Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?
Nem akarok semmilyen egyház vagy gyülekezet tagja lenni, mert nem találtam olyan egyházat amelyik Krisztusnak él és nem a saját egyházának, saját dogmáinak, saját programjainak és elvárásainak él!
Mindegyik gyülekezet azt mondja, hogy én vagyok az igazi,a "szent" gyülekezet, de (tisztelet a kivételnek) a legtöbb a saját gyülekezetének szolgál!
"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.
Mert az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, a melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."
A gyülekezetekről kifejtettem a véleményem, de te nem fejtettél ki semmit.
A gyülekezetekbe járást a gyülekezetek hangoztatják, nem a Biblia. Isten egyháza nem földi szervezet.
Mi a frászt érsz el vele, hogy a gyülekezeten belűl elmondod a formaszöveget "megvallva" Krisztust. Nem az életeddel kellene megvallanod Krisztust az emberek előtt?
Pontosan ez az egyik problémám az egyházakkal, gyülekezetekkel, hogy nagy képmutatóan elmennek az emberek, utána hangoztatva, hogy ma is voltam templomban, meg gyóntam is, ma is voltam a gyülibe, aztán hazamenvén ugyan úgy folytatják az emberek a magukat szeretését, pénzsóvárgóságukat, kérkedésüket, kevélyességüket, káromkodásukat, szüleik iránt engedetlenségüket, hálátlanságukat, tisztátalanságaikat.
Nem szidtam senkit, bocsánat a félreérthető írásomért. Természetesen nem gondoltam mindenkire, tisztelet a kivételnek! De bizony nem egy ilyen van.
Voltam miséken, jártam "istentiszteletekre". Ezt a részt hagyjuk...Senkit nem szidtam. Nem az embereket ítélem el, akik odajárnak, hanem az evangéliumtól eltérő tanításokat, amiből annyi van, mint a tenger fövenye.
Szia!
Olvasd el ezt! David Wilkerson - Az igazi gyülekezet keresése, de rossz helyen:
Üdv,
Tamás
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:34
Kedves válaszoló! Vagy én értettelek nagyon félre, vagy nagyon más úton járunk!?
"hiteltelennek látod a gyülekezetek nagy részét,én is annak látom.az egyház nem egészen azt az utat járja,amit Jézus járt."
ezt mindketten egyformán (jól) látjuk! De!...
"legyetek a saját Istenetek,és higyjetek önmagatokban"
Ez a mondat inkább a szcientológiai egyház 'hitelveivel' azonos! Még a tízparancsolatban is benne van, hogy :
"Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem."
Ez számomra elég egyértelmű! Az igazán megtért keresztény nem magát fogja istenesíteni!
Azt írod, hogy:
"Tehát Jézus nem a zsidó vallás Istenét fogadta el,hanem a sajátját,vagyis nem tartozott semmilyen valláshoz,a saját istenét követte"
Krisztus "nem a saját Istenét" hanem az egy igaz élő Istent, az Isten szeretetét 'hirdette'!
Számomra és az igazán megtért keresztények számára Krisztus, Isten egyszülött fia a megváltó! Ő az egyedüli büntelen 'Ember fia' aki méltó arra, hogy 'elvegye' a világ bűneit: "Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,"
"Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást."
Krisztus a megváltó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!