Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnék nem egyházhoz...

Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?

Figyelt kérdés

Nem akarok semmilyen egyház vagy gyülekezet tagja lenni, mert nem találtam olyan egyházat amelyik Krisztusnak él és nem a saját egyházának, saját dogmáinak, saját programjainak és elvárásainak él!

Mindegyik gyülekezet azt mondja, hogy én vagyok az igazi,a "szent" gyülekezet, de (tisztelet a kivételnek) a legtöbb a saját gyülekezetének szolgál!

2011. máj. 19. 09:34
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

21:24 Kérdező.

Más úton járunk,úgy néz ki,és inkább én értettelek félre:) Nekem is keresztény gyökereim vannak,az egyházakból kiábrándultam,ugyanúgy,mint te.a különbség az kettőnk között,hogy te elfogadod a kereszténység idealizált Krisztus képét,és nem.

"Ez a mondat inkább a szcientológiai egyház 'hitelveivel' azonos!"

Nem igazán ismerem a szcientológia hitelveit,a hideg kiráz az összes butító szektától.de ezek szerint egyezik a felfogásukkal az a rész amit írtam.

"Még a tízparancsolatban is benne van, hogy :

"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem."

Ez számomra elég egyértelmű!"

Aki bálványt imád,akár Jézust,akár az egyházak istenképeit-amik már nagyrészt az egyházi vezetők saját hasznára el vannak torzítva(nem mindig hátsó szándékból,egyszerű félreértés,félremagyarázás is állhat a háttérben)az idegen isteneket imád,nem pedig a saját énjét követi,nem önmagát adja.a tízparancsolatban,pont,hogy a bálványimádásról van szó:a bálványhoz való ragaszkodás az idegen Isten imádat.ezért is írtam,hogy nem maga Krisztus a megváltó,ahogyan azt a kereszténység értelmezi-ezt már csak belemagyarázták később,hanem az ő eszméje,tanításai,amik utat mutatnak nekünk.

"Az igazán megtért keresztény nem magát fogja istenesíteni!"persze,ez világos.mindenki döntsön úgy,ahogy szeretne.egyébként az "istenítés"alatt nem azt értem,hogy magunkat kell imádni istenként,mert ennek van némi egoista színezete.de ezt úgysem fogom tudni tovább magyarázni,mert nem lehet szavakba önteni...:)

"Krisztus "nem a saját Istenét" hanem az egy igaz élő Istent, az Isten szeretetét 'hirdette'!"

Mi a lényeges különbség a két dolog között?

2011. máj. 26. 16:01
 32/36 anonim ***** válasza:

"elfogadod a kereszténység idealizált Krisztus képét,és nem."

jav.*én nem.

2011. máj. 26. 16:25
 33/36 anonim ***** válasza:
28%

Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?

Szerintem már megtetted...ha nem, akkor magadban keress őszintén, kitartóan, és Krisztus megnyílik előtted, ugyanis minden ember igazi énje Krisztus maga...csak nem árt ledobni a személyi tudat által favorizált illúziókat, ami az önzésnek és félelemnek enged teret...azaz a sátánnak. :)

üdv és sok sikert

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 26. 19:27
 34/36 A kérdező kommentje:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 05-26 16:01

Mivel kereszténységről, Krisztusról, kérdeztem, egyértelmű, hogy Krisztust szeretném követni! Aki az egy élő igaz Istenben hisz, és hiszi, hogy Krisztus a megváltó, annak Krisztus nem egy "idealizált keresztény jelkép"! Nem egy bálvány!

Nyilván aki nem hiszi, hogy Krisztus a megváltó, az ezt nem fogja érteni!

A tízparancsolatban is egyértelmű, hogy kik, vagy mik a bálványok! Ott valamit nagyon félreértettél!

Egyedül Istent kell imádni!

De :" Az idvesség a mi Istenünké, a ki a királyiszékben ül, és a Bárányé!"

"Mert a Bárány, a ki a királyiszéknek közepette van, legelteti őket, és a vizeknek élő forrásaira viszi őket; és eltöröl Isten az ő szemeikről minden könyet."

"Krisztus "nem a saját Istenét" hanem az egy igaz élő Istent, az Isten szeretetét 'hirdette'!"

Mi a lényeges különbség a két dolog között?"

Az a lényeges különbség, hogy az emeberek nem az egy élő igaz Istenben hisznek, henem "csinálnak" maguknak, kitalálnak maguknak, kialakítanak maguknak egy hamis isten képet! Ez a bálvány imádás!

Az embereknek nics valós Isten képe! Majd "ők megmondják, hogy szerintük milyen az Isten!

Nem egyszer hallottam már, hogy : "Az én Istenem ilyen, vagy az én Istenem Olyan". NEM! Egy Isten van, és benne van a bibliában, hogy milyen! "Féltőn szerető", "irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú", "hoszútűrő"....

Nem mi mondjuk meg, hogy milyen az Isten! Ő már megmondta, "megmutatta" Magát, mikor Krisztus ezt mondta:

"Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat."

A lényeg, hogy vagy az egy élő féltőn szerető Istenben hiszünk aki elküldte egyszülött fiát, vagy a magunk álltal kitalált és elképzelt istenünkben hiszünk, ami egy hamis Istenkép.

Te kedves válaszoló, ha nem vagyok túl indiszkrét, e furcsa hozzászólásod alapján miben hiszel?

2011. máj. 29. 22:38
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy vannak még, akik igazán hisznek a Istenünk parancsainak. Én sem keresem az egyházakat, mert nekem Istenem Krisztus Urunk által világosan közölte parancsolatait, így nem követem a katolikus dogmákat, nem imádom a pápát, aki istenkáromló módon Krisztus földi helytartójának nevezi magát... vagy Bibliát égettek a középkorban a nagy katolikusok. Engem római katolikus pap keresztelt meg jó pár éve, Anyám elmondása szerint kommunista besúgó is volt egyben. Én is sokat töprengek, hogy helyes-e a keresztségem, de kezdem belátni, hogy mindezek ellenére igen.

Azt tudom tanácsolni, hogy kérdezd meg Krisztus Urunkat, hogy mit kell tenned. Semmiképpen nem javaslom elolvasni senkinek a művét, mert az emberi tanítás, és lehet, h félrevezet. Ez az én véleményem, kérlek ezt se tekintsd készpénznek, mert én is csak ember vagyok. Én csak óvatosságra intek a katolikus dogmákkal szemben, melyek borzalmasak. Imádkoznak mindenféle szenthez, holott még Krisztus sem azt parancsolta nekünk, hogy hozzá imádkozzunk, hanem a Mennyei Urunkhoz. Vagy hirdetik a vasárnapot, mint Isten napját, holott Isten egy szóval nem parancsolta ezt. Kívánom mindannyiunknak, hogy a Szentlélek költözzön belénk, és örököljük a nekünk elkészített Mennyek Országát. A katolikus vallással legyetek körültekintőek, mást nem mondhatok.

2012. febr. 22. 16:35
 36/36 anonim ***** válasza:
Most olvasom az utolsó hozzászólását is a kedves Kérdezőnek. Mintha én írnám azokat a hozzászólásokat. Erre csak azt tudom írni, hogy Dicsőség az egyetlen Istennek, az Istenünknek és a Báránynak, Krisztusnak. Kérek mindenkit, hogy olvassátok az Ószövetséget, és lássátok és értsétek, hogy hogyan építette fel az egyházát akkor az Isten, mert ez az egyház ma is fel van építve ... Nem folytatom, mert az már emberi magyarázat lenne. A Biblia mindenre válaszol, mert a törvények élők, és a szívünkbe írta Isten.
2012. febr. 22. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!