Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?
isten és nem Isten.
Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.
Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.
Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?
Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!
(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)
"Itt az a kérdés, hogy ti milyen érvek alapján tagadjátok bármilyen isten létét"
Definiáld a bármilyen isten fogalmát. Ha ezt megteszed akkor mi megpróbáljuk bebizonyítani, hogy nincs ilyen isten. Mi ezt nem tudjuk megtenni, mivel szerintünk semmilyen felsőbbrendű lényben nincs. A semmit nem tudom tagadni, pláne nem elutasítani.
Te tényleg ennyire hülye vagy?
Az a kérdés, hogy miért hiszitek, hogy nincs egyetlen isten sem.
Mivel ateistának nevezed magad, ezért tagadod bármilyen isten létét. A szó jelentése ugyanis istentelen, isten nélküli, istent tagadó.
"Az a kérdés, hogy miért hiszitek, hogy nincs egyetlen isten sem. "
Én nem hiszem, hanem TUDOM, h nincs isten.
Sohasem láttam, és tudományos bizonyítékot sem ismerek a létezésére. Tehát számomra nincs isten.
Ha valaki tud mutatni tudományos_bizonyítékot_isten_létezésére, meg fogom vizsgálni azt.
Rengeteg egyéb dolog is van, amire nincs tudományos bizonyíték, mégis elfogadjuk, hogy létezik, vagy legalábbis szükségszerűnek tartjuk a létét.
Ez nem indok.
Attól hogy nem láttál valamit még nem biztos hogy nem létezik.
Nem jártál még soha Japánban? Akkor Japán sem létezik?
"Te tényleg ennyire hülye vagy?"
Ez téged minősít.
Ha a szavak jelentésére vagy kíváncsi, akkor keresgélj az értelmező szótárban!
Én egy olyan ateista vagyok, aki soha nem halott semmilyen istenről sem, mert eddig egy lakatlan szigeten éltem. Az rendben, hogy a szó jelentése szerint én nem hiszek istenben és el is utasítom, de mi az az isten. Definiáld!
"Rengeteg egyéb dolog is van, amire nincs tudományos bizonyíték, mégis elfogadjuk, hogy létezik,"
Csak egyet mondj, amit a tudomány létezőnek tekint, és nincs tudományos bizonyíték a létezésére!
"de mi az az isten. Definiáld!"
Vegyél a kezedbe egy értelmező szótárt és csapd fel az i-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!