Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyén gyülekezet a Golgota?

Keresztyén gyülekezet a Golgota?

Figyelt kérdés

Megállja a helyét a többi igaz keresztyén gyülekezet mellet?? Megállja a helyét a Biblia szerint?

Gondolok itt a baptistákra, legfőképp.

Vagy ha nem, akkor milyen tévtanaik vannak??

Egy baptista szemével nézve(mármint a Biblia szerint) mit tanít rosszul/helytelenül ez a gyülekezet?

2014. szept. 5. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%

Nem voltam, nem is szándékozom menni. De mindent le tudsz ellenőrizni, hogy müködik-e a Szent Lélek kitöltetése, vagy sem a gyülekezetbe.

Ha csodák, jelek, természetfölötti események vannak, gyógyulások, tolószékből felállások, feltámadás akkor nyugodt szívvel mehetsz oda. Ha nincsenek, akkor keress tovább.

2014. szept. 5. 13:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Tőlünk járnak néhányan oda is. Más az Istentisztelet, felszabadultabb, az ő elmondásuk szerint. Én még nem voltam, nem tudok a helyről véleményt alkotni, csak a testvérek elbeszélése alapján. De az biztos, hogy keresztényi.

Az első válaszoló pedig kicsit sok Kenneth Hagint hallgat, hogy neki ez az ismérve a keresztény gyülekezetet illetően.

2014. szept. 5. 13:30
 3/14 anonim válasza:
golgota egy hegy
2014. szept. 5. 13:32
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

2-es Igei és ez a lényeg:D

Feltámadás természetfölötti módon ma is van, nézd a 700-as klubbot, nem egyszer van a hirekben.

Meg hát az is feltámadás, mikor egy édesanyának azt mondják 2 héten keresztül hogy a gyerekének megállt a szíve, Uh-n nincs szívmüködés-de előtte volt. Aztán történik valami, és ismét dobog a baba szíve, és megszuületik, egészségesen. Mi ez, ha nem feltámadás?:D

2014. szept. 5. 13:33
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
Én nem azt írtam egyeske, hogy nincsen, hanem azt, hogy ha neked az a mérvadó, hogy egy gyülekezetben ilyennek MEG KELL TÖRTÉNNIE, mert csak akkor keresztény, akkor túlzásba vitted Hagin bácsit. :)
2014. szept. 5. 13:55
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

5 Megbízony, meg kell történnie, mert a Szent Lélek aki bizonyságot tesz. És köztudott, hogy a Szent Lélek be sem teszi a lábát olyan helyre, ahol nincs Evangéliumi kereszténység. Az ilyen gyülekezetekbe nem müködik. Nincsenek jelek, nincsenek csodák.

Talán ha vennéd a fáradságot, és a Bibliát elolvasnád akkor te magad is tudnád ezt.

2014. szept. 5. 13:59
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
6+ Ezt Hagin is tudta, főleg azért mert századunk egyik legnagyobb prófétája volt. Isten elkötelezett és felkent szolgája.
2014. szept. 5. 14:01
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Ne aggódj, olvasom, ezért tudom, hogy Haginban nincs szeretet, mert megosztja a keresztényeket és aki megoszt, az nem Krisztusé.

Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők! (Máté 7:22–23)

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. (1 János levél 4:7–8)

A keresztény gyülekezet ismérve az, hogy a hívek egyetértésben ÉS szeretetben vannak, nem csak egymás, de mások iránt is. Nem fogok vitatkozni, mert ismeretlenül is tisztellek, nem állítom, hogy nem olvasod a Bibliát, de azt tévesen tudod, hogy csak az a keresztény gyülekezet, ahol csodák történnek. Ha nincs ott szeretet, az nem Krisztusé. Ámen.

2014. szept. 5. 14:16
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

*A keresztény gyülekezet ismérve az,

hogy jelek és csodák történnek, ahogy Jézus megjelenésekor is az emberek között:D

Ámen:)

2014. szept. 5. 14:25
 10/14 anonim ***** válasza:
95%

" Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

35. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok. "

Mindig meg kell nézni, hogy egy tanítás hatására mivé válik az ember? Alázatos marad és szeretet teli, ahogy Jézus, vagy gőgös és felfuvalkodott, ahogy a sátán?

Vannak ajándékok, ez nem vitás. De a nyelveken szólást Pál is a legkisebbnek, legkevésbé értékesnek mondja. S Szent Szellemmel való betöltekezésnek pedig kevésszer van látható jele, mint a mekegés, vagy remegés, vagy hátra esés. Nem kérdőjelezem meg, hogy ez Isten műve, ezt majd ő eldönti.

De annak, amit írtatok, hogy a gyógyítás és nyelveken szólás a valódi keresztény gyülekezetnek az ismérve, az hazugság, vagy szándékos tévtanítás. Mert ilyen nincs a Bibliában. A szeretet az, aminek ott kell lennie. És Hagin öntelt keresztényeket csinált a szavaival azokból, akik erre kaphatóak voltak/vannak. Azt tanítani, hogy valaki azért beteg, mert kevés a hite, démoni. Embereket lekicsinyleni, kritizálni sátáni dolog, nem pedig szeretetteli.

Aki képes a nyelveken szólásra, vagy gyógyításra, az ne legyen büszke rá, mert Isten ajándéka, nem a saját dicsősége.

5,22 A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség,

Ezt az igét kell szem előtt tartani, mielőtt olyan testvéreket káromoltok, akik nem a ti gyülekezetetek tagjai.

5,19 A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás,

5,20 bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás,

5,21 irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát.

2014. szept. 5. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!