Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
Rendben van, nem akarok változtatni a véleményeden, majd idővel rájössz, hogy igazad van-e, vagy sem.
Mondjuk az is igaz, hogy szerintem annyira van megoldás erre a problémára, mint amennyire nekem bűn a házasság előtti szex.
Kedves 21:17! Már miért ne venne el senki sem engem? De, hogy mi lesz, ha mégsem vesz el senki?: Nem tudom. Majd kiderül.
Kedves 22:16! Hát, majd meglátjuk, hogy mi lesz az eredménye a gondolkodásmódomnak. :) Hát, ez a te véleményed, én tiszteletben tartom, de az én véleményem szerint a házasság előtti szex bűn.
Kedves 17:36! Hát, valóban érdekesen hangzik, ha csak 26 (vagy még több) évesen vennének el, és remélem, hogy nem így lesz, de azért ki lehetne bírni akkor is szex nélkül, nem?
Mégis miért válnék el utána? :O
Köszi a "tanácsot".. :)
Kibírni kibírhatod addig.Kaja nélkül is kibírod két hétig, víz nélkül is kibírod három napig, sőt, még levegő nélkül is kibírod egy, vagy két percig.
Elválni pedig számtalan okból el lehet.a házasságok több, mint fele tönkremegy manapság.Gondolhatod, hogy volt okuk elválni.Egyébként ebben többek között, de igen nagy számban az játszik szerepet, hogy a nemi élet megfelelő.
Kedves 21:54! Látom, hogy sajnos nem tudunk közös nevezőre jutni ebben a témában.. :/
És vajon miért megy tönkre a házasságok fele manapság??? És régen nem ment tönkre egyik sem? De, csak nem váltak el.. Nem?
Ha pedig az ok az, hogy a nemi élet nem megfelelő, akkor azt meg kell beszélni, és meg kell oldani!
Dehogynem, régen is tönkrementek.
Sőt,régen kényszerből házasodott az emberek nagy többsége, sokszor az egésznek még érzelmi alapja sem volt, csak a vagyonszerzés, és annak megtartása számított indoknak.
Elválni azért nem váltak el, mert nem lehetett elválni.Az egyház nem intézett válásokat("Amit Isten egybeköt, azt ember szét ne válassza").Érdekességképpen elmesélem, hogy többek között azért jött létre az anglikán egyház, hogy Nyolcadik Henrik elválhasson a feleségétől.
Ma viszont bármikor szabadon válhat akárki.
A problémát pedig hiába beszéled meg, ha nem lehet rajta változtatni.Ezt el kell fogadni, hogy nem jön össze, és kész.Erre nincs megoldás.
Kedves 16:16! Képzeld, nem vagyok annyira tudatlan, hogy ne tudjam mindazt, amit leírtál. De régen is voltak olyan emberek, akik nem kényszerből házasodtak, és ha probléma volt, azt megoldották. És szerintem Magyarországon elég régóta engedélyezett a válás...
Nagyon jól tudom azt is, hogy VIII. Henrik ezért alapította az anglikán egyházat, de én nem az ennyire régi időkre gondoltam amúgy, hanem pl. szüleim, nagyszüleim idejére.
"A problémát pedig hiába beszéled meg, ha nem lehet rajta változtatni.Ezt el kell fogadni, hogy nem jön össze, és kész.Erre nincs megoldás." Mégis miért ne lehetne megváltoztatni? Miért ne lenne megoldás??
Elnézést, nem akartam, hogy kioktatónak hasson, amit írtam.
Azért nincs megoldás. mert nincs, és ezen nincs is mit megmagyarázni.Van, akivel jó, és van, akivel nem.
Nem azért mondom, hogy nincs megoldás, mert beszűkült lennék, vagy kishitű, hanem azért, mert nem létezik.
Éppen ezért jönnél ki nagyon rosszul a házasság utáni szexel, mert ha nem lesz jó, akkor téged maradásra fog kényszeríteni a vallásosságod, hiszen nem fogsz elválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!