mered jelenteni úgy, hogy nem is tudsz róla kb semmit, hogy mi történt Jézussal.”

Igen simán kimerem jelenteni! Van ezzel valami gondod? Amúgy meg mi maradt volna ki? Te sem tudod hogy mi volt akkor mivel nem maradt fent ilyesmi irat. Olvastam apokrif írást! Azt hitted hogy engem nem érdekelnek ezek az írások vagy hogy nem merem őket elolvasni. Ó dehogy nem nagyon is. Kíváncsi vagyok! Még akkor is így van ha formálják a gondolkodás módomat! Vannak olyan apokrif írások amikben még a földrajzi és a történelmi események is pontatlanok. Szóval mi az ami annyira fontos és kimaradt a Bibliából ha még ilyen dolgokban sem tudtak pontosak lenni. Szerinted miért hagyták őket ki. Hát pont ezért hogy még ilyen egyértelmű dolgokban is pontatlanok mint egy földrajzi dolog. S ha ebben sem megbízható ami tényleg kézzelfogható akkor a többiben az lenne. Bocs de nem veszembe. Amit ténylegesen lehet ellenőrizni még az sem pontos akkor miről beszélünk? Meg azt írod hogy az is lehet! Mert mi lehet még? Pl az is lehet hogy azért maradt ki mert nem kellett hogy benne legyen. Ilyet én is tudok írni hogy az is lehet!

„Szerintem vagy ott élt, vagy nem.”

Aha ez határozott. Olyan ez mint a szöveg. Eddig bizonytalan voltam de most már nem vagyok benne biztos! A kérdésed elején azt írod hogy van e konkrétum. Ez szerinted konkrétum? Vagy igen vagy nem!

„Kétlem, hogy egy ilyen ember 18 éven keresztül egy helyben toporgott. Tudod, ha a zsidóknál nem tartozott a harcos rendhez, akkor ilyen idős korára bőven kellett hogy legyen családja, ez elvárás volt, nem volt kivétel. Kizártnak tartom, hogy 18 éven keresztül hallgatta a "rabbikat", aztán egyszer csak elpattant benne valami és asztalokat borogatott, meg ördög atyától valózott.”

Kétled! Ez egy saját vélemény és nem érv. Miért is kellene vele foglalkoznom? Azért mert te írtad? De nem is ismerlek még mint embert sem ismerlek. Még csak Facebook ismerősök sem vagyunk. Akkor Jézus megnősült a feleségét meg kivégezték mert nem viselt jelet? Tényleg miért is borogatta az asztalokat?

„Melyeket, amiket tényleg mondhatott, vagy azt, amit a tórista tanítványok gondoltak róla? Az a bökkenő, hogy csak az utóbbi van meg. Egyébként honnan veszed, hogy nem így élek? Jézus sohasem tanította, hogy vakon fogadjam el más emberek véleményét/magyarázatát.”

Onnét hogy megkérdőjelezted azt hogy az embert Isten teremtette. Pedig Jézus egyértelműen kijelenti ezt! Jézus idézett az Írásokból de te soha egyetlen Írásra sem hivatkoztál ezt illetően. Ezenkívül feltételezted azt hogy én lenézem a nők szellemi képességeit. S még sorolhatnám.

„Ha nem érted, miért fontos 18 évet megismerni Jézus életéből, amikor csak 3 tevékeny évet ismerünk belőle, akkor az borsó kategória. VH+.”

Ha minden borsó kategória akkor miért is írsz nekem? Tudod hogy borsó és állítod hogy logikusan gondolkodsz és még is írsz! Ezt nem értem! De lassan én jutok arra a logikai elgondolásra hogy nem logikus ezt a beszélgetést folytatni és lefogom zárni! Bár tapasztalat szerzésnek amúgy jó!

„Aki között lehettek ártatlanok is.”

Nyugodj meg! Isten képes a halottakat feltámasztani!

„És a vezető nagy ívben le is tojhatta, ha pár embere megperzselődik a csatározásban JHVH-val.”

Miért napjainkban nem így van?

„Ha elsőre agyérgörcsöt kapott volna a fáraó és a saját vizeletében és székletében fetrengett volna egy ágyban egy hónapig, akkor rögtön megváltozott volna a véleménye és nem kellett volna a népet sanyargatni.”

Miután a fia meghalt elengedte a népet aztán meggondolta magát és vissza akarta őket hozni! Nem változott meg a véleménye. Egyébként a fáraó lovainak és katonáinak csontváza a mai napig ott pihen a tengerfenekén!

„Akkor melyik az igaz? Mert vannak eltérések, nem is aprók, az összes egyszerre nem lehet igaz. Az eltérések miatt. Vagy szerinted borsó? Az is lehet.”

Szerintem meg van korai érésű borsó meg kései érésű. De mindkettő borsó! S van köztük eltérés de attól még borsók! S mindkettőre igaz hogy borsó. Valahogy így van ez a beszámolókkal is. Mind a 4-re igaz hogy evangélium. De nem egyformák viszont azonos történeteket olvashatsz bennük. Az eltéréseket pedig abban a történelmi korszakban kell helyezni ahhoz hogy megválaszolhasd. De ezzel biztosan újat mondtam neked.

„Csak az az igaz ami a Bibliában van és szerinted nem is kell több mert ott BIZTOSAN minden benne van ami kell. Mert az Isten szava. Amit emberek írtak le persze, de Isten vigyázott rá, hogy minden meglegyen, ez elég is”

Ezzel nem válaszoltad meg a kérdést. Miért kellene több infó? Amúgy meg nincs benne a Bibliában pl az sem hogy a Biblia egy páratlan mű ezt pl. nem a Bibliából vettem hanem az alapján állítom hogy 40 ember írta kb. 1600 év alatt és a többi! De ezek így konkrétan nincsenek benne a Bibliában. Tehát van külső forrás is.

„Ezt csak azért mondod, mert sohasem volt még közvetlen élményed Istennel. Nem érezted személyesen a minőségét. Mivel soha nem is kerested. Neked elég ami a Bibliában le van írva szerinted róla...”

Te még sem tudtad megmondani azt hogy hogyan is kell eljutni oda ahol te vagy. Egyszerűen képtelen vagy rá. Állításod szerint önmagamnak kell megtalálni az utat. Ha ez így van akkor miért bírálsz és miért terelsz? Ha nem tudsz vagy nem akarsz segítséget nyújtani akkor miért akarsz befolyásolni. Ha meg befolyásolni akarsz akkor miért borsózol miért nem tanítasz? Érthetetlen és logikátlan! Nem értem hogy akkor mit is akarsz. Vagy te vagy a világ legrosszabb tanítója akivel valaha is találkoztam eddig!

„De ez, amiről Te beszélsz, semmiképp sem közvetlen kapcsolat.”

Végig böngészheted az összes oldalt de sehol nem fogod azt találni hogy én ilyesmit írtam volna. Ugyan is én nem írtam azt hogy a Biblia a közvetlen kapcsolat. Én azt írtam hogy abból lehet megismerni. Na meg a teremtett világból is felismerhető néhány dolog Istennel kapcsolatban. De a közvetlen kapcsolat az az ima Jézuson keresztül. Az imáról viszont írtam.

„Pedig meglenne rá a lehetőséged és akkor nem más szavát kellene elhinned, hanem saját véleményt alkothatnál.”

Meg van a saját Bibliára alapozott véleményem. Te kezdted el firtatni hogy melyik felekezethez is tartozok és nem jöttél rá. Ez csak úgy lehetséges hogy saját véleményem van és nem a nagy magyarázók után megyek. Mert ha így lenne akkor már rég tudnád hogy melyik felekezet tagja vagyok de nem tudod. Vagy idézzem azt a részt amikor ezt feszegeted?

„De ha Te erre még nem vagy készen, nincs igényed rá, akkor hidd csak el nyugodtan azt, ami a Bibliában írva van "istenről". Megteheted, nem lesz következménye, így van jól.”

Na ez a hazugság! Hiszen már is van következménye! Rám ragasztottad azt hogy „VH+”! Így akarsz hiteles lenni és bármiről is meggyőzni hogy hazudozol. Meg nincs időd könyvtárba menni de arra van hogy 2-3 órát szánjál a nekem való írásra. Ezeket is megmutatod a feleségednek? Az jössz még a lehet meg az elképzelhető dolgokkal miközben te magad meg azt írod hogy konkrétumokat vársz a kérdésedre. Nekem ez így egyre hiteltelenebb és az az érzésem hogy te nem vagy egy komoly ember!

„És mi érdekem lenne abban, hogy félre akarjalak vezetni? Tán' csak nem én vagyok a gonosz "sátány", aki le akar téríteni a jó útról?”

Attól te nagyon messze vagy. Inkább egy összezavarodott de valamit kereső ember vagy. De valahogy még sem találod. Viszont fura kettőség hogy az életed egyéb területén meg rendezettek a dolgok.

„Igen, ez a "nagy titok". Mindenhol keresik az emberek, csak ott nem, ahol van”

S miért nem keresik ott? Amíg nem létezett a Biblia addig miért nem keresték ott. Mert van a Földön számtalan hely ahol nem volt Biblia sőt lehet hogy még most is van. Ott miért nem találják az emberek? Ennek mi a titka? Hogy lehet az hogy nem születtek írások elbeszélések művészeti alkotások vagy valami ami alátámasztaná azt amiről beszélsz!

„Ha a személyes tapasztalat (hogy a saját lelkeden keresztül lépj kapcsolatba a teremtővel) félrevezetés, akkor nincs mit mondanom. Te jobban bízol a Bibliában, mint a saját lelkedben. Ez a totális tudat kontroll, az abszolút vak hit. Megteheted, nem lesz következménye. Ha te most erre vagy vevő, tedd ezt.”

Következménye mindennek van. Persze hitegetheted magadat ezzel. De mielőtt átkelsz egy forgalmas úton előtte szétnézel. Majd jusson csak eszedbe amikor legközelebb át kelsz. Nincs mit mondanod de még is állandóan válaszokat írogatsz. Nem értelek! De ahogyan már írtam aszem lezárom ezt a beszélgetést mert semmi olyat nem írsz ami hasznos lenne!

„Isten NEM választ magának népet. AZ NEM ISTEN aki válogat. Az JHVH.”

JHVH az Isten!

„A Te könyved barátom, nem ismered netán? Csak egy példa (több is van):

2Tim 3,16-17 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”

S hol van ebben hogy a teljes igazság? A teljes Írás, olyan van. De az nem jelenti azt hogy minden le van írva. Sőt János 21:25

„A jelenések könyvét meg pláne!”

Jelenések 10:4 Amikor megszólalt a hét mennydörgés hangja, írni készültem, de egy hangot hallottam az égből, amely ezt mondta: Pecsételd le, amit a hét mennydörgés szólt, és ne írd le azokat!

Úgy értelmezed ahogy akarod. De felszólítja hogy NE írja le! Vannak olyan dolgok amik nincsenek megírva! Nekem ezt jelenti!

„A Biblia kerek perec leírja neked, milyen "isten", hogyan "intézi a dolgait", mik a "törvényei", mik a következmények, ha nem tartod be. Ez egyből érthető.”

Isten miért engedi meg a gonoszságot? Mi a kerekperec Bibliai válasz? Hogyan lesz az elragadtatás? Miért hal meg az ember?

„Én azt mondtam, hogy Neked kell SZEMÉLYEN megtapasztalnod, ha az igazságot keresed. Ha készen állsz a megtapasztalásra (akkor meg is fog történni) és rá fogsz jönni, hogy Isten nem olyan, mint amilyennek a Biblia bemutatja számodra.”

Nem a Biblia mutatja be hanem Jézus a Bibliában csak levan írva és onnét megismerhető de Jézus az aki bemutatja Istent a mennyei Atyát.

2016. febr. 21. 22:44
 114/150 anonim ***** válasza:

„Nyilván elolvastál pár vallási könyvet, aztán azokhoz az előregyártott magyarázatokat, aztán az egyiket kinézted és elfogadtad, azonosultál vele :)”

Mégsem tudtál beazonosítani. Szóval nem ilyen egyszerű ez a dolog. Te akarod leegyszerűsíteni!

„Leírtam, hogy miért nem fogadtam el. Többször is. A vaki hit nálam nem játszik.”

Baj van a magyar nyelvtannal? Azt írtam hogy nem fognak neked olyat írni ami megfelelne. Nem azt hogy nem írtak neked olyat! Tehát jövőidőben sem fognak neked olyat írni amit elfogadnál. Így már érted?

„Ezt csak te látod így, más vallás képviselői a saját vallásukról állítják ugyanezt! Sajnálom, de ez van.”

Sajnálod? Na ez most meglepett! Amúgy mely vallások amikre gondolsz?

„Más vallások képviselői a saját könyvükről ugyanezt állítják. Mivel többször bizonyítottad a vak hitedet, lényegében semmit sem jelent a meggyőződésed számomra.”

Hol lehet erről olvasni hogy egy más valláshoz tartozó ilyet állítana? Van még egy olyan könyv amit 40 ember írt kb. 1600 év alatt stb.? Bocs de ezt nekem is látnom kell és hallanom is ha van hangfelvétel.

„Mi van? Hagyjál már. Egyértelmű, hogy a békességhez az vezet, ha megpróbálsz szeretetben élni. Nem kell ehhez a Biblia, meg semmiféle kísérlet, meg haragos büntető JHVH sem. Ez tény.”

Akkor Kínában soha nem volt háború? Mert ott csak valamikor az 1800 években jelentek meg az első misszionáriusok. S hogyan élsz szeretetben? Akik soha nem olvasták a Bibliát azok miért nem éltek szeretetben? Talán azért mert nem tanították nekik? Mivel magyarázod a maja az azték és többi ősi kultúra történéseit?

„Eszerint a kísérlet három lépésből áll:

1. A kísérlet leírásának a megismerése. Először is az szükséges, hogy rendszeres olvasással megismerkedjünk a Biblia tartalmával.

2. A kísérlet végrehajtása. A második lépés során a megismert utasításokat végre kell hajtani.

3. A kísérlet során nyert adatok vizsgálata. Mindenki sikerült életre vágyik házasságában és családjában, hivatásában és szabadidejében. A sajtó tanácsadó szolgálatához intézett kérdések beszédesen tanúsítják ezt. De nincs olyan pszichológiai házassági tanácsadó, nincs olyan ipari menedzser, sem pedig politikai tanácsadó, akinek teljesen biztos eredményességreceptje lenne. Csak a Biblia ígér az 1. és 2. pontban leírt feltételek mellett sikert és bölcs életvitelt.

Aki ezt a kísérletet végrehajtja, az mindig pozitív mérleghez jut. Nincs sem veszteség, sem kockázat, tehát nincs elveszített befektetés, mint a lottónál, vagy kamatveszteség, mint a hitelügyleteknél. Aki a Bibliára bízza magát, annak Istennel van dolga, és ezért mindig csak nyertes lehet.”

Mi a bajod ezzel? Teljesen korrekt. A puding próbája meg az evés!

„Pedig igen fontos a vérvonal. Tudod, a nemesítés miatt... Te sem hiheted el, hogy az ember egyszer csak itt toppant a Földön a semmiből. Ez a tudomány is megcáfolta már ezer módon.”

Pedig kihagytam! Nem a semmiből lett az ember az az Univerzum. Az ember a Föld porából lett! A tudomány talál több millió éves dinó kövületeket és csontvázakat rengeteget. De emberi kövületeket azt nem talált csontvázakat meg alig. Pedig az ember jött létre legutoljára. Hol vannak ezek?

„Alapvető ellentmondásokat írtam már eddig is.”

Írd le megint! Tudatosítsad bennem hogy mik is azok!

„Örülök neki. Akkor ennyi volt, végeztünk is, nem?”

Igen végeztünk is!

„Isten egyenlő Istennel.”

A férfi és női lélek egyenlő Istennel?

„Te nem is fogod.”

Akkor jó! Mert azt írtad hogy nem látni kell!

„Ahhoz, hogy élj az anyagi világban, táplálkoznod kell. Ez JHVH előtt is így volt. Az ima egy fohászkodás Istenhez. Isten nem ad külön személyenként kenyeret, hiszen megteremtette a lehetőségét annak, hogy kenyeret szerezz magadnak. Minden más csak babonaság.”

Tehát Isten megteremtette a lehetőségét a kenyér szerzésnek. De az embert mégsem Isten teremtette. Hiszen a tudomány állításod szerint ezerféle módon bizonyította ezt! S azt várod hogy ezt bárki is megértse? Te hogy hozod ezt a két dolgot össze?

„Miért kevered bele a szüleimet? :) Ők csupán annyiban hibáztak, hogy meg akartak felelni a szokásoknak, nehogy nekem bármi hátrányom legyen abból, ha "vallásilag" kilógok a sorból. Tudod, ez is egy fajta kényszerítő hatás, ami miatt ilyen "népszerű" a kereszténység!”

Azért mert minden szülő hatással van a gyerekére. Vagy ténylegesen volt hitük és aszerint cselekedtek. De ez csak feltételezés viszont lehetséges!

„Arra, hogy értelmesen gondolkodsz. Arra nem, hogy hogyan pattan le a borsó a falról.”

Akkor szia! Mehetsz is mert mást egyenlőre biztosan nem fogsz látni.

„Kb 30 év története ez és azóta is tart. Leírjam, mi történt velem 30 év alatt, milyen megtapasztalásokat kaptam, amik tőlem függetlenül is megerősítésre kerültek? És mire mennél vele ha megismernéd az én utamat? Messziről jött ember azt mond amit akar, ezek a dolgok számodra nem rendelkeznek bizonyító erővel. Járd a saját utadat és akkor lesznek saját megtapasztalásaid, úgyis csak az számít...”

De te azért tudni akartad hogy én milyen felekezetbe járok. Te még a saját hitedet sem követed!

Amúgy meg igen érdekel az életed eme időszaka az összes zegzugos, kacskaringós történésével együtt! Főleg a legizgibb rész!

„Ha visszamenne egy egészségügyi képesítéssel rendelkező személy az akkori korba, akkor az is tudná ezeket a dolgokat. Ez nem csoda. Csupán tudományos fejlettség. JHVH nem Isten, csak jóval fejlettebb volt az embereknél.”

Na ná hiszen ő teremtette őket! Ez evidencia!

„Én nem írtam ilyent. Száműzetés szerepel a Bibliában! Jól van, játszd a hülyét. Borsó!”

Azt írja hogy kivágattatik! Na mind1!

„Hihi. Igen, Te vagy a káros mellékhatás.”

Na az még jobb! Legalább ragad is rád valami!

„Nem folyik a téma, lezártam egy borsóval.”

Felnyitom egy borsóhámozóval. Milyen a házasságod? Mesélj!

„Mi tekinthető "saját" anyagnak?”

Amit te hoztál létre de nem egy másik anyagból!

„Ha igaz az írás, először férfit teremtett. Tehát nem mondhatnánk, hogy férfinek és nőnek teremtette az embert,”

Kezdettől fogva! Tehát van kezdete a férfinak és van kezdete a nőnek is! Jézus fogalmazott így hogy kezdettől fogva!

„Ami logikátlan (mert a nő nélkül az embert nem nevezhetjük férfinek, hiszen nő nélkül nemtelen, vagy félkész)”

Mitől lesz férfi egy férfi?

„De nyugodjunk meg, nem ez az egyetlen logikátlanság a Bibliában :) Persze, tudjuk vannak magyarázatok, mindenre van magyarázat, ismerem is ezeket, de nem tudok hülyeséggel azonosulni.”

Ennyire felzaklatott hogy meg kell nyugodnod? Én nem vagyok ideges. :D

Na mond milyen magyarázat van. Mert ebben nem ismerem a katolikus egyház álláspontját. Most írhatsz nekem újat. (kivételesen)

„Szerinted a bűntől halunk meg?”

Azt kérdeztem hogy miért kel meghalnunk és nem azt hogy a bűntől halunk meg. Azt írod hogy nincs bűn akkor logikus hogy az miatt nem halhatunk meg. Persze a te filozófiád szerint.

„Nem LEHETETT az előbbi okok miatt.”

Akkor minek a nemesítés? Mi a cél? És miért akarnak még is öröké élni az emberek. Hiszen napjainkban is folynak ilyen kísérletek próbálkozások. Lásd hibernálás! Ha nem teremtett az ember akkor nincs tervezés így értelmetlen azt mondani hogy ez az oka hogy nem élünk örökké. Akkor az maradna életben aki a legerősebb. Ennyi. Szóval ez nem zárja ki az örökéletet. Csak azért mert nincs elég élelem. De a halál okok között nem éhen halás van egyedül. A halálon kívül meg miért öregszünk meg?Miért fáj az ha meghal egy szerettünk? Miért fáj ha meghal egy gyermek? Majd lesz másik. Hiszen a legerősebb és a legéletképesebb marad életben szóval örülni kellene ha egy gyerek meghal mert nem volt életképes. Tényleg az evolúció a magyarázat? Mer abban nincs lélek meg szeretet ott csak túlélés van és kész ennyi. Ott nincs helye ilyesminek. Csak a puszta túlélés és a szükségletek kielégítése. Ennyi!

„Ez mind mind arra utal, hogy lehetőség lett volna megpillantani JHVH fizikai alakját, mert VOLT NEKI.”

Na de senki nem látta így csak találgathatsz hogy tényleg van e neki vagy nincs mert ezt sem zárhatod ki!

„Szerinted a harag lelki tulajdonság? Nem a testedhez, személyiségedhez, EGO-dhoz kapcsolható inkább?”

Nem! Mint ahogyan az ego sem egy fizikai értelemben használt kifejezés. A személyiségre vonatkozik és nem fizikai kinézet meghatározására szolgál. Határozottan nem!

„Szerinted a lelkiismeret, a felelősségre vonástól való félelem azok szellemi tulajdonságok?”

Hát ha nem az akkor mi a fene?

„Igen, a személyes megtapasztalás az mindig hazugság, ez egyértelmű.”

Te is mindig hazugságnak nevezed a személyes hitemet! Pedig nekem az a megtapasztalásom!

„Definiáld a baj fogalmát!”

Szenvedést eredményező helyzet vagy esemény!

„Nézd, minden ember más. Elképzelhető, hogy valakinek szüksége van egy bebetonozott mankóra és netán egész élete alatt ez a "stabilitás" kell neki. És ettől ő jobb lesz, vagy legalábbis biztonságban érzi magát.”

Akkor meg mit kapálódzol itt ellene? Nem értem. Akkor te most mit is hiszel vagy a saját hiteddel sem vagy tisztában?

„Isten minőségét igazából nem lehet leírni, meg kell tapasztalni, csak az lehet a 100%-osan hitelesen, személyre szabottan. A Biblia nem nyúlt megtapasztalást, csupán egy olyan leírást "istenről", amit vak hittel kell elfogadnod (nem kérdőjelezheted meg), hogy az egész értelmet nyerjen. És nem mellesleg erre a vak hitre épülő babonaságokat, ami szerintem kifejezetten káros.”

Miért ne kérdőjelezhetném meg? A Bibliában lehet olvasni hogy bizony olyanok is kérdőjeleztek meg dolgokat akik Isten embereinek számítottak. Ha ők megtehették akkor én miért ne tehetném meg? Mert te azt hiszed egy kifacsart hitrendszer szerint? Mert te nem ismersz mást csak azt? Hát akkor sem! Mert nem csak az létezik! Nekem meg ez a tapasztalatom. Milyen vakhitre épülő babonaságokról beszélsz? A Bibliában nincs egyetlen babonaság sem!

„Az biztos, hogy a helyes úton jársz, nem lehetsz máshol, mivel az út talál meg téged. De mivel mindenki a helyes úton jár, más vallási könyvek követői is, egyik könyv sem tartalmazhatja a TELJES igazságot, mivel ellentmondanak egymásnak. Azt kapod, amire éppen befogadó vagy, amire szükséges van az életedhez.”

Akkor valahol csak hazudtál hiszen azt állítottad hogy nem kell a Biblia itt meg mást állítasz!

„Honnan veszed azt, hogy amit én teszek az letérítés és nem egy jel, hogy ideje elgondolkoznod. Semmiféle vallási szektába nem invitáltalak, semmi hasznom az egészből.”

Te tudni akartad hogy milyen gyülekezetbe járok. Miért ha nincs jelentősége. Sőt pontosan hogy én írtam előbb hogy nem írom meg. MEGTAGADTAM a választ. Érted? Én hová invitáltalak? Csak a saját hitemről beszéltem és kész!

„Én nem állítom magamról, hogy a teljes tudás birtokában lennék, én is csak utazó vagyok, csak felhívtam a figyelmedet azokra a dolgokra, amikkel én is találkoztam. Az én utam a megtapasztaláson alapszik.”

Én sem állítottam ilyesmit. De azt állítom hogy Jézus az út s ő birtokában van a teljes tudásnak ki is jelneti hogy ő az élet. Kövesd őt! Jézust!

„Az tény, hogy a Biblia semmiféle megtapasztalást nem kínál, sőt ÓVA INT TŐLE! Ahogy a másik vallásoktól is. Ahogy a másik vallások is a Bibliától.”

Mert szerinted a Biblia azt írja hogy benne van a megtapasztalás? Ezt honnét vetted? Milyen megtapasztalástól int óva? S hol írja? Had olvassa a saját szemeimmel. Mert nem hiszem el!

„Szerinted a szenvedést Isten okozza?”

Miért kell szenvedni?

„Ha nem tudod milyen a szeretet, akkor imádkozz, hátha megadatik”

Milyen az isteni szeretet? Azt válaszold meg!

„Ki mondta, hogy én csodatévő vagyok? Csak akkor lehet igazam, ha csodákat teszek? Egyébként történtek már velem "csodák", de ezek számodra semmit sem jelentenének. Nem belemagyarázós csodák. És más is megtapasztalta velem egy időben, ugyanúgy.”

Te írtad! „Anyagi bizonyítékot vársz? Vagy azt, hogy csodákat tegyek?” Akkor mesélj azokról a csodákról. Hiszen te biztos vagy benne hogy semmit sem jelentenek. De miért is? Honnét tudod hogy mi az én utam? Lehet hogy pont az hogy olvassak erről.

„Írtam logikai összefüggéseket arról, hogy mi igazolja azt, hogy egyetlen könyv sem tartalmazhatja a TELJES igazságot.”

Én meg leírtam hogy a Biblia nem tartalmazza. Igen ezt tudom! És?

„Csak és kizárólag magadnak szerezhetsz sziklabiztos igazolást megtapasztalás révén. A SAJÁT megtapasztalásod másnak nem jelent semmit.”

Akkor semmi értelme még csak beszélned sem arról hogy te hiszel bármiben is. Egyszerűen értelmetlen. Ha ez így lenne akkor neked csöndben kellene maradnod. De folyamatosan kommunikálsz!

„Én azt tanácsoltam, hogy próbálj saját megtapasztalást szerezni. Amíg fogalmad sincs róla, hogy mi az, el sem tudod képzelni, hogy miről beszélek.”

S azt hogyan lehet szerezni? Mit kell tenni?

„Megint másban keresed a választ és nem magadban. Persze az úgy könnyű lenne, hogy kipakolják eléd a tutit és neked csak el kell fogadnod egy adag vak hittel és kész.”

Pedig ezek a te szavaid. Ott írod a kérdésed legelején! Most meg saját útról beszélsz? Azon a saját úton vagy vannak amik befolyásolna és ezt el kell ismerned. Vagy nincs ami befolyásol de az meg nem lehet igaz!

„Érdekes mű, de nem páratlan. És az ószövetségi JHVH nem lehet Isten. Pont azért mert tökéletlen.”

Mert melyik a „párja”? De igen JHVH az Isten! Tudod hogy mit jelent a JHVH?

2016. febr. 21. 22:45
 115/150 anonim ***** válasza:

"Vegyünk egy konkrét példát: 2. világháború. Tegyük fel, hogy meg volt írva és elfogadjuk, hogy minden kétséget kizáróan ez volt megírva (csak a példa kedvéért, én természetesen nem hiszek a próféciákban, bár abban igen, hogy a jóslással igen jól lehet bolondítani az embereket)."

De nem volt megírva. A Bibliában legalább is!

Inkább olyan eseményt vegyél alapul ami valóban prófécia mert meg van írva a Bibliában!

"Ha van szabad akarat, nincs eleve elrendeltség, nem teljesülhet be a jóslat, mert semmi sem biztosítja annak a beteljesülését. Ugyanis pl a világháborúk igenis egyes emberek döntéseire vezethetők vissza."

Az is egy ember döntésére vezethető vissza hogy Káin megölte Ábelt.

De Isten még az előtt figyelmeztette hogy uralkodjon magán! De káin nem uralkodott! Hát így lehetséges az hogy a próféciák beteljesülnek. Mert hiába hozhatna más döntést az ember még sem teszi meg! De megtehetné van rá lehetősége! De tőkéletlen bűnös emberek vagyunk! Mindenki!

2016. febr. 21. 22:53
 116/150 A kérdező kommentje:

Vidiripi:

"De nem volt megírva. A Bibliában legalább is!"

Én hallottam már olyan emberről, aki meggyőződéssel állította, hogy a világháborúk mind meg voltak jósolva. Nyilván konkrét példát nem hoztam. de akár ez is ráhúzható:

"Nemzet támad nemzet ellen” (Máté 24:7).". Igen, teljesen általános, ez a jó a jóslatokban :)

De ha ezt nem is fogadod el, egy fikarcnyit sem változtat a dolgon. Ha egyetlen egy emberekhez köthető prófécia is beteljesedik, akkor eleve elrendeltség van. És akkor igaz, amit írtam. Tudod, amire nem válaszoltál, inkább tereltél...

"Az is egy ember döntésére vezethető vissza hogy Káin megölte Ábelt.

De Isten még az előtt figyelmeztette hogy uralkodjon magán! De káin nem uralkodott! Hát így lehetséges az hogy a próféciák beteljesülnek. Mert hiába hozhatna más döntést az ember még sem teszi meg! De megtehetné van rá lehetősége! De tőkéletlen bűnös emberek vagyunk! Mindenki!"

"Mert hiába hozhatna más döntést az ember még sem teszi meg?" Jobbat nem tudtál kitalálni? Mi ez a hülyeség, leírtam a logikát, nem érted meg? Hogy jön ez ide? Megint borsó! Nem lehet veled értelmesen beszélni, nem vagy józan...

2016. febr. 21. 23:20
 117/150 A kérdező kommentje:

Vidiripi:

"A volt birodalom területén öt városnak (Róma, Alexandria, Antiochia, Jeruzsálem, Konstantinápoly) kiemelt szerep jutott, mert ezek keresztény közösségeit apostolok alapították. Főpapjaikat patriarcháknak nevezték, és az egész kereszténység legfőbb elöljáróinak tekintették őket.

Róma püspökei azonban egyre gyakrabban hangoztatták, hogy őket illeti meg a keresztény egyházban az első hely. A Szentírásra hivatkoztak, amelyből egyértelműen kiolvasható, hogy az egyházat Krisztus útmutatása szerint Szent Péter, a rangelső apostol alapította, és Róma püspökei az ő utódai. Ők a pápák, az "atyák"."

RÓMA EGYIKE VOLT AZ 5 VÁROSNAK!

Ez számomra azt igazolja, amit én is állítottam, egyenesági összefüggés/kapcsolat van az eredeti Egyház és a Római Katolikus Egyház között. És a harácsolás is teljesen igazolt az általad küldött dokumentum alapján. Már akkor is romlottak voltak és ez idővel csak növekedett.

Ennyit erről. Borsó?

"és amit a szent szellem ihletése felidézett. Hiszen olyan dolgok kerültek bele a Bibliába ami nem az emberi bölcsességet és viselkedést tükrözi."

Hihi, szórakoztató vagy! VH+

A hülyeségekre természetesen nem reagálok. Nem azért, mert igazad lenne... Egyszerűen nincs értelme. Mert borsó.

"Véráldozat és nem ember áldozat! A kifolyt vére volt az ár és nem a teste!"

Aha, a véráldozat oké JHVH-nak :) És akkor most szerinted sem halt meg a kereszten? Vagy csak az a lényeg, hogy a vére kifolyt?

"Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"

Persze, a selejt (akit félrevezettek más vallások, meg netán nem jutottak a tudás közelébe) meg megdöglik a Földön. Ennyi. Korrekt! Ez JHVH! Tökéletes!

"Egyébként meg melyik az az uralkodó aki a saját fiát áldozná fel azért hogy mások bűneiért bűnhődjön. Páratlan ez a dolog is!"

Akkor is emberáldozat :) Páratlanul nagy hülyeség!

"Orvosi bizonyíték van arra hogy meghalt!"

Arra is, hogy lehetséges, hogy nem. Említettem mik.

"Nem a bokáját törték el hanem a lábszárát."

Hihi, tévedtem, most mi lesz!

"Biztos lehetsz benne hogy nem mindenki ugyan azt fogja mondani. Vagy képes lennél feltételezni a saját családodnál hogy hazudnak?"

De te magad mondtad, hogy Isten vigyázott rá, hogy hiteles legyen! Csak egy lehet hiteles a sok variáció közül. Most akkor vigyázott rá, vagy nem? Vagy hazudtál, csúsztattál, szokás szerint?

"Hány éves vagy te hogy ennyi élettapasztalatod sincs."

Hány éves vagy te, hogy nem vagy képes józan ésszel gondolkodni? Nem vagy képes értelmezni a leírt dolgokat... Minek írjak le neked bármit is? Értelmetlen, egyre többet bizonyítod.

"Hogyan lehet megismerni a te tiszta és logikus istenedet? Úgy hogy önmagamban keresem? Azt hogy kell? Hogyan találom meg?"

Mondtam, keresd a borsót. A szentlélek majd Istenhez vezeti a borsót és könnyen megtalálod. Röntgennel, vagy valamivel. Komolytalan dolog neked bármit is írni, be vagy oltva józan ész ellen.

"Na akkor te ilyen megmondó emberként megbuktál mert nem hiszek neked."

Én a kérdező vagyok, emlékszel? Inkább kérdezek és a válaszodra reagálok. Ez a dolgom.

"Luther Márton még is felismerte hogy kamu minimum a fele. Sőt az ő felismerése nyomán alakult ki az is hogy már nem ismerték el az egyház abszolút és egyetemes hatalmát! Ezeket a dolgokat vitathatod de attól még történelmi tények maradnak!"

Rájött, hogy kamu a magyarázatok fele, erre kitalált helyettük másik kamut :) De legalább nem ugyanaz a kamu van csak. De azért én is tisztelem Luther-t, legalább kiállt az igazáért, ez dicséretes. A református egyházzal valóban kevesebb a bajom, mint a katolikussal. De lényegtelen, mert most a Biblia volt a kérdés.

"Csak te nem tudod alátámasztani a hitedet a Bibliából."

Számtalanszor leírtam, hogy miért nem hiteles a Biblia. Nem kell semmit sem alátámasztanom a Bibliával.

"S a te hited milyen cselekedetekre ösztönöz téged? Milyen a te hited elmondod?"

Borsó szerű, zöld, kerek és borsó illata van. Kb két nappal ezelőtt még le is írtam volna Neked, de azóta kibújt a szög a zsákból.

"Minek ha a kór gyógyíthatatlan. A logika azt diktálná hogy ne tegyél ilyet!"

Jól látod, én is erre jutottam. De becsületből válaszoltam, nehogy azt hidd, hogy igazad van...

"Nem is csodálom mert volt azok között olyan is amely csecsemőket is feláldozott élve!"

Ő meg a saját fiát. És nem minden egyéb nép volt Moloch hívő. A világon számtalan másik nép is volt, nem csak a kánaániták. JHVH azokról is lemondott azzal, hogy EGY választott népe volt.

"De az a te látásmódod és nem tiszta forrás!"

Számodra. De te csukott szemmel jársz!

"S mi van akkor ha volt csak épp már nem él?"

Az sajnálatos. Milyen bűnt követtél el, hogy ezt a büntetést kaptad Istentől?

2016. febr. 22. 00:01
 118/150 A kérdező kommentje:

"Csakhogy süt a Nap a hívő emberre is meg a nem hívő emberre is akkor ez most hogy van."

A föld másik felén nem. Megint értetlenkedsz. Tudod miről beszéltem. Ha nem akkor borsó.

"Igen simán kimerem jelenteni! Van ezzel valami gondod? Amúgy meg mi maradt volna ki? Te sem tudod hogy mi volt akkor mivel nem maradt fent ilyesmi irat."

Hihi. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Teljesen vakhitű vagy.

"Olvastam apokrif írást!"

Rendben, reinkarnáció. Ha van, bukik az egész Bibliai gondolatmenet. És két helyen így is maradt utalás a reinkarnációra...

"Eddig bizonytalan voltam de most már nem vagyok benne biztos! A kérdésed elején azt írod hogy van e konkrétum. Ez szerinted konkrétum? Vagy igen vagy nem!"

Szerinted én ott éltem akkoriban és emlékszem is rá? Vagy vannak titkos irataim, mert találtam a kerti barlangban? Biztos vagyok benne, hogy Jézussal fontos dolgok történtek 18 év alatt. Már csak abból kiindulva, hogy 3 év alatt mennyi minden történt! Te biztos vagy benne, hogy semmi érdekes nem történt. Ezen csak nevetni tudok. Önmagad bohózata vagy.

"Akkor Jézus megnősült a feleségét meg kivégezték mert nem viselt jelet?"

Te normális vagy? Tényleg nem értesz magyarul, vagy ez valami időskori leépülés?

"Onnét hogy megkérdőjelezted azt hogy az embert Isten teremtette."

Ácsi. Nem. A helyzet az, hogy ha egy teremtmény tovább teremt (létrehoz dolgokat, netán fajokat nemesít), az Isten teremtésének kiteljesedése. A forrás egy: Isten.

"Ezenkívül feltételezted azt hogy én lenézem a nők szellemi képességeit."

Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Csak az alapján ítélkeztem, amit leírtál.

"Tudod hogy borsó és állítod hogy logikusan gondolkodsz és még is írsz!"

Akkor kerül bele valami a borsó kategóriába, ha 2-3X nem vagy képes felfogni ugyanazt. Akkor reménytelen. Borsó!

"Nyugodj meg! Isten képes a halottakat feltámasztani!"

Oké, de nem tette.

"Miért napjainkban nem így van?"

Napjainkban nem bombázza JHVH a népet tűzesővel.

"Miután a fia meghalt elengedte a népet aztán meggondolta magát és vissza akarta őket hozni! Nem változott meg a véleménye."

Isten mindent tudó, ezt előre tudnia kellett. Vagy csak szadizni akarta egy kicsit a népet?

"De ezzel biztosan újat mondtam neked."

De Isten vigyázott rá, hogy csak igaz legyen az írásban. De ha eltér, akkor csak egy igazság lehet. Vagy az is lehet, hogy az egyik sem. Tetszik érteni?

"Egyszerűen képtelen vagy rá. Állításod szerint önmagamnak kell megtalálni az utat."

Azért, mert az én utamat az én megtapasztalásaim nélkül nem vagy képes járni.

"Vagy te vagy a világ legrosszabb tanítója akivel valaha is találkoztam eddig!"

Amikor elkezdtem írni, még nem láttam, hogy mennyire mélyen vagy a dologban. Most inkább azt mondanám, hogy ne is foglalkozz azzal, amit mondtam. Jó neked a haragos Isten is a Bibliából. Jól ellesztek együtt!

"De a közvetlen kapcsolat az az ima Jézuson keresztül. Az imáról viszont írtam."

Én is, csak azt nem értem, miért zaklatod vele Jézust.

"Te kezdted el firtatni hogy melyik felekezethez is tartozok és nem jöttél rá."

Tippre református vagy.

"Mert ha így lenne akkor már rég tudnád hogy melyik felekezet tagja vagyok de nem tudod."

Volt egy kis JT beütésed.

"Na ez a hazugság! Hiszen már is van következménye! Rám ragasztottad azt hogy „VH+”!"

Igen, ez tény. Mert VH+ vagy. Viseld büszkén!

"Így akarsz hiteles lenni és bármiről is meggyőzni hogy hazudozol."

Nem hazudozok, bizonyítottál, tettél érte, hogy ezt a címet megszerezd!

"Ezeket is megmutatod a feleségednek?"

Mindent :) A felét ő írja. Tudod, egyenrangúak vagyunk :)

"Nekem ez így egyre hiteltelenebb és az az érzésem hogy te nem vagy egy komoly ember!"

Te magad írtad, hogy esélytelen vagy és nem logikus, hogy írok neked. Ezek után hogyan vehetnélek komolyan. Mint mondtam, 2 napja még nem gondoltam, hogy ennyire fanatikus vagy, de a válaszaiddal bizonyítottad, hogy igen.

"Attól te nagyon messze vagy. Inkább egy összezavarodott de valamit kereső ember vagy. De valahogy még sem találod."

Ez tőled bók, köszönöm!

"Viszont fura kettőség hogy az életed egyéb területén meg rendezettek a dolgok."

Jóban vagyunk Istennel.

"Hogy lehet az hogy nem születtek írások elbeszélések művészeti alkotások vagy valami ami alátámasztaná azt amiről beszélsz!"

Mert az igazság nem köthető felekezetekhez. Erre többnyire magadtól jössz rá, nem szervezett közösségekben mondják meg neked az "igazat". És tudod semmi érdek nem fűződik hozzá...

"De mielőtt átkelsz egy forgalmas úton előtte szétnézel. Majd jusson csak eszedbe amikor legközelebb át kelsz"

Az úton én vagyok a forgalom, te vagy a gyalogos, neked kell szétnézned, mert nem a zebránál kelsz át...

"Nincs mit mondanod de még is állandóan válaszokat írogatsz."

Csak reagálok a válaszaidra. Eredetileg egy darab kérdést tettem fel. Jobb lenne, ha szótlanul olvasgatnék és nyomogatnám a piros meg a zöld pacsit? Több értelme lenne?

"JHVH az Isten!"

A Te abszurd és torz világodban lehet.

"S hol van ebben hogy a teljes igazság?"

El van rejtve... a borsóban!

"Vannak olyan dolgok amik nincsenek megírva! Nekem ezt jelenti!"

Persze, mert titkos. De azt leírhatta, hogy parancsot kapott rá, hogy ne írja le. Logikus!

"Isten miért engedi meg a gonoszságot? Mi a kerekperec Bibliai válasz? Hogyan lesz az elragadtatás? Miért hal meg az ember?"

A jó és rossz relatív fogalmak. A gonoszság is. Ami a harcosok klubjában történik, az ott is marad! Elragadtatás? Te vagy elragadtatva magadtól :) Az ember azért hal meg, mert a természetes körforgás része. Mivel a teremtett világ, aminek a testünk is része, ilyen szabályok között működik. Miért van ősz? Miért hullik le a fák levele?

"Jézus az aki bemutatja Istent a mennyei Atyát"

Jézus a feltétel nélküli szeretetről beszél, nem JHVH-ról. Tudod, tékozló fiú. Ja várj, az is borsó!

2016. febr. 22. 00:38
 119/150 A kérdező kommentje:

"Tehát jövőidőben sem fognak neked olyat írni amit elfogadnál."

Tehát csak vak hitet igénylő érvek létezhetnek szerinted. Ezt a választ írtad korábban is, de akkor megcáfoltad.

"Hol lehet erről olvasni hogy egy más valláshoz tartozó ilyet állítana? Van még egy olyan könyv amit 40 ember írt kb. 1600 év alatt stb.?"

Nem PONT ugyanezt. Tudod, hogy nem úgy értettem. Beszélj egy rabbival, meg egy indiai guruval, azok majd elmagyarázzák. Borsó.

"Akik soha nem olvasták a Bibliát azok miért nem éltek szeretetben?"

Miért ne éltek volna szeretetben? Nem kell ahhoz Biblia.

"Mivel magyarázod a maja az azték és többi ősi kultúra történéseit?"

Azzal, hogy talán ott is jelen voltak a JHVH-hoz hasonló "istenek" és azok az emberek is Istennek hitték őket és a kegyükben szerettek volna járni? Talán ezért voltak áldozatok?

"De emberi kövületeket azt nem talált csontvázakat meg alig. Pedig az ember jött létre legutoljára. Hol vannak ezek?"

Talán ha utoljára jött létre, akkor még nem lehettek kövületeik? Egyébként találtak előember kövületeket dögivel. Nem értem mire akarsz kilyukadni...

"Írd le megint! Tudatosítsad bennem hogy mik is azok!"

Te magad mondtad, hogy nincs értelme, borsó.

"A férfi és női lélek egyenlő Istennel?"

Közös a forrás? Isten részei?

"De az embert mégsem Isten teremtette."

De, mivel az anyagot Isten teremtette és az univerzum szabályait is ő tartja fenn. Az, hogy JHVH, mint ÉLŐ teremtmény (ahogy mondja is magáról, hogy ő élő Isten) nemesítet(het)te az emberi fajt (édenkert = egyfajta inkubátor), az nem azt jelenti, hogy nem az igaz Isten érdeme lenne az ember létrejötte.

"Te hogy hozod ezt a két dolgot össze?"

Csak józan ész kell hozzá.

"Akkor szia! Mehetsz is mert mást egyenlőre biztosan nem fogsz látni."

Most elmorzsoltam egy könnycseppet bánatomban.

"Amúgy meg igen érdekel az életed eme időszaka az összes zegzugos, kacskaringós történésével együtt! Főleg a legizgibb rész!"

Lenne bármi értelme leírni neked? Csak falra hányt borsó lenne... El sem hinnéd...

"Na ná hiszen ő teremtette őket! Ez evidencia!"

Nem tudsz elképzelni más (régebbi) élő és intelligens teremtményeket az emberen kívül, ugye?

Milyen a házasságod? Mesélj!

Harmonikus. Stabil. Isteni.

"Amit te hoztál létre de nem egy másik anyagból!"

Miből hozod létre? A semmiből? Vagy egy olyan energiából, ami az anyagi világban nem értelmezhető? Ha ez az energia csak az átformálásra kell és beleépül a meglévő anyagba, ezáltal teljesen új viselkedésű anyagot hozva létre, az nem számít?

"Jézus fogalmazott így hogy kezdettől fogva!"

Haha, értelmezés kérdése! De a te értelmezésed nyakatekert :)

"Mitől lesz férfi egy férfi?"

Mitől lesz jó a jó, és rossz a rossz? Csak nem akkor ha van mihez hasonlítani és értelmezhető egy bizonyos rendszerben? Biológiai értelemben attól lesz férfi, hogy hím ivarszervei vannak. És azok nem szoktak csak úgy céltalanul lenni. Ha Isten a férfit teremtette először, akkor nem lehettek hímivarszervei és nem is nevezhettük igazán biológiai értelemben vett férfinak... De az ivarszervekről nem nyilatkozik a Biblia.

"Most írhatsz nekem újat."

Hát a cölibátus, mi más? Meg a borsó! :) Nincs kedvem keresgélni forrást neked, megoldod ha érdekel.

"Azt írod hogy nincs bűn akkor logikus hogy az miatt nem halhatunk meg. Persze a te filozófiád szerint."

Csak ragadt rád valami.

"És miért akarnak még is öröké élni az emberek."

Mert az idióta vallások miatt nem értik meg a halál valódi szerepét és félnek a bizonytalanságoktól?

"Lásd hibernálás!"

A hibernálás nem örök élet :)

"Miért fáj az ha meghal egy szerettünk? Miért fáj ha meghal egy gyermek?"

Mert önzőek vagyunk és nem tudjuk az idióta vallásoknak hála, hogy mi lesz a sorsuk.

"Mer abban nincs lélek meg szeretet ott csak túlélés van és kész ennyi. Ott nincs helye ilyesminek. Csak a puszta túlélés és a szükségletek kielégítése."

Bizony ez az anyag szabálya. Megszoksz vagy megszöksz!

"Na de senki nem látta így csak találgathatsz hogy tényleg van e neki vagy nincs mert ezt sem zárhatod ki!"

Fenyegetett azzal JHVH, hogy ha valaki megnézi, az halálnak halálával hal? Ha igen, akkor megvolt a lehetősége, hogy meglássák. Logikus.

"A személyiségre vonatkozik és nem fizikai kinézet meghatározására szolgál."

És a személyiséged nem kapcsolódik a fizikai testedhez? Az "én" tudat nem kapcsolódik a testhez szerinted?

"Hát ha nem az akkor mi a fene?"

Kifejtettem. Borsó?

"Te is mindig hazugságnak nevezed a személyes hitemet! Pedig nekem az a megtapasztalásom!"

Hihi, jó neked :) Nem hazugság a személyes hited, hanem tévedés. Az a hazugság, amivel tömik a fejedet. A tévedés, hogy elhiszed. De azt is írtam, hogy lehetséges, hogy neked erre van szükséged, ez adja a stabilitást.

"Akkor te most mit is hiszel vagy a saját hiteddel sem vagy tisztában?"

Én a borsókban hiszek.

"Akkor valahol csak hazudtál hiszen azt állítottad hogy nem kell a Biblia itt meg mást állítasz!"

Borsóztam, nem hazudtam.

"De azt állítom hogy Jézus az út s ő birtokában van a teljes tudásnak ki is jelneti hogy ő az élet. Kövesd őt! Jézust!"

Jár, hogy Jézus ma már nem él és a Bibliában is csak az van benne, ahogy mások látták. Így csak a szeretet "törvényét" követhetem, de erre magamtól is rájöttem, Biblia nélkül is.

"Mert szerinted a Biblia azt írja hogy benne van a megtapasztalás? Ezt honnét vetted? Milyen megtapasztalástól int óva? S hol írja?"

Tudod hogy óva int a hamis prófétáktól és attól, hogy a saját fejed után menj. Most keressem meg? Nem, most nem.

"Miért kell szenvedni?"

Nem kell szenvedni.

"Milyen az isteni szeretet? Azt válaszold meg!"

Hogyan tudnám elmagyarázni a mezőn a kőnek a szellő érintését, ha nem tudja érzékelni az érintést?

"„Anyagi bizonyítékot vársz? Vagy azt, hogy csodákat tegyek?”"

Irónia? Hallottál már ilyenről?

"Akkor mesélj azokról a csodákról. Hiszen te biztos vagy benne hogy semmit sem jelentenek."

Többször írtam már, hogy nem lenne semmi értelme Neked mesélni ezekről. Te is mondtad.

"Én meg leírtam hogy a Biblia nem tartalmazza. Igen ezt tudom! És?"

De amit tartalmaz az igaz, mert Isten vigyázott rá?

"Ha ez így lenne akkor neked csöndben kellene maradnod. De folyamatosan kommunikálsz!"

Kérdeztél, de igen, hiba volt Neked válaszolni.

"S azt hogyan lehet szerezni? Mit kell tenni?"

A Tesco-ban a zöldséges pultnál adnak borsót. Vegyél egy kilót és hányd a falra :)

"Vagy nincs ami befolyásol de az meg nem lehet igaz!"

Mert? Saját megtapasztalás és a belső út nem azt jelenti, hogy nem kifelé figyelsz? Szerinted?

"De igen JHVH az Isten! Tudod hogy mit jelent a JHVH?"

Mindenható. Azért, mert valakit ennek hívnak, még nem lesz az. Mégsem nevezhetem spagettiszörnynek JHVH-t, az olyan hosszú.

2016. febr. 22. 01:31
 120/150 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Mivel úgy is minden borsó számodra így aszem véget vetek ennek!

2016. febr. 22. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!