Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kell megkeresztelkedni?

Hogyan kell megkeresztelkedni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 09:42
 31/91 anonim ***** válasza:

jól esik össze-vissza hazudoznod?

(az utolsóhoz)

2009. dec. 31. 13:05
 32/91 anonim ***** válasza:

ahelyett, hogy a kérdéekre válaszolnál

de nem, mert akkor rólad derülne ki, hogy fogalmad sincs a Szentírásról, nem a Katolikus Egyháznak

2009. dec. 31. 13:07
 33/91 anonim ***** válasza:

13:03-ból olyan jó látni, hogy 500 év alatt ide volt képes a protestantizmus eljutni: néhány antikatolikus toposz görcsös ismételgetéséig.

Most nem fogok neked itt egyenként szórakozni, nézz be ide:

[link]

2009. dec. 31. 13:36
 34/91 anonim ***** válasza:

"olyan jó látni, hogy 500 év alatt ide volt képes a protestantizmus eljutni: néhány antikatolikus toposz görcsös ismételgetéséig."

He egyszer még mindíg nem tudotak ezekkel elszámolni, de majd Isten előtt muszáj lesz számot adniuk mindezekről.

És sajnos ezek a dolgok, amiket a katolikus egyház elkövetett, nagyon sok embert tart távol istentől, mert ha meghalják az Úr nevét, akkor ezek jutnak eszükbe és nyilván ilyesmitől, normális ember próbálja magát annyira távoltartani amennyire csak lehet. A katolikus egyház saknos nem csak magát, hanem az egész kereszténységet lejáratta.

13:05 " jól esik össze-vissza hazudoznod?"

Konkrétan miregondolsz? Valószínűleg te is katolikus lehetsz, így számodra is minden, ami eltér attól, amit a katolikus egyház mond az hazugság.

2009. dec. 31. 14:53
 35/91 anonim ***** válasza:

Nézdd, engem az nem érdekel túlzottan, hogy a primitív bunkók, hála az egyházellenes történelemoktatásna és az elemi logika nem ismeréséne, kb. úgy működik a képlet, hogy mutatnak egy egyházi botrányt az rtl klubon meg hallott valamit az invizícióról, akkor háh' máris le van járatva az Egyház.

Holott a lószart.

Hol mondta Jézus, hogy az Egyházában nem lesznek bűnösök? Hol mondta, hogy ha vannak bűnösö benne új Egyházat kell alapítani?

Hazugságnak azt neveztem, hogy felsorolsz itt nekem pár toposzt, amit akár az szdsz.hu-n is elolvashatnád, az pedig ugye derogál, hogy kicsit utánaolvass a dolgoknak.

2009. dec. 31. 15:14
 36/91 anonim ***** válasza:

"Holott a lószart."---No csak kezd előbújni az igazi éned.

"... hála az egyházellenes történelemoktatásna..."--- még jó hogy katolikus történelem tanárunk volt.

" Hol mondta Jézus, hogy az Egyházában nem lesznek bűnösök? Hol mondta, hogy ha vannak bűnösö benne új Egyházat kell alapítani?"--- Ilyet én nem mondtam, csakhogy a katolikus egyház tévesen az egyházat saját magára értelmezi, holott va végzel egy kis biblia tanúlmányozást, akkor láthatod, hogy az egyház, ahogy az már korábban elhangzott Krisztus teste, amit a Jézus Krisztusban újjászületett hívők alkotnak, felekezetektől föggetlenűl. Kritikáim nem az Egyháznak szólnak, hanem annak a szervezetnek, ami katolikus egyháznak nevezi magát.

2009. dec. 31. 16:17
 37/91 anonim ***** válasza:

""Holott a lószart."---No csak kezd előbújni az igazi éned."

Éljen a személyeskedés!

Aztán meg jön az Egyháznak az elvont tételezése, nos...

Mindezekre nekem nem tisztem egyenként válaszolni, már csak azért sem mert ez nem egy vitafórum. A linken mindent megtalálsz. Már csak azért is érdemes lenne elolvasnod, hogy megtudd, hogy tulajdonképpen mit is kritizálsz.

Mert az oké, hogy kritizálni akarok a katolikus egyházat, de így nem fognak komolyan venni a katolikusok, mert így csak népi toposzok ugatásának tűni a dolog. Mert létezi színvonalas katolikus kritika, de ez nem az.

2009. dec. 31. 17:13
 38/91 anonim ***** válasza:

"a templomban saját nyelvükön olvasták fel az iratokat, ezzel szenben a katolikus egyház nagyon sokáig csak latinúl tette ezt."

Nos, ez egész egyszerűen nem igaz. A régi rítusban felolvasták ugyan "latinÚl" is a bibliaszövegeket, de utána a pap megtette anyanyelven is.

Egyébként az, hogy az Egyház a Biblia ellensége lett volna az közönséges koholmány, maximum az eretnekek (ne sajnáltasd őket, ők nem szegény csak jót akaró aranyoskák voltak, sokuk közül veszélyes, destruktív bűnöző volt, életellenes tanokat vallva, lásd bogumilok stb.) fordításait tiltotta.

2009. dec. 31. 17:16
 39/91 anonim ***** válasza:

"Éljen a személyeskedés!"

Mintha ezt nem te kezdted volna, a "primitív bunkók" kifelyezéssel, amin egyébként nem lepődök meg, utcai evangelizáció során elég sokszor halottam már olyan módon káromkodni, magukat hívő katolikusnak mondó embereket, hogy minden normális ember szégyelné magát utána, ha olyat mondana. Mondanom sem kell, hogy Isten nevét sem éppen túl hízelgő kontextusban használva tették ezt.

2009. dec. 31. 21:51
 40/91 anonim ***** válasza:

14:53-nak

nos itt hazudsz, vagy félelmetesen tájékozatlan vagy:

"de a kérdéseidből nygyon az látszik, hogy te a Bibliát csak egy sokadrangú írománynak tekinted, aminek semmi tekintély nincs, és amit egyáltalán nem tekintesz ihletettnek.

Aze evangélium terjedésével kapcsolatos kérdésedből az látszik, hogy az Apcsel nagyvalószínűséggel még nem olvastad.

Valószínűleg az inkvizíció, búcsú cédulák, purgatórium, csalekedetek szükségessége az üdvösségehz, szentek bálványozása, papi nőtlenség, csecsemőkeresztség, stb. is a hagyomány tanításai, amiknek bibliai alpjuk nincs, dehát a katolikus egyháznak nem is kell, hogy valaminak bibliai alapjukk legyn."

idézet tőled

2009. dec. 31. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!