A "keresztény rockzene" biblikus?
Mielőtt azt mondanád, hogy a zene semleges, és ízlés kérdése, hogy ki milyet szeret, fontold meg a következőket:
A "keresztyén peep-show" biblikus? Hiszen a tánc - ahogyan némelyek állítják - semleges, és ízlés dolga, ki milyet néz vagy táncol. A "keresztyén akciófilm" biblikus? Hiszen a film, a mozgókép semleges, nemde? A "keresztyén bulvárlap" biblikus? Hiszen az újság, mint olyan, semleges!
Mi a rock? "A rockzene társadalmi hatásai közül a legkomolyabb, hogy megnövelte a szakadékot a háború után felnövekvő tinédzserek és szüleik között. ... A rock mindig a lázadást és a nem beletörődést szimbolizálta és szimbolizálja ma is."
Szakadék létrehozása a szülők és a gyermekek között, a lázadás biblikus? Nem csak a múltban történt ez, a rockzene - mint írják - MA IS ilyen!
Nem lényeges, hogy hány "keresztény rockzenekar" van, mennyire elismert, vagy hányan szeretik. A kérdés az, hogy biblikus-e? Más szóval Istennek tetsző-e, vagy sem?
Nagyon kíváncsi vagyok azok érveire, akik szerint az!
"És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata." (Róma 12:2)
57!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Nem tartod? Jól teszed! Remélem, hogy az összes ószövetségi törvényt is betartod! :)
Gal 5,4
"Elszakadtatok Krisztustól, a kik a törvény által akartok megigazulni, a kegyelemből kiestetek."
És remélem nem használsz semmi e világi pl. műszaki dolgokat: mikro, tv, mobiltelefon, autó...
18:48-as válaszoló!
Egyszerűen nevetséges, amit csinálsz. Most nem pozitív, hanem negatív értelemben, bár ezt a szót szerintem negatív értelemben használják. Elszomorító az a ravasz, és rosszindulató Bibliakezelés, amit meg mersz engedni magadnak.
Te most kiragadtál egy igét a szövegkörnyezetből, amit arra akarsz felhasználni, hogy nem kell az ószövetségi törvényeket betartani (Mintha a pogány szokásokat csak az Ószövetség tiltaná). Ezzel az egésszel az a baj, hogy nem is ismered az Ószövetséget. Ha ismernéd, akkor tudnád, hogy az Ószövetségen belül is több törvénycsoport van (ceremoniális törvények, polgári törvények stb...). Szal a (Gal 5,4)-ben melyikről van szó? Kitalálom: Szerinted midnegyikről. És akkor ezt hogyan magyarázod: "A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük." (Rm 3,31). Vesd össze ezzel a (Jak 2,10-12)-őt is. A "világi" dolgokat - mikro, mobiltelefon stb... - pedig szintén az rosszul magyarázod, ami abból a hibából fakad, hogy nem értetted meg, hogy a Biblia mit ért a "világi" dolgok alatt. De erről már nem én tehetek.
Na meghallgattátok, amit küldtem amúgy? :DDD Az a nektek való.
18:48-as, te melyik vallásfelekezetbe tartozol? :D
Én nem mondtam, hogy nem kell megtartani a törvényeket! Azért kérdeztem, mert nem tudod mindet megtartani! És ha nem tudod akkor rád is vonatkozik ez:
"Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
20.
Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába."
Olvastad A.J. Jacobs egy évem az írás szerint című könyvét. ha nem figyelmedbe ajánlom. Tanulságos!
Krisztus a törvényt tanította! De te sem és én sem tudjuk betartani maradéktalanul! Vagy te igen? Te tökéletes vagy? Ha igen akkor nincs szükséged Krisztusra!?Ha pedig nem tudod megtartani, akkor miért ítéled meg a másikat aki ugyan más bűnöket követ el mint te.
Erre mondják, hogy farizeusi!
Kedves 58-as, nem egészen értem, hogy mit is akartál ezzel a linkkel. Én egyáltalán nem látok benne semmi különöset, kivéve a végső konklúziót, ami baromság. Az egész Ószövetség Isten örök érvényű Igéje, aminek az eredeti szövege annyira pontosan fejezte ki Isten mondanivalóját, hogy Jézus garantálta, hogy abból egyetlen jód vagy pontocska sem fog elveszni, hanem minden beteljesedik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nemzetekből megtérteknek meg kellene tartaniuk a törvényt, ahogyan a zsidóknak meg kell tartaniuk, ha az Ószövetség alapján akarnak Istenhez közeledni, de az Újszövetség alapján nekik sem kell. Ezt világosan kimondja Pál apostol, hogy a Törvény vége Krisztus, minden hívőnek igazságára. Nem azt mondja, hogy a Törvénynek annyi, hanem azt, hogy már nem a Törvény a megigazulás eszköze, sőt igazából az is ki van fejtve, hogy az Ószövetség idején sem volt a Törvény a megigazulás eszköze, hanem a valódi cél az volt, hogy az emberek szembesüljenek a bűn tényével (Lásd a Római levél 7. fejezetét, de a többit is). Az ószövetségi szentek sem a törvény által lettek szentek, hanem hit által, ahogyan Ábrahám. Ha jól megnézed, talán az összes ószövetségi szent követett el bűnöket, sokuknak meg kellett volna halniuk a törvény szerint. Dávid például házasságtörésbe és gyilkosságba esett, és bár kemény következményei voltak ennek az életében, de Isten helyreállította, míg mások sokkal kevesebbért is elvesztek(1Kir 20,35-36; 2Kir 1,9-15; 2,23-24; ).
"Mert ha hétszer elesik is az igaz, ugyan felkél azért; az istentelenek pedig csak egy nyavalyával is elvesznek." (Péld 24,16)
Mi volt a titkuk az igazaknak már az Ószövetség időszakában is? Ez:
"Ímé, felfuvalkodott, nem igaz ő benne az ő lelke; az igaz pedig az ő hite által él." (Hab 2,4)
Habakuk próféta a kisprófétáknak nevezett próféták közé tartozik, de ez nem a méretükre, vagy a mondanivalójuk fontosságára vonatkozik, hanem csak a Bibliában lejegyzett írásuknak a hosszára. Pál apostol Habakuk próféta fenti mondatának a második felére építette fel a hit által való megigazulás tanítását, amit Ábrahám esetével támasztott alá (Rm 1,16-17; 3,20-28; 4,2-25). Pál apostol tanítása szerint a Jézus Krisztusban való hit által jogfolytonosság áll fenn Ábrahám és az újszövetségi keresztények között, ezért Ábrahám a mi atyánk. Amikor Isten azt mondta ábrahámnak, hogy nézz fel az égre és számold meg a csillagokat, ha tudod, mert ilyen lesz a te magod, akkor nem csupán Izraelre vonatkozólag mondta ezt Isten, hanem ránk is, akik Jézus Krisztusban hittünk, hogy megigazuljunk (Gal 3,2-29).
Egy világhírű örökzöld keresztény rock szám:
https://www.youtube.com/watch?v=PZRX4tYPo84
(Protestánsoknak nem ajánlott. Szűz Máriáról szól.)
67!
Ez egy jó szám! Nem azért mert valaki szerint keresztény vagy nem, bár érdekelne, hogy a kérdező megfelelőnek tartja -e vagy sem! :)
Előző, nem értem, hogy jön ide a Biblia-felfedező program használata. Ha azt használod, akkor nagyon jól tudod, hogy a cikkíró semmiben sem tévedett, mert azt vizsgálta meg, hogy a "betölstsem", "érvénytelenné tegyem" tegyem szavak mögött mi van az eredetiben, és azok az Újszövetség más helyein milyen értelemben használatosak. Mert ugye nem mindegy, hogy például a "nomosz" szó milyen összefüggésben szerepel. A (Mt 5,17)-ben értelmezheted a Tízparancsolatra, azonban az evangéliumbeli szóhasználata ennek ellentmondd, ez van világosan kifejtve. Gyanítom, hogy csak megnyitottad a linket, de nem olvastad végig lassan, gondolkodva.
-------
A másik válaszolónak:
"Krisztus a törvényt tanította! De te sem és én sem tudjuk betartani maradéktalanul! Vagy te igen? Te tökéletes vagy? Ha igen akkor nincs szükséged Krisztusra!?Ha pedig nem tudod megtartani, akkor miért ítéled meg a másikat aki ugyan más bűnöket követ el mint te."
-->Ebben igazad van. Viszont én különbséget teszek a vétkezés és a bűnözés között. Van ugyanis olyan, aki nem tudatosan követ el bűnt, esetleg a tudatlanság van a háttérben, vagy hirtelen indulatba jön, és megbánt másokat. Az ilyen bűnökre is csak akkor van bocsánat, ha őszintén megbánja őket. Viszont aki tudatosan követ el bűnt, és nem is bánja meg, hanem mentegetni akarja, az nem kaphat bocsánatot. Lásd Dániel 5-ben Belsazár esetét, akin aztán az ítélet is végre lett hajtva. A megítélés képességét maga Isten oltotta az emberbe, hiszen meg kell ítélnünk helyzeteket, de még emberi viselkedéseket is, és véleményt kell alkotnunk róla. Amit azonban nem engedhetünk meg magunknak, az az elítélés, vagyis a kárhoztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!