Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?
69-es válaszoló!
Köszönöm ezt az elgondolkodtató választ. ;)
70-es válaszoló!
Vagy az is lehet, hogy a Pápa egyszerűen felismerte azt, amit mindenkinek kellene, hogy ez már egy teljesen más világ, mint ami több ezer éve volt és, hogy talán újra kellene értelmezni bizonyos dolgokat a Bibliában, köztük ezt a témakört is.
Nekem ezzel máris szimpatikusabb lett.
71-es válaszoló!
Köszönöm a válaszod! Ment a zöld! :)
74-76. válaszok!
Dávid és Jonatán történetére gondol szerintem. :) És az bizony tényleg gyanús.
77-es válaszoló!
Először is köszönöm szépen az alaposan kifejtett válaszodat ilyen korán. :D
"Szerintetek/Biblia szerint..." így szólt a kérdés, vagyis a személyes vélemény is érdekel. :)
Tényleg elgondolkoztató volt, amiket írtál és meglehet, hogy tényleg ez a nagy "probléma" velem, hogy "Mivel a világnézeted meghatározza a gondolkodásmódodat, az értékrendedet stb. ezért talán nehezen (vagy egyáltalán) nem tudod elfogadni a Bibliai világnézetet."
Viszont az abszolút igazság dolog, már megint egy másik téma, mert egyrészt ki mondja meg, hogy mi az igazság, másrészt pedig mondjuk az is benne van a Bibliában, hogy "Ne ölj!" mégis valahogyan megtörténtek azok a keresztes háborúk. Akkor most mi is az igazság?
"Ez a kérdés önmagával ellentmondásos, mert hogy lehet valaki úgy igaz hívő, ha Isten akaratával szembe helyezkedik?" => erre csak annyit tudok mondani, hogy attól szeretheti Istent, mert nem ért egyet egy bizonyos álláspontjával. Nem muszáj mindenkinek elvakult, "csak ezt látom meg" hívőnek lennie, szerintem. :) A szüleinkkel sem értünk mindig egyet, de azért feltétel nélkül szeretjük őket.
"Azzal pedig nem értek egyet, bármilyen divatos ma ez a nézet, hogy az ember homoszexuálisan születik." => ez nem nézet, hanem tény. :D Keress utána, ha gondolod küldök erről anyagot. :)
Amúgy érdekelne, hogy te személy szerint mit gondolsz erről, mármint, hogy elítéled-e őket és ha mondjuk meglátsz egy párt az utcán, elfordulsz? Vagy ha esetleg van vagy lenne ilyen barátod?
87-es válaszoló!
Az a kínos pillanat, amikor egy meleg pár van a Bibliában, és senki nem beszél róla.
- Mind úgy tudjuk, hogy Dávid és Jonatán "legjobb barátok" voltak. -
"Miután véget ért a beszélgetés Saullal, Jónátán lelke összeforrt Dávid lelkével. Úgy megszerette őt Jónátán, mint önmagát. Saul pedig magához vezette őt azon a napon, és nem engedte, hogy visszatérjen apja házába. És szövetséget kötött Jónátán Dáviddal, mert úgy szerette őt, mint önmagát. Levette Jónátán a köpenyét, és Dávidnak adta, sőt a ruháját meg a kardját, az íját és az övét is."
- miközben -
"Mikor pedig elment a gyermek, felkele Dávid a kő déli oldala mellől és arczczal a földre borula, és háromszor meghajtotta magát; és megcsókolták egymást, és együtt sírtak, mígnem Dávid hangosan zokogott. Akkor monda Jonathán Dávidnak: Eredj el békességgel! Mivelhogy megesküdtünk mind a ketten az Úrnak nevére, mondván: Az Úr legyen köztem és közted, az én magom között és a te magod között örökre. Felkele ezután és elméne. Jonathán pedig bement a városba."
- egyértelműen -
"Sajnállak testvérem, Jonathán, kedves valál nékem nagyon, hozzám való szereteted csudálatra méltóbb volt az asszonyok szerelménél"
- nem ez a helyzet. -
Remélem érthető így a fordítás. :) Amúgy még ezt is ajánlom: [link]
88-as válaszoló, "a betű öl, a szellem éltet".
Érdemes előbb mélyebben megismerni a témát, az ilyen embereket, miért alakul ki, s aztán megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!