Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?
isten és nem Isten.
Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.
Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.
Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?
Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!
(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)
Azért, mert az én vallásomnak ehhez semmi köze.
Az ajánlott könyv pedig megintcsak a kereszténységgel szemben határozza meg az ateizmust és nem ad választ arra, hogy az ateisták a kereszténységgel szembeni ellenérzéseiket miért nem egy másik vallásban élik ki, ami jobban megfelel az elvárásaiknak.
Ez nem indok.
Nem érv
" A kérdező kommentje:
"Nincs isten, mert a létezésére nincs tudományos bizonyíték."
Ez végülis egy jó érv, bár szerintem félreérted az egész lényegét. De mindegy."
Miért, mi a lényeg?
Valaminek a létét vagy be tudom bizonyítani vagy nem.
Ha nem tudom bizonyítani akkor nem létezik.
Mondok egy példát:
Te hiszel benne, hogy kapsz ösztöndíjat.
De nem tudjuk, h valóban kapsz-e, és úgy néz ki nem is bizonyosodunk meg róla egyhamar, sőt az sem biztos, hogy te egyetemre jársz, sőt, lehet, h egyetem sincs.
Szted kapsz ebédet erre a fedezetre egy étteremben?
nem kapsz. Azért nem, mert nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani a hited tárgyát. Számodra létezik az ösztöndíj, de mire mész vele, ha senki számára nem valóságos?
Így van ez az istennel is. Te hiszel benne. Attól, h te hiszel benne még nem valódi dolog, csupán számodra.
Mások számára majd akkor lesz hihető, ha bebizonyítod nekik a létezését.
Azért, mert sokan hisznek valamiben, attól még az nem kell, h igaz legyen. A hívők száma nem legitimál egy vallást.
"az ateisták a kereszténységgel szembeni ellenérzéseiket miért nem egy másik vallásban élik ki, ami jobban megfelel az elvárásaiknak."
Az ateisták többnyire a tudományos_módszerben hisznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!