Meg tudná nekem valaki mondani, hogy miért ciki és megvetendő az, hogy valaki nem akarja tizenévesen elveszíteni a szüzességét, hanem házasságig vár a szex-szel?
Egyszerűen nem értem... Mióta ciki az, ami erény? A szüzességet nem kéne elpazarolni tizenévesen, és a Biblia is megírta, hogy legyen tiszta a házas ágy=ne legyen szex a házasság előtt...
Nyilván, én is - mint minden ember - vágyok/vágynék a szexre, de úgy tervezem, hogy várok az Igazira, és majd csak házasság után..
Szóval az a kérdésem, hogy mi ezzel a probléma? Miért ez a "ciki"??
A normális válaszokat előre is köszönöm!
16/L (vallásos vagyok, azért tettem fel ide a választ, meg talán itt kapok megfelelő választ... :))
Kedves 01:35!
Köszönöm a válaszodat!
Igen, valóban, ez ma már tényleg divat, ebben igazad van.
Nos, persze, egy világi embernek nem elpazarlás és bűn a házasság előtti szex, és csak a hívőknél az, de minden embernél annak kéne lennie, hiszen Biblia azt mondja! De hát ez sosem fog megvalósulni..
Érdekes gondolatmenet, amit most itt levezettél nekem a hitről, majd átgondolom, amit írtál.
Kedves Kérdező!
Reagálnék a következő mondatodra:
"Nos, persze, egy világi embernek nem elpazarlás és bűn a házasság előtti szex, és csak a hívőknél az, de minden embernél annak kéne lennie, hiszen Biblia azt mondja! De hát ez sosem fog megvalósulni.."
Nem lehet így kijelenteni, hogy minden ember számára bűnnek kéne lennie a házasság előtti szexnek, csak azért, mert a Biblia ezt mondja. Mégis ki dönti el, hogy éljen a másik? Senki nem dönthet efelől. A hívők nyilván azt gondolják, hogy a házasság előtti szex bűn, mert a Biblia ezt mondja. Ha ők így gondolják, ám legyen. Ők éljenek eszerint. Sokan azonban teljesen figyelmen kívül hagyják a Bibliát, számukra nem ez az élet útmutatója, mivel nem hívők, nem is hisznek a Biblia realitásában. Ez így rendben is van. Attól, hogy számodra a Biblia tartalmazza azt, amiben hinned kell, ennek másnál egyáltalán nem kell így működnie. A hívők nem mondhatják a nem hívőknek, hogy a Biblia alapján cselekedjenek, ugyanígy a nem hívők se határozhatják meg a hívők számára, hogy mit és hogy mi alapján tegyenek. Ne próbáljuk a meggyőződésünket másra "erőltetni".
Ezt a kommentet egyáltalán nem sértésnek szántam, tiszteletben tartom mindenki vallását, csak nem szeretem, ha valaki kizárólag a saját meggyőződéseit tartja mindenki számára betartandónak.
Üdvözlettel: 18/L
Kedves 18:22 18/L!
Én senkire sem akarom ráerőltetni a hitemet, csak azért írtam azt a mondatot, mert úgy gondolom, hogy az lenne a helyes, ha mindenki a Biblia elvei alapján élne. És igazad van, a legtöbb ember számára nem mérvadó a Biblia, mert nem hisznek benne, de én a saját érdekükben is jónak tartanám, ha elhinné mindenki, hogy a Bibliában igazságok vannak leírva.
Én pedig nem vitatkozásnak szántam ezt a kommentet, csak én is leírtam a véleményem. :)
És ha nem túl személyes kérdés: Te hogyan vélekedsz erről?
Nem túl személyes. :)
Én személy szerint nem vagyok hívő, nem követem egyik vallást sem, a Bibliát sem veszem figyelembe, ezért aztán a házasság előtti szex számomra/véleményem szerint nem bűn és nem is rossz dolog. Én mégis szűz vagyok, mert eddig nem találtam meg azt, akit szeretni tudnék annyira, hogy neki adjam a szüzességem. Ha majd megtalálom, nem hiszem, hogy várni fogok a házasságig a szexszel. (Amúgy nem is olyan régen elhatároztam, hogy házasságig megtartom a szüzességemet, de aztán rájöttem, hogy lehet, hogy nem is tudnám ezt betartani, és nem is lenne sok értelme számomra.) Egyébként nyilván nem csak két véglet létezik: nem csak olyanok vannak, akik ész nélkül és fiatalon mennek bele egyéjszakás kalandokba, meg csak olyanok, akik házasságig várnak. Vannak, akik már fiatalon helyesen tudják a szexet használni az érzelmeik kifejezésére, és nem meggondolatlanul szexelnek fűvel-fával. Én is ilyennek tartom magam. Ha késznek érzem magam rá, majd megteszem azzal a valakivel, akivel megérdemeljük egymást. :) Természetesen ezt is mindenki máshogy gondolja. Ha valaki várni szeretne, várjon. Mindenki maga dönt a saját életéről. :)
18/L
Kedves 15:34 18/L!
Köszönöm a válaszodat! :) És igen, igazad van, nem csak a két véglet létezik, és amúgy nagyra becsüllek azért, mert te például a kommented alapján tök normálisan és felelősségteljesen gondolkodsz erről, annak ellenére, hogy nem hiszel mondjuk a Bibliában. És az is nagyon becsülendő, hogy csak azzal akarod majd elveszíteni a szüzességed, akivel, mint írtad megérdemlitek egymást.
Kedves 18:06! Nem egészen értem, hogy mit is akartál mondani a kommentedben. Kifejtenéd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!