Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
 131/157 anonim válasza:
2012. nov. 16. 16:20
 132/157 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, #113-ra mit reagálsz?

Nem hiszem, hogy ennél részletesebb választ kaphatnál bárhonnan is.

2012. nov. 16. 18:02
 133/157 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem érdekel, hogy létezik-e.

Mert nem ez a valódi kérdés, hanem az, h hiszek-e benne. Ha hiszek a létezésében, nem kell azt bizonyítanom, tehát nem kell, hogy létezzen.

Ha nem hiszek benne de nem is érdekel, akkor ugyanez a helyzet.

Egy eset van amikor fontos a létezése: Ha nem hiszek benne, és ezt be is akarom bizonyítani.

Azonban ez hiba, hiszen egy vélelmezetten nem létező dolog létét vagy nem létét, nem a dolog keresésével lehet bizonyítani, hanem a hiányának az igazolásával.

Ha ezen a logikai úton tovább haladunk eljutunk arra a pontra, amikor számos bizonyítékunk van arra, hogy isten nem létező dolog, míg egyetlen bizonyítékunk sem lesz arra, hogy létező.

Tehát azért nem létezik, mert nem lehet bizonyítani a létét, azonban lehet bizonyítani a nemlétét.

2012. nov. 16. 23:20
 134/157 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nagy bumm elmélet a reális és bebizonyított, és nem isten.
2012. dec. 4. 18:03
 135/157 Biasco Elisabeth válasza:
100%

Isten lehet,hogy van de lehet,hogy nem is egy.

Amúgy igen egy könyvnek énse hiszek, és millárdezer ember szendved naponta és kiállt hozzá és nem tesz semmit akarhánynapig hétig hónapig imátkozol hozzá vagy csak nem látványosan de én még nem tapasztaltam. Max a saját magadnak köszönhető dolgokat az imáidnak minősíted be..Ha létezik megvan mindene ott fent minden amire egy isten vágyhat, és a világ minden hatalma, és 'tökéletes' nehogymár még mi sajnáljuk,hogy meghalt értünk meg ő megbocsájt nekünk. mégis miért? semmi rosszat nem követtünk el. leküld minket hibás emberként tele hibákkal.. hát bocsánat,hogy mi nem tökéletesként létezünk mint ő hiddel akkor nekemis menne ilyen jó lénynek lenni.

2013. máj. 21. 18:46
 136/157 Biasco Elisabeth válasza:
100%
A másik pedig az,hogy mindössze egy könyv amit maga után hagyott amit nem hiszem el,hogy az évek alatt nem terjedt szájról szájra.. Imádjuk és hidjünk benne, de hát kérlek embereknek születtünk annak hiszünk amit látunk ő teremtett minket ilyenné.. és még ha beválnának az imák meg minden akkor aztmondanám hiszek benned istenem..de én már annyiszor hittem és belefáradtam a végére rájöttem,hogy márcsak magamnak hazudok azzal,hogy hiszek rohadtúl nem hiszek nem történik SEMMI semmi nem változik.Sajnálom,hogy ezt ilyen Ateistaként fogalmaztam felnézek arra akinek van hite énis örülnék ha lenne de sajnos jelenpillanatban nincsen sok . . elfogyott az erőm és a hitem
2013. máj. 21. 18:49
 137/157 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban létezne isten, akkor nem halnának éhen naponta több ezren, nem erőszakolnának tömegesen nőket, nem fejeznének le embereket a világ más részein csupán kis tettekért. Ilyenkor hol van az Istened? Nekik ez a sorsuk? Hogy szenvedjenek és meghaljanak? A világegyetem keletkezésére van bizonyíték és valós ábrázolás, az élet kialakulásáról is. Tehát azt mondod hogy az Ősrobbanás Isten terve volt? Nem, az fizikai eredetű. Ha Isten teremtette volna az életet akkor hipp-hopp élet lett volna a Földön, nem szépen fokozatosan kialakulva.
2013. júl. 28. 15:57
 138/157 anonim ***** válasza:
100%

Amire van bizonyíték az létezik, amire nincs az nem létezik.

Amúgy meg ha Isten vagy bármely más lény létezne, vagy létezett volna akkor lennének nyomai. Mint például a mitológiabeli lényeknek itt lennének a földi maradványai. A Dínószauruszok is régen itt éltek a Földön, van erre bizonyíték? Van! Vannak csontvázaik, nos ha óriások, sellők és egyéb lények is éltek itt, akkor gondolom nekik is vannak hasonló csontvázaik. Vagyis kellene hogy legyen. persze a hiszékenyek és a fanatikusok erre is kitalálnak dolgokat, hogy a régi világ minden lénye eltűnt, meg a vízözön elpusztított mindent, vagy hogy az USA rejtegeti a bizonyítékokat mint az UFO-k esetében. Mert a vízözön elsodorta őket vagy mi? A hit nem más mint egy üres, illúziókra épülő mese kisgyerekeknek.

2014. febr. 1. 21:21
 139/157 anonim ***** válasza:
100%
Csak a gyáva ember hisz ilyen istenféleségekben. Akinek szar az élete és abban bízik, hogy halála után a "mennyországba" kerül. Erre mondják azt, hogy boldogok a lelki szegények...
2014. ápr. 4. 19:32
 140/157 anonim válasza:

Miért igen vagy miért nem létezik isten? Isten létezik olyan szinten, hogy gondolatokban. A biblia nem válasz, csak útmutatás. Egy irtó okos ember ötlete volt. Csináljunk egy tesztet. Mondom neked, hogy dobd ki a telefonod különben rákot kapsz. Vagy azt mondom, hogy a telefon parázna dolog, amit ha nem dobsz ki, a pokolban fogsz elégni és az szörnyű hely. Ugye, hogy másképpen hangzik? Mindenki az igazat szeretné. De honnan tudod egy ismeretlenről, hogy mi az igaz? Csináljunk egy tesztet újra. Gondolj egy számra... megvan? Lemerem fogadni, hogy nem az a szám, amire én gondoltam. Elmondjam? PI értéke. Ugye, hogy nem ugyanaz a szám. A PI értéke ismeretlen. Szeretted volna azt hinni, hogy a te számod az igaz, de egy olyan szám az igaz, ami teljesen ismeretlen. Most jöhetne a szöveg, hogy persze, Isten is ismeretlen, de létezik, ahogy a PI értéke. Mi van, ha azt mondom, hogy nem létezik? Ahogy az idő sem? Az időt, az emberek találták ki. Ciklikusság az idő mérésére felhasználva. Kitekerem a sztorit, hogy így tudd meg az igazat. Ne az elejéről indulj, hogy isten létezik vagy nem. Indulj a másik végéről. Mi indokolja Istent? Vegyük elő a világot. Ugye, föld sajátossága, hogy meg tudunk rajta élni. Most fordítsuk meg. Honnan tudjuk, hogy ha csak víz borítaná a földet, nem tudnánk megélni? A válasz itt már megvan. Megtudunk. Igen, Darvin elmélete, az evolúció. Ha egy halat a vízben tartasz, de a száraz parton sokkal több élelmet tartasz, mint a vízben, akkor sok millió év alatt az utódok úgy fognak fejlődni, hogy valamilyen úton módon, ki tudjanak kúszni a partra. Tehát ha isten teremtette a földet. Miért van szükségünk Oxigénre?

Mert ha minket úgy teremt, hogy nem kell lélegeznünk, akkor nem kell tüdő, nem kell, vér, hogy az oxigént szállítsa, akkor szív sem kell, ami a vért pumpálná. Miért bonyolította fölöslegesen túl? Ez az én Teóriám. Remélem érhetően írtam.

2014. ápr. 15. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!