Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg tudná nekem valaki mondani...

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...

Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..

Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??

A normális válaszokat előre is köszönöm!

16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))

2013. máj. 30. 18:03
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/237 anonim ***** válasza:
73%

Az, hogy nem hiszed el, hogy pszichológiai eset vagy, szintén megmutatja, hogy az vagy :)

"Az, hogy alá vannak rendelve a nők a férjüknek[...],De ha te erre azt mondod, hogy szexista, hát egészségedre! "

Erre mondom, mivel ez maga a szexizmus. Ahhoz képest, hogy 16 éves vagy, sajnos meglehetősen buta vagy (nem sértésnek szánom, ténymegállapításnak.)

"Azért nem kételkedek a hitemben, mert az ilyen kételkedés nem vezet jóra, és nem akarom megingatni a hitemet"

Nem vezet jóra. Szóval félsz a büntetéstől, a pokoltól. Kognitív disszonancia,mintha már említettem volna.

"Mesélnél nekem arról a temérdek érvről, ami a teremtéstörténet ellen szól? Mert én egyet sem tudok."

Az, hogy egyet sem tudsz, elég jól mutatja mennyire tájékozatlan és szűk látókörű vagy.

Hallottad már az 'evolúció' szót? Elárulom, mára az evolúció egy tudományosan bizonyított tény, amiben nem hiszel, hanem elfogadod, ugyanúgy, ahogy a gravitációban sem 'hiszel'. Pontosabban nem muszáj elfogadnod, de attól még ugyanúgy leesel, ha leugrasz egy háztetőről, és az evolúció is igaz lesz, ha elfogadod, ha nem.

Ezen felül, csak hogy konkrét bibliai példát hozzak fel, szerinted hogy lehetséges hogy annyi állat felfért Noé bárkájára? Elárulom, fizikailag lehetetlen, a bárka túl kicsi volt. A bibliában benne vannak a bárka pontos méretei, és ki lehet számolni, hogy mennyi hely jut egy állatnak. Minő meglepetés, irreálisan kevés, tehát a történet 100% biztossággal kamu.

"És csak úgy megjegyezném, hogy egyre több új információra derül fény, ami pedig nagyon nem a tudománynak ad igazat.. "

(Tehát a tudomány olyan tényekre derít fényt, amik nem a tudománynak adna igazat?)

Egy dolgot sem tudsz mondani, ezek üres szavak, amit a gyülekezetben hallottál, és megtetszett, mert azt hiszed, ettől intelligensnek fogsz tűnni. Elárulom, aki valóban intelligens, ezen hatalmasat kacag. A tudomány egyre pontosabban le tudja írni a körülöttünk lévő világot, jobbá teszi azt. Mit csinál a vallás? Több ezer éves, elmaradott dogmákat követ, melyek többsége bizonyítottan helytelen.

2013. dec. 11. 22:38
 152/237 anonim ***** válasza:
73%

"Nem a szüleim sulykolták belém a hitemet, hanem én is - saját magamtól - is így gondolkodok!"

A kettő nem zárja ki egymást, sőt! Az hogy te is így gondolkodsz, azért van, mert a szüleid ezt sulykolták belét. Ha nem itt, hanem mondjuk a Közel-Keleten születtél volna egy muszlim családban, most az iszlámot védenéd ugyanilyen hevesen. Ha a szüleidtől vagy a gyülekezettől nem hallasz semmit a vallásról, magadtól eszedbe sem jut ilyet kitalálni, hiszen ellentmondanak a józan logikának.

2013. dec. 11. 22:42
 153/237 A kérdező kommentje:

Kedves 21:11! Pl. olvastam, hogy találtak egy új bolygót, aminek a keletkezése lehetetlen lenne a tudomány által ismert módokon, tehát fény derült arra, hogy az összes eddigi elméletük a bolygók keletkezéséről, megdőlni látszik.

Kedves 22:38! Tudod mit, akkor higgyél pszichológiai esetnek, ha neked ez jól esik. :)

Már 17 vagyok, és meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyire nem vagyok buta (és ezt én nem dicsekvésnek szántam, csupán ténymegállapításnak. :))

A pokol akkor is a büntetésed lesz, ha nem félsz tőle, de nem térsz meg, szóval ez az állításod is helytelen. Azért nem akarok kételkedni, mert baj származik abból, ha az ember elkezd abban kételkedni, amiben amúgy hisz.

Miért, te mondtál egy érvet is a teremtéstörténet ellen?

Képzeld, hallottam már az evolúció szót. :) És azt is tudom, hogy ez nem igaz. Hiába akarják bizonygatni a tudósok, akkor sem igaz! És lehet, hogy most még annak tűnik, de előbb-utóbb ki fog derülni, hogy nem az!

Igen, lehetséges, hogy annyi állat elfért Noé bárkájában! Nem tudom, hogy te milyen számadatokat olvastál a Bibliából erről, de simán befért annyi állat, kényelmesen.

Igen, mint ahogy már az előbbi válaszadó kommentjére is írtam, a tudósok kutatás közben találnak olyan dolgokat, amik alapjában borítják fel az eddigi elméleteket. "Mit csinál a vallás? Több ezer éves, elmaradott dogmákat követ, melyek többsége bizonyítottan helytelen." Tényleg? És ki által bizonyítottan?

22:42! Mi mond ellen a józan logikának? És még az én érveim zavarosak?.. Örülök, hogy ide születtem, és a gyülekezetbe járhatok, mert enélkül nem valószínű, hogy megismertem volna az igazságot.

2013. dec. 12. 16:27
 154/237 anonim ***** válasza:
73%

Aha, érdekes...

De éppen ettől lesz a tudományból tudomány.Találtak egy bolygót, aminek a keletkezését eddig nem tudták megmagyarázni az eddig ismert módon.

Ennek két lehetséges kimenetele lehet:vagy sikerül megmagyarázni a keletkezését az eddigi ismeretek alapján, vagy pedig addig kutatnak, amíg nem tudnak igazolni egy olyan hipotézist, ami ráillik a keletkezésre.

Az nem baj, ah megdől egy elmélet, sőt.Így lehet fejlődni, és haladni, megismerni az igazságot.

Ugye régen elég gyakran előfordult, hogy az egyház dogmáit megdöntő elméletek kitalálóit halállal bűntették.Ez egyszerűen röghöz kötöttség, amikor valaki nem képes elfogadni, hogy nincs igaza.Ettől lesz jobb a tudomány, hogy az új elméletek, ha sikerül őket igazolni, megdönthetik a régieket, amik így létjogosultságukat vesztették.A mai napig hihetnénk, hogy a Föld lapos, és a világegyetem központja, ahogyan az régen dogmába volt foglalva, és egyedül a tudomány kitartásán, és önfejlesztésén múlt, hogy ez megszűnt.

2013. dec. 12. 17:53
 155/237 anonim ***** válasza:
78%

Tehát ha valamit nem tudunk azonnal tudományosan megmagyarázni, akkor az isten volt? Gratulálok, tényleg nagyon okos vagy. Ilyen alapon Allah, vagy a repülő spagettiszörny is lehetett.

"Azért nem akarok kételkedni, mert baj származik abból, ha az ember elkezd abban kételkedni, amiben amúgy hisz. "

Hányszor jön még ez elő... Félelem, kognitív disszonancia. Kezdem unni.

"Igen, lehetséges, hogy annyi állat elfért Noé bárkájában! Nem tudom, hogy te milyen számadatokat olvastál a Bibliából erről, de simán befért annyi állat, kényelmesen. "

Ezen felesleges vitatkozni, ha tudsz szorozni és osztani, könnyen rájöhetsz, hogy nem.

"Képzeld, hallottam már az evolúció szót. :) És azt is tudom, hogy ez nem igaz."

Akkor miért nem mész, és veszed át a Nobel-díjadat? Szenzáció, egy 16 éves lány sikeresen megcáfolta az evolúciót! Még érettségije sincs, de már olyan tudással rendelkezik, hogy képes erre! Semmit nem tud az evolúcióról, csak azt hogy nem igaz, de ebben NAGYON biztos!

2013. dec. 12. 22:04
 156/237 A kérdező kommentje:

Kedves 17:53! Jól van, felőlem csavarhatod úgy a szót, hogy neked legyen igazad... Lehet, hogy a tudomány sok mindenre kidolgozott egy elméletet, de nem mindegyiket tudják bebizonyítani, és nyilvánvaló, hogy nem is igaz mindegyik. De nem vitázom erről tovább, mert úgy sem tudlak meggyőzni, és nem vagyok a szavak csűrés-csavarásának mestere... Tudod, attól, hogy régen valakik az egyházban rosszul értelmeztek valamit, és nem hitték el, hogy a Föld gömbölyű, az nem jelenti azt, hogy ezt a gondolatukat a Bibliából vették. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy persze, voltak régen, akik nem hittek el valami tudományosat, de azt utána be tudták bizonyítani. De van amit nem.. Pl. mondj egy megcáfolhatatlan bizonyítékot arra, hogy az evolúció igaz!

Kedves 22:04! "Tehát ha valamit nem tudunk azonnal tudományosan megmagyarázni, akkor az isten volt? Gratulálok, tényleg nagyon okos vagy. Ilyen alapon Allah, vagy a repülő spagettiszörny is lehetett." Nem mondtam, hogy ha valamit nem tudunk megmagyarázni, az akkor biztosan Isten műve, de nagyon is valószínű..

"Hányszor jön még ez elő... Félelem, kognitív disszonancia. Kezdem unni." Akkor ne olvasd, amit írok. :)

"Ezen felesleges vitatkozni, ha tudsz szorozni és osztani, könnyen rájöhetsz, hogy nem." Ha te mondod...

"Akkor miért nem mész, és veszed át a Nobel-díjadat? Szenzáció, egy 16 éves lány sikeresen megcáfolta az evolúciót! Még érettségije sincs, de már olyan tudással rendelkezik, hogy képes erre! Semmit nem tud az evolúcióról, csak azt hogy nem igaz, de ebben NAGYON biztos!" Mert te mit tudsz az evolúcióról, hm? Talán tudós vagy? Különben is, már leírtam, hogy elmúltam már 17, és nagyon sértő a lekezelő hangnemed. De hát mit is várjon az ember...

2013. dec. 13. 15:25
 157/237 anonim ***** válasza:
73%

"az akkor biztosan Isten műve, de nagyon is valószínű.. "

Pont ugyanannyira valószínű, mint hogy Allah, a repülő spagettiszörny vagy egy láthatatlan rózsaszín unikornis műve.

2013. dec. 13. 15:37
 158/237 anonim ***** válasza:
Javítom az idézetet az előzőhöz: "Nem mondtam, hogy ha valamit nem tudunk megmagyarázni, az akkor biztosan Isten műve, de nagyon is valószínű.. "
2013. dec. 13. 15:41
 159/237 A kérdező kommentje:
Kedves 15:37! "Pont ugyanannyira valószínű, mint hogy Allah, a repülő spagettiszörny vagy egy láthatatlan rózsaszín unikornis műve." Ha neked jól esik ilyeneket mondani...
2013. dec. 14. 17:36
 160/237 anonim ***** válasza:
29%
Persze hogy jól esik, mivel igaz
2013. dec. 15. 00:35
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!