Keresztyén hívők, nem túlzás ez Pál apostoltól?
1 Kor 4,15-16:
15.
Mert ha tízezer tanítómesteretek lenne is a Krisztusban, de nem sok atyátok; mert tőlem vagytok a Krisztus Jézusban az evangyéliom által.
16.
Kérlek azért titeket, legyetek az én követőim.
Az én Bibliámban úgy vagy, hogy ...én vagyok a ti atyátok a Krisztus Jézusban.
Az angol KJV ugyanezt támasztja alá.
Máté 23,9: Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van.
Mi a véleményetek erről?
Nem, nem túlzás. :)
Ez a Bibliai idézet segíthet nekünk megérteni azt is, hogy Jehovát kell imádani NEM Jézust.
Talán értelmetlennek tünik neked amit írok. Figyeljük meg.
Például sokan azért tartják Jézus Krisztust egyenlönek az Atyjával, mert Jézus elött "leborultak" ahogyan a Biblia írja. De ez igazán nem imádatot jelent.
Hasonlítsuk össze azzal mit mond Pál apostol.
Én vagyok az atyátok. Miért? Az evangélium által, mondja Pál apostol.
Hogy-hogy?
Nos a férfi a gyermekének szintén az apja ugye? De ez nem jelenti azt, hogy nagyobb vagy több mint Krisztus, mint ahogyan Krisztus sem nagyobb mint Isten.
Pál apostol volt kedves kérdezö az apjuk abban az értelemben, hogy ö hirdetett nekik, ö alapitotta meg egyes városokban a gyülekezetet, ö fáradozott értük.
Mikor ezt mondja legyetek az én követöim, Pál ezt mondja, "Miként én is a Krisztus követöje vagyok"-
Tehát erre szólította fel öket. Hogy kövessék példáját, kövessék Krisztust.
János apostol szintén a tanitványokat, "gyermekeim" szóval szólította.
Ezek olyanok, mint a szellemi apák, akik "gyermekeiket" vezetik a úton.
Kedves kérdezö, a Máté 23:9 szerint sem Pál apostol, sem János, sem a többi nem szólíttatta magát Atyámnak, Uramnak.... De figyeljük meg mit mondott Jézus Krisztus.
Mikor arról jövendölt, hogy az igazság miatt sok tanítványát megtagadja még a saját szülei, testvérei is, megmondta Jézus, hogy ne féljetek, mert szereztek százannyit, testvéreket, APÁKAT, anyákat és örök életet.
Nem túlzás. Megírta, hogy lesznek hamis próféták, lesznek hamis tanítok, akik például azt is tanítják, hogy Jézus nem érdemel imádatot, mert a sátán elhiteti velük, hogy nem az emberré lett Isten, hanem csak egy angyal.
Ezért kéri, könyörög a testvéreknek, hogy őt kövessék, az ő Evangéliumát, ne egy hazugságot.
Nagyjából úgy van ahogy előttem leírták.
Viszont Jehova (Megjegyzem helytelen fonetikus átírás ez a név) és Jézus ugyanaz a személy (hadd botránkoztassuk meg egy kicsit a jehovistákat).
Nem túlzás, csak akkor, ha belemegyünk egy szélsőséges interpretációba, de akkor az is túlzás, ha a gyerek apjának nevezi az apját, és dokinak az orvosát. Az, hogy Pál apostol az apjuknak nevezte magát, arra utal, hogy ő volt az a csatorna, akin keresztül Isten belépett a korinthusi keresztények életébe. Magyarul, ha nem ment volna oda, akkor igen valószínű, hogy ők soha nem ismerték volna meg az igazságot, és ezen a státuszán nem változtathat semmit, ha később más tanítók tanítják is őket. A Biblia "tiszteld apádat és anyádat" parancsa erre az esetre is vonatkozik, sőt, újszövetségi vonatkozásban még inkább, mint a vér szerinti szülőkre, de ez nem azt jelenti, hogy arra már nem is vonatkozik, mielőtt félreértené valaki. Mit is mondott Jézus a rokoni kötelékekről?
"És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám." (Mt 12,47-50)
Ez nem azt jelenti, hogy többé nem léteznek a rokoni kötelékek, de Jézus értékrendjében a szellemi rokonság magasabb rendű, mint a vérségi. Azaz jól mondta Pál apostol, amit a korinthusiaknak mondott.
"Nincs ennek semmi köze ahhoz, hogy Pál esetleg Istennek hinné magát."
Mégis szinte minden hívő a szavait azonosítja Isten szavával. Minden keresztény egyház Pál központú, és az ő szavait magasabb szintre helyezik, Jézus szavainál. Sok jó dolgot tanított Pál, de az üdvösségről teljesen mást mondott, mint amit Jézus tanított.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!