Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?
isten és nem Isten.
Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.
Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.
Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?
Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!
(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)
ma 18:57
Ne lepődj meg, ilyenek a hívők. Ha kifogynak a lózugaikból, és tényekkel kellene előállniuk, általában úgy tesznek mintha megsértődnének és elvonulnak.
Azután kicsit később kezdik elölről az egészet....
"Amit ti gondoltok az a jó és a tökéletes és aki nem így gondolja, azt lesajnáljátok, elmondjátok mindennek és utána igyekeztek megtéríteni."
- Épőpen Te vagy, aki eddig midnen érvet megpróbáltál megcáfolni (már amelyikre reagáltál is - az enyémre nem is reagáltál), még ha hülyeséget is írtál, lehülyézel másokat, a saját hitedet súlykolod, miközben ha valaki egy konkrét vallást akár csak körvonalakban kritizál, az már nem tud olvasni, mert Te felállítottál egy szabályt a kérdésnél. Hát, nem vagy semmi...
"Csak azt lesitek, hogy mikor mondok valami olyat, ami nektek nem tetszik és máris lesajnáltok.
Tudod ez az ami szánalmas."
- Hirtelen azt hittem, hogy egy ateista válaszoló írta ezt. :) Jobban írná le az itt kialakult helyzetet.
Itt egy "pusztán racionális érv":
Nincs isten, mert a létezésére nincs tudományos bizonyíték.
Ez jó kiindulópont sztem. Tessék, lehet tudományos bizonyítékokat sorolni isten létezésére!
Rajta!
Attól hogy nem láttál valamit még nem biztos hogy nem létezik.
Nem jártál még soha Japánban? Akkor Japán sem létezik?
ezt írta a kérdező. nézd, ne csodálkozz, hogy lesajnálnak vagy ostobának néznek, ha ilyet leírsz ebben a kérdéskörben. hiszen ez egy oltári nagy hülyeség. ellenben egy ateistától még a tudományos tényeket sem fogadod el, mondván csak indirekt bizonyíték van rá. ellenben hogy Isten létezik, azt feltétel nélkül elfogadod. óriási önellentmondásba keveredtél.
"Épőpen Te vagy, aki eddig midnen érvet megpróbáltál megcáfolni (már amelyikre reagáltál is - az enyémre nem is reagáltál), még ha hülyeséget is írtál, lehülyézel másokat,"
Éppen erről a mentalitásról beszélek.
Mellesleg amire nem reagáltam, arra azért nem reagáltam, mert jogosnak tartom az érvet.
Én nem hülyézek le senkit azért, amiben hisz.
De az tényleg nem teljesen komplett, akinek az a szórakozása, hogy kiforgatja mások szavait és aztán az apró félreérthető dolgokon lovagolva lesajnálja a másikat. Én ezeket tartom undorítónak.
"saját hitedet súlykolod"
Hatalmas tévedés.
Én nem akarok senkit meggyőzni. Csupán a ti érveitekre reagáltam és próbáltam rámutatni az esetleges hiányosságokra, lukakra bennük. Mindezt csak azért tettem, hogy jobban meg tudjátok fogalmazni az érveiteket, mert azok (legalábbis amikre reagáltam) elég satnyák.
"Te felállítottál egy szabályt a kérdésnél"
Pontosan. Megmondtam hogy mire vagyok kíváncsi és mire NEM VAGYOK KÍVÁNCSI. És ti azért válaszoltok, hogy a kérdésfeltevőnek világos legyen a dolog. Vagyis lényegében a válaszoló a kérdezőért van. Tehát ha nem tetszik a dolog, akkor ne válaszolj!
"Nincs isten, mert a létezésére nincs tudományos bizonyíték."
Ez végülis egy jó érv, bár szerintem félreérted az egész lényegét. De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!