Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyén gyülekezet a Golgota?

Keresztyén gyülekezet a Golgota?

Figyelt kérdés

Megállja a helyét a többi igaz keresztyén gyülekezet mellet?? Megállja a helyét a Biblia szerint?

Gondolok itt a baptistákra, legfőképp.

Vagy ha nem, akkor milyen tévtanaik vannak??

Egy baptista szemével nézve(mármint a Biblia szerint) mit tanít rosszul/helytelenül ez a gyülekezet?

2014. szept. 5. 12:46
1 2
 11/14 megfelelő ***** válasza:
100%

Baptista voltam, ismerek golgotásokat, sőt be is segítek nekik. Szerintem mindent elmond, milyen sok Istentiszteletet kell tartaniuk, mert nem férnek be.

Akiket ismerek és kapcsolatban vagyok velük, azok abszolút testvérek.

2014. szept. 5. 17:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendben van a Golgota gyülekezet. Keresztény bizony, ha pedig [véletlenül] valami rosszat tanítanának, akkor sem kell rögtön elítélni őket. Senki sem tökéletes és végülis az a fontos, hogy szeretetben és hitben fejlődjünk.
2014. szept. 5. 19:07
 13/14 Fannzi válasza:
62%

Baptista voltam, de átmentem a Golgota gyülibe, mert tapasztalataim alapján ez a legbiblia-központúbb gyülekezet. Pl a baptistáknál nem adnak egyértelmű tanítást a Szentlélekről. Így amíg baptista vtam, nem tudtam hova tenni a Szentlélek munkáit. :( én még azt szeretem benne, hogy nem tartozik egyik felekezethez sem, hanem csak Istenhez. Ebből is látszik, h Bibliaközpontú, hiszen Jézus utálta a vallásosságot. A központban Jézus van és nem a különféle szertartási rituálék.

Jézus > vallás :)

2015. febr. 2. 21:22
 14/14 anonim válasza:

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

A Calvary Chapel (hazánkban: Golgota Keresztény Gyülekezet) olyan nem felekezeti protestáns gyülekezetek közössége, amelynek gyökerei 1965-re, Dél-Kaliforniába nyúlnak vissza.

Calvary Chapel gyülekezetek ragaszkodnak a Biblia versről versre, fejezetről fejezetre való tanításához (többnyire az Mózes 1. könyvétől a Jelenésekig). Ez alapvetően azt jelenti, hogy a prédikációk közvetlenül kapcsolódnak a Biblia egy-egy fejezetéhez, s a következő alkalommal elhangzó prédikációban ott folytatják, ahol korábban abbahagyták. A témakörök szerinti bibliatanulmányozás álláspontjuk szerint nem "Isten teljes akaratát" (Apostolok cselekedetei 20:27.) képviseli.

Én is Golgotás vagyok (Sopronban), azért innen idéztem mert ez volt a legjobbban megfogalmazva.

A lényeg: A vasárnapi alkalmainkon a Bibliát vesszük át fejezetről fejezetre 1Mózestől a Jelenések könyvéig.

[link]

2018. jún. 18. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!