Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek/Biblia szerint...

Lestat_626 kérdése:

Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?

Figyelt kérdés
2013. júl. 10. 12:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/144 A kérdező kommentje:
Egyedülállóság? Mármint, hogy valaki önként "ítélje" magát az egyedüllétre, csak azért, mert homoszexuális?
2013. júl. 10. 15:58
 12/144 anonim ***** válasza:
41%

Mondják itt ott amott, hogy az alkoholizmus néha genetikailag bele van kódolva. Ha pl belém van kódolva genetikailag, akkor én alkoholista hajlamú vagyok. Ha ennek a hajlamomnak engedek, akkor leszek alkoholista. Az alkoholizmusra azt mondjuk, hogy rossz, mert életek mennek tönkre általa, családok rombolódnak szét, stb. Önmagában, az, hogy hajlamom van, az nem bűn, de az, hogy én hogyan döntök, hogy alkoholista leszek e, vagy inkább küzdök-e magammal vagy talán gyógyítást kapok Istentől az évek során, azért, hogy magamat és a környezetemben élők életét ne keserítsem meg, az már az én saját döntésem, és ha az alkoholizmust választom és 'művelem' is, akkor az bűn.

Ez csak egy nudli példa.

Ezért, ha van egy homoszexuális beállítottságú egyén, addig, amíg csak a hajlama van, addig nem bűnös, mert ugye tényleg nem tehet róla. Az viszont már Isten szemében bűn, ha enged a vágyainak és szexuális kapcsolatot is folytat valakivel/valakikkel. De ez nem jelenti azt, hogy ettől függetlenül nem lehet igazi hívő. A bibliában is benne van, hogy 7X is el esik az igaz, mégis felkel. Senki nem tökéletes, mindenki hibázik, mindenkinek meg van a maga keresztje. Nekem is van Isten szemében gusztustalan állandó jellegű bűnöm, amiről sehogy sem bírok leszokni. De tudom, hogy helytelen, elfogadom, hogy Isten így látja, mivel ő a Mindenható nem én a mogyorónyi kis agyammal, s ő jobban tudja mi helyes és mi nem. Bízom benne, hogy egyszer Ő segít majd megoldani a problémámat.

A szexualitás meg nem akkora nagy dolog, hogy csak azért mert nem tetszik Isten 'rendszere' feladd őt, hiszen, ha meghalsz kétlem, hogy a szex meg a szerelem lesz a legnagyobb problémád. Gondolj bele milyen rövid és véges az élet. A szerelem is. Ebben az életben semmi nem tart örökké, minden múlandó, minden gyönyör, de vele együtt minden szenvedés is. Egy maximum véges életig szóló valamiért elvetni Istent, aki örök, és valami örökre szólót tervez, szerintem nagy nudliság.

21L

2013. júl. 10. 16:58
 13/144 anonim ***** válasza:
59%

Hé te 21 éves lányka!

A szerelem nem lehet soha bűn! Még akkor sem, ha ezt valaki egy azonos nemű ember iránt érzi, és ennek a szerelemnek a beteljesedése sem lehet bűn. Ha lemondunk a vágyainkról, épp azt tagadjuk meg, ami emberré tesz.

Az alkoholizmussal árthatsz másoknak, de a homoszexualítás ugyan kinek árt? Régen is csak azért került bele a Bibliába, mert akadályozta a népesedést, most meg legalább megállítja túlnépesedést valamelyest.

Egy heteroszexuális

2013. júl. 10. 17:10
 14/144 anonim ***** válasza:
58%

Én nem vagyok keresztény, de ez olyan, mintha azt kérdeznéd, lehet-e igaz hívő egy pszichopata, vagy egy kleptomániás. Lehet, csak rohadt nehezen. Pedig egyik sem tehet a bajáról. De amúgy akkor is nehéz igaz hívőnek lenni, ha akkora szegénységbe születsz, hogy lopás nélkül éhen halnál. Nincsenek egyenlő esélyek, drágám.

Szóval a melegek, csak ne panaszkodjanak.

2013. júl. 10. 17:15
 15/144 A kérdező kommentje:

12. válaszoló!

"Mondják itt ott amott, hogy az alkoholizmus néha genetikailag bele van kódolva. Ha pl belém van kódolva genetikailag, akkor én alkoholista hajlamú vagyok. Ha ennek a hajlamomnak engedek, akkor leszek alkoholista. Az alkoholizmusra azt mondjuk, hogy rossz, mert életek mennek tönkre általa, családok rombolódnak szét, stb. Önmagában, az, hogy hajlamom van, az nem bűn, de az, hogy én hogyan döntök, hogy alkoholista leszek e, vagy inkább küzdök-e magammal vagy talán gyógyítást kapok Istentől az évek során, azért, hogy magamat és a környezetemben élők életét ne keserítsem meg, az már az én saját döntésem, és ha az alkoholizmust választom és 'művelem' is, akkor az bűn."

Azért ez a két dolog nem hasonlítható össze.

Jól írtad, "mondják itt ott amott", ergo ez nem tény, nem megerősített, bizonyítékokkal, kísérletekkel alátámasztott információ, vagy tévedek? Az alkoholizmus egy betegség, ami ellen tud úgy küzdeni az egyén, hogy nem iszik és ezzel magának sem árt többet (hogy a környezetéről már ne is beszéljek)

Ezzel szemben a homoszexualitás nem betegség és valamilyen szinten (mentálisan) árt magának, ha sokáig megtagadja azt. (sőt, nem csak magának, hanem pl. annak a lánynak/nőnek is, akivel együtt van)

És ennek az ember szület, nem pedig ezzé válik csak úgy magától. Mint ahogyan születnek heterók, úgy homoszexuálisok is.

Bizonyíték: http://www.youtube.com/watch?v=MVwjCppq82c

(Mindig ha ilyen embereket látok, eszembe jut az, hogy mégis hogyan mondhatják ezekről a nagyszerű emberekről, hogy Istennek nem tetsző életet élnek, hogy "nem elég jók" Neki és hogy Pokolra fognak jutni - csupán azért, mert azzal vannak, akit szeretnek?)

2013. júl. 10. 17:34
 16/144 A kérdező kommentje:

14-es válaszoló!

A pszichopaták, kleptomániások és egyéb BETEG emberek, szintén egy másik asztal és nem hasonlíthatóak össze a homoszexuálisokkal!

Ugyanis a fenti tevékenységekkel másoknak ártanak azt azt végzők, míg az ellenkező neműeket kedvelőek senkinek nem okoznak ezzel gondot.

Ne keverjük már a betegséget a szexuális irányultsággal.

2013. júl. 10. 18:19
 17/144 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, a pszichopaták többségénél semmilyen fizikai eredetű elváltozást nem lehet kimutatni. Azért tartják őket pszichopatának, mert másképp viselkednek, mint a normálisnak tartott többség. A homoszexuálisoknak meg más a szexuális viselkedésük, mint a normálisnak tartott többségé.

Szóval, vagy mindkettőt betegségnek tartjuk, vagy egyiket sem.

Két nem szokványos emberi viselkedés közül mi alapján mondod azt, hogy az egyik betegség, a másik meg természetes?

2013. júl. 10. 18:33
 18/144 A kérdező kommentje:

"Két nem szokványos emberi viselkedés közül mi alapján mondod azt, hogy az egyik betegség, a másik meg természetes?"

Hát, hogy például az egyik a környezetére/társadalomra veszélyes, mert kiszámíthatatlan, egyénközpontú és érzelmektől mentes ember, míg a másik nem gyakorol negatív hatást a közelében élőkre, nincs meg a veszélye, hogy bárkinek is ártana.

Mindenki döntse el, hogy melyik jellemzés kire vonatkozik...

2013. júl. 10. 18:54
 19/144 anonim ***** válasza:
96%

Jézus a kapcsolatokról:

Máté

3 Ekkor odamentek hozzá a farizeusok és kísértve őt ezt kérdezték: Szabad-e az embernek az ő feleségét bármi okért elbocsátani?

4 Ő pedig így felelt: Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremette őket. 5 És ezt mondta: Ezért a férfi elhagyja atyját és anyját és ragaszkodik az Ő feleségéhez és a kettő egy testté lesz. 6 Azért többé nem két test ők, hanem egy. Amit tehát az Isten egybeszerkesztett, ember ne válassza el.

7 Szóltak neki: Miért rendelte hát Mózes, hogy válólevelet kell adni és úgy bocsátani el az asszonyt?

8 Ő ezt a feleletet adta: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte meg, hogy feleségeteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt. 9 Mondom néktek: Aki az ő feleségét paráznaság okán kívül elbocsátja és mást vesz el, házasságtörő.

10 Azt mondották a tanítványok: Ha így van a férfi dolga az asszonnyal, nem jó megházasodni.

11 Ő pedig ezt mondta nekik: Nem mindenki fogadja be ezt az igét, csak akinek megadatott. 12 Mert vannak, akik születésüktől fogva képtelenek a házasságra; és vannak, akiket az emberek tettek azzá és vannak, akik a mennyek országáért önmagukat tették képtelenné a házasságra. Aki meg tudja érteni, értse meg.

Érdekes az utolsó két sor. Ma már az a téma, hogy homoszexuálisok is házasodhassanak egyházi szertartással. De Jézus szerint a házasság intézménye férfi és nő számára van fenntartva.

Fenti idézet szerint egyébként Jézus a heteroszexuálisokkal szemben is komoly elvárást támasztott...

2013. júl. 10. 18:55
 20/144 anonim ***** válasza:
93%

Van egy érdekes írás a homoszexualitás okával kapcs. (320-322. oldalon van a lényeg), szerintem jó helyen kapisgál…

Daryl Bem: Exotic becomes erotic: A developmental theory of sexual orientation.

[link]

2013. júl. 10. 19:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!