Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek miért...

Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?

Figyelt kérdés

isten és nem Isten.

Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.

Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.

Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?

Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!

(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)

2010. jan. 13. 13:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/157 anonim ***** válasza:
100%

"Itt az a kérdés, hogy ti milyen érvek alapján tagadjátok bármilyen isten létét"

Definiáld a bármilyen isten fogalmát. Ha ezt megteszed akkor mi megpróbáljuk bebizonyítani, hogy nincs ilyen isten. Mi ezt nem tudjuk megtenni, mivel szerintünk semmilyen felsőbbrendű lényben nincs. A semmit nem tudom tagadni, pláne nem elutasítani.

2010. jan. 13. 18:17
 62/157 A kérdező kommentje:

Te tényleg ennyire hülye vagy?

Az a kérdés, hogy miért hiszitek, hogy nincs egyetlen isten sem.

Mivel ateistának nevezed magad, ezért tagadod bármilyen isten létét. A szó jelentése ugyanis istentelen, isten nélküli, istent tagadó.

2010. jan. 13. 18:24
 63/157 anonim ***** válasza:
83%
pontosan azért nem hiszem, mert vak vezet világtalant.
2010. jan. 13. 18:30
 64/157 A kérdező kommentje:
Mi bajod van?
2010. jan. 13. 18:32
 65/157 anonim ***** válasza:
100%

"Az a kérdés, hogy miért hiszitek, hogy nincs egyetlen isten sem. "

Én nem hiszem, hanem TUDOM, h nincs isten.

Sohasem láttam, és tudományos bizonyítékot sem ismerek a létezésére. Tehát számomra nincs isten.

Ha valaki tud mutatni tudományos_bizonyítékot_isten_létezésére, meg fogom vizsgálni azt.

2010. jan. 13. 18:32
 66/157 A kérdező kommentje:

Rengeteg egyéb dolog is van, amire nincs tudományos bizonyíték, mégis elfogadjuk, hogy létezik, vagy legalábbis szükségszerűnek tartjuk a létét.

Ez nem indok.

Attól hogy nem láttál valamit még nem biztos hogy nem létezik.

Nem jártál még soha Japánban? Akkor Japán sem létezik?

2010. jan. 13. 18:36
 67/157 anonim ***** válasza:
83%

"Te tényleg ennyire hülye vagy?"

Ez téged minősít.

Ha a szavak jelentésére vagy kíváncsi, akkor keresgélj az értelmező szótárban!

Én egy olyan ateista vagyok, aki soha nem halott semmilyen istenről sem, mert eddig egy lakatlan szigeten éltem. Az rendben, hogy a szó jelentése szerint én nem hiszek istenben és el is utasítom, de mi az az isten. Definiáld!

2010. jan. 13. 18:37
 68/157 anonim ***** válasza:
100%
valóban, a foton léte indirekt bizonyítás. de Isten létezésére még ennyi sincs. vagy igen? akkor kérlek mondj egyet.
2010. jan. 13. 18:38
 69/157 anonim ***** válasza:
100%

"Rengeteg egyéb dolog is van, amire nincs tudományos bizonyíték, mégis elfogadjuk, hogy létezik,"

Csak egyet mondj, amit a tudomány létezőnek tekint, és nincs tudományos bizonyíték a létezésére!

2010. jan. 13. 18:40
 70/157 A kérdező kommentje:

"de mi az az isten. Definiáld!"

Vegyél a kezedbe egy értelmező szótárt és csapd fel az i-nél.

2010. jan. 13. 18:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!