Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
 141/157 anonim válasza:
100%
Nem létezik... ha nem említette volna ezt a szót egyáltalán senki gyerekkorod óta, ugyan úgy élnéd az életed, és nem törnéd az agyad ilyen kérdéseken... és nem lenne pár káromkodás sem I.... b....a m.. :) Ha létezik és olyan hatalmas és szeretné, hogy higgyenek benne akkor akár beülhetne egy nap a Balázs showba... egyszerűen agymosás az egész és minden vallás ami megfoghatatlan lények köré épül, és ez megy több ezer éve... Lehetnek természet feletti lények... pl. földönkívüliek.. akikről el tudom képzelni hogy lehet ők hozták létre az életet a földön... de ez még mindig hihetőbb mert megfogható dolgokról beszélünk és olyan technológiákról amik akár létezhetnek is... de hogy valami láthatatlan mindent körbeburkoló 3 részből álló akármilyen lény... nahh azért ez sztem enyhén fogalmazva is cáfolandó...
2014. máj. 20. 21:10
 142/157 anonim válasza:
100%

Nos,kedves kerdezo,szeretnem ha valaszt adnal par kerdesemre:

1.Ha mind Adamtol es Evatol szarmazunk, akkor hogyan lettek a feketek,kinaik?

2.Az Ozonviz elpusztitott mindent,de Amerikaban amikor felfedeztek megis talaltak fekete embereket, es meg eddig fel nem fedezett allatokat(tehat nem voltak a barkaban) ott.Hogyan?

3.Isten megbuntette az embereket,mert egy tornyot akartak epiteni az egekig.Most mert nincs baja asok felhokarcoloval,sot az urhajokkal?

4.Az emberek talaltak dinoszaurusz,mas csontokat.Errol miert nem ir a Biblia?

Es most komolyan te hiszel egy konyvnek? Es kb 300 evvel ezelott miert kellet adozni az egyhazaknak? Mit nyujtottak ok nekik? Sot meg most is kell! Es cserebe semmit se kapunk!De miert?Mert szerintem aki kitalalta az egeszet,nagyot kaszalhatott vele!

2014. nov. 6. 20:20
 143/157 anonim válasza:
100%
Előző: te vagy a bizonyíték arra, hogy Isten nem létezik, mert ilyen mérhetetlenül hülye embert nem teremtene meg senki...
2014. dec. 25. 04:29
 144/157 anonim válasza:
Hogy miért nem? Mutass bizonyítékot! Ez az "isten" című dologot a fejletlen országok/emberek találták ki. A mai technikával ki lehet mutatni hogy ez mese. Például ott az űrhajó vagy a műholdak. Amit te istennek nevezel az nem más mint az ősrobbanást elindító folyamat oka/okozója. De az nem biztos hogy szándékos volt sőt az se hogy azt valaki úgy indította el. Ez az egyik. A másik hogy különböző egyházak ebből az isten dologból pénzt akarnak becsalni! Lehetséges isten elméletnek tartom (ez is való szinűtlen és nincs rá bizonyíték). A Star Gate című sorozatban említett felemelkedés. Ez azt jelenti hogy a létezés egy magasabb szintjén él az adott élőlény viszont így nem tud kapcsolatot tartani az emberekkel. (megmondtam hogy hülyeség lesz xd). Szerintem gyorsan fejezd be ezt az isten hitet mert 2015 öt írunk nem i.e. 567 et. Fejlődj a korral! Szerintem aki bármi féle nem létező dologban hisz (sellők, slenderman, angyal stb) annak elmegyógyintézetben lenne a helye!
2015. okt. 19. 18:45
 145/157 anonim válasza:
48%
Ateista voltam..... nem értettem, mi az hogy Isten... mára már szégyellem.... Azt hittem, hogy minden a világon csak a logikára épül... és mindenre lehet találni magyarázatot... de tévedtem. Vannak dolgok amire soha nem fog senki magyarázatot adni! Aztán elkezdtem vizsgálni, hogy miért jutottam iáig, arra a mély szintre... arra az Istentagadó szintre és rádöbbentem hogy átvertek.. Átvert a TV átvert az Iskola átvertek Hittanon átvertek azok kik nem láttak tisztán és én hallgattam rájuk. Az Isten bennünk lakik csak ezt nem tanítják.. Jézus Krisztus számomra az egyetlen Isten és az ő szavai az Újszövetségből. Átvert a TV mert arra tanított hogy ne tiszteljek senkit csak önmagamat. Átvertek az Iskolában mert hiába voltam 5-ös mindenből nem adtak életcélt. Átvertek Hittanon mert elhallgatták Jézus Krisztust és a mesketéket nyomták csak. A Bibliai Újszövetség által, de CSAK AZ ÚJSZÖVETSÉG által megismerheti mindenki Jézus Krisztus szellemét, melynek kiírtása lelkünkből a mai napig zajlik. majd 2000 éve mossák össze az elavúlt Ószövetséget az Újszövetséggel..... csak Jézus Krisztusnak higgyetek, és ne a mesékben és megismeritek milyen az Isten valójában. Nem egy bosszúálló könyörtelen gonosz Istent keressetek, hanem egy megbocsájtó, segítőkész Istent Jézus Krisztus által. Az emberiség nevében kérem az Istent, hogy szabaduljon meg a világ a terjeszkedő sátán birodalmától Jézus Krisztus által! Amen!
2015. nov. 14. 17:33
 146/157 anonim válasza:
Érdeklődhetek kedves "exateista" mirre nem fogunk soha tudni választ adni?
2015. nov. 17. 20:24
 147/157 anonim ***** válasza:
100%
#145: vagyis nem volt meg benned az az "intellektuális kitartás", hogy megtaláld a válaszokat, ezért mindent feladva visszazuhantál inkább a sötét középkorba. ÉS a vicces, hogy a zuhanás után okosabbnak hiszed már magad.
2015. nov. 17. 20:28
 148/157 anonim válasza:
28%
Vannak kérdések, amire csak Isten tudja a választ és te soha nem fogod, ne akarj Isten lenni azt Lucifer akarja, de soha nem fogja mert egy balfék. Ne akarj hasobnlítani rá. Értsd a világot - ember küzdj és bízva bízzál!
2016. febr. 25. 00:00
 149/157 anonim válasza:

A kereszténység saját maga ellen játszik.

Még anno úgy tudom hogy bűn a gyilkosság, akkor mi volt a keresztes háború? Isten nevében gyilkolni már nem bűn, mi?

2016. máj. 17. 15:23
 150/157 anonim válasza:
Mert akpr nem hagyna hogy artatlan emberek kinhalalalzt halljanak vagy hogy ehezenek gyerekek haljanakmeg stb!
2016. aug. 1. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!