Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mit jelent a...

Szerintetek mit jelent a megkeresztelkedés, és fontos-e megkeresztelkedni?

Figyelt kérdés
ha igen, mikor és hogyan?
2009. nov. 30. 11:21
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
68%
szerintem a megkeresztelkedés az egy elhivatottságot jelent a vallás felé, a megkeresztelés során jelképesen "megjelölik" a megkeresztelt embert, aki onnantól kezdve élete végéig viseli ezt a jelet ami egy ígéretet hordoz magában a vallás követéséről...nos ezért útálom,hogy én meg vagyok keresztelve, mert megígértettek velem valamit, amit felnőtt fejjel nem akarok betartani, és ez nagyon csúnya dolog...ezért úgy gondolom, legalább 18 évesnek kellene lennie egy embernek, amikor megkeresztelik és magának kellene eldöntenie ezt, nem a szüleinek...én így fogok tenni a saját gyermekemmel...hogyha felnő és mégis úgy dönt, szeretne megkeresztelkedni, akkor nem fogok rá rossz szemmel nézni és tiszteletben fogom tartani a döntését
2009. nov. 30. 11:34
 2/34 anonim ***** válasza:
75%

a felnőttkeresztség szerint a keresztség csupán az ember döntése Isten mellett, illetve ennek kifejezése

valójában a keresztség Isten ingyenes ajándéka, meghívása az embernek, mellyel eltörli az eredendő bűnt. ezért kell minél előbb megkeresztelni az újszülötteket

2009. nov. 30. 11:37
 3/34 A kérdező kommentje:
képzeld el, azt olvastam, hogy Jézus azért 30 éves korában keresztelkedett meg, mert akkoriban ott ettől a kortól számitott nagykorúnak. én is erre gondoltam a kérdésemmel, hogy helyes e megkeresztelni egy csecsemőt. lehet így kellet volna kiírni a kérdést. aztis hallottam, hogy mindenki kijelentkezhet a vallásából, mert a keresztelkedések nyílván vannak tartva. írnod kell egy levelet a felekezeted egyik templomának, vagy személyesen bemész, xy vagyok, szeretnék kijelentkezni ebből a vallásból. még csak indokolnod sem kell, hogy miért, de megteheted. ha zavar, cselekedj így. köszi a választ.
2009. nov. 30. 11:41
 4/34 A kérdező kommentje:
kedves 11.37 akkor Jézus váltságáldozata mi? szerintem amit írtál, azt Jézusnak köszönhetjük, és nem 5 dl víznek. Azt gondolom, ahogy az első válaszoló is érez, (az előző komment neki szólt) az teljesen jogos. Jézus saját akaratból keresztelkedett meg, és nem a "szülei" döntöttek helyette. az a tett, ami nem szívből jön, a biblia szerint semmit nem ér. hogyan jönne szívből egy keresztelkedés, ha nem is te akartad? (a kérdésem nem kötöszködés, nyugodtan válaszolhatsz rá.)
2009. nov. 30. 11:46
 5/34 anonim ***** válasza:

hát szerintem a keresztséggel nem lettél kevesebb, hanem több. Kár ezen bosszankodni, a szülők jót akarnak a gyermeküknek, aztán ha valaki eldönti, hogy pl. Hitler reinkarnációja akar lenni az úgyis az lesz...

egyébként az általános műveltséghez is hozzátartozik, hogy ismerd a bibliát, a hittanon pedig ugye ezt tanítják többnyire :) (már akik járnak, mert érdekes, sokan a keresztséget kérik a gyerekeiknek, de ott be van fejezve a történet)

2009. nov. 30. 12:08
 6/34 A kérdező kommentje:
úgy bizony! meg: van bibliám, több is. hol? hát a padláson! szokta forgatni a bibliát? persze, hetente. örülök neki, mi a kedvenc része ? ja, olvasni nem szoktam, csk a port törlöm le rólla a heti portörlésnél.
2009. nov. 30. 12:21
 7/34 anonim ***** válasza:

11:37-es vagyok

amit írsz az mind igaz, a keresztséggel kapcsolatban a megközelítés iránya ellentétes a gyermek- és a felnőttkeresztséget valók közt

mi, a gyermekkeresztséget tartók Isten felől közelítjük meg a kérdést, a felnőttkeresztelők az ember felől

Isten előbb szeretett minket, mint mi Őt, ezért Ő fogad el előbb minket a keresztséggel, mint hogy mi vallást tehetnénk róla.

2009. nov. 30. 12:45
 8/34 anonim ***** válasza:

Aki olvassa a bibliát, annak világos, hogy semmi értelme a gyermekkeresztségnek, mert aki HISZ és megkeresztelkedik, AZ üdvözül! János is felnőtteket keresztelt meg, akik hittek, a farizeusok, akik beálltak a sorba, elzavarta őket!!! Egy gyermek nem tud hinni! Isten szava igaz és ŐT kell követnünk, nem pedig az emberek gondolatait, kitalációit kell cselekednünk. Kinek hiszel? Istennek vagy embernek? Kinek engedelmeskedsz?

Jézus szerintem azért 30 évesen keresztelkedett, mert akkor jött el az ideje, akkor kezdődött a szolgálata, akkor szállt rá a Szent Lélek. János kitaposta Neki az utat, "aki utánam jő, nagyobb nálamnál -akinek nem vagyok méltó, hogy a saruját bekössem, én vízzel keresztelek, Ő tűzzel és Szent Lélekkel"!

2009. nov. 30. 19:28
 9/34 anonim ***** válasza:
mégis gyakorolták már a Bibliában is...
2009. dec. 1. 09:03
 10/34 anonim ***** válasza:

Acsecsemő keresztségnek nincs semmi bibliai alapja. Amit hallottam ennek a szokásnak a kialakulásárol, az annyi, hogy elég régen, nem emlékszem már a századra pontosan, de talán 5-10. század között alakult ki valami babonás félelemből.

Igazábol a keresztelés szót sem szeretem, mert ami a bibliában történik, arra inkább illik a bemerítés szó. Aminek azután kell történnie miután valaki megtért, és elfogadta Jézust mint megváltóját. A bemerítkezés valójában egy nyilvános bizonyságtétel arról, amit Jézus tett az életünkben.

Baptista gyülekezetekben(lehet, hogy máshol is) szerintem kicsit túlzott jelentőséget is tulajdonítanak ennek a dolognak, mert nekem úgy tűnik, hogy csak akkor tekintenek valakire úgy mint megtért emberre, miután be is merítkezett. Ezt a Biblia alapján én hibás nézőpontnak tartom.

Összefoglalva: maga a megkeresztelés/bemerítés nem fog senkit sem megmenteni a pokoltól. Erre csak Jézus képes. A bemerítkezés fontos, egy bizonyságtétel arról, hogy Jézus megváltotta az életét annak, aki éppen bemerítkezik. De ezt meg kell előznie egy személyes ddöntésnek, hogy elfogadod Jézust mint megváltódat, aki meghalt helyetted, és halálával kifizette a bűneid büntetését, és a harmadik anpon feltámadt.

Ja és arról a kérdésről, hogy Jézus miért 30 évesen merítkezett be, csak annyi jutott eszembe, hogy azt azért nem árt figyelembe venni, hogy akkoriban a keresztelés/bemerítés nem volt eggyáltalán egy bevett gyakorlat. Nem tudom János mennyi ideje gyakorolta már ezt a szolgálatot Jézus megkeresztelése/bemerítése előtt, de nem tartom kizártnak, hogy nem túl régen, vagy ha már csinálta is egy ideje, nem vagyok benne biztos, hogy Jézusnak volt e korábban alkalma a bemerítkezésre. Mert keresztényekről ekkor még ugye nem beszélhetünk(kersztényekről a szentlélek eljövetele utántól beszélhetünk Apcsel 2), tehát a keresztelés/bemerítés nem volt még ekkor szokás.

2009. dec. 2. 01:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!