Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/237 anonim ***** válasza:
78%

gyakorivalasz2

köszönöm,én is ezekre példákra gondoltam.

Pl ketté nyíló Vörös-tenger,Egyiptomi csapások.

Nézd én nem ítéllek el azért ahogy az életed éled,ha neked így jó akkor minden oké,csak közben úgy állítod be magad mint ha te lennél az áldozat,akik meg csinálják a házasság előtt azok meg mekkora bűnt követnek el.

2013. jún. 2. 14:18
 72/237 anonim ***** válasza:
35%

# A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad:

Mottó: „...kötelességemnek érzem, hogy felemeljem a hangom...”

Olyasmi ellen emeld fel a hangod, amit JÓL ismersz, ne az ellen, amiről csak halvány elképzeléseid és tévinformációid vannak.

Én pedig agnosztikusként, és úgy egyáltalán emberként kötelességemnek érzem, hogy felemeljem a hangom a demagóg, intoleráns, gyűlölködő fröcsögéseid ellen.

„Rideg, alapból aberrált, frigid emberek menekülnek a vallásosság mögé, hogy a szexuális diszfunkcionalitásuk létjogosultságot nyerjen, vagy pedig az egészséges szexualitásukat fojtják el a vallásosságuk miatt, és attól lesznek szexuálisan aberráltak előbb vagy utóbb? Akármelyik is van, ez egy aberrált banda.”

Több lehetőség is létezik, csak te lóellenzővel nézed a világot.

Plusz ez a kérdéskör NEM csak vallásos embereket érint.

„Nem szerencsés betegesnek vagy abnormálisnak bélyegezni, ha valaki szűz marad, ugyanakkor manapság valóban szokatlan, ha egy 25. életévét betöltött férfi vagy nő még nem él szexuális életet - mondja Pándy Mária, a Magyar Szexológiai Társaság elnöke, de hozzáteszi: életkori határok meghúzása helyett akkor kellene elkezdődnie a nemi életnek, amikor erre valaki már nemcsak biológiailag, de lelkileg is érett.”

További érdekességek itt:

[link]

Példát vehetsz a másokhoz való megfelelő hozzáállásról.

„Évekig visszafojtani a szexualitást pedig több, mint aberrált dolog.”

Már leírták, hogy nem visszafojtásról van szó, csak te nem fogtad fel.

„Ha pedig csak az egyik fél vallásos meggyőződése okozza, a másik pedig nem ilyen, akkor pedig nem más, mint gusztustalan önzés, és a szeretet/szerelem a környéken nincs.”

Optimális esetben a felek értékrendje megegyezik, így alapból nincs probléma.

Más esetekben pedig nézzük a másik oldalról, mert az éremnek mindig kettő van: ha a nem vallásos fél egy UGYANILYEN vagy ehhez hasonló ÉRZELMI MANIPULÁCIÓVAL ráveszi a vallásos felet a szexuális együttlétre, mint amit te most itt leírtál, akkor "az nem más, mint gusztustalan önzés, és a szeretet/szerelem a környéken sincs".

„Anno persze, hogy az volt a szabály, hogy házasság előtt nem, mivel 14-16 évesen házasodnak, és nem tudtak ennyi eszközzel védekezni, tehát ha nem szorították volna keretek közé a dolgokat, akkor tele lett volna a világ ilyen-olyan kis fattyúkkal (mondjuk így is akadt pár :D).”

Vallásgyűlölő ateista létedre te csak ne fattyúzzál, ez intolerancia. Milyen jogon diszkriminálod a házasságon kívül született gyermekeket? Magyarországon jelenleg minden 3. gyerek házasságon kívül születik, ők ugyanolyan jogú állampolgárok, mint a többiek, nem kevesebbek nálad sem.

„A mai világban semmi helye ennek a szabálynak”

A TE világnézeted szerint. Amit NEM erőltethetsz rá SENKI másra. A kereszténység és más vallások követői szerint, akik a Föld lakosságának nagyobb részét alkotják, van helye.

„több, mint egy évtizeden keresztül ilyen közegben voltam nap, mint nap :) )”

Máris megvan a magyarázata az undorító köpködésednek: a saját mikrokörnyezeted vélt vagy valós hibáit vetíted ki az egész világra, mert nem tudtad normálisan feldolgozni az ellenérzéseidet és a frusztrációidat. Keress egy jó pszichológust, pár hónap, esetleg egy-két év alatt rendbe fog hozni.

„Nem azt mondtam, hogy minden szempontból mindegy, csak azt, hogy a szexualitás szempontjából az”

Megint a TE véleményed szerint. Fel kellene már fognod, hogy mások másként gondolkodnak.

„önbecsapás nagyobb biztonságban érezni magad, valamint fogadalomnak tekinteni a hűséget, mivel a házasság nem biztosítja 100%-ig ezeket.”

Ezt senki nem is állította. Többek között ebből a szándékos belemagyarázásból is látszik, hogy képtelen vagy az érdemi eszmecserére.

„a hivatásomból adódóan is emberek lelkével fogok foglalkozni”

Keress valami mást, mert szakmailag TELJESEN alkalmatlan vagy erre. Nem vagy képes disztingválni, egyénekben gondolkodni, elvonatkoztatni, továbbá intoleráns és arrogáns vagy, és etikátlanul belepofázol mások életébe a saját világnézeted alapján, az övéket egyáltalán nem tisztelve.

Ha esetleg meg is szerzed a képesítést, és még állást is kapsz, remélhetőleg villámgyorsan ki fognak rúgni fegyelmivel a szakmai etikai szabályok megsértése miatt.

Esetleg kutyapszichológusnak még elmehetsz.

„Kérdező, akkor szidjuk a vallásodat, amikor akarjuk.”; és „Akkor szidom, amikor akarom. Szólásszabadság van.”; stb.

Nagyon sötét vagy, ha szerinted a szólásszabadság korlátlan, és belefér akár egyének, akár csoportok szidalmazása. A szólásszabadság joga CSAK ADDIG TERJED, amíg mások jogait nem sérted vele. Esetleg tájékozódhatnál erről is a megfelelő jogszabályok alapján a gusztustalan köpködés helyett.

„Ha nem tetszik, akkor tűnj az oldalról, és csak olyanokkal beszélj, akik olyanok, mint te.”

Tűnj el te a Vallás kategóriából, kompetencia híján semmi keresnivalód itt. Menj a Valláskritikába, ott lehet NORMÁLIS kritikákat megfogalmazni. Vagy bárhova máshova, ahol – az eddigiektől eltérően – az oldal szabályzata szerinti hasznos választ tudsz adni. Egy NORMÁLIS ateista NEM foglalkozik a Vallás kategóriával, mert egyszerűen NEM ÉRDEKLI. Ha bármilyen okból mégis érdekli, akkor KÉPES a véleményét tiszteletteljesen, toleráns módon megfogalmazni. Aki erre képtelen, mint például te is, annak valami érzelmi/lelki gubanc van a háttérben, valami beteges, egészségtelen attitűd, vagy szándékos agresszió. (Ez vonatkozik a többi hasonszőrűre is, akik itt offoltak.)

„A vallásod pedig mindenfajta fejlődést (tudományos, lelki, szociális, szexuális) gátol, hátráltat, egy olyan dolgot nem tesztek le a vallásotokból adódóan, ami anélkül nem menne. Ez a véleményem, és jogom van kimondani.”

Hogyne, jogod van a saját szegénységi bizonyítványodat kiállítani. Megalapozatlan, alátámasztás nélküli hülyeségeket bárki tud írni. Tudományosan megalapozott állításokat már nehezebb lenne...

Köpködni is mindenki tud, erre te vagy a legjobb példa. Még az egyetlen darab smiley-t is kifogásoltad az egyik válaszoló írásában, holott te rendesen televágtad a saját válaszaidat különböző smiley-kkal. Nézzél egyszer a tükörbe őszintén, aztán fakadj sírva, hogy milyen egy hisztis tyúk vagy...

2013. jún. 2. 14:25
 73/237 A kérdező kommentje:

Gyakorivalasz2, és Báró von blökipóz88! Én elhiszem mindazt, amit ti mesének állítotok be! Igen, ezek mind lehetségesek, mert Istennek semmi sem lehetetlen! És kedves gyakorivalasz2, képzeld, olvastam más könyveket is a Biblián kívül, méghozzá sokat, mert szeretek olvasni..

Frank N. Stein, igazad van!

2013. jún. 2. 14:26
 74/237 A kérdező kommentje:
Kedves 14:25! Köszönöm, hogy megfogalmaztad, és leírtad azt, amit én is gondolok!
2013. jún. 2. 14:36
 75/237 anonim ***** válasza:
40%

"Olyasmi ellen emeld fel a hangod, amit JÓL ismersz, ne az ellen, amiről csak halvány elképzeléseid és tévinformációid vannak. "

Megmondtam már, hogy több mint 10 évig ebben éltem, így akkor formálok véleményt, és akkor emelem fel a hangom, amikor akarok.

Könnyen lehet, hogy a Bibilia, valamint az egyes egyházszervezetek működésének, valamint különféle keresztény vallások tanainak ismeretében aláználak akár téged is.

" demagóg, intoleráns, gyűlölködő fröcsögéseid ellen."

A demagógia a ti eszközötök, az ilyen szintű vallásosságot pedig vállalom, hogy nem tolerálom, nem fogom szó nélkül hagyni. Főleg, amikor egy fiatal agyát mossák.

"Már leírták, hogy nem visszafojtásról van szó, csak te nem fogtad fel."

Hiába téped a pofádat. Ha összejön két ember, akik szeretik egymást, és ennek ellenére évekig nem szeretkeznek, az normál esetben visszafojtás, mivel természetes dolog, hogy kívánják egymást.

"ha a nem vallásos fél egy UGYANILYEN vagy ehhez hasonló ÉRZELMI MANIPULÁCIÓVAL ráveszi a vallásos felet a szexuális együttlétre, mint amit te most itt leírtál, akkor "az nem más, mint gusztustalan önzés, és a szeretet/szerelem a környéken sincs". "

Nem, ez szimpla ostobaság, ugyanis hiába veszi rá a szexre, ilyen helyzetben nem lehet normális szexuális életük úgysem, ha manipulálni kell. Csak szimplán ki kell dobni és kész.

"Vallásgyűlölő ateista létedre te csak ne fattyúzzál"

1. Nem vagyok ateista.

2. A fattyúzásban nincs semmi intolerancia, és akkor mondom, amikor akarom, nem érdekelnek a felszólításaid. Így hívták anno a törvénytelen gyereket, és kész.

" Milyen jogon diszkriminálod a házasságon kívül született gyermekeket?"

Innen látszik, hogy milyen szinten vagy múzeumban mutogatni valóan buta. Olvasd el vissza 10x a szöveget, és akkor rájössz, hogy miért is mondtam ezt.

"Máris megvan a magyarázata az undorító köpködésednek: a saját mikrokörnyezeted vélt vagy valós hibáit vetíted ki az egész világra, mert nem tudtad normálisan feldolgozni az ellenérzéseidet és a frusztrációidat."

Ne próbálkozz, nem áll jól! Pontosabban nagyon f*s, semmi egyediség nincsen benne.

Nem vetítek semmit sehová, és semmi köze az egésznek a mikrokörnyezetemhez, frusztrációt sem okoztak. Csak volt szerencsém közelebbről is megismerni egyes vallásokat, és ez alkotta a véleményem.

"Keress valami mást, mert szakmailag TELJESEN alkalmatlan vagy erre."

Jó, itt tört el belőlem a nevetés. :'DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Sajnálom, de soha nem lehetsz abban a helyzetben, hogy ráhatással legyél a pályaválasztásomra.

"Nagyon sötét vagy, ha szerinted a szólásszabadság korlátlan, és belefér akár egyének, akár csoportok szidalmazása. "

Oké. :'D

"Tűnj el te a Vallás kategóriából, kompetencia híján semmi keresnivalód itt."

:DDD Pedig mennyire de itt maradok. A te kis műsorodat is kár lett volna kihagyni, ha megtettem volna, most nem kacagnék ennyire.

Jah, és akinek rossz véleménye van az egészről, az mindjárt nem kompetens. Mindig ezzel vigasztalják magukat ezek az agymosott, rosszindulatú gennyek.

" Egy NORMÁLIS ateista NEM foglalkozik a Vallás kategóriával, mert egyszerűen NEM ÉRDEKLI."

Itt megint elfogott a nevetés. Gondolkozz egy óráig a falat bámulva ezen, és akkor talán rájössz, hogy miért is.

"Aki erre képtelen, mint például te is, annak valami érzelmi/lelki gubanc van a háttérben, valami beteges, egészségtelen attitűd, vagy szándékos agresszió. (Ez vonatkozik a többi hasonszőrűre is, akik itt offoltak.) "

Nagyon ügyes vagy, hogy sikerült gondolatokat lopnod. és óvodást játszanod. Büszke lehetsz magadra.

És az is vicces, hogy te beszélsz fröcsögésről, intoleranciáról és mások életébe való belepofázásról, mikor írtál egy litániát, amiben szépen sorban felvonultattad ezeket 100000000x-es mértékben. Nem baj, csináld csak, csak tudd, hogy mennyire komikusan festesz. Látszik, hogy sík ideg vagy. :D Imádom az ilyen vitákat!

"A kérdező kommentje:

Kedves 14:25! Köszönöm, hogy megfogalmaztad, és leírtad azt, amit én is gondolok!"

Köszönd is, ha már te nem vagy képes írni pár épkézláb sort! ;)

2013. jún. 2. 15:20
 76/237 anonim ***** válasza:
61%

Igazán szívesen. :-)

Soha ne legyél olyan intoleráns, mint ezek az emberek, akik vallási szűklátókörűséget és bigottságot kiáltanak, közben ők maguk azok. Pont egy óra telt el az előző válaszom óta, de már lepontozták, persze cáfolat vagy érdemi válasz nincsen.

Élni és élni hagyni, ez az alap.

Ha neked belső meggyőződésed, hogy jó úton jársz, helyesen cselekszel, akkor tegyél aszerint. Rengeteg hívő fiatal van hasonló helyzetben, nem vagy egyedül. Keresd inkább az ő társaságukat, a gyk egy szeméttelep, itt nem érdemes kérdezni.

2013. jún. 2. 15:25
 77/237 anonim válasza:
72%

"persze cáfolat vagy érdemi válasz nincsen"

Mi lenne neked mégis egy ilyen szubjektív témában érdemi vélasz? Mit kellene megcáfolni?!

2013. jún. 2. 15:29
 78/237 anonim ***** válasza:
20%

Az előző válasz a kérdezőnek ment.

A #75-nek:

Úgy kezdtem, hogy AGNOSZTIKUS vagyok, ehhez képest az egész sz@r szövegedet úgy építetted fel, hogy ezt figyelmen kívül hagytad. Sivalkodhatsz itt, próbálhatod mosni magad, játszhatod a nagyképűt is, csak magadat alázod le újból, senki mást. Csak még ahhoz is hülye vagy, hogy ezt megértsd.

2013. jún. 2. 15:30
 79/237 anonim ***** válasza:
72%

Hihetetlen, hogy még egyszer h*lyét csinálsz magadból.

Ha azt hiszed, hogy te bármilyen szinten elég vagy ahhoz, hogy én (vagy bárki :D) mosni próbáljam magam, akkor te vagy igencsak nagyképű.

2013. jún. 2. 15:37
 80/237 anonim ***** válasza:
100%

A mihez tartás végett,én speciel nem pontoztam le senkit ellentétben másokkal akik nem képesek megemészteni a másik véleményét,hagy ne írjak jelzőket erre...

Úgy él mindenki ahogy akar csak azt nem értem a jót miért kell megvonni magunktól ha nem muszáj.

Általában azt kell bebizonyítani,hogy történtek dolgok és nem azt,hogy nem.

2013. jún. 2. 15:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!