Hogyan kell megkeresztelkedni?
ma 02:33
A Szenthagyomány tudod, azért Szenthagyomány, mert nincsenek írói. Meglep, ugye?
Isten kijelentett, írott igéjéhez nem lehet semmit hozzátenni, ezért a Mormon könyve kiesik.
A Szenthagyomány pedig sehol nem áll ellentétben a Szentírással.
A kérdéseimre pedig nem válaszolsz, mert nem akarsz. Ha válaszolnál, kártyavárként dőlne össze az "Egyedül az Írás" elve.
12:18
Ha arra a kérdére gondolsz, hogy "És hol is sorolja fel, hogy mely könyvek a Biblia részei?", nos ezt a Biblia nem sorolja fel, de ez semmivel sem támassza alá jobban a te nézőpontodat mint az enyémet. Viszont a protestáns Ó Szövetségi könyvek mindegyikéből van vagy idézet, vagy utalás valamjik részére az Új Szövettségben.
"mert nincsenek írói"---szóval szóban terjed? ez aztán a megbízhatóság. Az Isteni kijelentés az apostolok halálával lezárult.(Kr.u.95-98)
Purgatórium vs Máté 25:41,46 ; 2Thesszalonika 1:9
11:33
Ez igen gyenge egy valami volt.
erre is gondoltam
meg arra is, hogy hol írja konkrétan a Biblia, hogy Csak az Írás?
Az, hogy az Újszövetség könyvei utalnak az ószövetségiekre (egyébként nem mindre), mit bizonyít? semmit
és mi az, hogy ez nem támasztja alá az én érvemet??
csak ezt támasztja alá
Ha ugyanis sola scriptura, akkor semmilyen más forrásból nem állapítható meg, hogy melyek a Biblia könyvei, csakis magából a Bibliából!
"és mi az, hogy ez nem támasztja alá az én érvemet??
csak ezt támasztja alá"---És mégis hogyan?
ott van az idézett mondat alatt
majd kiböki a szemedet
Ezster könyvéből például nem idéz az Újszövetség, tudtommal az Énekek énekéből sem, és még van még egy ószövetségi könyv a protestáns kánonban, amiből szintén nem idéznek - akkor mégis hogyan tartozhat ez a kánonba ezen logika szerint?
Abból a hét könyvből ami a katolikus bibliában szerepel, abból idézne az újszövetségi könyvek.
Bővebben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!