Ihat-e egy keresztyén bort?
Kérdező!
Újra kérdezem és mert látom, hogy könyvből élsz...!
Tudsz Jézustól is idézni, ahol int attól, hogy bort igyál?
"Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:"(1Pét.5:8)
És ebben minden benne van. :)
"Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm."(Róm.14:17)
Tudjátok mi a baj?
Nem az a baj,hogy kekeckedtek velem,hanem az a baj,hogy kekeckedtek Istennel!
Nem vagyok Adventista!-tőlem annyi hust ehettek amennyit akartok,annyi bort ihattok amennyi belétek fér,de döntsétek el végre,hogy ki oldalán álltok!
Nem a fél igazságok vezetnek majd titeket a Szent Lélekhez,hamem az igazságok!
Eszel?-egyél!
Iszol?-igyál!
Ki állit meg,hogy ne tedd?
Csakis a Biblia hívja fel a figyelmedet arra,hogy ne tedd!
Isten országa nem evés és ivás!...hanem sokksl több!
Itt az egyik válaszoló "reklámozott"néhány bor fajtát...
Most akkor mit tegyünk "KERESZTÉNYEK"!?-borokat kostolgassunk,vagy Isten akaratát kövessük?
Mi a teendő?
# 33!
"Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm."
Ugye ez nem a "Tudsz Jézustól is idézni, ahol int attól, hogy bort igyál?" kérdésre volt válasz?
Mert, ha esetleg úgy gondolod, akkor kérlek mutass rá a bor szóra! Ha a bort az ivás szóba szeretnéd sűríteni, akkor a felsorolásból a víz, szőlőlé, tej, bodzaszörp,...stb sem szabad kihagyni. Ha ezt komolyan gondolod, akkor,-felteszem elég konzekvensen követeled magadon is az állításod-, már rég felhagytál mindennemű folyadék fogyasztásával. Ugyanez vonatkozik az evésre is, tehát szilárd táplálékot sem veszel magadhoz.
Magam ajánlottam néhány borfajtát és most vettem észre, hogy kihagytam egy párat.
Aszkéták ide se nézzenek! Kimaradt az általam kedvelt fajták közül a Rizlingszilváni és a Zöld Veltelini, valamint a Sárga muskotály.
Tisztelt Pietrosol! :)
Te nem tudod,mert nem is tudhatod!-de nagyon sokszor zöld
kezet kaptál tőllem mert mindig egy "oldalon"álltunk,de most valahogy "kicsúszott a talaj a lábunk alol"! :)
Mi az /ALKOHOL/?
Erre gondoltál már valaha?
Én hosszú éveken át RABJA voltam ennek a "kémiai"elemnek.
Tényleg szükség van rá?
Lehet-e nélküle élni?
Gondolj arra,hogy mit tesz az alkohol az emberel!
Jól érzed magad tőlle?
Vidám vagy?
Elfelejted a problémáidat?
Meg feledkezel Istenről??
:) az alkohol csak eltérít Istentől!
Tehát csak azt szeretném kihangsúlyozni,hogy az alkohol nem szükséges a mindennapi "élethez".
De ha KERESZTYÉNNEK mondod magad akkor el kell döntened,hogy tulajdonképen mit akarsz.
Kérlek ne vedd rossznéven ezt a "kioktatást".
ja nem nyakalni kell a nedűt, embörök! ..
A szakrális szertartás szerves RÉSZE viszont. Ma már nem is lehet másként: a mérgeket elixírré kell transzmutálni.
Bővebben és mélyebben, miről is van szó:
Zelnik József: A nagy szertartás. Ajánlom, előző, Kérdező Pietro, nem fogtok csalódni Tradicionális szemléletű és helyreteszi a dolgokat, amelyek elmosódtak és eltorzultak az idő folyamán. -aa-
# 38!
Ma édesanyámmal, majd később egy barátommal nem értettem egyet egy kérdésben, de 45-ről kedélyesen elbeszélgettünk. Elhiszed nekem, hogy azért, mert eltérő véleményen voltunk nem neheztelek rájuk. Nem az arányok miatt, hiszen előfordult már, hogy egy munkával eltöltött délelőttöt végigvitáztunk, semmiben nem értettünk egyet, csak abban, hogy másnap reggel találkozunk és mire odaérek lefő a kávé. Szóval a legkevésbé sem haragszom arra, akinek más szeme van mint nekem. Rád sem.
Így már érthető részedről a nagyfokú ellenszenv. Átéltél egy rossz élményt és talán szeretnéd ettől megóvni a többi embert. Vagy lehet, hogy csak elfordultál tőle, de nem győzted le és ameddig ezt nem teszed meg, ne is igyál bort. Leht, hogy más oka van, ezt neked kell kideríteni.
"Tényleg szükség van rá?" Nem, de nem muszály nélküle élni. Újév óta minden nap kétszer eszem gyümölcsöt, ugyanezen időszak alatt megittam 0,6 l bort.
Lehet-e nélküle élni? Lehet, de nem muszály.
Gondolj arra,hogy mit tesz az alkohol az emberel! Például elgondolkodtatja, hogy tényleg olyan mint a nő. Van vörös, szőke, csodás illata van, mint egy fiatal lánynak. A kerek pohárba töltve még az idomai is előbújnak. Teljesen kitölti a teret, mindenhol ott van. Mint az anya, aki mos-főz, gyereket rendez, mindezt egyszerre. Olyan színekben pompázik, mint egy hercegnő. A jó bor íze, pedig mint a jó csók, mennyei.
Jól érzed magad tőlle? Igen és ugyanezt érzem az öleléstől, baráti kézfogástól, szilvától, szőlőtől, mandulától, felhőktől, a havon szikrázó napsütéstől....!
Vidám vagy? Mint az előző.
Elfelejted a problémáidat? Nincsenek problémák.
Meg feledkezel Istenről?? Lehetetlen, hiszen mindig más aspektusában mélyedünk el vagy merülünk fel abból.
Nem veszem rossz néven a kioktatást.
Szerintem meg az a probléma, hogy az embert nem arra buzdítják, hogy hogyan kell az életet szépen tanulni és élni, hanem hogy hogyan kell néhány ember ötletei szerinti sémában élni. Meg kell tanulni bort inni, mert az nem abból áll, hogy dugóhúzó, vizespohár, minél több.
De a legfontosabb, ha nem akarod, ne igyál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!