Mennyibe kerül a megkeresztelkedés egy felnőtt embernek?
Elméletileg ingyenesnek kellene lennie, gyakorlatilag nem tudom.
Ez a 21. század. Itt már a vallásért is fizetni kell...?
Előző:
Miért csodálkozol ezen, a vallás a hiszékeny emberek ámítása révén mindig is nagy biznisz volt, ld. pl. a bűnbocsátó cédulákat.
természetesen ingyen van
hiába kampányolnak az egyházgyalázók
Ez a kérdés rossz kategóriában van
Jelentve
ma 19:00:
Ingyen van, elvileg, de a gyakorlatban ha nem haver a pap, akkor fizetni kell érte, mert különben nem hajlandó megcsinálni. Tudod ha annyira vallásos vagy nem kellene hazudni, akinek volt már bármely hasonló dolga az Egyháznál, az tudja, hogy vinni kell pénzt, akár csak a kórházban.
A Katolikus Egyházban a keresztelés ingyenes.
A keresztség szentsége eltörli a bűnöket, Isten gyermekévé és az Egyház tagjává tesz. A keresztségben nevet és védőszentet kap a megkeresztelt. Más szentségek csak a keresztség után vehetők fel.
A felnőtt jelentkezőket a plébániák szokása szerint személyesen és gondosan fel kell készíteni. Bár a felkészülés a keresztény életbe való fokozatos bekapcsolódást is megkívánja, ez nem jelenti sok éves gyakorlati idő előírását. Nem bocsátható keresztelésre az a felnőtt, aki érvénytelen, és egyházilag nem is rendezhető házasságban él.
Felnőttek keresztelése esetén egyazon szertartás keretében kötelező a bérmálás és az Eukarisztia szentségének kiszolgáltatása is.
Kedves Egyházgyalázók!
Nem tudom , miből gondoljátok, hogy fizetni kell, nem ismeritek a Katolikus Hitet....
nem értem ,hogy mért kell olyat állítani amit nem is tudsz.
Keresztség:
Az az első és legfontosabb szentség, ami eltörli a bűnöket (addig elkövetettet) és az Anyaszentegyház tagjává tesz, nélküle nem üdvözölhet senki.
Felvevője:
-akinek van Hite
Kiszolgáltatója:
-Pap
-Végszükség esetén bárki
Keresztelés menete:
- 3x kereszt alakban szentelvízzel
leöntés
szavak:
N. én megkeresztellek az Atya Fiú Szentlélek nevében...
Normális (templomi) esetben szokás fehér inget , és szenteltgyertyát adni, ez a tisztaságot, és Jézust jelképezi.
Ferii
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!