Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek/Biblia szerint...

Lestat_626 kérdése:

Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?

Figyelt kérdés
2013. júl. 10. 12:45
 111/144 eric_one ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

""Amerikában nemrég egy lelkész az utcán hirdette az evangéliumot és megítélte a homoszexualitást, elvitték és 7órán át fogdába helyezték, mindezt abban az országban ahol a demokrácia a legjobban működik a világon." => ehhez kaphatnék linket?"

Természetesen itt a link, de nem jól emlékeztem mert Londonban történt az eset.Amerikában másik eset volt.... a cikk vége fele találod majd meg...

[link]

"Mert ha a barátom azért a Pokolra fog jutni, mert "nem jó" embert szeretett és "nem megfelelő" emberrel volt együtt (minden téren), akkor azt mondom, hogy nincs igazság. "

Elkárhozni vagyis Isten jelenlétéből kitaszítva az örökkévalóságba nem azért kerülhet valaki mert nem jó embert szeret. Hanem azért mert nem hitt az Isten egyszülött fiában Jézus Krisztusban. Ha hinne benne, akkor követné Őt, megtartaná és megcselekedné az Ő beszédeit.

Na, de mi a bűn?

Bűn az ember minden engedetlensége Isten iránt, akár szóban, akár gondolatban, akár cselekedetekben. Maga az Istentől való függetlenedés a bűn lényege (ami persze valójában semmi jóra és békére nem fog vezetni soha).

Az ősbűn lényege tehát az isteni rend tagadása, a Tőle való függetlenedés – ez az összes emberi bűn szellemi, metafizikai háttere és alapja. Aki egy konkrét paráznaságot követ el a földön, vagy aki lop, irigykedik, házasságot tör, káromkodik, lényegében az isteni rendnek ehhez a tagadásához kapcsolódik, örökkévaló isteni törvényeket tagad meg, amelyek fenntartják az örök rendet a világmindenségben.

2013. aug. 15. 20:18
 112/144 A kérdező kommentje:

[link]

Na az ilyenekre meg már szavakat sem találok...

2013. aug. 15. 20:21
 113/144 anonim ***** válasza:
32%
Hát erre én sem. Ha homokos, akkor tartsa meg magának, ne mindenki előtt fajtalankodjon. Hová fajult ez a világ.
2013. aug. 15. 21:01
 114/144 A kérdező kommentje:
Ez remélem csak vicc akart lenni...
2013. aug. 15. 21:16
 115/144 eric_one ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Látod a fent említett incidens amit belinkeltél, az pontosan rávilágít arra hogy mit jelent az elítélés. Amikor az egyik ember a másik embert a bűnével azonosítja. Mi, keresztények pedig nem ítélkezünk, nem elítéljük, hanem megítéljük a bűnös cselekedetet, és tesszük ezt felebaráti (embertársi) szeretetből. Mert azt hirdetjük, hogy mindenki ítélje meg magát Isten mércéje alapján, amíg a földön lakozik, mert utána ítélet alatt lesz, és a tetteinek következményeit kell hogy viselje. De a legtöbb ember nem akar korrigálni magán, sem változtatni az életvitelén, ragaszkodik a bűnös életéhez. Így máris érthető amit Jézus mondott: Lk 9,24

"Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt."

2013. aug. 19. 09:02
 116/144 anonim ***** válasza:
65%

Mi akart vicc lenni? Ne mutogassa, ha már ilyenre vetemedik.

Eric_one jókat írsz, és megspórolsz nekem egy csomó írást.

2013. aug. 20. 12:52
 117/144 eric_one ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én is megdöbbentem képzeld! Egy amerikai meleg pár bement egy cukrászdába és rendelt volna maguknak egy esküvői tortát. A cukrászda tulajdonosa megtagadta ezt tőlük, vallási okokra hivatkozva (keresztény volt). Erre a két meleg beperelte a tulajdonost, akinek ebből még gondja is lehet. Szóval tessék, mondom én, hogy megfordult a világ, a jót rossznak mondják, a rosszat meg jónak...

2013. aug. 20. 19:12
 118/144 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint talán helyesebb lett volna ezt a kérdést kicsit másképp feltenni. Például: " Mi Isten véleménye a homoszexualitásról?"

És ha valóban az érdekel , hogy Isten hogyan viszonyul ehhez, olvass utána a Bibliában, Isten üzenetében.

Igehelyek: Mózes III. könyve, 18 rész. ez a rész szinte csak a szexualitásról szól, olvasd el figyelmesen.

Egy másik igehely: Pál levele a Rómabeliekhez, 1. rész.

Isten ezt bűnnek tartja, és természetellenesnek nevezi ezt a szexuális viselkedést. Az igazat megvallva Isten gyűlöli a homoszexualitást, mint bűnt, de szereti a homoszexuálisokat, és azt akarja, hogy megtérjenek ebből a bűnből. Isten képes kihozni bárkit ebből az egészségtelen vonzásból, és képes bárkit megváltoztatni.

Sok ilyen élettörténetet hallottam, hogy Isten teljesen helyreállított homoszexuális személyeket, megváltoztatta az életüket, a gondolkozásukat, sőt még a kémiájukat is.

Ezután teljesen normális életet éltek, mint akiknek soha nem volt bajuk a homoszexualitással.

Isten képes megváltoztatni bárkit és kész segíteni, csak kérned kell Őt!

2013. aug. 26. 20:10
 119/144 anonim ***** válasza:
54%
A pedofilok is ugyanígy magyarázzák tettüket, egymás között képesek elfogadni. Azért van a szabad akarat, hogy ne tegye meg az ember a bűnt. De akinek nem fűlik hozzá a foga és bár ismeri a törvényt, mégsem tartja be, az nem keresztény.
2013. aug. 30. 22:01
 120/144 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, hiszen semelyik hívő sem tökéletes. Viszont a hívő folyamatosan egyre tökéletesebbé válik, mert alázattal alárendeli magát az Igének, és az Ige így megszabadítja, tehát előbb utóbb meg fogja tapasztalni a szabadulást is, ha továbbra is az igaz hívő útján marad. Lehet, hogy ez nem megy könnyen, de pl. a dohányzás, kábítószerezés, hazudozás és egyéb bűnök elhagyása sem megy mindig könnyen. Persze az összes bűnre rá lehet mondani, hogy az nem is bűn, az csak egy kicsi apróság, az nem is olyan volt. Pedig olyan volt.

Tökéletes ember nincs, az igaz hívő is állandóan formálódik, szabadul, változik.

2013. szept. 19. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!