Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 151/157 anonim válasza:

Eloszor is szeretnem leszogezni, hogy sem ateistanak sem hivonek nem tarto. magam! A szuleim hisznek istenbe, de nem tesznek erte vagy ellene semmit es engem is igy neveltek - nem eroltettek ram a dolgokat. De nem hiszek egyetlen vallas isteneben sem! Mint ahogy a tudomanyokhoz (fizika,kemia, biologia) sem ertek!

Sok vallasban szerepel a halal utani "elet" (talan mindben - nem is ez a lenyeg), ahova majd eljutuk. Legyen az a Menny/pokol, valhalla stb..

Na most,ha sulyosabb autobalesetet szenvedunk es megserul az agyunk, vagy akar csak szerencsetlenul esunk - de szinten fejserulest szenvedunk, akkor elfelejthetunk dolgokat. Akar irni, olvasni, beszelni vagy jarni is ujra meg kell tanulnunk. - Tehat (szerintem) kijelentheto, hogy az agyunk nelkul a "szellemunk" nemcsak hogy nem emlekezne arra mit tettunk eletunk soran, de minden masra is keptelen volna. Ez altal ertelmetlen azt feltetelezni, hogy ez lehetseges. Ide kapcsolodik az az elmelet is - amit en a legvaloszinubbnek tartok, miszerint a tudtatunk csak az agyunk kemiai reakcioinak mellekhatasa. Azaz mi nem "letezunk". Nem letezik a " szellemunk/lelkunk".

Mint ahogy azt emlitettem, ezt tartom a legvaloszinubbnek. Es ha mar en magam - a lelkem nem egy letezo dolog, akkor szamos leirt vallast ezzel elutasithatok.

Termeszetesen beszelhetek/gondolhatok hulyeseget is ezzel, de szerintem kielegito valaszt adtam a kerdesre (mar amennyiben barki is megerti mit akarok mondani).

Nem all szandekomban vitazni, raderoltetni a hitemet! Te se tedd ezt!

2017. jan. 5. 21:23
 152/157 anonim ***** válasza:

Utolsó, csak azt nem értem, miért nem tartod magad ateistának.

PONT EZ az ateizmus (vagyis az isten nélküliség), amit te vallasz.

2017. jan. 5. 21:42
 153/157 anonim válasza:
100%

Szerintem azért nem létezik:1.Mert ugyebár nincs rá bizonyíték

2.Mert akkor miért éheznek ÁRTATLAN emberek ( erre biztos jön az a válasz hogy mert ezzel bünteti a rossz tetteinket de akkor miért nem büntet mindenkit egyaránt?! jót rosszat)

3.Mert az emberek egyértelműen csak azért hisznek Istenben mert kell nekik egy vigasztalás, egy utolsó esély, megnyugtatja őketa tudat hogy nincsenek egyedül és fordulhatnak valakihez

2017. jan. 6. 23:07
 154/157 anonim ***** válasza:
100%

Univerzális érv:

Bármilyen "isten" szükségképpen egy elképesztően bonyolult entitás: intelligens, tudatos, felfoghatatlan hatalommal és tudással rendelkező lény.

Hangsúly az "elképesztően bonyolult" tényezőn.

Hívők ugye nagyon szeretnek jönni azzal, hogy hát az élet az egy mennyire elképesztően bonyolult dolog, az intelligencia és az öntudatosság meg még inkább, és kizárt dolog, hogy ez bármikor, bárhogyan létrejöhetne csak úgy magától.

Érdekes módon isten kapcsán már semmiféle problémájuk nincs ezzel. Csont nélkül elfogadhatónak és hihetőnek tartják, hogy egy kvázi végtelen, mindent átfogó, felfoghatatlanul hatalmas és mindentudó szuperintelligencia gond nélkül létrejöhetett magától (vagy létezhetett öröktől fogva, ahogy tetszik), de hogy egy piszlicsáré kis bolygócskán is létrejöhessen egy még piszlicsárébb kis életformácska, mindenféle szuperhatalom meg mindentudás nélkül, az már teljességgel elképzelhetetlen számukra. Érdekes hozzáállás, mit ne mondjak.

Szóval pusztán objektíve belegondolva a dologba én azt látom, hogy ahhoz, hogy a világ ill. az élet létrejöhessen magától, nem kell túl sok minden. Pár részecske, energia, megfelelő kölcsönhatások, és már be is indulnak a mindenféle folyamatok. Először minden csak nagyon-nagyon egyszerű és évmilliárdok alatt, fokozatosan kezdenek csak a bonyolódni, ha a megfelelő körülmények fennállnak.

Ezzel szemben ahhoz, hogy egy "isten" létezhessen minden előzmény nélkül... nos, számomra épphogy EZ jelenti a "roncstelepi hulladékból tornádó által véletlenszerűen összerakott Boeing" esetét - ez az, ami teljességgel hihetetlen.

2017. jan. 12. 11:43
 155/157 istván013 válasza:
100%
Egyszerű! Isten azért nem létezik, mert az univerzum létezéséhez nincs rá szükség. Nincs rá bizonyíték, és egyszerűen felesleges, abszurd elképzelés. Ha érdekel, bővebben is kifejtem.
2017. ápr. 25. 15:10
 156/157 anonim válasza:
100%
Egyszerű, az ember az isten, ha én elrabolok valakit, akkor döntök afelől, hogy él-e vagy hal, kínozhatom, verhetem, bármit, amit el tudsz képzelni, ahol én vagyok az isten, s azt tehetek amit akarok, a világon is azt tehetem amit akarok, csak vannak szabályok amit átlagos emberek állítottak fel, akik semmiben sem különböznek tőlem vagy bárkitől, ők a miniszterek. Ha akarnám őket is megölném, hiszen van hozzá erőm, van erő, amivel elveheted mások életét, így istenné válsz.
2017. máj. 25. 15:31
 157/157 kakadu19 válasza:
100%
Aki hisz bármilyen vallásban, az ennyi erővel bármelyik fantasy filmre mondhatná hogy igaz történet. Sajnos az emberek nem tudják elfogadni azt a tényt, hogy azért létezhetünk, mert a Nap-Föld távolság pont megfelelő ahhoz, hogy élet alakulhasson ki. És ha valaki azt mondaná hogy nem lehet ez ekkora véletlen annak azt mondom, hogy még nagyon sok ilyen hasonló bolygó van, csak nagyon messze innen. Több 100 év múlva majd az is kitalálják vallásnak hogy a Star Wars nem is fantasy film hanem egy megtörtént esemény ahol vannak tényleg a jedik meg sithek. Azt hiszem valahol már van is ilyesféle vallás. Jöhetnek az okos dumák várom:)
2017. nov. 6. 12:50
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!