Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A "keresztény rockzene" biblikus?

Hoffman József kérdése:

A "keresztény rockzene" biblikus?

Figyelt kérdés

Mielőtt azt mondanád, hogy a zene semleges, és ízlés kérdése, hogy ki milyet szeret, fontold meg a következőket:

A "keresztyén peep-show" biblikus? Hiszen a tánc - ahogyan némelyek állítják - semleges, és ízlés dolga, ki milyet néz vagy táncol. A "keresztyén akciófilm" biblikus? Hiszen a film, a mozgókép semleges, nemde? A "keresztyén bulvárlap" biblikus? Hiszen az újság, mint olyan, semleges!

Mi a rock? "A rockzene társadalmi hatásai közül a legkomolyabb, hogy megnövelte a szakadékot a háború után felnövekvő tinédzserek és szüleik között. ... A rock mindig a lázadást és a nem beletörődést szimbolizálta és szimbolizálja ma is."

Szakadék létrehozása a szülők és a gyermekek között, a lázadás biblikus? Nem csak a múltban történt ez, a rockzene - mint írják - MA IS ilyen!

Nem lényeges, hogy hány "keresztény rockzenekar" van, mennyire elismert, vagy hányan szeretik. A kérdés az, hogy biblikus-e? Más szóval Istennek tetsző-e, vagy sem?

Nagyon kíváncsi vagyok azok érveire, akik szerint az!

"És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata." (Róma 12:2)

2015. jan. 28. 10:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/136 anonim ***** válasza:
82%

Kedves 26-os válaszoló!

Sajnálom, hogy a kérdésemre nem tudsz érdemben válaszolni, nem értem miért!? Elárulom, hogy sem zongora, sem hegedű és még sorolhatnám mik nem voltak és miket nem használtak az első századi keresztények! Vagyis ha nem használtak, akkor szerinted most miért megengedhető, mennyivel megfelelőbb mint mondjuk a gitár? Azért mert Te úgy ítéled meg? Ha egyik sem volt, egyiket sem használták, akkor miért is fogadod el az egyiket? Ez kettős mérce!

Azt elítélni, hogy valaki hogy dicséri az urat inkább nem kommentálom! Szerintem még soha nem hallgattál pl. Kim Walkert igaz? Pedig rád férne! Akik szeretik ezeket a zenéket nem azért szeretik, hogy igyanak és drogozzanak! ha így gondolod, akkor igen tévelyegsz!

Még mielőtt megtértem volna is szerettem a rock zenét, nem a kemény műfajt, a lájtosabbat! Ha menetem az ismerőseimmel "bulizni", soha nem ittam, soha nem cigiztem és soha nem drogoztam! Sőt nagyon is elleneztem! Aki így általánosít, az igen is ítélkezik! Megítél olyan embereket, akik nem is cselekszenek úgy ahogy azt rájuk húzzátok! Ez egy kirekesztő és és ítélkező magatartás!

"Az első keresztények, amint mondtam, NEM játszottak erős, extázisba ejtő zenét, ütős, erős hangszerekkel."

Már ne haragudj! De amikor Ákost, vagy Republicot, vagy Kim Walkert, Pintér Bélát hallgatok még soha nem estem extázisba! Boldogság tölti el a szívem, mert van aki ilyen szépen tudja dicsérni az urat és olyan mintha a szívemből szólna! Ha ez bűn, mert mellette dobolnak, vagy gitároznak, akkor valami nagyon nem stimmel nálatok! :) Ha valaki hegedül és mellette zongoráznak de senki nem énekel, az mennyivel inkább Istent dicsőítő?

Vagyis elmondható szerintetek, hogy a dob és a gitár ami nem biblikus, nem keresztényi? Ennyi lenne az egész? Jó tudni!

Jön Krisztus és azt mondja te Republicot hallgattál menj jobbra, te Haydent te menj balra...

"...szeretet van köztük..."

2015. jan. 28. 14:45
 32/136 anonim ***** válasza:
8%

Azt még megértem hogy valakinek az bejön, hogy alapvetően világias hangszerelésű szórakoztató zenére dicsőíti az Urat.

De ez nekik elég?

Nincsen semmi olyan belső igényük, hogy talán kicsit szolidabban, ájtatosabban, MEGHITTEBBEN és ALÁZATOSABBAN is dicsőítsék az Urat?

Elég nekik a házibuli-fíling?

(És vajon Istennek is elég-e?)

2015. jan. 28. 15:14
 33/136 anonim ***** válasza:
53%

Kedves 32-es válaszoló! Ha én Ákost is hallgatok és meghittebb Pintér Bélát is ,akkor rendben is vagyok? :)

Bocsánat! Még mindig nem tudom, hogy Pintér Béla szerintetek a megfelelő kategóriába tartozik, vagy sem?

Köszönöm előre is a választ!

2015. jan. 28. 15:34
 34/136 anonim ***** válasza:
100%

Aki szerint a rock nem lehet Istennek tetsző, mert "a világban született", annak csak halkan mondanám, hogy Jézus is a világban született, koszban, mocsokban, egy istálló közepén, nem pedig fényes palotában.

Persze a farizeusok akkor is azért tagadták meg őt, mert azt várták, hogy palotába szülessen, meg fegyveres megváltó legyen, stb...Aztán koppantak, hogy ő bizony nem ilyen messiás.

Úgyhogy ti, akik ágáltok, bocsi, de van egy rossz hírem: ezeknek a farizeusoknak vagytok a szellemi örökösei, és ezt nem bántásból írom.

2015. jan. 28. 15:37
 35/136 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 33-as!

Ákos jó, hallgatni lehet. De egy Ákos koncert nem istentisztelet.

Ha Ákost hallgatsz attól még el kell járnod istentiszteletre, misére, ki hova, ott viszont már Ákos nem szólhat. Ákos ahhoz világi. Vallási témájú, de világi. Arra jó, hogy elgondolkodj a hit kérdéseiről, de nem imádság. Istentiszteletet pedig azért tartunk, hogy imádkozzunk.

Hmmm... tényleg itt tart a világ, hogy hívő emberek sem értik, hogy mi a különbség a szent és a profán, egy ima és egy dal között?! Ezt tényleg külön kell magyarázni?!

2015. jan. 28. 15:55
 36/136 anonim ***** válasza:
75%
Tehát gyülekezetben nyenyerészni lehet, mert az nem világi???? Mi van??? Nem voltam, és nem is tervezem Ákos koncertre járni, nem is erről volt szó.
2015. jan. 28. 16:00
 37/136 anonim ***** válasza:
0%

Mit jelent az, hogy nyenyeréSZni?

Olyan van, hogy nyenyeréZni, az a tekerőlantozást jelenti.

2015. jan. 28. 16:12
 38/136 anonim ***** válasza:
0%

@ 36.

Gyüliben imádkozunk, lagziban ugribugrizunk. És nem fordítva.

Így már érted? Ha nem, akkor szívesen idézek hozzá a Bibliából is.

2015. jan. 28. 16:16
 39/136 anonim ***** válasza:

Az én ízlésem szerint pl. ez: https://www.youtube.com/watch?v=GbPH8OeKXY4&list=PLB4ggm65wD..

Bocsánat, mondhatod, hogy tiszteletlen vagyok, de nem attól szép és szent valami,és nem azért fog tetszeni, mert mondjuk a templomban zenélik és nem fogom képmutatóan azt mondani, hogy tetszik, hogy nektek megfeleljek.

Tehát ha én egyedül eléneklem Ákos pl. Igazán című dalát, akkor az rendben van, ha zenei kísérettel, akkor az már nem keresztényi?

Ha valaki csak a "komolyzenei" Istentiszteletet szereti, az igaz és jó keresztény, aki pedig nem szereti azt a zenei stílust, az nem igaz keresztény, az bűnös ember??? Hűha!

Tehát szerintetek csak az lehet igaz és jó keresztény aki nem hallgat keresztény rock zenét?

Egy zene amit pl. belinkeltem mitől nem e világi??? Elmagyaráznád?

Örülnék ha esetleg példát is írnátok arra, hogy melyek a szerintetek elítélendő keresztény rock zenék. Csak egy példát szeretnék. Biztos tudtok ilyet, hiszen erről 'vitatkozunk'! Köszönöm!

2015. jan. 28. 16:38
 40/136 anonim ***** válasza:
Csak komolyzenei aláfestéssel lehet imádkozni? Én zene nélkül szoktam! Bocsánat, nem tudtam! :)
2015. jan. 28. 16:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!