Szerintetek/Biblia szerint lehet igaz hívő egy homoszexuális fiú?
"Dávid is homoszexuális volt és bábkirály."
Ezt hol olvastad? Jó lenne egy link, vagy valami.
Kedves Kérdező!
Sokan írnak ide, de főleg olyanok akik köszönő viszonyban sincsenek a Bibliával. Pedig a kérdés arról szól, hogy a Biblia szerint...... ugyebár?
Ha pedig Isten igéje alapján foglalunk állást a bűnökkel kapcsolatosan, akkor a következőket jelenthetjük ki. Isten a homoszexualitást, mint szexuális magatartási formát, elítéli. Tehát magát a cselekedetet a Szentírás több helyen is bűnnek nevezi, sok más cselekedettel együtt. Amikor egy ember saját szabad akaratából Isten mellett dönt, akkor alárendeli magát Isten útmutatásának, vagy akaratának. Ehhez megkapja a világosságot, vagyis a bűnismeretet, és ezáltal jut az ember bűnbánatra. A bűnbánatban pedig benne van a bűn gyűlölet, a bűntől való elszakadás is. Ha a barátod nem fog meghasonlani a cselekedetével, akkor nem is fog elszakadni attól. Isten pedig a szabad akaratot végtelenül tiszteletben tartja, a Bibliában sehol nem olvashatunk olyat hogy amit szeretünk attól megszabadítana Isten bárkit is. Csak az ellenségedtől szabadít meg az Úr! Tehát ha a bűnt szereted akkor soha nem fog megszabadítani tőle Isten... Mert először meg kell hasonulni a bűnnel, aztán el kell fogadni Isten értékítéletét (tehát azt a cselekedetet amit Isten bűnnek tart, azt én is annak tartom), és meg kell magadban gyűlölni a bűnt. Ekkor töltöd be azt az igét hogy "szeresd az igazságot, és gyűlöld a hamisságot" Ha nincs bűn gyűlölet, akkor sosem lesz szabadság sem. De nem az emberek felé kell hogy irányuljon ez a gyűlölet, hanem a bűn ellen, démonok ellen, az ellenség ellen (sátán ellen)stb mert ezek a keresztények ellenségei... Ahogy az Efézus 6,12 ben írva van:
"Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak."
Tehát ha valaki szereti a házasságtörést, a lopást, vagy bármely más bűnt, vagyis olyan cselekedetet amit Isten bűnnek nyilvánított akkor akár az egész életét az egyházban töltheti, de nem fog megszabadulni, és nem fog kegyelmet kapni...
Én megértem a Te mondanivalódat és igazad van még ezt is kijelentem, de kérlek fogadd el hogy a Te világnézeted egy humanista világnézet. Amely egy hamis világnézet, DE viszont van sok jó eleme! Mert emberbaráti úgymond. Tehát nem teljességében rossz, de attól még nem igaz világnézet. Mivel a világnézeted meghatározza a gondolkodásmódodat, az értékrendedet stb. ezért talán nehezen (vagy egyáltalán) nem tudod elfogadni a Bibliai világnézetet. A Bibliai világnézet az abszolút igazsággal ölelkezve járnak együtt. Én a Bibliai világnézetből válaszoltam a kérdésedre, de egy mondatban csak azt válaszolnám: Ez a kérdés önmagával ellentmondásos, mert hogy lehet valaki úgy igaz hívő, ha Isten akaratával szembe helyezkedik?
Isten a világmindenség teremtője, mi pedig a teremtményei vagyunk. A kettő között (teremtő-teremtmény) pedig van egy rangbéli különbség. Nekünk kell magunkat alárendelni, és ez nem lehet fordítva. Megtehetjük, de akkor cél-tévesztett állapotba kerülünk. Azzal pedig nem értek egyet, bármilyen divatos ma ez a nézet, hogy az ember homoszexuálisan születik. De ez már egy másik témakör... amiről már sokat írtunk itt a gyakorin... Bízom benne hogy ezek a felvetések elgondolkodtatóak voltak számodra. Isten áldjon!
67-es válaszoló!
Tökéletesen egyetértek. :)
68-as válaszoló!
Ha minden jól alakul, születésnapomra megkapom éppen ettől a barátomtól, akiről a kérdés is szól. :) Majd akkor nekikezdek, bár azt mondta, hogy ne úgy olvassam, mint egy átlagos könyvet, hanem kezdjem inkább az Újszövetséggel, mert az könnyebb így első olvasásra.
Szerintem Isten mindenki mellett ott áll és nem kell ahhoz semmit olvasnunk róla, hogy megtudjuk milyen ő, mert mindenkiben ott van, vagyis ismerjük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!