Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/157 anonim ***** válasza:
85%
Utánanéztem annak, hogy mi az az isten. Egy súlyos lelki betegség, ami minden esetben halállal végződik. Szerintem te is ebben a betegségben szenvedsz. Ki akarsz gyógyulni és most keresed az ellenszert. Nem tudok segíteni, mivel én eleve egészségesen születtem. Lehet, hogy te is, csak később fertőződtél meg. Sok szerencsét a gyógyuláshoz.
2010. jan. 13. 18:45
 72/157 A kérdező kommentje:
Na az ilyenektől tudok a falra mászni.
2010. jan. 13. 18:47
 73/157 anonim ***** válasza:
100%
na, hol van legalább 1 indirekt bizonyíték Isten létére? erre miért nem válaszolsz? pedig a kérdező azt hiszem a lényegre tapintott, válaszolhatnál.
2010. jan. 13. 18:48
 74/157 anonim ***** válasza:
78%
én meg tudod mitől??Amikor egy ember lehülyézi a másikat...na meg amikor az Isten létét a természettudománnyal akarják hasonlítani..A természettudományban bármire tudsz magyarázatot találni és nem olyannal,hogy hiszem vagy nem.
2010. jan. 13. 18:51
 75/157 A kérdező kommentje:

Ki beszélt itt TERMÉSZETtudományokról?

Na jó. Nekem elegem volt.

Ha csak cseszegetni tudtok akkor nem is vagyok rátok kíváncsi.

Ez csak rólatok állít ki erkölcsi bizonyítványt.

Eddig azt hittem, az ateisták olyanok, akik pusztán észérvekre alapoznak. De most már látom, hogy ti is olyanok vagytok mint a vallási fanatikusok. Amit ti gondoltok az a jó és a tökéletes és aki nem így gondolja, azt lesajnáljátok, elmondjátok mindennek és utána igyekeztek megtéríteni. (Tisztelet az igen kevés kivételnek.)

Tudjátok ez szánalmas.

Részemről befejeztem.

2010. jan. 13. 18:54
 76/157 anonim ***** válasza:
83%

jesszus te tudod mi az hogy erkölcsi bizonyítvány??

:)

2010. jan. 13. 18:55
 77/157 anonim ***** válasza:
83%
ja a kémia meg a fizika mi amivel te állandóan jössz.
2010. jan. 13. 18:56
 78/157 anonim ***** válasza:
100%
én egyetlen kommentemben sem támadtam. de az tény, hogy te magad hasonlítod össze a természettudománnyal és mikor jön egy kérdés, amire nem tudsz választ adni és ezzel az egész hasonlatodról bebizonyosodik, hogy hibás, akkor inkább megsértődsz és elvonulsz. ez nem a mi szegénységi bizonyítványunk. az ateisták érvei semmivel sem voltak rosszabbak, mint a tieid. ettől még nem kéne lenézni őket.
2010. jan. 13. 18:57
 79/157 A kérdező kommentje:

"de az tény, hogy te magad hasonlítod össze a természettudománnyal és mikor jön egy kérdés, amire nem tudsz választ adni és ezzel az egész hasonlatodról bebizonyosodik, hogy hibás, akkor inkább megsértődsz és elvonulsz"

Félreértesz. Nem ez a problémám.

Ebben igazad van.

"az ateisták érvei semmivel sem voltak rosszabbak, mint a tieid"

Mivel nem is akartam érvelni. Csak a véleményemet mondtam el.

Nem vagyok fizikus, ezért az ilyesmihez alig értek. De a ti hozzáállásotok az egészhez az, ami teljesen kiborít.

Csak azt lesitek, hogy mikor mondok valami olyat, ami nektek nem tetszik és máris lesajnáltok.

Tudod ez az ami szánalmas.

2010. jan. 13. 19:04
 80/157 A kérdező kommentje:

"ettől még nem kéne lenézni őket."

Röhögnöm kell. Pont hogy ti néztek le engem.

2010. jan. 13. 19:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!