Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?
Nem akarok semmilyen egyház vagy gyülekezet tagja lenni, mert nem találtam olyan egyházat amelyik Krisztusnak él és nem a saját egyházának, saját dogmáinak, saját programjainak és elvárásainak él!
Mindegyik gyülekezet azt mondja, hogy én vagyok az igazi,a "szent" gyülekezet, de (tisztelet a kivételnek) a legtöbb a saját gyülekezetének szolgál!
Kedves Kérdező!
Megértem az aggályaidat. Először a kommentedre reagálnék. Az elhivatott papokat, lelkészeket Isten hívta el a szolgálatra. Ha valaki "felkeni" őket, akkor azt Isten nevében teszi, bár egyházi személy ő (a pap/lelkész felettese). Például az ószövetségben ugye Isten kijelölte, hogy ki legyen a király (ez most viccesen hangzott, sajnos ezt váltogatni kellett, és a próféta kente fel őket. Ez nem jelenti, hogy a királyt nem Isten hívta el a szolgálatra, sem azt, hogy nem Ő kent fel, csupán, hogy közvetve.
Másik példa: Pál apostolnak is voltak munkatársai, és döntött tisztségek felől. Nincs ezzel baj.
Közvetlenül a kérdésedre válaszolva: Szerintem érdemes inkább valamilyen gyülekezetbe tartozni. Nem tudom mi vezetett odáig, hogy ekkorát csalódtál mindegyik egyházban. Volt olyan helyzet, nem is olyan régen, mikor magam is így éreztem, de tudod ott is emberek élnek. Ne felejtsd el, hogy nem jó egyedül lenni és ezt a vallást egyedül nem lehet megélni igazán, csak közösségben.
Szerintem mindegyik egyház igyekszik Jézus Krisztus elvárásainak megfelelni és kommunikációt kialakítani egymás között. Ahol én élek, ott pl. nagyon jó a viszony az evangélikus és a katolikus felekezetek között. Ezt fontosnak tartom, hiszen nem "igazunk van egymással szemben", hanem közösen van igazunk.
Ha meg szeretnél keresztelkedni, szerintem komolyan hiszel Istenben és szeretnéd követni Őt. Tehát ennek a legjobb formája, ha belépsz valamilyen gyülekezetbe (evangélikus,katolikus, református), mert itt bármikor tudnak segíteni ha elakadsz az úton, új barátokat találsz, lelki vezetőt, alkalmakat stb.
Szerintem úgy nem lehet megkeresztelkedni egyébként, hogy nem leszel tagja az egyháznak, ennek oka: amint Isten gyermekévé fogadott, belépsz a testvéri közösségbe is.
További szép napot!
Isten áldjon! :)
Keress tovább, KITARTÓAN, az eredeti Egyház Krisztus Teste, és Krisztus a Feje, csak a Krisztustól eredő Egyházon keresztül lehet csatlakozni Krisztushoz a keresztség által.
Krisztus vonzó, ezt tudja az Ellenség is, ezért aztán nagy számban HAMISÍTJÁK a kereszténységet.
"Aki keres, az talál."
Évtizedekig kerestem és végül találtam, és nem ott ahol gondoltam volna, hogy lennie kell Kriszusnak, mert már gyerekkoromban átestem a kötelező agymosáson. Viszont az igazi megtérés azt is jelenti, hogy az ember minden hamisságot/hazugságot kiírt a tudatából.
Isten áldjon!
Kedves: A válasz írója 48%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:37
Ha megtaláltad, akkor gondolom bizonyságot is vagy hajlandó az igazság mellett szólani, tehát, melyik ez az egyház? Melyik az az egyház, mely ott van, ahol nem is gondoltad volna, és ezt alapította Krisztus. Melyik ez???
Kedves kérdező!
Ami számára az, neked nem biztos, hogy az lesz. Ezért is van sokféle egyház. Hallgass meg másokat, ismerkedj, de te magad döntsd el, hogy hol érzed a legjobban magad.
Nem ezt mondtad!
Azt írod: "csak a Krisztustól eredő Egyházon keresztül lehet csatlakozni Krisztushoz a keresztség által."
Majd mondtad, hogy te megtaláltad. Írásod alapján úgy értelmezem, hogy egy egyház van, mely Krisztustól ered, amit te megtaláltál.
Majd azt írod, hogy oda menjek, ahova akarok....
Most akkor mit is írogatsz? Van olyan egyház, ami Krisztustól ered, vagy sem? Ha van, akkor melyik az, melyik amit te megtaláltál?
Hát igazad van kedves kérdező! 14 éves vagyok és elszántan keresem azt az egy IGAZ gyülekezetet amely Istentől ered, de nem találom, és sokszor nagyon kiborulok emiatt :'(, remélem megtalálom amit keresek. Hát nem tudom mit gondolsz Jehova Tanúiról, sokszor hallottam hogy ők állnak a legközelebb Jehovához, de nem tudom : (
(ÉS KÉRLEK TITEKET MOST NE KEZDJÉTEK EL GYALÁZNI JEHOVA TANÚIT!!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!