Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnék nem egyházhoz...

Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?

Figyelt kérdés

Nem akarok semmilyen egyház vagy gyülekezet tagja lenni, mert nem találtam olyan egyházat amelyik Krisztusnak él és nem a saját egyházának, saját dogmáinak, saját programjainak és elvárásainak él!

Mindegyik gyülekezet azt mondja, hogy én vagyok az igazi,a "szent" gyülekezet, de (tisztelet a kivételnek) a legtöbb a saját gyülekezetének szolgál!

2011. máj. 19. 09:34
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
52%
Ha nem akarsz egyháztag lenni,a te dolgod. De a legalapvetőbb igazságot,a vízkeresztséget se tudod betölteni. Vagy Jézus Krisztust hogyan fogadod el személyes megváltódnak és Uradnak emberek előtt? Mert Ö mondta hogy aki vallást tesz rólam az emberek előtt,azt én is megvallom az én mennyei Atyám előtt. A tekintélyuralom Krisztus tanítása ellen van? Pl. Tegyetek minden népeket tanítványokká. Ha nem lesztek olyanok mint ez a kisgyermek,nem mehettek be Isten országába. Vagy Jézus Péterhez: Legeltesd az én bárányaimat! Tudod mit jelent a laodiczea? Népuralmat. Olyan hívők,akik nem fogadják el az Istentől rendelt tekintélyeket,vagy ellene beszélnek. A Szellem azt üzeni nekik hogy térjenek meg. Pl. presbiter ellen nem lehet vádat elfogadni csak 2,vagy 3 tanúbizonyságra. Az említett ige amit idéztél nem azt állitja hogy nincs tekintély,hanem hogy egy tekintély hogyan vívható ki. Szolgálattal. Nem a magunk szolgálatával... Nyilván hogy egy tekintélynek előttem kell járnia minden jó dologban. Presbiter pl. nem lehet olyan hívő,akinek már 3 felesége volt. Ettől még lehet üdvössége mert megtérhetett,de tekintélyt nem gyakorolhat az egyházban csak ha egyfeleségű. A nyelvekkel kapcsolatba tévedsz de nem fogom kifejteni. Amúgy sem üdvösségi kérdés. Ha nincs rá hited nem tudod átvenni. Ha nem akarsz semmilyen egyháztag sem lenni,az már neccesebb kérdés mivel akkor Krusztustól,és az Ő testétől maradsz távol. Ettől még talán megmenekülhetsz valahogy... Mit jelent az egyház? Ekklészia: Kihívottak,elhívott szentek közössége,népgyűlés. Egy természetfeletti szervezet. Az ószövetségben: káhál. Izrael minden nagyobb összegyülekezését így nevezi a szentírás. Amikor elkezded az Újszövetséget olvasni,a Rómalevéltől kezdve, szinte az összes levél gyülekezeteknek és Krisztusban lévő szenteknek szól.
2011. máj. 21. 13:32
 22/36 A kérdező kommentje:

"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;

Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.

Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."

A gyülekezetekről kifejtettem a véleményem, de te nem fejtettél ki semmit.

A gyülekezetekbe járást a gyülekezetek hangoztatják, nem a Biblia. Isten egyháza nem földi szervezet.

Mi a frászt érsz el vele, hogy a gyülekezeten belűl elmondod a formaszöveget "megvallva" Krisztust. Nem az életeddel kellene megvallanod Krisztust az emberek előtt?

Pontosan ez az egyik problémám az egyházakkal, gyülekezetekkel, hogy nagy képmutatóan elmennek az emberek, utána hangoztatva, hogy ma is voltam templomban, meg gyóntam is, ma is voltam a gyülibe, aztán hazamenvén ugyan úgy folytatják az emberek a magukat szeretését, pénzsóvárgóságukat, kérkedésüket, kevélyességüket, káromkodásukat, szüleik iránt engedetlenségüket, hálátlanságukat, tisztátalanságaikat.

2011. máj. 21. 14:04
 23/36 anonim ***** válasza:
37%
Szia! Sok és súlyos vádat hoztál fel minden egyháztag ellen. A kérdésedre az a válaszom,hogy én nem egyházhoz keresztelkedtem,hanem Krisztushoz,de az Istentől rendelt tekintélyen keresztül. Szia!
2011. máj. 21. 14:50
 24/36 anonim ***** válasza:
37%
Első vagyok. Most, hogy elolvastam ezt a felesleges vitát, amit itt folytattál, kedves kérdező, a váalszom még mindig ugyanaz: te egyik egyházban sem fogod megtalálni a számításodat. De lenne lehetőséged megtalálni mindegyikben. Sőt, nem is kell egyház. Tehát a véleményem ugyanaz. Ha emiatt nem csatlakozol csak sehová, akkor te sem vagy különb, mint akiket szidsz. Menj el misére, istentiszteletre, higgy a magad módján, másképp úgysem tudsz, és ne a többivel foglalkozz.
2011. máj. 21. 14:53
 25/36 A kérdező kommentje:

Nem szidtam senkit, bocsánat a félreérthető írásomért. Természetesen nem gondoltam mindenkire, tisztelet a kivételnek! De bizony nem egy ilyen van.

Voltam miséken, jártam "istentiszteletekre". Ezt a részt hagyjuk...Senkit nem szidtam. Nem az embereket ítélem el, akik odajárnak, hanem az evangéliumtól eltérő tanításokat, amiből annyi van, mint a tenger fövenye.

2011. máj. 21. 15:02
 26/36 anonim ***** válasza:
37%
A véleményem az hogy nem aza lényeg hogy tag vagy vagy nem , sőőt, neis legyél tag sehol, viszont ahova jársz ott leheseen számítani rád ha valamiben szükség van, mert ezzel is Istent szolgálhatod .. És mikor mész az imaházba akkor ne az emberek miatt menjél hanem azért mert annyira annyira annyira nagyon szereted Istent hogy alig várod hogy imádd és dícsérd Öt. Csak az számít hogy mennyire vágy , mennyire vagy szenvedélyes felé, mennyire kívánod Öt..
2011. máj. 25. 11:37
 27/36 anonim ***** válasza:
37%
Krisztus az egyházban adja magát az övéinek. A keresztség sákramentumában csak valamelyik egyházhoz tartozva tudsz részesülni hited megvallása után, mert a keresztséggel Krisztus testébe (gyülekezet) tagolódik be a hívő.
2011. máj. 25. 14:05
 28/36 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Olvasd el ezt! David Wilkerson - Az igazi gyülekezet keresése, de rossz helyen:

[link]

Üdv,

Tamás

2011. máj. 25. 14:46
 29/36 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező,megértem,hogy hiteltelennek látod a gyülekezetek nagy részét,én is annak látom.az egyház nem egészen azt az utat járja,amit Jézus járt.csináltak belőle egy bálványt,holott az ő üzenete az volt az emberiség felé,hogy "legyetek a saját Istenetek,és higyjetek önmagatokban"ezt kevesen értik meg,annak ellenére,hogy tudvalévő,hogy Jézust istenkáromlás miatt feszítették meg.Tehát Jézus nem a zsidó vallás Istenét fogadta el,hanem a sajátját,vagyis nem tartozott semmilyen valláshoz,a saját istenét követte.ebből leszűrhető,hogy nem másokat kell ajnározni,ha igazán önmagunk akarunk lenni.Jézus volt az élő példa erre.Nem Krisztus mint személy a megváltó,hanem a Krisztusi eszme,tehát egyáltalán nem kell semmilyen egyházhoz tartoznod,ahhoz,hogy a Krisztusi elv szerint.
2011. máj. 25. 19:34
 30/36 A kérdező kommentje:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:34

Kedves válaszoló! Vagy én értettelek nagyon félre, vagy nagyon más úton járunk!?

"hiteltelennek látod a gyülekezetek nagy részét,én is annak látom.az egyház nem egészen azt az utat járja,amit Jézus járt."

ezt mindketten egyformán (jól) látjuk! De!...

"legyetek a saját Istenetek,és higyjetek önmagatokban"

Ez a mondat inkább a szcientológiai egyház 'hitelveivel' azonos! Még a tízparancsolatban is benne van, hogy :

"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem."

Ez számomra elég egyértelmű! Az igazán megtért keresztény nem magát fogja istenesíteni!

Azt írod, hogy:

"Tehát Jézus nem a zsidó vallás Istenét fogadta el,hanem a sajátját,vagyis nem tartozott semmilyen valláshoz,a saját istenét követte"

Krisztus "nem a saját Istenét" hanem az egy igaz élő Istent, az Isten szeretetét 'hirdette'!

Számomra és az igazán megtért keresztények számára Krisztus, Isten egyszülött fia a megváltó! Ő az egyedüli büntelen 'Ember fia' aki méltó arra, hogy 'elvegye' a világ bűneit: "Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,"

"Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást."

Krisztus a megváltó!

2011. máj. 25. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!