Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hasznos praktikák Jehova...

Hasznos praktikák Jehova tanui ellen ha meg akarom védeni a hitemet?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
62%

ne is ügyel arra a szavaikra melyek értelmetlen és hülyeség.

a félre magyarázatukkal meg próbálnak ki magyarázni.

és elenned fordítani minden szót.

az ők félre magyarázó bibliájukra hivatkozva melyet jó kiforgattak.

és ha igazi hívő vagy nem tudnak eltéríteni a hitedtől.

2015. aug. 6. 08:51
 12/79 anonim ***** válasza:
36%

Azt mondja vankó, hogy leleplező válasz, akkor nézzük meg tüzetesebben a saját maga hülyeségeiben tetszelgő agyhalott papagáj válaszait (igen, ugyanazt a stílust kapod, ami te vagy belül, vedd úgy, hogy most a tükörképed vagyok):

"Az első válaszoló ötletei használhatatlanok.

1. Ez nem működik, előbb-utóbb fogsz beszélni velük, vagy azzal, aki küldte őket.

Te a sátánra gondolsz? Mert hogy nem Isten adta azt a parancsot, hogy zaklasd az embereket az otthonukban, az is biztos. Biblikus akarsz lenni? Állj ki terekre hangosan hirdetni az EVANGÉLIUMOT (nem az armageddont, meg egy kitalált nevet), vagy menj be templomokba, zsinagógákba, ahogy tette Jézus és az Apostolai!

2. Általában nem ők szoktak eltérni a témáról, hanem mások, ez a gyakori jelenség ezeken az oldalakon is jól kimutatható.

Minden kérdésnél jól látható a terelés, amit műveltek SZÁNDÉKOSAN! Vagy egyáltalán nem a kérdésre válaszoltok, mert benyögtök egy "jaj-jaj már megint bántanak minket" szöveget, vagy bemásoltok egy kalap hazugságot a weboldalatokról, aminek sok esetben köze sincs a kérdéshez, és a további kérdésekre pedig egyáltalán nem válaszoltok, mikor mondjuk valaki a BIBLIÁBÓL mutat rá a hazugságaitokra! Ó, itt milliónyi nyoma van ennek!

3. Az emberek túlnyomó többségében már eleve felületesek és hiszékenyek. Akik tehát a velünk szemben tapasztalható óriási előítélet és félrevezető propaganda ellenére szóba állnak velünk, azok bizony az átlagnál sokkal alaposabbak és nem hiszékeny emberek! :-)

Így kerültél te is oda, igaz? Bevetted a süket maszlagot, Istent nem is ismered, tőle aztán az ég világon semmit nem kérdezel, mert szerintetek vele nem lehet beszélgetni! Olyan Isten tagadóak vagytok, amilyen még nem látott a világ! A saját szintetekre húztátok le magatokban őt, a Mindenhatóság fogalmát teljesen elvetitek, mert azt tanultátok, hogy csakis tettek (az őrtorony által megszabott feltételek alapján!!!) fogtok talán majd az új Földön élni, miközben a Biblia nem csak mást ír az üdvözülésről, de még az armageddont is meghamisítottátok, még azt is tagadjátok, ami le van írva!

4. Csak a felületesek ülnek fel a bibliai tanításunk ellen írt szövegeknek.

Csak azok hiszik el, akik nem ismerik Istent, Jézust és a Bibliát! Aki mindennap kapcsolatban van az Atyával, annak nem okoz gondot meglátni a sátáni erőket ebben a szektában és a tanításaiban. Te nem tartozol Isten emberei közé, ezt minden nap bizonyítod. Hányszor, de hányszor mutattok Igékkel alátámasztva, hogy hazudik a szervezet, de te mégis hanzó szájjal véded, sáska. Tetszelegsz magadnak ebben a szerepben? Mit kapsz érte? Havi fizu megvan már?

5. A pogány származású háromság cáfolatai NEM tévesek! Ezt érdekes módon még egyetlen ember sem tudta bizonyítani.

Már az Ószövetségben is minden lap a Háromságról szól, de az ördög az embereit meg tudja vezetni. Rajtatok kívül mindenki látja. Vakok vagytok. Az Újszövetségben temérdek Ige bizonyítja, amiket itt sokszor leírtunk már, megmutattuk, de ha akarod a saját hamis bibliádból is mutatom, bár neked Isten kegyelme nem volt jó, neked egy ócska földi szekta kellett. NEM fog megmenteni, mikor Krisztus elé állsz, mert azt fogja mondani, hogy nem ismerlek!

6. Egyetlen egyház sem tudja BIBLIAILAG HITELESEN visszavezetni magát az apostolokig. Jehova Tanúi is a szellemi örököseik csupán.

Ebben is tévedsz már megint. Bár ortodox nem vagyok, de az biztos, hogy vissza tudják vezetni, igaz, a saját iskola-utánzatú jehovista képzőben még a csillagos eget is lehazudják és szívrepesve veszitek be a maszlagot, még akkor is, ha a történelmi TÉNYEK ellentmondanak az összes hamis tanításnak, amit gyűrtök befelé a légüres térbe, ahonnan az agyatokat előbb kiszedték.

7. A bibliai kánont bizony nem egy hitehagyott zsinat döntötte el, hanem a szent szellem, annak befejezése után.

Ahha, és az persze elő sem fordulhat, hogy a Szent Szellem (tiszteld meg annyival te nyomorult, hogy nagy betűvel írod a nevét, ha már a vezető testületet azzal kell!) bizony segített nekik! Ócska Istenkáromló banda!

Vidiripi pedig megtévesztő, mint oly sokszor sajnos, ugyanis SENKI SEM tudja melyik a "pontos", vagy a "pontosabb", nagy a megosztottság a kérdésben, de éppen ezért az ezen való merengés alapvetően egy zsákutca, értelme ugyanis NINCS! Egyébként is, szinte minden történelmi nevünk használata nem attól függ elsősorban, hogy melyik kiejtés hasonlít jobban az eredeti formához, hanem attól, hogy melyik az adott területen az ismertebb, elterjedtebb.

Lásd a júniusi JWTV-t.

Tehát ha engem anyám Bözsinek nevezett el és én Bözsiként is mutatkozom be (hisz Isten megmondta Ábrahámnak hogy hívják! A JHWH-t pedig nem vondd össze egy pár száz éves kitalált szóval!), akkor neked jogodban áll Bélának átnevezni, mert neked az szimpatikusabb????

Blöeeeee.... hánynom kell tőletek.

2015. aug. 6. 10:07
 13/79 anonim ***** válasza:

Először ismerd meg a sajátodat, tudd, hogy mi miért van úgy, ahogy hiszed, és nem máshogy. Sokan csak elfogadják bölcs, vagy bölcsnek vélt emberek gondolatait a Bibliáról, de nem rendelkeznek valódi kijelentéssel. Az ilyen hiten nem igazán van mit megvédeni. Ehelyett inkább pontosításra és megerősítésre szorul. Az a hit ugyanis, amire a Biblia ígéretei vonatkoznak Isten Beszédének a kijelentéséből származik(Rm 10,17) és nem máshonnan. Aki rendelkezik kijelentéssel, az rendelkezik érvekkel is. Javaslom, hogy kövesd a Példabeszédek 4,20-22 és a János 14,21 által kifejtett alapelveket, és meglesz a személyes kijelentésed. Az Isten Beszédére figyelni, azt hallgatni, azon gondolkodni, és a szív közepében megőrizni, mint egy kincset: akkor jönni fog Jézus, és kijelenti Magát. Azt felejtsd el, hogy csak azért, mert találkoztál Jézus Krisztussal, már ismered is Őt. Bizonyos értelemben igen, de nem ismerted meg Őt, csak már van személyes érintésed Tőle, és ha újra jön, felismered. Jézus Krisztus megismerése életprogram, és a személyünkkel kapcsolatban csak Jézus Krisztus megismerésének a mértékében igaz, hogy az igazság megszabadít. Magyarul, az igazság csak abban a mértékben szabadít meg bárkit, amilyen mértékben megismerte Jézus Krisztust. Ez a megismerés azonban nem intellektuális ismeret, hanem szellemi megismerés, ami Jézus Krisztus kijelentése által adatik. Amiről van kijelentésünk, azt ismerjük, és amit ismerünk, abban tudunk hinni.

Persze lehet, hogy mindez ismert a számodra, és rajta vagy ezen az úton. Ez azonban a kérdésed alapján nem jön le.

2015. aug. 6. 10:20
 14/79 anonim ***** válasza:
15%

Vidiripi

"Vidiripi pedig megtévesztő, mint oly sokszor sajnos, ugyanis SENKI SEM tudja melyik a "pontos", vagy a "pontosabb", nagy a megosztottság a kérdésben, de éppen ezért az ezen való merengés alapvetően egy zsákutca, értelme ugyanis NINCS! Egyébként is, szinte minden történelmi nevünk használata nem attól függ elsősorban, hogy melyik kiejtés hasonlít jobban az eredeti formához, hanem attól, hogy melyik az adott területen az ismertebb, elterjedtebb.

Lásd a júniusi JWTV-t."

Nem vagyok megtévesztő! Ugyan is a kérdésre írtam egy ötletet. S itt a bizonyíték arra hogy Jehova tanúi nem képesek átlépni ezen a problémán így nagyon is jó ötlet mert Soha nem jutnak egységre. Tehát ha látják hogy házigazda megvan győződve erről akkor tovább fognak állni!

Egyébként meg a kérdés nem az volt hogy melyik a pontosabb. De találkoztam már olyan érvel nem is egy alkalommal hogy a köztudatban az van hogy Jehova. Nos ha ez érvnek számít.

Akkor az is érv hogy a vallástudósok és a hozzáértő rabbik mind a Jahve alakot tartják szakmailag pontosabbnak és elfogadhatónak. S ez az alak már a 15. század előtt is létezett ellentétben a Jehova alakkal.

A megosztottság pedig nem nagy ebben a kérdésben. Mert Jehova tanúi kívül ki használja még a Jehova alakot? Mert ha senki s mindenki más a Jahve alakot tartja pontosabbnak akkor miről is beszélsz milyen nagy megosztottságról?

Tévedésben vagy Vankó! Én nem írtam kiejtésről én alakról beszéltem ami alatt azt értem ahogyan írjuk a nevet! A kiejtés az egy másik kérdés. Szóval ne keverd a kettőt mert nem ugyan az.

Pontosan úgy ahogyan erre a magyar nyelvtanban is van példa.

2015. aug. 6. 12:38
 15/79 anonim ***** válasza:
0%

12-es, én ugyan nem viselkedtem veled, sem mással ilyen primitív gyalázkodó módon, amivel semmiképpen sem bizonyítod, hogy Krisztust követed, de röviden minden érvedre válaszolok, csak hogy lásd (vagy lássák mások, ha te nem is), hogy nem igazak az állításaid.

"1. Ez nem működik, előbb-utóbb fogsz beszélni velük, vagy azzal, aki küldte őket.

Te a sátánra gondolsz? Mert hogy nem Isten adta azt a parancsot, hogy zaklasd az embereket az otthonukban, az is biztos."

Tehát amikor pl. Pál apostol a Biblia szerint bizonyíthatóan "házanként" prédikált, nem volt senki sem, aki elutasította volna, senki sem tartotta a munkáját "zaklatónak", mint te? Csak mert a Biblia szerint ennél sokkal cifrábbakat is mondtak rájuk, de ettől még rendületlenül mentek és tanúskodtak másoknak. Jehova Tanúi tudják bizonyítani a Szentírásból, hogy miért csinálják ugyanezt, te vajon tudod-e, hogy miért nem?

A kettes egyszerűen hazugság, még ha természetesen nem tudunk 100%-os eredményt elérni, akkor is. A magam és több más Tanútársam tapasztalatából tudom, hogy a terelés, témaváltás másoknak szokása, mivel ahogy kényessé válik a bibliai bizonyítás, terelnek.

"3. Az emberek túlnyomó többségében már eleve felületesek és hiszékenyek. Akik tehát a velünk szemben tapasztalható óriási előítélet és félrevezető propaganda ellenére szóba állnak velünk, azok bizony az átlagnál sokkal alaposabbak és nem hiszékeny emberek! :-)

Így kerültél te is oda, igaz? Bevetted a süket maszlagot, Istent nem is ismered, tőle aztán az ég világon semmit nem kérdezel, mert szerintetek vele nem lehet beszélgetni!"

Ilyen gyalázatos viselkedéssel te beszélgetsz Istennel? Melyik az az Isten, akinek ez szimpatikus? A Bibliából tudjuk a választ!

"Mindenhatóság fogalmát teljesen elvetitek, mert azt tanultátok, hogy csakis tettek (az őrtorony által megszabott feltételek alapján!!!) fogtok talán majd az új Földön élni"

Milyen jó, hogy neked nem kell semmit sem bizonyítani, csak hazudozni, és rágalmazni másokat.

4. Az előző erre is illik.

"Hányszor, de hányszor mutattok Igékkel alátámasztva, hogy hazudik a szervezet, de te mégis hanzó szájjal véded"

BIZONYÍTÉK? Hol van a bizonyíték?

5. Alantas vagdalózás MINDENNEMŰ bizonyíték nélkül. Attól hogy gyalázol minket, még nem lesz igazad. Én éppen az ellenkezőjét tudom bemásolni neked, ahol NINCS BIBLIAI VÁLASZ a háromság elleni érvekre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

Tessék, itt van az egyik olyan álérv cáfolata, amit te úgy állítasz be, hogy "Már az Ószövetségben is minden lap a Háromságról szól".

6. Nagyon hiszékeny vagy sajnos. Bizonyíték itt is nulla!

7. a bibliai kánont akkorra már régen összeállították a szent szellem segítségével, a jóval később színre lépő zsinat már csak megerősítette azt, ami amúgy is megvolt.

Az isteni Név, JHVH Jehova neve, pedig nem általunk kitalált (ennyit legalább illene tudni), hanem minden más ókori héber névhez hasonlóan sokféle természetes és mesterséges változáson keresztül változott olyanná, amilyen ma. Mellesleg nincs "átnevezve" (legfeljebb csak annyira, mint a legtöbb ilyen név), mert a 'Jehova' alakban megtalálhatóak mindazok a magánhangzók, melyek az isteni nevet viselő héber nevekben ma is megtalálhatók. A 'Jahve' formában pl. NEM találhatóak meg mind ezek a leggyakoribb magánhangzók.

A többi jelződ pedig mind róla szól, hidd el!

2015. aug. 6. 12:39
 16/79 anonim ***** válasza:
84%

Egy nagyon egyszerű dolog!

Mond azt hogy paráznaság miatt kiközösített tanú vagy!!!

Hanyatt homlok menekülnek majd tőled!

2015. aug. 6. 12:55
 17/79 anonim ***** válasza:
0%

"Nem vagyok megtévesztő! Ugyan is a kérdésre írtam egy ötletet."

Vidiripi, ez az "ötleted" nagyon is tényszerűen van előadva, pedig ebben a kérdésben a mai rendelkezésre álló adatok alapján határozott álláspontra jutni nem bölcs! Vagyis te önbecsapást javasolsz a házigazdásnak, ez biztosan nagyon keresztényi, ugye?

"Akkor az is érv hogy a vallástudósok és a hozzáértő rabbik mind a Jahve alakot tartják szakmailag pontosabbnak és elfogadhatónak."

Ez azért nem jó érv megint, mert nem igaz! Ez egy igazi tekintélyre való hivatkozás, ördögi trükk, mert aki "okos és művelt, az csak ezt vallja". Nem igaz.

"S ez az alak már a 15. század előtt is létezett ellentétben a Jehova alakkal."

És még sokféle változatban megtalálható különböző forrásokban.

"A megosztottság pedig nem nagy ebben a kérdésben. Mert Jehova tanúi kívül ki használja még a Jehova alakot?"

Még sokan, én is hallottam református teológustól használni. Mint ahogy a JWTV is utalt rá, voltak olyan bibliák, melyek fordítói még úgy is a Jehova alakot kezdték el használni, hogy személy szerint a Jahve-t érezték a helyesebbnek. Egyszerűen csak azért, mert az volt közismertebb és elterjedtebb a világban.

De az az igazság, hogy nincsenek meggyőző és perdöntő érvek a Jahve mellett sem, tehát ezért ÉRTELMETLEN ezen vitatkozni, azt kell használni, amelyiket a legtöbben ismernek!

2015. aug. 6. 13:02
 18/79 anonim ***** válasza:

NEM fog megmenteni, mikor Krisztus elé állsz, mert azt fogja mondani, hogy nem ismerlek!

12 nem szabad Jézus helyett ítéletet mondani.

kérlek ne hagyd hogy ezek a félremagyarázó Jézust a hatalmától megfosztó Jht felhúzzanak mert csak annál rosszabb.

amit írtál azzal teljesen egyet értek veled.

csak azért finomabban ha nem is értünk velük egyet mint embert és hitet tisztelni is kel őket.

elvégre mi is elvárjunk ugyan ezt.

2015. aug. 6. 13:11
 19/79 anonim ***** válasza:
a 23 %-os válaszai szerintetek sem válaszok?
2015. aug. 6. 13:29
 20/79 anonim ***** válasza:

az a baj hogy még ha a bibliából is idéznek félre értelmezik azt.

pld ha kel akár egy ,vel amit ők tettek hozzá is félre magyarázzák a szavak jelentőségét.

és még azt is meg magyarázzák hogy pl ennek is oka van mert hogy érthetőbb legyen a biblia szerintem meg a hazugságok.

szerintem elég érthető volt Jézus tehát nincs rá szükség hogy emberek kiforgassák az ő szavait.

és már az is bűn ha a bibliához teszünk vagy ép el veszünk akár csak egy pontot is.

2015. aug. 6. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!