Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?
Amikor ilyen kérdés felmerül, akkor értetlenül állok, hogy miért nem lehet utána nézni ennek a kérdésnek úgy, hogy már milliószor feltették.
A válaszom mint mindig most is a biblia szerint, és nem Én szerintem:
NEM
Persze ha az egyén nem gyakorolja ezen helytelen szokását, akkor még van esélye elfogadható életet élnie Isten előtt, ami megmentéshez vezethet.
Katy Weaver
A biblia szerint nem.
Egy ateista
Kérdező!
Fogd fel, hogy Isten utál téged, mert meleg vagy! Legalábbis Jehova tanúi szerint. Persze ez meg azzal áll ellentétben, hogy Isten mindenkit szeret, na akkor most hogy is van ez, Katy?
Én pont nem vagyok meleg, és fiú sem. :) Csak az egyik legjobb barátom az és ezért érdekel.
A többi véleményt is szívesen meghallgatom. :)
Nem azért kérdeztem ezt, hogy vitát/indulatokat szítsak, csak egyszer elgondolkodtam rajta, hogy ez milyen... igazságtalan. Ami érdekes, tekintve, hogy Isten milyen "igazságos".
Ha valaki így születik, nem tehet róla, ez nem választás kérdése, mint az, hogy "Ne ölj." vagy az ehhez hasonló dolgok.
Persze jöhetne az, hogy "De ha igazán hívő és szereti Istent, rájönne, hogy ez nem tetsződolog Istennek és változtatna".
Micsoda?!
Egy az, hogy a szeretet számomra azt jelenti, hogy feltétel nélküli, vagyis úgy szeret, ahogyan vagyok és nem akar megváltoztatni. Mert ha már változtatni akar (ráadásul rossz irányba), akkor már nem ENGEM szeret, hanem azt az ideálképet, akinek Ő akar látni engem.
Kettő, hogy megváltoztatni? Mit is? Hogy ne legyen azzal akivel akar, akit szeret?
Mert mi lenne, ha Isten mondjuk az ellenkezőjét nyilatkoztatta volna ki, akkor minden heteró embernek melegnek kellene lennie, hogy ezzel elnyerje Isten szeretetét és ne jusson Pokolra?
Lehetséges pl. az az opció is, hogy egyedülállóságot választja valaki melegként és keresztényként. Sok esetben nem lehet megváltoztatni a nemi identitást. Mi a véleménye az egyedülállóságról a barátodnak? Olvastam ezzel kapcs. egy jó írást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!