Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
 121/157 anonim ***** válasza:
28%
termeszetesen a parbeszed nem egy igaz tortenet. Es a mondanivalojat kell tekinteni az egesznek, nem kell mondatokra lebontani es elemezgetni.
2010. jan. 18. 07:34
 122/157 anonim ***** válasza:
89%

Miért nem a kérészekről írt okos kis párbeszédet a kedves hozzászóló?

Lehetett volna ilyen fordulat benne:

- És akkor majd holnap elrepülünk a folyó egyik távolabbi öblébe, és ott párosodhatunk. Jó lesz így?

- Nem tudom mi lesz holnap csináljuk inkább ma!

- Ugyan, a holnap sokkal szebb nap lesz erre a fontos dologra!

Vagy lehetett volna ezt is írni:

- Neked nem furcsa, h nincs sem szánk, sem emésztőrendszerünk?

- Na és, nem biztos, h kell az az élethez. Ha mindenképpen kellene, biztos mi is kaptunk volna olyat az istentől.

- De így élelem nélkül még ma éhen halunk!

- Ugyan már, isten nem követne el ekkora hibát! Meglásd, holnap minden jobb lesz! Lemúlik az éhséged, családot alapíthatunk, és boldogan élünk hosszú éveken át!

2010. jan. 18. 08:00
 123/157 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon cinikus vagy. hat jol van, lehet, h nagy butasagot irtam... de biztos akad, aki erti a mondanivalojat. Aki pedig nem erti, hat tegyen ugy, mintha el se olvasta volna.
2010. jan. 18. 09:42
 124/157 anonim válasza:
25%
Erti mindenki a mondanivalojat, csak nem akarjak bevallani maguknak, h a vilag nem csupan abbol all, amit jelen pillanatban erzekelunk es latunk. nekem tetszett ez az ikres parbeszed, bar nem vagyook egy tulbuzgo kereszteny, de sokat gondolkodtam egy mmagasabb rendu hatalom letezeseben, es valamilyen szinten elfogadom azt. nem pont ugy, ahogy a vallasok hirdetik.
2010. jan. 18. 09:48
 125/157 anonim ***** válasza:
39%

Igen!Mindenki hisz egy teremtőbe .

Te máshogy képzeled el !Úgy mint sokan mások !Mindenki másképp képzeli el és ha tehetséges vagy még egy könyvet is írhatsz, ahogyan te elképzeled ezt az egész világot ! Úgy mint tettek elődeink (próféták) csak ők leírtak az elképzelésüket és most azt hiszük hogy Isten sugallta, mert azt is megírták hogy Isten sugallta .

Jóra tanít !Azt nem kétlem de azért lassúk be hogy azért minden hívőnek vannak kétségei , Mert ha nem lenne akkor nem élnék ezt a bűnös eletet!Hanem minden hívő ember kiállna szerzetesnek és koldulásból élne . A papok meg nem lennének oly jól tápláltak mert az utolsó falatjukat is az éhező gyerekeknek adná. Nem saját luxuskocsiját fényezné meg hobbiálokalt gondozna . Szóval ha anyian vagytok hívők ! Mutassatok valamit! Semmit sem látok, csak annyit hogy mutatjátok a szép ruhátokat a templomba és nézitek a csajokat meg vicseversza! És amikor imádkoztok Istennek, akkor is csak a magatok égésegere gondoltok, meg hogy ménnel nagyobb gazdaságotok legyen! Ennek mondjatok hogy hívők vagytok ! Ez jó ! Csak így tovább !

Persze azért vannak akik hisznek és azokat tisztelem is ! De azok olyan kevesen vannak hogy alig lehet őket látni.

2010. jan. 18. 12:22
 126/157 anonim ***** válasza:
29%
szep es ertelmes valasz. Mondasz igazsagokat.
2010. jan. 18. 13:48
 127/157 anonim ***** válasza:
94%

"A kérdező kommentje:

Nagyon sok mindenre nincs tudományos magyarázat, mégis elhisszük hogy létezik. Max nem tudjuk megmagyarázni.

Ilyen például az intelligencia. Vagy maga az élet is."

Csupán erre szeretnék felelni.

az életre van magyarázat: élsz, élek, élünk

az intelligenciára is: hiszel istenben, én nem hiszek olyanban, amit valaki más talált ki teljesen alaptalanul=> én intelligensebb vagyok nálad :)

2010. dec. 21. 21:40
 128/157 anonim válasza:
100%
Nem azért de felénk, valaminek a létét kell bizonyítani nem a nem létét ...
2011. jan. 5. 21:21
 129/157 anonim ***** válasza:
25%
honnan veszitek hogy a felsőbrendű lény isten? utánna lehet olvasni az ősi SUMÉR népre. akiknek a 4000-éves kőtáblájukba bele volt vésve az özönvíz, noé bárkája, sőt minden vallási bejegyzés. Akkor az egész bibilia csak koppintás. létezik felsőbrendű lény mégpedig ahogy a sumérok, másnéven angyalok leszármazottjai említették, isten felettünk van és leszáll közénk, de azt nem mondják hogy min, talán isten nemis az akinek hisszük, és amiröl senkisetud. rengeteg érdekes dolog van világszerte sőt még evilágon túl is... csak senkit sem érdekel, ha mégis akkor rosszhelyen keresi. minden setere 1000000 szemtanú egy bírósági meghalgatáson sorsdöntőlenne... akkor most isten vagy valami földön túli... :D
2011. szept. 4. 22:23
 130/157 anonim ***** válasza:
25%
az előzőhöz még annyit hogy nem csak a sumérok jegyeztek fel... minden vallásnak ugyan az az alapja.. egy flsőbbrendű lény.. 1 isten.
2011. szept. 4. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!