Isten az embernek a képi gondolatait is látja, vagy csak a megformált gondolatokat hallja, illetve érzékeli?
Szia!
A Szentírás szerint Isten a "szíveket vizsgálja", vagyis az indítékokat is ismeri. A Biblia arról beszél, hogy a "szívből származnak" a gondolatok. Ha részletesebben érdekel a téma két jó könyvet ajánlok figyelmedbe. Az első címe: A boldogság törvénye, egy teológiai tankönyv a bibliai etikával foglalkozik, a másik pedig: Az agy csodálatos öngyógyító képessége, mely legújabb orvosi kutatásokkal foglalkozik a témában.
Üdv. Péter
Az "Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk" nem csak a megtért keresztényekre vonatkozik? Mert szerintem igen.
Más látni azt, amit valaki lát, és más a képi gondolatait látni valakinek.
Az Isten Országa bennetek van -mondta Jézus.Isten is bennünk van és lát a te lelkeddel mert belőle származik.Ajándékul szolgál és vissza kerülhet Istenhez akitől való.
Mert a te szívedben él a szeretet és nem a szemedből,füledből hanem a lélekből érzed azt,és jönnek a jó vagy a gonosz gondolatok.Isten ezért tudja mindazonáltal gondolataidat .
Félsz hogy isten belelát a fejedbe?? xDD Gondolom piszkos kis gondolataid vannak ;) xD
Ez aranyos, de istent ne úgy képzeld el mint egy személyt. Ő nem ítélkezik feletted akármire gondolsz is. Isten egyenlő a mindenséggel. Egy teremtő és fenntartó energia. Olyan ember pedig nem létezik aki belelát a fejedbe. Olyan viszont igen aki a szándékaidat érzékeli.
Ha érdekel Isten, van egy nagyon jó könyv evvel kapcsolatban: Nehéz olvasni és feldolgozni de nagy igazság van benne. Címe: Tripla T tanításai
Szia!
Tudom, hogy már nem most raktad ki a kérdést, de ha még érdekel a téma, itt az én válaszom:
Isten nem csak a megformált gondolataidat látja, hanem a képi gondolataidat is, hiszen Ő mindenható. Ő mindenről tud. De ne ijedj meg, nem fog "visszaélni" vele. :) Fontos, hogy mindig tudd, Isten egy szerető Isten, nem kell félned azért Tőle, mert minden titkodat tudja. Sőt, ezért még hálás is lehetsz, mert így lehet egy olyan barátod, aki mindent tud rólad, mégis szeret. :) Nekem van egy jó kapcsolatom Vele, ha esetleg úgy érzed, vágysz erre, nyugodtan írj privátban. :)
Félsz hogy isten belelát a fejedbe?? xDD Gondolom piszkos kis gondolataid vannak ;) xD
"Ez aranyos, de istent ne úgy képzeld el mint egy személyt. Ő nem ítélkezik feletted akármire gondolsz is."
De azt mondják elvileg gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással lehet vétkezni. De! Annyi a különbség, hogy a gondolat az még nem a világvége, az még nem halálos bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!