Hogyan kell megkeresztelkedni?
Az előbbi egyszerű kérdésemre sem válaszoltál, de te viszont követeled a válaszokat azonnal. Nem kívánok most itt külön Biblia tanúlmányt írni ebben a témában mert ezt már mások megtették. Ne várd azt, hogy olyan igeverset találsz ami kerek perec szóról-szóra fogja mondani hogy csak a Biblia, olyan ez mint a Szentháromság, azt a szót sem fogod így megtalálni a Bibliában.
Hogy a ti módszeretekkel éljek itt van egy link:
De ha már itt tartunk várom továbbra is azon Biblia verseket, amik megalapoznák a katolikus hagyomány Isteni tekintélyét.
Én is várom a verseket, amelyek alátámasztanák a sola scripturát
és csak várom és várom és várom...
22:05
Összefoglalnád, vagy legalább kiemlenéd melyik bejegyzésre gondoltál, mert nem szándékozom heteket tölteni ezel a dologgal.
pl Fictional Dialogue on Sola Scriptura ("Bible Alone")--ennek már a címe is hitelesnek hangzik.
23:28
a nagy várakozás közepette, hogy ne unatkozz remélem már elkezdted összeszedni az ezt megcáfoló igeverseket. meg persze biztosan elolvastsd már a fentebb belinkelt tanulmányt is.
Ugyanakkor pl még a "Purgatórium vs. Máté 25:41,46 ; 2Thesszalonika 1:9" felvetésemre sem érkezett válasz.
Valamint a cselekedek szükségét az üdvösséghez sem védtétek még meg Biblia versekkel, amit pedig max a hagyományra alapozhattok, mert ez éppen az ellentéte annak amit a Biblia tanít (Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.) És itt igeverseket kérek, nem különböző katolikus oldalakra mutató linkeket, vagy ezek tartalmának a bemásolását.
Szerintem mielőtt belemennénk abba, hogy mi a cselekedetek szerepéről a megigazulásban, érdemes lenne elolvasni, hogy mi is hiszünk mi erről pontosan, mert az úgy nem járja, hogy azt se tudod, hogy mit cáfolsz.
Nos, szerintem kezdetnek olvasd el ezt:
Evangélikus – római katolikus Közös Nyilatkozat a megigazulásról
Jól összeveti a két nézet azonosságait és különbözőségeit.
"És itt igeverseket kérek, nem különböző katolikus oldalakra mutató linkeket, vagy ezek tartalmának a bemásolását."
Elárulnád ennek a mondatnak melyik részét nem érted?
(egyébként a linkre kattintva ismét a vírus védelem jelentkezett, hogy az oldal vírussal fertőzött)
egy nem létező dolgot (sola scriptura) elég nehéz cáfolni
talán neked illene bizonyítanod a helyességét, ha tudnád
már csak azért is, mert először én kértelek, hogy bizonyíts, erre te ehelyett azzal jössz, hogy én bizonyítsak
"elegáns" megoldás...
"egy nem létező dolgot (sola scriptura) elég nehéz cáfolni"---ennél már csak egy létező dolgot nehezebb cáfolni.
Egyébként miért nem ír a Biblia arról, hogy elimerne mást is mint Isteni kijelentést? És miért írja az saját magáról, hogy elégséges arra, hogy Isten emberét felkészítse mindenre amire kell.
Valamint, ha Biblia tanításainak ellentmond a katolikus hagyomány tanításának, akkor hogyan lehetne hiteles.
De arra még mindíg nem válaszoltál, hogy elolvastad e, az általam beszúrt linket, pedig egy igent vagy egy nemet igazán könnyű leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!