Katolikusok, hogy találhatom meg Istent újra?
Sziasztok.
Az utóbbi időkben eléggé eltávolodtam Istentől...nem is sikerültek úgy a dolgaim (egyetemen a vizsgák, magánélet stb)..érzem(éreztem), hogy valami nemjó, csak eddig nemigazán tudtam, hogy mi...volt hogy ismét elkezdtem imádkozni, kértem az Isten, hogy segítsen mikor segített akkor azért éreztem, hogy velem van de amikor nemigazán úgy sikerült, ahogy kértem akkor reményvesztettnek éreztem az egészet...ma egésznapos gondolkozás után rájöttem, hogy azért nem sikerülnek a dolgaim stb. mert hiányzik valami az életemből, és rájöttem, hogy nagyon eltávolodtam az Istentől..és Ő hiányzik az életemből...
Hogyan érhetném el, hogy újra közel legyek hozzá? (egyszerűen az a kisugárzás/boldogság amikor tudod hogy Isten veled van és ezt más emberek is látják, ezt szeretném elérni, de nem tudom, hogy-hogyan lehetne?!)
Bocsi, hogy egy kissé hosszúra sikerült, és köszönöm előre is a válaszokat!!
Mert honnan tudod, hogy milyen ember vagyok?
Illetve, normális válaszokat várnék, köszönöm!!
Ujra???
Szerintem sajnos nem talalkoztal meg az elo Istennel.
Az Isten csaladjaba tartozas nem ugy valosul meg, hogy eppen ugy erzed veled van, maskor meg nem erzed. Vagy test szerinti apad csak akkor van ha erzed?
Az ujjaszuletessel csatlakozol Isten csaladjaba, es az a legfontosabb esemeny egy ember eleteben. Onnatol Isten fia. A vallasoskodas, vagy egy egyhazhoz tartozas nem ment meg teged.
Mi az, hogy eltávolodtál? Hány kilométerre?
Közel úgy kerülhetsz hozzá, ha felkeresed személyesen.
Imádkozz sokat, kérj Tőle bocsánatot, amiért nem foglalkoztál Vele mostanában. És ne csak a szokásos imákat mondd el, hanem saját szavaiddal is beszélj Vele. Ha tudsz, menj el misére, gyónj is.
Már akkor is sokat teszel, ha elalvás előtt a napodat átgondolod. Köszönd meg Neki, ha ma valami öröm ért, és kérdd Tőle, hogy a másnapi dolgaid jól sikerüljenek. Kérj Tőle bocsánatot, ha valami rossz dolgot tettél. Imádkozz a barátaidért, családtagjaidért, vagy akiért szeretnél.
Remélem sikerül újra közel kerülnöd Hozzá :)
Szia!
A hitünk olyan, mint egy szinuszhullám: hol a magasban járunk, hol a mélységekben. Semmi baj, ha most kicsit eltávolodtál tőle. Beszéld meg Vele! Amikor van egy kis időd egyedül lenni, akkor szólítsd meg Jézust és mondd el neki, hogy hiányzik, és sajnálod, hogy így viselkedtél vele. Tudod, hogy Ő nagyon szeret, és szeretnéd, ha rajtad is megmutatkozna a szeretete. Beszélj vele saját szavaiddal.
Menj el templomba, és ha úgy érzed, hogy megkönnyebbülsz tőle, akkor gyónj is.
Ha őszintén szereted és várod az Urat, akkor megtapasztalhatod, hogy "hű és igaz Ő", azaz nem hagy el téged, és visszafogad, ha netalán te "elbandukolnál otthonról."
A hitéleted paramétereit neked magadnak kell meghatároznod a saját életritmusodhoz igazítva.
A lényeg a következetesség és a rendszeresség, enélkül nem működik a dolog. És ahogy mások is írták, ebben az imának van nagyon fontos szerepe.
Keress magadnak egy szimpatikus papot, aki majd konkrétabb tanácsokat is tud adni, személyre szabottan Neked.
Ő soha nem hagy el téged, a kudarcokban sem, ezt tudatosítsd magadban. Ezenkívül szerint olvasd a Szentírást és lelki könyveket (én Kerényi atya és Böjte Csaba testvér könyveit ajánlom, de persze más is ugyanilyen jó).
Az sem árt, ha csatlakozol valamilyen plébániai közösségbe, hogy ne szűkölj be, hanem tudj másokkal beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!