Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
 101/157 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyszerűen olvasd el ezt: [link]
2010. jan. 13. 20:52
 102/157 anonim ***** válasza:
100%
Nem derült ki, hogy te neked mi a meglátásod !
2010. jan. 13. 20:53
 103/157 A kérdező kommentje:

Azért, mert az én vallásomnak ehhez semmi köze.

Az ajánlott könyv pedig megintcsak a kereszténységgel szemben határozza meg az ateizmust és nem ad választ arra, hogy az ateisták a kereszténységgel szembeni ellenérzéseiket miért nem egy másik vallásban élik ki, ami jobban megfelel az elvárásaiknak.

2010. jan. 13. 20:57
 104/157 anonim ***** válasza:
100%
Mert ahol sok a birka, ott sok a farkas mis :)
2010. jan. 13. 21:00
 105/157 anonim ***** válasza:
83%
is
2010. jan. 13. 21:01
 106/157 A kérdező kommentje:

Ez nem indok.

Nem érv

2010. jan. 13. 21:02
 107/157 anonim ***** válasza:
86%

" A kérdező kommentje:

"Nincs isten, mert a létezésére nincs tudományos bizonyíték."

Ez végülis egy jó érv, bár szerintem félreérted az egész lényegét. De mindegy."

Miért, mi a lényeg?

Valaminek a létét vagy be tudom bizonyítani vagy nem.

Ha nem tudom bizonyítani akkor nem létezik.

Mondok egy példát:

Te hiszel benne, hogy kapsz ösztöndíjat.

De nem tudjuk, h valóban kapsz-e, és úgy néz ki nem is bizonyosodunk meg róla egyhamar, sőt az sem biztos, hogy te egyetemre jársz, sőt, lehet, h egyetem sincs.

Szted kapsz ebédet erre a fedezetre egy étteremben?

nem kapsz. Azért nem, mert nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani a hited tárgyát. Számodra létezik az ösztöndíj, de mire mész vele, ha senki számára nem valóságos?

Így van ez az istennel is. Te hiszel benne. Attól, h te hiszel benne még nem valódi dolog, csupán számodra.

Mások számára majd akkor lesz hihető, ha bebizonyítod nekik a létezését.

Azért, mert sokan hisznek valamiben, attól még az nem kell, h igaz legyen. A hívők száma nem legitimál egy vallást.

2010. jan. 13. 21:02
 108/157 anonim ***** válasza:
100%
én abban hiszek ami van...az büntessen meg aki látja bizonyítani tudja és én meg tudom magm védeni.Szabályszerűen....Törvénytisztelő ember vagyok és reálisan gondolkozó...és nekem nem fér bele hogy azért éljek így vagy úgy mert életem végén megbüntetnek.Adott helyzetben én látom mit kell döntenem és nem egy olyan "lény"akinek a létezését csak pár papírfecni támasztja alá...
2010. jan. 13. 21:04
 109/157 anonim ***** válasza:
88%
Ajánlom hogy tudjál, ne higgyél, mert csak akkor tudsz hinni ha tudsz, Ezt én ma megtanultam, és tartom magam hozza.
2010. jan. 13. 21:04
 110/157 anonim ***** válasza:
100%

"az ateisták a kereszténységgel szembeni ellenérzéseiket miért nem egy másik vallásban élik ki, ami jobban megfelel az elvárásaiknak."

Az ateisták többnyire a tudományos_módszerben hisznek.

2010. jan. 13. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!