Ihat-e egy keresztyén bort?
+110hez fertőtlenítés (a zsidók a körülmetéléskor a mai napig azt használják)
Lk 10,33-34 Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat.
"Igen, azt hiszem tanulnunk kellene Jézustól, hogy HOGYAN szeretett minket. Jézus soha nem hagyta figyelmen kívül a bűnt a szeretet jegyében. A szeretethez hozzátartozik az intés!"
Házi feladat, mert úgy látom nagyon szereted hangoztatni magadat és hosszan írni, meg írni, meg írni...
Kifejtenéd, hogy Jézus egészen pontosan mely bűnökre hívta fel a figyelmet? Igazán mi nem tetszett Jézusnak?
Jóska!
A Te vallásod tulajdonképpen a saját félelmed! Engedelmességnek álcázott félelmed miatt nem mersz élni. Attól félsz a jelenben, hogy rosszul jársz a jövőben.
Várj, Józsi, a 113-as kérdésemhez segítek, ne keresgélj. Két dolog nyitotta ki a bicskáját a zsebében Jézusnak. Az egyik a képmutatás, a másik az ítélkezés.
Szerintem gondolkodj el azon, hogy azzal, hogy milyen zenét hallgatsz és nem iszol alkoholos italt, vajon keresztény vagy-e, mivel az itteni megnyilvánulásod bővelkedett képmutatásban és ítélkezésben, de szeretetnek még csak a halvány árnyalatát sem láttuk tőled.
Jézus elmondta, hogy mi módon lehetsz tökéletes. Na, az nem a borivás, vagy nem borivás, az biztos.
A mennyei Atyának az akaratát meg szintén elmondta Jézus.
Jn 6,39 Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon.
Amit Te idéztél:
Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Ha elolvasnád a fejezetet is, akkor kiderülne, hogy mi is a mennyei atyának akarata. A fejezet így kezdődik:
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek."
Aztán beszél a szálkáról és gerendáról.
Aztán így folytatja: "A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták."
És van a fejezetben egy ilyen is:
"Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok."
Na, tesó, ez vagy Te. :) A bűntelen, a bűnt jól ismerő bárány, aki belül ítél, és képmutató. Tudod volt két fa. Az egyik a tudás fája, a törvény fája, ha úgy tetszik, na ebből szakítva a halálba jutsz. És volt egy másik, az élet fája, ez Jézus. Ebből nem szakíthatsz, mert ennek a fának a gyümölcsét nem a te dolgod, hogy leszakítsd, hanem Jézus dolga, hogy adjon. És csak ez az, ami az élethez visz. A fiatal ifjú, aki megkérdezte, hogy miképpen nyerheti el az örök életet, Jézus azt válaszolta, hogy a törvényt tudja. És bizony, ez nagyon, nagyon kevés, mert az ifjú esetében is egyenlő volt a nullával. Jézus szeretete az, ami megszabadít, nem a törvény betartása. Jézusból jön a világosság, és nem a cselekedeteid által jön be az életedbe Jézus. A sorrendet fel akarod mindenáron cserélni, de nem lehet, mert abból az a marhaság lesz, amit Te képviselsz. A bűn rákfenéje, az ítélkezés, és a képmutatás. Nem vagy Te tanító, csak az akarsz lenni, de csak ítélsz, és nem tanítasz. Az ítéletre tanítasz, nem a szeretetre.
1. "akkoriban a bornak fertőtlenítő hatása volt, meleg éghajlaton sokszor nem volt megfelelő ivóvíz, sokszor azért kellett bort inni."
Ez tévedés. A bornak sem most, sem akkoriban nem volt fertőtlenítő hatása. Ezt a kérdést körüljártam a tanulmányban.
2. Miért hiszi mindenki azt, hogy én ítélkezem? Én annyit teszek, hogy megmutatom, mit mond a Biblia a bor kérdésről. Ez nem ítélkezés. Persze az lehetséges, hogy megítéli egyesek gyakorlatát, de erről nem én tehetek.
3. Valójában nem az a kérdés, hol tiltja meg Jézus a borivást, hanem inkább az, hogy HOL ENGEDI MEG?
Tekintve, hogy az ÓSZ módszeresen elítéli.
"Ez tévedés. A bornak sem most, sem akkoriban nem volt fertőtlenítő hatása".
A szamaritánus, meg rosszalkodott, amikor bort és olajat öntött a sebre. Van ám annak fertőtlenítő hatása, nem kaptak kolerát, de nem baj.
"Valójában nem az a kérdés, hol tiltja meg Jézus a borivást, hanem inkább az, hogy HOL ENGEDI MEG?
Tekintve, hogy az ÓSZ módszeresen elítéli."
Akkor a 110-re nincs válasz? Engem az érdekelt volna hol van az Én vagyok a Isten és rögvest a nyomában a ne igyál bort meg ne drogozz, cigizz.
Az nem érint, hogy az ÓSZ módszeresen elítéli. Rengeteg elítélés van, 613 parancs, 248 tiltás - egyáltalán nem érdekes, max annak, aki nem hiszi Jézus Krisztust.
Ne tegyünk úgy, mintha nem inkarnálódott volna a Logosz, mintha nem született volna meg az Evangélium.
Jézus szava érdekes. És Ő minden ételt tisztának nyilvánított. (nem kell hedonisztikusan élni, részegeskedni, drogozni, de ez más kérdés)
Mk7 4-23
Ismét odahívta a sokaságot és így szólt hozzájuk: „Hallgassatok rám mindnyájan, és értsétek meg:
Nincs semmi, ami kívülről jutva az emberbe tisztátalanná tehetné őt; hanem ami kijön az emberből, az teszi tisztátalanná.”
„Ha valakinek van füle a hallásra, hallja!” Amikor azután a sokaságot elhagyva bement a házba, megkérdezték tanítványai a példázatról. Ő pedig így szólt hozzájuk: „Ti is ennyire értetlenek vagytok? Nem értitek, hogy ami kívülről megy be az emberbe, az nem teheti tisztátalanná, mert nem a szívébe megy, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül?” Jézus ezzel tisztának nyilvánított minden ételt, de hozzátette:
„Ami az emberből előjön, az teszi tisztátalanná. Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok, paráznaságok, lopások, gyilkosságok, házasságtörések, kapzsiságok, gonoszságok; valamint csalás, kicsapongás, irigység, istenkáromlás, gőg, esztelenség. Ezek a gonoszságok mind belülről jönnek; s ezek teszik tisztátalanná az embert.”
-------------------------------------------
Tisztán kell élni, tiszta-szívűségre törekedni, részvétteljesen élni az érző lények és a természet iránt és a tisztának minden tiszta. Jó éjszakát mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!