Hogyan kell megkeresztelkedni?
Nem is ír olyat, hogy csak az Írást ismerné.
Ha tisztában vagy az "elégséges" szó jelentésével, akkor máris bizonyítottad, hogy ez is az Írás kizárólagossága ellen szól!
A Biblia és a Hagyomány nem mondanak ellent egymásnak, éppen ezért lehetnek a keresztény hit alapjai.
Te sem bizonyítottad még a sola scriptura elvét, akkor miért is követelsz mástól válaszokat a saját kérdésedre?
"Ha tisztában vagy az "elégséges" szó jelentésével, akkor máris bizonyítottad, hogy ez is az Írás kizárólagossága ellen szól!"----A szó jelentése az értelmező szótár szerint: "A szükségletet teljesen fedező." Más szóval elegendő, ami más dolgokat szükségtelenné tesz.
A purgatórium tanítása véletlenűl nem a hagyományban van(csak ott lehet mivela Bibliában nincs), és ez éppenséggel ellent mond a Biblia tanításával. Csak két példa így hirtelen:Máté 25:41,46 ; 2Thesszalonika 1:9
A gond az, hogy az igehely, amire hivatkozol, nem az "elégséges" szót használja!
A purgatórium pedig bibliai tanítás, tehát itt szóba se kerülhet a Hagyomány.
"A purgatórium pedig bibliai tanítás, tehát itt szóba se kerülhet a Hagyomány."
És ezt alá tudnád támasztani igeversekkel?
"Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."---> Ha tökéletesen felkészít, akkor van szükség még másra?
mert "hasznos arra, hogy tökéletesen felkészített legyen"
ez sehol nem jelenti azt, hogy elégséges is
Ha valaki/valami tökéletes, akkor szorul ég további tökéletesítésre?
Miért van az, hogy még egyetlen igeverset sem sorakoztattál az érveid mellé? Talán fogalmad sincs, hogy mit hol találsz a Bibliában? Olvastad már egyáltalán?
Én most itt arra voltam kíváncsi alá tudod e támasztani igeversekkel azon állításodat, miszerint a purgatórium bibliai tanítás?
(Amúgy jány éves is vagy? a stílusod alapján 8-15)
a tökéletes a felkészítettségre vonatkozik
a hasznos az se nem tökéletes, se nem teljes
pont annyi igeverset írok, ahányat te
szerintem a te görcsölésed gyerekes, engem se érdekel a korod
1 Kor 11,2
Dicsérlek titeket, hogy mindenben megemlékeztek rólam, és megtartjátok a hagyományokat, úgy, ahogy átadtam nektek.
2Tessz 2,15
… ragaszkodjatok a hagyományokhoz, amelyeket tőlünk élőszóban vagy levélben kaptatok.
15:44
Ezen versek egyikében sem említi Pál azt, hogy az itt említett hagyományt egyen értékűnek tekinti Isten igéjével. Valamint miből gondolod, hogy itt a katolikus egyház hagyományairól beszél?
Pál nem azt írja, hogy a helyes írás Istentől ihletett, és nem azt, hogy a teljes írás és a hagyomány is Istentől ihletett.
15:33
Szóval eltaláltam ;) Egyébként a Biblia olvasási szokásaidra tett kérdésemre sem válaszoltál, talán mert nincsennek is ilyen szokásaid? Nyugi katolikus körökben ez nem gáz.
Egyébként ha visszanézel látni fogod, hogy egyetlen igeverset sem hoztál fel eddig, én azért ennél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!