Keresztyén hívők, nem túlzás ez Pál apostoltól?
1 Kor 4,15-16:
15.
Mert ha tízezer tanítómesteretek lenne is a Krisztusban, de nem sok atyátok; mert tőlem vagytok a Krisztus Jézusban az evangyéliom által.
16.
Kérlek azért titeket, legyetek az én követőim.
Az én Bibliámban úgy vagy, hogy ...én vagyok a ti atyátok a Krisztus Jézusban.
Az angol KJV ugyanezt támasztja alá.
Máté 23,9: Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, a ki a mennyben van.
Mi a véleményetek erről?
Én Pál szavain nőttem fel, jobban ismerem azokat, mint gondolnád. De egyszer azt mondta nekem az Úr, hogy csak a 4 evangéliumot olvassam. Nem értettem még akkor, hogy miért, de most már látom. Figyeld csak ezt meg:
Pál szavai:
"álnok lévén ravaszsággal fogtalak meg titeket." 2 Kor 12:16
Jézus mikor mondott ilyet bárkinek is? Vagy ilyet:
"hogy azt ne mondjam néked, hogy te magaddal is adós vagy ezen felül nékem." Filem 1:19?
Ez nem Isten Igéje - kérdezd csak meg Jézustól bátran.
Isten áldjon!
Utolsó, azt hiszem súlyos szövegértelmezési gondjaid vannak. Kiragadni ki lehetne Jézus szavaiból is olyan mondatokat, amin el lehetne hűlni, ha a betűket nézed. Ha elolvasod az egész részt, éppen az ellenkezőjéről szól, mint ahogy értelmezed (legalábbis a hozzászólásod alapján).
Nem tudom, milyen Jézussal vagy kapcsolatban, de Jézus önmagának nem mond ellen. Az evangéliumokból is megismerheted őt, de ő jelent meg ugyanúgy Pálnak a damaszkuszi úton is, valamint Jánosnak Pátmosz szigetén.
11-es, elmész a gyehenna tüzére te is most már, hogy meg ne sértselek. Elég volt a magukat prófétának, Isten új küldöttének tartó emberekből. Az a nemtudomkicsoda, a Jézust hallgasd! című oldalon az egyik csóka, aztmondja hogy azt mondta neki Jézus, hogy a gyülekezetekben nem engem imádnak. Lehet hogy azért mert egy démon beszélt vele? Vagy senki. Meg ezen kívül is vannak még ott hamis tanítások. Aztán buzdítják az olvasót, hogy terdeljen le és kérje a Szentlélek vezetését. Nem biztos hogy ő fog válaszolni, maradjunk annyiban.
Aki azt állítja, hogy az Isten beszélt vele, és ezt ezzel a tekintéllyel adja tovább, annak oltári nagy felelőssége van. Ha te azt állítod, hogy Jézus azt mondta neked, hogy Pál levelei nem tőle vannak, akkor az biztosan nem az a Jézus volt, aki neki megjelent. Ha viszont nem hiszel a Biblia Istentől ihletettsegeben, az első századi keresztények szellemi itelokepessegeben (kanonizacio ugye), akkor mi alapján fogadod el az evangéliumot? Há?
Akkor én azt mondom, hogy Jézus nekem azt mondta, hogy az Evangéliumok meg vannak hamisítva, és csak az üdvözül, aki keresztre feszíti magát, egymás után 50szer. Elég volt a törvénykező hamis krisztusokból is. Szenvedni a pokolban is tudok, nem kell ahhoz Jézus Krisztus. Főleg nem hamis. Az ilyen törvénykező emberek először nézzenek magukba, és elmelkedjenek azon, hogy mi van akkor, ha Jézus tényleg olyan, amilyennek ők beállítják, akkor vajon nekik van-e esélyük üdvözülni. Megsúgom, nincs. Üljenek le, nincs miért harcolniuk. Mennek a gyehenna tüzére úgy ahogy vannak. Mondjuk szerintem inkább meg kell szabadulni a hamis megváltótól.
Jelenések könyvében az átok megvan? Az nem csak a Jelenések könyvére vonatkozik, annak nem lenne túl sok értelme ugyanis.
Pált megvakította az a szellemi lény, aki megjelent neki a damaszkuszi úton. Azt mondta neki, hogy ő Jézus. Ez az első ismert példa, ami nagyon jól illik Jézus alábbi szavaira:
"Mert sokan jőnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek." Mt 24:5
Tapasztalatból mondom, hogy aki Pál tanításán nő fel, az Jézus szavaitól el fog távolodni. Csak meg kell figyelni a hívőket, hogy fontos kérdésekben (például üdvösség, megigazulás, stb) mindenki Pált idézi, és nem Jézust. Ez az antikrisztus szellemének a munkája.
Jézus soha se mondta a 12 tanítványának, akik kb 3 és fél évig Vele voltak (úgy tűnik, hiába), hogy majd évekkel később küldeni fog egy csávót, aki lefekteti a munkájával a keresztény hit alapjait, többet fog munkálkodni, mint ők 12-en mindannyian (szép mese ez is Páltól). És 2000 évvel később mindenki az ő írásait fogja idézgetni Isten szavának tartva... Olyan Pál sok hívőnek, mint az adventistáknak Ellen G. White, vagy a mormonoknak Joseph Smith, vagy a Jehova Tanúinak Charles Russel és az ő írásai.
Pál tanított arra, hogy a tanítókra hallgassunk. Meg is van a gyümölcse: a Jézust nem ismerő, az Ő szavait nem halló hívők, akik csak egy könyvből tudnak idézgetni, illetve a tanítóik szavát tudják majmolni.
Pálnak állandó konfliktusa volt Jézus igazi apostolaival. A leveleiből ez kitűnik. Lenézte őket, kritizálta őket. A 2 Kor 11-ben róluk beszél, érdemes elolvasni!
A sátán egyik legaljasabb húzása, hogy elhitette a hívőkkel, hogy Pál és az ő tanításai Istentől vannak.
A Bibliában ha jól emlékszem 22-szer szerepel az, hogy ő apostol, ebből 20-szor saját maga nevezte magát így, kétszer pedig a közeli barátja, és tanítványa, Lukács.
Pál Benjámin törzséből való. Itt egy érdekes prófécia:
"Benjámin ragadozó farkas: reggel ragadományt eszik, este pedig zsákmányt oszt." 1 Móz 49:27
Itt pedig a bizonyíték a saját írásaiból, hogy ő kicsoda:
"álnok lévén ravaszsággal fogtalak meg titeket." 2 Kor 12:16
"hogy azt ne mondjam néked, hogy te magaddal is adós vagy ezen felül nékem." Filem 1:19
"Jelenések könyvében az átok megvan?"
Megvan, de hiányolom az elejéről a 66 könyv listáját, amire te szeretnéd kiterjeszteni.
Nem ismered Jézus hangját, ebben biztos lehetsz. Az a szellem, amiben te vagy, egy törvénykező hamis Krisztus, akinek két funkciója van: aki elfogadja, azt varázslás alá helyezi, aki meg fellázad, az esetleg Istent is meggyűlöli miatta.
Elmondom neked, hogy simán megismerheted egy romlott szellem hangját is Krisztus hangjaként, ha megtalálja a módját Sátán bácsi. Nem fogod felismerni a különbséget, hiába húzod rá ezt az igét.
Az a Krisztus, aki veled beszélt, nem az volt, aki Pálnak megjelent. De azt mondom, ha Péter elismerte Pált, akkor nem is az a Krisztus volt, aki meghalt a világ bűneiért.
Te egy másik Krisztusban hiszel. Az ő hangját ismered. Azt hiszed, hogy ő az igazi. De ha ez így van, akkor a Biblia nem igaz. Ha viszont a Biblia nem igaz, akkor nyugodj meg, az Evangéliumok sem azok. Innentől kezdve támasz nélkül vagy, a hited szubjektív, öntörvényű. Ezt terjeszteni nagyon nagy felelősség. Jakab azt mondja, ne legyünk sokan tanítók, tudva hogy súlyosabb ítéletünk lesz.
Te vállalod a felelősséget ezért. Most mondom, hogy hamis tanító vagy.
Most nézem az újabb kommentjeidet. Te nem Istentől vagy, erre az üdvösségemben fogadok. Amit írsz, no comment.
A varázslás sok testi bűnnél nagyobb bűn egyébként, ezt is jó ha tudod.
Jól mondta a bátyám arról a weblapról: "van igazság abban hogy az egyházak Babilon részei, de hogy ezek Babilonban vannak, az biztos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!