Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?
35/37-es vagyok
Kedves Kérdező!
Sodomáról és Gomoráról annyit, hogy bűnös város volt, tele homoszexuálissal, és Isten megbüntette őket, kénköves tüzes esővel elpusztította őket. (lásd 1.Mózes 19)
Mózesi törvények pedig főleg Mózes 3. könyvében vannak megírva. Idetarozó: "Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az" (3.Mózes 18,22); "Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk." (3.Mózes 20,13)
az irigység, a harag, és a többi valóban általában reakció, de az a kérdés, hogy ez megmarad-e a két másodperces reakció szintjén, vagy pedig napokig hetekig haragszunk a másikra, stb.
a reakció egy érzés, ami ösztönös, de a továbbiak már a saját döntésünkön múlnak.
és vmi van abban amit mondtál, hogy senki nem lehet igaz hívő a Biblia szerint...
Jézus mondja: "Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes." (Máté 5,48) esélyünk sincs erre, és ezt Ő is tudja. Akkor miért kér lehetetlent?? A zsidókhoz írt levélben már érthetőbb: "Elhagyva a Krisztusról szóló elemi tanítást, törekedjünk a tökéletességre." (Zsidók 6,1)
Az a feladatunk, hogy törekedjünk a tökéletességre. Nem fogjuk ugyan ezt a a földön elérni, de megéri.
Bár fontosnak tartom hozzá tenni, nem a cselekedetek, hanem hit által üdvözülhetünk.
És attól, hogy hívő vki nem tökéletes, viszont üdvözülhet. Ha megbánja és megvallja bűnét Isten előtt, Ő megbocsátja Krisztus áldozatára tekintve, és ezáltal üdvözülhet.
és a kereszténységnek nagyon is van értelme.
50-esnek pedig
valóban érdemes "idevágó idézettel" felelni, mert az nem az én agyam szüleménye, hanem hitünk szerint Isten szava, amivel vitatkozni nem lehet.
de van egy jó hírem nem csak lesújtó ítéletek vannak a Bibliában, hanem az is, hogy Isten megbocsátó és szerető isten, aki "úgy szerette ezt a (bűnös) világot, hogy az Ő egyszülött Fiát küldte, hogy (helyettünk meghalljon, és) aki hisz őbenne (és ebben az egészben), örök élete legyen." János 3,16
45-ös válaszoló!
Én értem, hogy miért vannak és alakultak ki vallások az idők folyamán, azokat nem értem, akik ezekhez igazodva élik az életüket, hogy azok miért teszik. Úgy vagyok ezzel, hogy számomra ez mindig érhetetlen marad, de akinek ez jobbá vagy könnyebbé teszi az életét vagy bizonyos dolgokat feldolgozni, hát felőlem higgyen benne. De azt ne várja el, hogy én bármit is elhiggyek ebből, ha nem tud nekem mutatni néhány elég erős bizonyítékot.
47-es válaszoló!
Immáron harmadjára teszem be ide ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=MVwjCppq82c
Ajánlom, hogy nézd meg.
És hogy is jönnek ide a nemek? Attól mert egy fiú a fiúkat szereti nem lesz lány, ahogyan ha egy lány a lányokat szereti, ő sem lesz fiú.
Úgyhogy nem értem ezzel mit akarsz mondani.
49-es válaszoló!
Erre csak ennyit tudok mondani: KÖSZÖNÖM!!!!
Isten áldjon. :)
50-es válaszoló!
Ugyanazt tudom mondani, mint az előtted szólónak: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! :)
52. hozzászóláshoz: érdemes lenne elolvasni egy pár könyvet erről pl. magát az Újszövetséget - s azután nyilvánítani véleményt. Hogyan ítélsz meg valamit, amit el se olvastál?
Egyébként te nem hiszel Istenben? A barátod vallásos, akiről feltetted a kérdést?
Látom sokan úgy válaszolnak, hogy nem nyitották még ki a Bibliát.
1Korinthus 6:9. "Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
10. Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát. "
A pulya meg a férfiszeplősítő a homoszexuális.
Nem, nem lesz üres.
Nézd a folytatást: 11. "Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében és a mi Istenünk Lelke által. "
Tehát ha egy személy felhagy bűneivel, Isten megbocsát neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!